Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucy75 Dobře dík za odkaz. Zítra to řeknu gynek. tohle a pak zajdu za šéfém. Stejně tam pojedu. Tak uvidím jak to dopadne
@vanesskaa00 v 6. týdnu určitě nikomu nic neříkat a dávat zákusky už vůbec ne
V 6 týdnu? Má to smysl? Já jsem teda oznamovala těhotenství po prvním velkém utz, a to jsem byla, abych nekecala ve 13tt. Nic oznamovat nemusíš, ale pokud se chceš třeba pochlubit? Podle mě je ale příliš brzo.
A počítáš s tím že budeš muset mít vycházky až do nástupu na mateřskou? Opravdu nejde aby ti šéf dal jinou práci kterou zvládneš? Já jsem sice taky šla na nemocenskou, ale ne takhle brzo. A to jsem měla fyzicky náročnou práci. ![]()
Já teda řekla o těhotenství kolegům hned, jak jsem to věděla. Nevidím v tomhle důvod to tajit. Ale teda loučit se, kupovat zákusky a všechny hromadně informovat v 6tt, tak to mi teda přijde dóst zbytečný divadlo. Tohle udělej až půjdeš na mateřskou nebo ať chlap dovalí zákusky, až se prcek narodí. Ale teď teda ne…
@Lu66 Nechci se chlubit když ani nevím jestli bude vše ok. Ale jsem prostě zvyklá něco někomu dát když odcházím na delší dobu, je mi blbý jen tak prostě odejít bez ničeho jen “ čau teď tu nebudu “ Vždycky se najde někdo kdo tam jen tak z ničeho nic něco přinese, jak už chlebíčky, placku upečenou, čokoládu atd ať si každej nabídne. Prostě z dobrej přátelkejch vztahů a pro zlepšení prac. doby. Tak jim prostě řeknu, že tu s nima na nějakou dobu nebudu, proč tam nebudu. Že doufám že vše dopadne dobře a že se s nima na tu nějakou dobu loučim a že tam má každej zákusek, ať si nabídne. Zákusky z dobrej přátelskejch vztahů né z vychloubání nebo nevim z čeho možnýho tu píšete
@vanesskaa00 píše: Více
No a mas tedy aspon potvrzene srdicko?
@Janli píše: Více
No v jine diskuzi resi nadstandard po porodu. Je celkove nejak mimo.
@Tarena Proč bych měla být mimo? Soudíš jen podle otázky na porodnici? co snad ne ne?🤣
No normalne zena nejdrive resi, zda je tehotnestvi prosperujici, pak aby bylo zdrave na 1.screeningu a az pak resi porodnici.
Ty jsi cela nejaka napred.
@Tarena Ježiš tak mě to prostě trklo v hlavě tak sem se zeptala? To snad značíže sem hned úplně mimo?
Chces se loucit na 3 roky v 6tt, resis porodnici, asi ani nemas potvrzenou akci srdecni, proste jo, v tehle vecech jsi mimo.
@Tarena Aha. Tak když soudíš lidi podle otázek a psaní tak je asi něco špatně. Nikde jsem nepsala že se s nima loučim na 3 roky a že to dopadne 100% dobře. Nikdy sem se neválela na neschopence dýl jak týden. A rozhodně nebudu doma jenom týden. Mám s těma lidma nějakej vztah, oni semnou. A pokud si četla co sem psala, tak jim řeknu ŽE ODHCHÁZÍM NA NĚJAKOU DOBU A ŽE TAM S NIMA NEBUDU, ŽE DOUFÁM ŽE TO VŠE DOBŘE DOPADNE. To že jsem jen tak vyprdla porodnici. Bylo z toho důvodu že jsem viděla video kde to někdo měl a prostě mě zajímalo jak to funguje, to snad neznamená že jsem mimo doprčic ne? Na tom nevidim vůbec nic špatnýho.
@vanesskaa00 v 6 týdnu fakt nevytrubuj těhotenství v práci, vzdyť je to začátek, jestli půjdeš na neschopenku, tak jdi a zákusky můžeš donést později. V tomto týdnu věděl o těhotenství jen manžel a mamka a dobře bylo tak…
@vanesskaa00 ty jsi takové čistá duše, co na srdci, to na jazyku.
To se ti může jednou hodně vymstít.
Před nikým se tady neobhajuj proč, co děláš - cítíš to tak, máte to tam tak, dělej to tak.
Nad čím bych ještě přemýšlela tak jsou ty překážky.
Pracovní neschopností se opravdu uvězníš na dlouhých devět měsíců a věř nám, líbit se ti to nebude.
Měj oči otevřené, uši nastražené.
Nebud omezena a nevymlouvej se na vlastní hloupost, neznalost opravdu nikoho neomlouvá a ty jsi v situaci, která ti přeje, opravdu jinak přijdeš o hodně peněz.
Budeš maminka, nemůžeš se přeci nekonečně vymlouvat, že ti nebylo dáno a proto nejsi v čistém kanclu.
Psanému textu přeci rozumíš.
Chceš pro sebe a prosperující těhotenství to nejlepší, tak pro to něco dělej.
S příchodem dítěte na svět teprv uvidíš jak moc budeš muset přemýšlet a jak moc se budeš muset snažit.
Určitě přeci nejsi tak prostoduchá bytost, chápeš přeci, že věci přichází jedna po druhé, jednej proto z rozmyslem a nebuď zbrkla.
@Trojlístek Čistá duše, co na srdci to na jazyku s tím souhlasim. Někdo mi tu poslal odkaz kde je napsáno ohledně tý práce, pokud mě nemá možnost přeložit. Tak to řeknu zejtra gynek. pobavim se s nim o tom a pak to řeknu i šéfovi. A uvidim jak to dopadne