Matkou ve 20

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2933
4.10.22 21:45
@elda píše:
@Zoe1 no vidíš… svého pitomce sis stejně vzala, ani vyšší věk ti nepomohl, abys poznala kam se řítíš. Snad jsi to podvědomě tušila, když jsi děti tzv odkládala… já vůbec neuvažovala jako ty, dítě jsem měla hned po škole, ekonomická závislost na partnerovi mi přišla normální. Dnes je mi o 20 víc než tehdy, děti máme 4 a jsme na sobě ekonomicky závislí oba - sám smečku neutahneme ani jeden, spolu se máme dobře. Manželství je ok, standart máme slušný a společně vybudovaný.
Já spíš nechápu tu potřebu mladých matek OBHAJOVAT SE, když chtějí či mají dítě.

Ty jo, vůbec si to nedokážu představit, být takto finančně závislá na někom druhým :-D
Tak vidíš, každá máme priority jinde.
Jinak pitomec to nikdy nebyl, naopak to byl hodně chytrej člověk, pitomce jsem si nikdy brát nechtěla, ale je pravda, že kdybych si pitomce vzala, tak bych se asi nerozvedla no :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
4.10.22 21:52

Dobrý den já si myslím že na to neexistuje univerzální rada pro někoho je 20 akorát a pro někoho brzy. Někdo vám řekne ať počkáte a vy to uděláte a pak vašeho partnera zajede auto nezbude z něj nic a vy si budete do konce života vyčítat že to byl nejlepší muž a vy nemáte nic ani společně dítě ve kterém byste ho viděla. Poslouchejte své srdce ne závistivé členy rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
4.10.22 21:54

@KacanovaIng Mockrát Vám děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9166
4.10.22 21:55
@paprika20 píše:
@terien Nu dobrá, když tedy už diskutujeme. Proč má společnost dnes postoj spíš k 40 letým matkám, než k mladším? Vždyť můžou být úplně stejně dobré matky.

Společnost nemá nic proti mladým matkám ve věku třeba 22+. Ale tobě je 19, jak jste s přítelem dlouho? Žijete spolu? Máš něco odpracováno? Ano, dřív bylo běžné, že lidé měli děti ve dvaceti letech. Jenže třeba v generaci mojí babičky měla spousta lidí jen základní školu, dnes lidé vychází ze školy později, do práce nastupují později a i dospívají později. Dříve se podporovaly rodiny - státní zaměstnanci dostávali byty, fungovaly jesle, porodné dostali všichni bez rozdílu,.. Taky se podívej kolik lidí v generaci tvých rodičů je rozvedených. :nevim: Já třeba fandím mladým matkám, ale na rodičovství je potřeba se i trochu poznat s partnerem a zajistit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
4.10.22 21:56

@paprika20 snažím se vcítit do druhých spousta lidí je nepřejícných a svoje neúspěchy v partnerství a rodině pak řeší tak že škodí druhým. Naopak já si myslím že pokud je chlapovi 32 a vám 20 tak mentálně jste na tom stejně a oba máte skvělý věk na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
4.10.22 22:02

@Serpentini Jsme spolu přes 2 roky, kvůli koroně a mé škole jsem s ním začala bydlet hned od začátku. Moc dobře vím, že si musím odpracovat alespoň rok abych dosáhla na nějakou mateřskou, což dřív jak po svatbě dítě mít nebudeme. Je to všechno možná i tím, že jsem s klukama začala až moc brzy ale vím že lepšího chlapa nepotkám. Chodila jsem s mamánkama ale taky i s totálníma psychopatama, kteří mě uměli jenom podvádět. Myslím si že u partnera si můžu být na 100% jistá. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8
4.10.22 22:10

Čauky,

Já si myslím, že pokud mimčo opravdu chceš, tak do toho jdi, i když ti je 20, nikdy na rto žádná ženská není připravena, ale je to mateřský instinkt takže bych se toho nebála, mně je 22 a mám měsíční holčičku, taky jsem si říkala, ze to je moc brzo, ale ne jsem za ni neskutečně vděčná a nelituji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
4.10.22 22:26
@Zoe1 píše:
Ty jo, vůbec si to nedokážu představit, být takto finančně závislá na někom druhým :-D
Tak vidíš, každá máme priority jinde.
Jinak pitomec to nikdy nebyl, naopak to byl hodně chytrej člověk, pitomce jsem si nikdy brát nechtěla, ale je pravda, že kdybych si pitomce vzala, tak bych se asi nerozvedla no :-D

