Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@krtek7489 píše:
Jako, ze deti napodobuji chovani svych rodicu? Ci to mate proboha za deti, ze napodobuji vase chovani? To mate deti bez mozku?
Jestli Tě překvapuje tak naprosto jednoduchá a všeobecně známá skutečnost, kterou lze ve výchově nalézt, tak to už se pak nedivím ničemu. I když někdy by to bylo moc fajn, kdyby děti nepřejímaly postoje svých rodičů…
Pro ověření si zkus hodit do googlu, jak výchova v rodině ovlivňuje utváření postojů člověka. Já jsem si myslela, že to ví každý rodič, ale jak vidno, pletla jsem se ![]()
Příspěvek upraven 14.08.16 v 13:48
@warita píše:
Hele, to jsi trefne vystihla. Ja se nestacim divit, kolik lidi v mladem veku je presvedcenych, ze v padesati nevyjdou schody do prvniho patra.Ja nemam v planu byt nejaka troska v 50/60, sve dite zvladnu.
Ono mit deti zamlada ma sve pro a proti, stejne tak mit deti v pozdejsim veku. V zahranici je to uplne normal mit deti po 35 a kupodivu to tam nikdo neresi. Bude to asi tim, ze tam si uz lide na to meli cas zvyknout a sami vidi, ze to neni zadna tragedie.
No, schody asi vyjdes…
Ale ja mam zas pocit, ze si lidi mysli, ze budou mladi, krasni a hlavne zdravi do stovky… No, nebudou… S vekem logicky stoupa nemocnost a i kdyz se ted clovek citi dobre, muze se to dramaticky zmenit klidne behem par mesicu…a po padesatce je ta pravdepodobneost daleko vetsi nez po tricitce…
Ani v zahranici neni normalni mit deti v 50, to se na me nezlob… Pokud chce zakladatelka mit dite v 50, mam pocit, ze si bud neco kompenzuje, nebo ji cosi zatemnilo mozek ( to spis, vzhledem k ostatnim okolnostem), protoze sama musi vedet, ze je to pozde.
@Markéta80 píše:
@warita ale být těhotná v 50ti asi moc běžné neni
Bezne to urcite neni. Je to vubec mozne? ![]()
Ja bych do 40 chtela stihnout jeste jedno, at moje malinka neni jedinacek.
@warita no právě
, v 50ti si to prostě ani neumim představit. pamatuji si že v každém těhotenství to bylo horší a to jsem naposled rodila těsně před 32 narozeninama
Navíc v 50ti těch rizik je moc ani pro to tělo to neni ok
40 je pro mě takový ten strop. představa že jsme za 14 let těhotná
To nejstaršímu bude 24 let
Ono ještě v 50 je člověk víceméně zdravý ale za 15 let v 65 a mít pubertáka
![]()
@Markéta80 píše:
@warita no právě, v 50ti si to prostě ani neumim představit. pamatuji si že v každém těhotenství to bylo horší a to jsem naposled rodila těsně před 32 narozeninama
Navíc v 50ti těch rizik je moc ani pro to tělo to neni ok
40 je pro mě takový ten strop. představa že jsme za 14 let těhotná
![]()
To nejstaršímu bude 24 let
![]()
Ono ještě v 50 je člověk víceméně zdravý ale za 15 let v 65 a mít pubertáka
![]()
To asi zavisi na cloveku. Ja tedy nemam porovnani s tim, jake by bylo tehotenstvi v 25, protoze jsem tehotna ted v 36. Ale reknu ti, me to teda vubec nezmaha. Bohudik mi nebylo spatne, netoci se mi hlava, nic me neboli, ani nejsem nejak unavena, energie mam na rozdavani. Z toho so slycham obcas od jinych maminek, tak jsem velice vdecna, jak me osobne to tehotenstvi zatim prospiva. Jsem na zacatku 7. mesice, chodim do prace, zvladam varit a uklizet domacnost…
Samozrejme to je hodne individualni a chapu, ze nekterym zenam je v tehotenstvi hodne spatne a nektere to nesou o to hur, cim jsou starsi… ale neni to zadne pravidlo. To musi kazda zena sama posoudit, zda se na to citi.
A mezi nami, i kdybych to tehotenstvi ve svem „pokrocilem“ veku spatne zvladala, je to 9 mesicu a mam to za sebou. Ze se musi k malickemu v noci vstavat? Ano, musi, ale take to ma svuj zacatek a konec. I kdyby to bylo nevim jak narocne, proste se to prezije a hotovo. Za odmenu ma clovek radost z potomka.
Takze na zaver: Ze to je narocnejsi mit dite v pokrocilem veku? Ano je. Je to duvod to dite nemit? NENI
@warita píše:
To asi zavisi na cloveku. Ja tedy nemam porovnani s tim, jake by bylo tehotenstvi v 25, protoze jsem tehotna ted v 36. Ale reknu ti, me to teda vubec nezmaha. Bohudik mi nebylo spatne, netoci se mi hlava, nic me neboli, ani nejsem nejak unavena, energie mam na rozdavani. Z toho so slycham obcas od jinych maminek, tak jsem velice vdecna, jak me osobne to tehotenstvi zatim prospiva. Jsem na zacatku 7. mesice, chodim do prace, zvladam varit a uklizet domacnost…Samozrejme to je hodne individualni a chapu, ze nekterym zenam je v tehotenstvi hodne spatne a nektere to nesou o to hur, cim jsou starsi… ale neni to zadne pravidlo. To musi kazda zena sama posoudit, zda se na to citi.
A mezi nami, i kdybych to tehotenstvi ve svem „pokrocilem“ veku spatne zvladala, je to 9 mesicu a mam to za sebou. Ze se musi k malickemu v noci vstavat? Ano, musi, ale take to ma svuj zacatek a konec. I kdyby to bylo nevim jak narocne, proste se to prezije a hotovo. Za odmenu ma clovek radost z potomka.
Takze na zaver: Ze to je narocnejsi mit dite v pokrocilem veku? Ano je. Je to duvod to dite nemit? NENI
@warita píše:
To asi zavisi na cloveku. Ja tedy nemam porovnani s tim, jake by bylo tehotenstvi v 25, protoze jsem tehotna ted v 36. Ale reknu ti, me to teda vubec nezmaha. Bohudik mi nebylo spatne, netoci se mi hlava, nic me neboli, ani nejsem nejak unavena, energie mam na rozdavani. Z toho so slycham obcas od jinych maminek, tak jsem velice vdecna, jak me osobne to tehotenstvi zatim prospiva. Jsem na zacatku 7. mesice, chodim do prace, zvladam varit a uklizet domacnost…Samozrejme to je hodne individualni a chapu, ze nekterym zenam je v tehotenstvi hodne spatne a nektere to nesou o to hur, cim jsou starsi… ale neni to zadne pravidlo. To musi kazda zena sama posoudit, zda se na to citi.
Když to je právě to - těhotenství, porod a péče o mimino je na tom všem v rodičovství to jednodušší…36 mně nepřijde nijak zvlášť pozdě, ale po té 40 už je to takové ošemetné. ono to chce ty děti v nějaké relativně dobré fyzické a psychické kondici dovést až do dospělosti. A v podstatě třeba i 20 - leté „dítě“ občas toho rodiče ještě potřebuje, i když už na něm není závislé. Takže pro mne osobně je 50 hodně. První jsem měla těsně před třicítkou, druhé ve 32 a ač jsem měla obě těhotenství i porody pohodové, tak to druhé už třeba náročnější bylo. Ani ne tak kvůli věku, ale proto, že jsem do toho měla prvního malého prcka…Hodně štěstí ![]()
@warita Tak těhotenství a mimino je asi to nejmenší. Co dál, škola atd.
@boball píše:
@warita Tak těhotenství a mimino je asi to nejmenší. Co dál, škola atd.
to už při těhotensky zatemnělém mozku těsně před přechodem nedomýšlí.
@Burj Chalifa píše:
to už při těhotensky zatemnělém mozku těsně před přechodem nedomýšlí.
No dovolte devcata ![]()
Mozek zatemnely zatim nemam a tehotenstvi jsem si dobre promyslela… respektive vzdy jsem rodinu chtela, jenom to doted nebylo mozne.
Ja nevim kolik vy znate zen v 50-60, ktere jsou uplne trosky, ale ja prakticky nikoho. Ja take nebudu troska, i ted mi nikdo nehada vic nez 28 a citim se dokonce jeste mladsi. Nemocna nejsem a nebyvam, chronicke onemocneni nemam zadne. Pro me to nebude problem se postarat o dite ani za 10 let.
@warita píše:
No dovolte devcata![]()
Mozek zatemnely zatim nemam a tehotenstvi jsem si dobre promyslela… respektive vzdy jsem rodinu chtela, jenom to doted nebylo mozne.
Ja nevim kolik vy znate zen v 50-60, ktere jsou uplne trosky, ale ja prakticky nikoho. Ja take nebudu troska, i ted mi nikdo nehada vic nez 28 a citim se dokonce jeste mladsi. Nemocna nejsem a nebyvam, chronicke onemocneni nemam zadne. Pro me to nebude problem se postarat o dite ani za 10 let.
tvrdíš nyní. Jak se říká - chceš-li Pánaboha rozesmát…
@Burj Chalifa píše:
tvrdíš nyní. Jak se říká - chceš-li Pánaboha rozesmát…
A ty to vis lepe nez ja… zajimave
@warita píše:
A ty to vis lepe nez ja… zajimave
s pokorou a pověrčivostí tvrdím, že si tvrdit netroufnu, že pro mě něco za 10 let nebude problém. Tím spíše, jednalo by se o malé dítě ve velmi pokročilém věku.