Matkou na "stará kolena"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59426
14.8.16 08:53

@warita ale být těhotná v 50ti asi moc běžné neni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.8.16 09:17
@krtek7489 píše:
Jako, ze deti napodobuji chovani svych rodicu? Ci to mate proboha za deti, ze napodobuji vase chovani? To mate deti bez mozku? 8o

Jestli Tě překvapuje tak naprosto jednoduchá a všeobecně známá skutečnost, kterou lze ve výchově nalézt, tak to už se pak nedivím ničemu. I když někdy by to bylo moc fajn, kdyby děti nepřejímaly postoje svých rodičů…

Pro ověření si zkus hodit do googlu, jak výchova v rodině ovlivňuje utváření postojů člověka. Já jsem si myslela, že to ví každý rodič, ale jak vidno, pletla jsem se :lol:

Příspěvek upraven 14.08.16 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
14.8.16 09:23
@warita píše:
Hele, to jsi trefne vystihla. Ja se nestacim divit, kolik lidi v mladem veku je presvedcenych, ze v padesati nevyjdou schody do prvniho patra.

Ja nemam v planu byt nejaka troska v 50/60, sve dite zvladnu.

Ono mit deti zamlada ma sve pro a proti, stejne tak mit deti v pozdejsim veku. V zahranici je to uplne normal mit deti po 35 a kupodivu to tam nikdo neresi. Bude to asi tim, ze tam si uz lide na to meli cas zvyknout a sami vidi, ze to neni zadna tragedie.

No, schody asi vyjdes…
Ale ja mam zas pocit, ze si lidi mysli, ze budou mladi, krasni a hlavne zdravi do stovky… No, nebudou… S vekem logicky stoupa nemocnost a i kdyz se ted clovek citi dobre, muze se to dramaticky zmenit klidne behem par mesicu…a po padesatce je ta pravdepodobneost daleko vetsi nez po tricitce…

Ani v zahranici neni normalni mit deti v 50, to se na me nezlob… Pokud chce zakladatelka mit dite v 50, mam pocit, ze si bud neco kompenzuje, nebo ji cosi zatemnilo mozek ( to spis, vzhledem k ostatnim okolnostem), protoze sama musi vedet, ze je to pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.16 09:47
@Markéta80 píše:
@warita ale být těhotná v 50ti asi moc běžné neni :mrgreen:

Bezne to urcite neni. Je to vubec mozne? :D

Ja bych do 40 chtela stihnout jeste jedno, at moje malinka neni jedinacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
14.8.16 09:52

@warita no právě :lol:, v 50ti si to prostě ani neumim představit. pamatuji si že v každém těhotenství to bylo horší a to jsem naposled rodila těsně před 32 narozeninama :lol: Navíc v 50ti těch rizik je moc ani pro to tělo to neni ok :? 40 je pro mě takový ten strop. představa že jsme za 14 let těhotná :mrgreen: :mrgreen: To nejstaršímu bude 24 let :lol: :lol: Ono ještě v 50 je člověk víceméně zdravý ale za 15 let v 65 a mít pubertáka :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.16 10:59
@Markéta80 píše:
@warita no právě :lol:, v 50ti si to prostě ani neumim představit. pamatuji si že v každém těhotenství to bylo horší a to jsem naposled rodila těsně před 32 narozeninama :lol: Navíc v 50ti těch rizik je moc ani pro to tělo to neni ok :? 40 je pro mě takový ten strop. představa že jsme za 14 let těhotná :mrgreen: :mrgreen: To nejstaršímu bude 24 let :lol: :lol: Ono ještě v 50 je člověk víceméně zdravý ale za 15 let v 65 a mít pubertáka :jazyk: :mrgreen:

To asi zavisi na cloveku. Ja tedy nemam porovnani s tim, jake by bylo tehotenstvi v 25, protoze jsem tehotna ted v 36. Ale reknu ti, me to teda vubec nezmaha. Bohudik mi nebylo spatne, netoci se mi hlava, nic me neboli, ani nejsem nejak unavena, energie mam na rozdavani. Z toho so slycham obcas od jinych maminek, tak jsem velice vdecna, jak me osobne to tehotenstvi zatim prospiva. Jsem na zacatku 7. mesice, chodim do prace, zvladam varit a uklizet domacnost…

Samozrejme to je hodne individualni a chapu, ze nekterym zenam je v tehotenstvi hodne spatne a nektere to nesou o to hur, cim jsou starsi… ale neni to zadne pravidlo. To musi kazda zena sama posoudit, zda se na to citi.

A mezi nami, i kdybych to tehotenstvi ve svem „pokrocilem“ veku spatne zvladala, je to 9 mesicu a mam to za sebou. Ze se musi k malickemu v noci vstavat? Ano, musi, ale take to ma svuj zacatek a konec. I kdyby to bylo nevim jak narocne, proste se to prezije a hotovo. Za odmenu ma clovek radost z potomka.

Takze na zaver: Ze to je narocnejsi mit dite v pokrocilem veku? Ano je. Je to duvod to dite nemit? NENI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
14.8.16 11:49
@warita píše:
To asi zavisi na cloveku. Ja tedy nemam porovnani s tim, jake by bylo tehotenstvi v 25, protoze jsem tehotna ted v 36. Ale reknu ti, me to teda vubec nezmaha. Bohudik mi nebylo spatne, netoci se mi hlava, nic me neboli, ani nejsem nejak unavena, energie mam na rozdavani. Z toho so slycham obcas od jinych maminek, tak jsem velice vdecna, jak me osobne to tehotenstvi zatim prospiva. Jsem na zacatku 7. mesice, chodim do prace, zvladam varit a uklizet domacnost…

Samozrejme to je hodne individualni a chapu, ze nekterym zenam je v tehotenstvi hodne spatne a nektere to nesou o to hur, cim jsou starsi… ale neni to zadne pravidlo. To musi kazda zena sama posoudit, zda se na to citi.

A mezi nami, i kdybych to tehotenstvi ve svem „pokrocilem“ veku spatne zvladala, je to 9 mesicu a mam to za sebou. Ze se musi k malickemu v noci vstavat? Ano, musi, ale take to ma svuj zacatek a konec. I kdyby to bylo nevim jak narocne, proste se to prezije a hotovo. Za odmenu ma clovek radost z potomka.

Takze na zaver: Ze to je narocnejsi mit dite v pokrocilem veku? Ano je. Je to duvod to dite nemit? NENI
:mrgreen: Nejak jsem se nepochopily…
Tady prece vubec nejde o tehotenstvi… to asi zvladne nejak i v padesati… ale spis o to, ze dite muze byt klidne v peti, deseti nebo patnacti letech bez mamy, nebo bez taty, nebo resit dlouhodobou nemoc nebo predcasnou demenci misto uzivani si detstvi a mladi a detem pak muze tak o prarodicich vypravet…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.8.16 12:34
@warita píše:

Takze na zaver: Ze to je narocnejsi mit dite v pokrocilem veku? Ano je. Je to duvod to dite nemit? NENI

Když to je právě to - těhotenství, porod a péče o mimino je na tom všem v rodičovství to jednodušší…36 mně nepřijde nijak zvlášť pozdě, ale po té 40 už je to takové ošemetné. ono to chce ty děti v nějaké relativně dobré fyzické a psychické kondici dovést až do dospělosti. A v podstatě třeba i 20 - leté „dítě“ občas toho rodiče ještě potřebuje, i když už na něm není závislé. Takže pro mne osobně je 50 hodně. První jsem měla těsně před třicítkou, druhé ve 32 a ač jsem měla obě těhotenství i porody pohodové, tak to druhé už třeba náročnější bylo. Ani ne tak kvůli věku, ale proto, že jsem do toho měla prvního malého prcka…Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
14.8.16 18:46

@warita Tak těhotenství a mimino je asi to nejmenší. Co dál, škola atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.8.16 18:51
@boball píše:
@warita Tak těhotenství a mimino je asi to nejmenší. Co dál, škola atd.

to už při těhotensky zatemnělém mozku těsně před přechodem nedomýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.16 19:07
@Burj Chalifa píše:
to už při těhotensky zatemnělém mozku těsně před přechodem nedomýšlí.

No dovolte devcata :D

Mozek zatemnely zatim nemam a tehotenstvi jsem si dobre promyslela… respektive vzdy jsem rodinu chtela, jenom to doted nebylo mozne.

Ja nevim kolik vy znate zen v 50-60, ktere jsou uplne trosky, ale ja prakticky nikoho. Ja take nebudu troska, i ted mi nikdo nehada vic nez 28 a citim se dokonce jeste mladsi. Nemocna nejsem a nebyvam, chronicke onemocneni nemam zadne. Pro me to nebude problem se postarat o dite ani za 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.8.16 19:13
@warita píše:
No dovolte devcata :D

Mozek zatemnely zatim nemam a tehotenstvi jsem si dobre promyslela… respektive vzdy jsem rodinu chtela, jenom to doted nebylo mozne.

Ja nevim kolik vy znate zen v 50-60, ktere jsou uplne trosky, ale ja prakticky nikoho. Ja take nebudu troska, i ted mi nikdo nehada vic nez 28 a citim se dokonce jeste mladsi. Nemocna nejsem a nebyvam, chronicke onemocneni nemam zadne. Pro me to nebude problem se postarat o dite ani za 10 let.

tvrdíš nyní. Jak se říká - chceš-li Pánaboha rozesmát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.16 19:20
@Burj Chalifa píše:
tvrdíš nyní. Jak se říká - chceš-li Pánaboha rozesmát…

A ty to vis lepe nez ja… zajimave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.8.16 19:22
@warita píše:
A ty to vis lepe nez ja… zajimave

s pokorou a pověrčivostí tvrdím, že si tvrdit netroufnu, že pro mě něco za 10 let nebude problém. Tím spíše, jednalo by se o malé dítě ve velmi pokročilém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.8.16 19:27

@Burj Chalifa Ale tak 46 zase až tak pokročilý věk není ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie