Měli jste rádi své dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
30.9.24 14:04
@Kateřina19955 píše: Více

Skutečně bys vás neuživila? Jako na tohle pozor, drží tě pěkně v šachu a jsi na nejlepší cestě do manželské krize. On to dítě chtěl taky, tak až přijde z práce, dej mu ho, ať se stará. V tom bych byla teda nekompromisní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 14:04

Taky jsem měla o ni strach, starala se o ni tak nějak automaticky. Ale vygradovalo to až někdy v 7 - 8 měsících dcery a mělo to strašně rychlý spád… Proto tu zkušenost píšu, že ta deprese může být vleklá a i když to že začátku nevypadá, tak odborná pomoc je na místě. V době, kdy jsem si připustila, že to sama nezvládnu, tak už bylo pozdě.

• Citovat
  • Upravit
Kateřina19955
30.9.24 14:05

@unuděná no protože já jsem se na to necítila, nechtěla jsem ho, ale nakonec jsem mu na to kývla. Takže on reaguje na to že jsem ho chtěla (když jsem přikývla). Ale jako má pravdu, měla jsem si stát za svým. Spíš jsem se dívala do budoucna, že kdybych děti neměla, že toho budu litovat a ze jedno se zvládne a hlavně, ten plno keců jak mi bude pomáhat…

• Citovat
  • Upravit
53190
30.9.24 14:06

No vidíš. Měl plno keců, jak bude pomáhat, tak neexistuje, že neumí přebalit nebo vykoupat!! Na tom trvej! Jinak ti do roka a do dne hrábne, protože budeš doma dělat komplet vše a pán lidstva si bude vesele budovat kariéru a držet tě v šachu tím, že jsi ekonomicky nesoběstačná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 14:09

Vidíš, manžel se staral a stejně jsem do toho spadla… Manžel uvaří, přebalí, obleče, chodí s ní ven, nakrmí už od příchodu z porodnice.
Ani bych se nedivila, kdyby to nakonec skončilo tak, že budeš přemýšlet, jak od nich obou „utéct“. Je smutný, že od něj nemáš žádnou podporu.

• Citovat
  • Upravit
Kateřina19955
30.9.24 14:13

@unuděná jako je to tak.. on je strašně hodnej, ale to je tak všechno. On totiž do 32 letech bydlel s maminkou, takže je zvyklý na mama hotel. Neuvari, neuklidi, ani tu blbou myčku nenaplni nebo nevysklada… jako je to hrozný. Jenom pc a pc… jako já to tak nějak už beru, že ten rok si budu muset odsloužit a pak ho s ním nechám. Nebo jako já už nevím. Samozřejmě se nechci na něho vymlouvat, ale myslím si, že i toto je ten problém… jak si mám „užívat materstvi“ když vím, co všechno ještě musím udělat a hlavně malej od mala prdiky, urvany, takže je věčně na rukách…

• Citovat
  • Upravit
28950
30.9.24 14:16

Tak první měsíc mi přišlo, že se starám jen o panenku. Pak skončil na jipce a přišlo uvědomění, že fakt chci, aby s náma byl… druhé dítě jsem si zamilovala přirozeně prakticky hned. Byl tam ale rozdíl i v různých přístupech při porodu, to mohlo mít taky vliv, každopádně je miluju oba dva, každého malinko jinak, ale nedala bych je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.24 14:17

No to je strašný tohle, to by měla depku každá. Hele, příště až přijde z práce, tak mu ho prostě nech s tím, že jdeš třeba na nákup nebo cokoli. A opravdu jdi. Na jakékoli trapné výmluvy odpověz, že on ho přece taky chtěl, tak ať se stará aspoň v čase, kdy není v práci, ty to děláš 24/7. A trvej si na tom! Bych mu dala PC hry, mamánkovi :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 14:19

@Kateřina19955
Okamžitě to změň, jinak se zblázníš. Generace tatínků, co vydělávali a měli splněno, je naštěstí pryč. Ať se kouká všechno hezky naučit a stará se taky, je rodič stejně jako ty!
K tomu vztahu - měla jsem to podobně, na začátku to byla jen povinnost. Postupem času se to lepší, dceru mám ráda. Ale popravdě taková ta nekritická láska to není. Dcera není z nejšikovnějších, je v lecčems pozadu a mně vadí, že se nemám s čím pochlubit. Vím, že je to špatně, ale prostě to tak mám, holt asi nejsem ten správný mateřský typ :nevim:
Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
30.9.24 14:20

Chudák dítě :,( podle toho popisu mi oba přijdete citově ploší a možná to bylo i vaší výchovou a vychováte další emočně ploché nenaplněné dítě. On to časem bude cítit, pozná to, že ho nemáš ráda.

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
30.9.24 14:20

Už to, že se nějaký strach objevil, je dobré znamení.
Myslím, že by bylo vhodné najít odbornou pomoc a s někým nestranným si promluvit.

Každopádně posílám sílu 🍀 jsi dobrá matka a až ta láska přijde, doufám že budeš i šťastná 🍀

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
30.9.24 14:23
@Ariadne píše: Více

Takovéhle názory si nepřála…
Ví, že to není nejlepší a má snahu to řešit.
Myslím, že potřebuje slyšet trochu podpory a toho, že to není nic špatného necítit hned lásku.

Ano, některé to mají složitější a za dítě by daly cokoliv apod… ale tohle sem teďkonc určitě nepatří….

A pokud ji neznáš a nevíš jak se o dítě stará/nestará, tak říkat “chudák dítě” není úplně na místě.

• Citovat
  • Upravit
Kateřina19955
30.9.24 14:23

@unuděná no minule už jsem měla dost, tak jsem mu řekla ať ho pohlída, tak on, že ho vezme ven. No po hodině mi vola, ať mu běžím naproti, že malej řve… takže já vypla kolac v troubě a běžela… jako nevím. Jo určitě souhlasím v tom, že je mamanek, vsak jsem mu to taky řekla a víte co on na to? Že zarlim… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Kateřina19955
30.9.24 14:29

@Ariadne už jsem si říkala, zeby se nějaká chytrá matka co ma na hlavě svatozar neozvala…
A to je přesně to, v dnešní době člověk nemůže říct svůj názor, svěřit se někomu cizímu bez toho, aby se mu to zase neotisklo na tvář.

A když už jste nepsala. Starat se starám, malej krasne roste, kojim plně, má plno věcí atd… ale proste tam není ten cit…

Co takhle jít komentovat jinam, kde vaše názory ocení???

• Citovat
  • Upravit
Kateřina19955
30.9.24 14:32

@zuzanka320
Děkuji za milá slova. Jako já osobně si myslím, že to bude jenom lepší. Podle mě je spousta matek, co třeba mají takový stavy, ale nemůžou nic říct, aby se okolí nesezralo… já sama se nikomu nemůžu svěřit, pac to jenom pak poslouchám. Trochu se mi ulevilo a i jsem objevila úsměv na tváři, že i tento stav je normální a že to bude lepší a lepší. Děkuji za Vaše slova :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex