Oznámění těhotenství kolegům v práci

213
26.9.24 14:42

Oznámění těhotenství kolegům v práci

Ahojda, mám takovou otázečku. Jak jste řekli v práci kolegům že jste těhotný a že odcházíte? Já teda jsem v 6 týdnu a z chvilku budu volat gynek. o neschopenku, na kterou jsme se domluvili že mu mám pak jen zavolat od kdy jí chci protože to v práci nezvládám a nestíhám. Jezdím s vysokozdvihem, motá se mi při jízdě hlava a je mi na zvracení, tahají se těžký palety, pás u vysokozdvihu mě tlačí na břicho, cesty tam jsou rozdrchlaný, hrozný atd atd. Poslední směnu jsem měla teď z úterý na středu, noční, a o půl 4 ráno jsem musela přestat makat protože mi bylo na omdlení a na zvracení a nešlo to. Takže tam chlapům do 6 do rána stála výroba. Náhradní práce není možná, protože šéf zaměstnává jen řidiče vzv nebo kamiónů a na to fakt řidičák nemám :mrgreen: Samozřejmě šéf to už ví, ale nikomu to neříkal domluvili jsme se že to řeknem s přítelem sami, děláme ve stejný fabrice. V úterý jedu k doktorovi a pak mám v plánu jet do práce, vrátit věci od vzv, vstupní karty atd a zajít to říct kolegům. Jenže problém je ten, že tam jsou jen chlapi :mrgreen: A jediná ženská tam je mistrová. Objednala jsem už zákusky, ať prostě neodejdu jen tak “ čau za 3 roky se vrátím “ chápete. Jenže zase nechci svolávat všechny do jedný místnosti a vykládat jim tam že odcházím aby na mě koukalo 20 lidí jak na divadlo :mrgreen: Tak sem to vyřešila tak, že za každým dojdu osobně, a řeknu jim to. Ale nevím jak a co přesně bych měla říct :think: Jak by jste si poradili vy? Někomu tykám, někomu vykám. Jsem tam přes 2 roky a máme se všema fajne vztah pracovní. Díky všem za napády. Jo každopádně je mi jasný že to během dne bude vědět celá fabrika a druhej den celá vesnice, protože vím jak věci chodí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
823
26.9.24 14:54

Nevím, asi nevidím důvod to oznamovat :nevim: kor v 6tydnu, když ani nevis, jestli to dobře dopadne.
Jinak pokud pro tebe nemá šéf lepší místo, abys nemusela na neschopenku, tak máš nárok být doma za 100%platu tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3732
26.9.24 15:03

@vanesskaa00 a nevratis se po prvním trimestru až ti bude lépe? Nebo se minimalne začni pidit po tom, jak píše holcina v předchozím příspěvku, ze bys mela narok na 100%. Jinak ja bych nechala mistrovou, ať všechny na smene právě svola, rekni, že se s nimi chces rozloučit, protože jsi těhotná a me by to bylo tedy příjemnější, než to vyprávět každému individuálně. Me to také čeká, byla jsem skoro 6 tydnu take doma kvuli hematomu a krvácení a všichni se ptali, proč jsem byla doma, tak jsem si neco vymyslela radoby vtipneho, aby každý pochopil, že o tom nechci mluvit a po 20tt to řeknu všem na poradě. Šéf to ví..ale je to na tobě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
26.9.24 15:07

Řekla bych to normálně, jednoho po druhým bych asi neobcházela. Položila bych zákusky na stůl, kdo by u toho byl tak bych řekla, že je to na rozloučenou, že jsem těhotná a že ze zdravotních důvodů musím teď odejít. Oni si to mezi s sebou pak všichni stejně řeknou. Třeba bych si našla ty nejbližší abych jim to teda řekla ještě osobně, ale abych tam někde extra naháněla nějakýho strejdu se kterým se max pozdravím tak to nééé. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
26.9.24 15:15

Já bych teda šla na neschopenku a určitě hned všem neříkala proč jí mám. Kdyby to nevyšlo a musela sem se tam vracet, tak ať to neví všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
26.9.24 15:17

Tak zakusky bych nesla az pri nastupu na materskou. Odchod na nemocenskou neni duvod neco slavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.9.24 15:19

Zbytecne se pripravujes o peníze a volny cas na neschopence - pokud pro tebe nemaji praci vhodnou v tehotenstvi, tak mas zustat doma na překážkách za plny plat.

A v 6 tydnu bych rozhodne tehotenstvi neroztrubovala, to az po prvnim trimestru

• Citovat
  • Upravit
34473
26.9.24 15:22

Ty jsi trošku drama qeen, viď, ještě se ti klepou kolena a ty skáčeš do postele a kupuješ zákusky :mrgreen: Já to tedy nikomu oznamovat nemusela, protože to všichni viděli, ale to hlavně proto, že jsem s počůraným testem neběžela marodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.9.24 15:29

Je nás na „středisku“ asi 20, udělala jsem to tak, že během oběda, kdy je nejvíc lidí na kuchyňce, jsem donesla zákusky a chlebíčky a oznámila to těm, co tam v ten moment byli. Rychle se rozneslo, že jsou tam dobroty, takže se ostatní pak trousili a buď už to drby věděli, nebo se přišli zeptat, co slavíme.
Jinak když půjdeš teď na nemocenskou, tak je to více než 7 měsíců omezení vycházkami, to znamená žadný víkend pryč, žádná večeře venku, kino, nic… Já osobně bych si rozmyslela a zajistila bych si přeřazení na jinou práci nebo za 100 % doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
26.9.24 15:31

Máš nárok na překážky v práci, jak už tady lidi píšou. Proč jdeš na neschopenku? A proč to divadlo? Tohle se dělá při odchodu na mateřskou, ne na neschopnost.

• Citovat
  • Upravit
213
26.9.24 15:37

@Tarena Já jím to nedávám ale jako “ oslavu “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
26.9.24 15:39

Proč to hned hlásit, kdi v 6tt, to se může ješte stát cokoliv. Určitě chceš být několik měsiců na neschopence? Jde to i za 100%platu a bez toho být omezená vychazkami.
Upřímně bych teď neřešila nějake loučení, kolegyně za námi došla, kdyz přecházela na MD.
Sama jsem se v práci neloučila, protože jsem 4 tydny před odchodem na MD, si šla lehnout rovnou do nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.9.24 15:40

@LiduNe Protože mi řekl doktor kdybych to nevzládala mám jít na neschopenku. A věř mi že v tý fabrice při tý práci to nezvládám. Nejsem tady v tom znalec, na co mám práva a na co ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
26.9.24 15:40
@vanesskaa00 píše: Více

A u vas nekdo nosi zakusky, kdyz jde na neschopenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
26.9.24 15:41

@terien já teda zakladatelka chápu tak bych nebyla tak přísná. Ono jezdit na vysokozdvižce někde ve skladu, když je ti blbě nebude úplně jednoduchý. A ty nevolnosti se jí můžou klidně ještě zhoršit. Já jsem měla do 15 tt skoro pořád kocovinové stavy a kolikrát jsem to musela rozdýchávat abych nezkolabovala. V tom skladu hrozí větší riziko úrazu než někde v kanclu. Nedovedu si představit, že by mne to chytlo zrovna když máš půltunovou paletu nad hlavou. Pokud pro ni nemají nějakou jednodušší práci tak co má dělat. Kdyby se jí tam něco stalo tak zase budou vsichni říkat co tam leze v takovým stavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí