Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@renuskabodlinka píše:
Ahojky chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás momentálně užívá medocriptine? a jak vám je? mě nic moc, dnes ráno jsem zvracela, chjo. Ráda bych pokecala třeba s někým kdo ho zrovna ted taky užívá:)Já ho beru kvůli tomu že se snažíme otěhotnět ale prej mám 2× vyšší hladinu než norma a proto to prej nejde.
ahojky,
ja uzivam medocriptine ted uz 4 mesic. Prvni tyden mi bylo tak nejak vselijak, ale pak se to uklidnilo. Ted cekam na vysledky, zda se mi prolaktin snizil… Jinak se nam zatim nezadarilo ![]()
@Jasmik ahojky to je teda děs běs a že jeste furt nic:/člověk do sebe cpe takové drijáky a uklidnuje se tím že to pomůže na cestě k mimču a že se to musí vydržet a ono furt nic:/bereš si ho na noc? já jo ale furt se budim a je mi tak nějak divně přijde mi že se pomalu nevyspim, a jsem takové pako že jsem si o těch dopaminech furt něco četla a vyděsila mě ta schizofrenie furt se kontroluju jestli nemám nějakou halucinaci nebo slyšinu a a jsem hrozně nervozní a naštvaná že to vůbec beru. Myslíš že to máš zvýšený kvůli tomu mini nádůrku nebo ze stresu? já osobně si myslím že já to mám ze stresu, pač od té doby co se snažíme a vždy přijde mrcha tak jsem zklamaná z toho že nám to nejde atd, a taky trpím na dost hnusné PMS. Pač od 17let jsem brala tu nejsilnější HA kvůli pleti, a ted v pětadvaceti poprvé vysazena a ty hormony semnou dělaj neskutečný věci..byla jsi ještě na nečem jiném krom toho HP(vyšetření)já na laparo. a prej vše ok.Taky máš z toho medocriptinu tak divně ucpanej nos? Jak dlouho se snažíte?
@Jasmik a jak si to měla zvýšený víš? a teklo ti něco z prsu?
@renuskabodlinka píše:
@Jasmik a jak si to měla zvýšený víš? a teklo ti něco z prsu?
Beru ho taky na noc, nic z prsu mi neteklo a nos ucpany nemam
Zatim jsem byla jen na krvi ohledne hormonu, to mi zjistil, ze ho mam pry mirne zvyseny, nerekl mi jak hodne. tak jsem mela prijit po 2 mesicih uzivani znovu na krev a ted se to tahne, nez dostanu vysledky (cekani na menses, dovolena doktora…). Predepsal mi rovnou recept na dalsi 3 baleni, pry neni kam spechat…
Mam docela stresovou praci, ve ktere uz jsem 4 roky, takze to mam pravdepodobne taky stresove. Snazime se 14 mesicu
Taky jsem z toho vzdycky spatna, kdyz to dostanu. Ikdyz se snazim na to nemyslet tak to proste nejde. Jak dlouho se snazite vy?
Mě taky nic z prsu netece ale jako bych měla tu bradavku světlejší. My se snažíme od září. Bla jsem i na té laparce a prej vše naprostém pořádku a cyklické projevy, jsem vyčetla ze správy, ale pak mi nějak hráblo a začla jsem se strašně stresovat, z toho že když je to ok proč to nejde, pak stresy v práci, ted se jestě do toho stehujem z Prahy do Mostu, pač přítel v Mostě dostal lepší práci(původně pocházíme i z Mostu)a já se bojim dojíždění do prahy nerada řídím po dálnici, takže jsem si říkala že když otěhotnim tak dojíždět nebudu muset atd..a přeju si už aby to bylo..a asi z toho všeho mi ten prolaktin vylítnul:Dtakže jsem si vše svou stresující povahou a nedočkavostí vše přivodila sama:/ješte do minulého měsíce mi krásně vycházeli ovu testy pouitivní..pak potom co mi oznámil mudr to s tím prolaktinem, a řekl co mám čekat od nežádoucích účinků, tak jsem z toho byla tak špatná že ovu test byl v následujícím měs. taky špatnej:Dtak říkám seberu odvahu a prostě to budu žrát, zvracela jsem, motanice, nízkej tlak jak svin, ale už to beru 4dny a je to lepší:)v uterý by měla být ovu podle výpočtů ale testíky pouze slabý proužek prej má bejt uplně stejnej jak kontrolní:/a po každým sexu bych řekla že mám snad každej měsíc nějakej zánět
jak to sperma je asi agresivní:/ měřila jsis tu bazalku a dělala ovu? a nic? nebo jo?
@Jasmik a nemyslet nato nejde, u planovaného rodičoství to je nemožné:)kolik pak ti je? co ten tvůj jak to bere?
ten můj už je ze mě trochu na palici ![]()
@renuskabodlinka
ovu testy jsem zkousela tenkrat v listopadu a ted minuly mesic, byly hezky pozitivni, ale stejne nic
ted uz jsem je nedelala, protoze jsem pak z toho akorat nervozni. je mi 27 a manzelovi 28. je z toho spatny, hlavne kvuli me, protoze vidi, ze se trapim a chvilkama je z toho taky nervozni. On uz ma za sebou spermiogram a ten dopadl dobre, takze je problem nekde ve me… Ted mam takove jine trapeni. Od 22 dne cyklu me dost boli podbrisek a ty prvni dva dny jsem malickato spinila, ale ted uz zase ne. Ted jsem 25 den a boli to porad. Premyslim, ze budu muset k doktoru. Kdyz jsem pres vikend lezela, tak to slo, ale sedet v praci mi nedela nejlip. Nestava se ti to taky? Ja to mam takhle ted poprve. jsem z toho pekne nervozni co se to deje ![]()
@Jasmik Počkej zlato a nemůžeš bejt těhotná???že by to bylo to zahnizdování? takhle to píšou skoro všechny holky! dělala jsi si testík? jestli se ti to ted stalo poprvé tak bych určitě udělala test. Pokud vyloučíš že by to mohl být nějaký zánět, ale toho by jsis všimla že bys třeba měla nějakej pořádnej výtok, pač aby z toho bolel podbřišek tak už by to musel být rozjetější zánět a toho si nelze nevšimnou dle mě, takže cokdyž je to vážně už to těhu. No pokud ti zjistili jako mě ten prolaktin tak je jasný že je problém v nás:)prolaktin je prej stejne učinej jako antikoncepce takže skoro téměř žádná šance otěhotnět ale jsou léky na snížení, které papkáme tak co by ne:)jinak přítel spermiogram na výbornou, sice jsem z toho měla obrovskou radsot ale uvrtalo mě to do stresu že problém je ve mě a to taky bylo na prdlačku:(jinak já žádné bolesti krom MS a OVU a kvasinkov. zánětu nikdy neměla. takže si troufám říct že to u tebe vypadá nadějně ![]()
@renuskabodlinka
Dobre ranko, tak to te taky zklamu. Tehu nejsem. Jeste vcera jsem sla k doktorce, protoze to fakt porad boli, tak me vysetrila, vzala krev na nejake ty zanetlive slozky a i na tehotensky hormon. Vsechno negativni… Takze zanet tam neni, mimco taky ne, nevi co to je. Kdyz se to zhorsi, mam si prijit lehnout do nemocnice, ze budou patrat dal, jinak pokud ta bolest bude snesitelna mam pockat az to dostanu. Rekla mi i vysledky toho prolaktinu, mela jsem hodnotu 500 a po vice mene 2,5 mesicich co jsem v tu dobu brala Medocriptine mam 22. Tak to vypada, ze na prolaktin funguji
ted jeste aby se zadarilo. Jsem z toho zase nejaka prejeta ![]()
@Jasmik ahoj Zlatí, chjo ani nevíš jak mě to mrzí, protože to sama znám, kolikrát se s tebou něco děje a ty nevíš co a ani doktoři neví co a to je na palici, nechápu co tě to teda v tom břiše může bolet, že by nastávající menzes? nebo jsem četla v příbaláku toho medocriptinu že z vedlejších účinku může být i bolest břicha, já měla hodnotu 48 a normál je prej 10.Ale upozornil mě nato že každá laborka má jiné hodnoty, tak já tedy nevim:/
každopádně pozitivní natom je že to leze dolu a u tebe o hodně takže jestě měsíc a máš to dole a pak to určo přijde!!! ![]()
@renuskabodlinka
Cauky, uz je to bricho zase o kus lepsi, takze predpokladam, ze se to srovna a pak to hned dostanu, takze bude bolet znova
Tohle je fakt uz sileny. Nejhorsi je, ze doktori maji porad dost casu a pry neni kam spechat… A jak to teda vypada s tebou? Psala, jsi ze jsi mela mit ovu? A kdyz mas pocit, ze mas pokazde zanet, resi to nejak doktor?
@Jasmik Jestli máš bolestivou menzes doporučila bych ti Gynex nebo Malinová směs od dědka kořenáře, ale ten Gynex bude asi lepší, já jsem z toho unešená ani o té menzes nevím:)nebo si kup šumák hořčík-vápník dohromady mají to v kaufláči a bekomplex a tak týden před ms jedna sklenka denně a mužu ti říct že super! hlavně hořčík je i na dobrou náladu
Jinak k tě zánětům, no řekl mi nato že je to určitě tim jak do mě přítel stříká, že to sperma je agresivní takže v plodné dny se nato vrhnem, každý druhý den, tak 15min se snažím to sperma v sobě nechat no a pak je z toho nějakej zánět:/takže než přijde ms používám laktofeel(po snažení),a po ms zase snažení..a takhle pořád dokolečka
Jinak nevím jestli ta ovu proběhne jak ma, ale na ovu testu jsou dvě dve čárky:)včera večer jsem testila:)a dnes ráno sexování ![]()
@Jasmik jinak jsem se chtěla zeptat změnil se ti nějak sex s tím medocriptine? protože jak prej jsem měla zvýšenej ten prolaktin tak mi doktor říkal že jsem určitě neměla moc chut na sex, defakto jsem to dělala jen v plodné dny za vidinou oplodnění:Da hlavně mi přijde že mě to furt bolelo a přítel nechápal že než jsem vysadila HA tak do mě mohl bušit jako blázen a mě to nevadilo a ted jsem byla spíš protivná a samé au au, ale co beru ten medocriptin tak né že bych byla nějaká nymfomanka ale po dlouhé době mě přijde že si ten sex dokážu i užít:Da nic mě nebolí:)to bude asi tím dopaminem co zvyšuje ten medocriptim a že ten dopamin se uplatnuje hlavně při sexu ![]()
@renuskabodlinka
ja prave netrpim na bolestivou MS. Jen s tim ted tak pocitam kvuli tomu co se ted delo. Me se vyrazne chut k lepsimu zmenila jen co jsem vysadila HA, takze ted jsem zadnou zmenu nepocitovala. Taky se vetsinou snazime ob den, musi to stacit
Kazdopadne ten horcik-vapnik by mi asi neuskodil. Stejne jako porad beru preventivne tu kyselinu listovou. Ted me tak napada, kdyz mas po partnerovo spermatu vzdycky zanet, ze je to agresivni, aby jsi na nej nebyla nejak alergicka. Nevim teda jestli se to pozna takhle, ale taky se to stava, ze jsou partneri na sebe alergicti a pak se nedari otehotnet.