Prostě jsem začala vydělávat o něco později. To je v mateřství normální. Na mateřské jsem strávila málo času- celkem 5.5 roku se 4 dětmi (vždy jsem se vracela do práce brzo, šlo to) a jsem ráda že jsem začala s dětmi relativně brzy, jinak bychom ty dva mladší nejspíše neměli… svazek manželský je krom jiného i svazkem ekonomickým. Tak to je.
Edit - dodávám že jsem partnerovi vždy absolutně důvěřovala, nenapadlo mě že by se nestaral o blaho svých dětí, že by mě nechal ve štychu, že by mě zranitelnou s malými dětmi nepodpořil nebo opustil. Bylo nám 24 a 28 když se narodilo první děcko- čekali jsme až dostuduju. V tomto věku jsme měli holý zadek a mládí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
4.10.22 22:39
@Mio1 píše: Čauky,Já si myslím, že pokud mimčo opravdu chceš, tak do toho jdi, i když ti je 20, nikdy na rto žádná ženská není připravena, ale je to mateřský instinkt takže bych se toho nebála, mně je 22 a mám měsíční holčičku, taky jsem si říkala, ze to je moc brzo, ale ne jsem za ni neskutečně vděčná a nelituji :srdce:

Je velmi zajímavé si přečíst, co píšete v této diskusi https://www.emimino.cz/…rodu-477061/
Nevím no, ale šťastnej člověk by asi nepotřeboval psychiatra a neprocházel poporodní depresí, ne?
Jen řekněte zakladatelce pravdu, jaké to je se starat o měsíční mimino :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
4.10.22 22:46

@Zoe1 To co jsem z toho příspěvku pochopila, je to že má na nic partnera ale že by ona vyloženě nezvládala mimčo, to se z toho příspěvku vyčíst teda nedá. Neútoč zbytečně.

• Citovat
  • Upravit
2933
4.10.22 22:48
@paprika20 píše:
@Zoe1 To co jsem z toho příspěvku pochopila, je to že má na nic partnera ale že by ona vyloženě nezvládala mimčo, to se z toho příspěvku vyčíst teda nedá. Neútoč zbytečně.

Kdyby to zvládala, nemusela by k mámě, nicméně jen vzhůru do toho, sama to poznáte :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.10.22 22:48

S manželem jsme měli první dítě když jemu bylo čerstvých 21 a mě skoro 23. A neměnila bych. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
4.10.22 22:54

@Zoe1 Pokud žena, jakéhokoli věku zůstane sama na měsíční mimčo, vždy bude hledat někde pomoc.

• Citovat
  • Upravit
2933
4.10.22 23:00
@paprika20 píše:
@Zoe1 Pokud žena, jakéhokoli věku zůstane sama na měsíční mimčo, vždy bude hledat někde pomoc.

Ona ale není sama, má partnera, hlavně je vidět, že i její představy byly úplně jiné, než to ve finále je, sama tam psala, jak chlap říkal, že bude pomáhat, atd.
Mě vždycky dostává, jak se ty ženy to strašně snaží pokrytecky tajit a nejsou upřímné, to fakt nesnáším. Realita je totiž úplně někde jinde. Jen od svých nejbližších kamarádek znám pravdu, protože se o tom nebojí mluvit a ani jedna, opravdu ani jedna z nich nebyla první měsíce šťastná a to ještě těch dvou kamarádek lítal doma chlap neustále a pomáhal se vším a i tak jsem jen slyšela, jak je to náročný :-D
Víte co, napište až mimino bude na světě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.10.22 23:15
@paprika20 píše:
@Serpentini Jsme spolu přes 2 roky, kvůli koroně a mé škole jsem s ním začala bydlet hned od začátku. Moc dobře vím, že si musím odpracovat alespoň rok abych dosáhla na nějakou mateřskou, což dřív jak po svatbě dítě mít nebudeme. Je to všechno možná i tím, že jsem s klukama začala až moc brzy ale vím že lepšího chlapa nepotkám. Chodila jsem s mamánkama ale taky i s totálníma psychopatama, kteří mě uměli jenom podvádět. Myslím si že u partnera si můžu být na 100% jistá. :srdce:

Počkat… Rodiče tě v sedmnácti nechali bydlet bez dokončené školy s o tolik starším mužem, se kterým jsi byla chvilku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí