Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A co je řešením? Rozvod? Na terapii chodím skoro rok a nikam to moc nevede. Manžel krizi nevidí… nevim asi nevidí, že spolu nespíme…že se hádáme kvůli každé kravině…
Na řešení se ptej manžela. Jestli si myslí, že po pár letech je normální zmizet z ložnice, nespat s tebou a nechtít s tím nic dělat, tak to má asi problém.
Jasně, že o odchodu přemýšlím. Jenže sama bych to finančně neutáhla. Teď jsem tedy začala na 1/2 úvazek pracovat, ale stejně to finančně nebude takové jako když jsem s manželem.
Mám si najít milence? Kde, jak, kdy? Teď v práci je jeden fajn kolega, ale když přemýšlím (čistě teoreticky), že bych si začala něco s ním (je to blbost, to vím), tak si říkám, že přeci kvůli pár postelovým chvilkám nerozbiju rodinu. Takže na románky teď asi nejsem připravená.
@Anonymní píše:
A co je řešením? Rozvod? Na terapii chodím skoro rok a nikam to moc nevede. Manžel krizi nevidí… nevim asi nevidí, že spolu nespíme…že se hádáme kvůli každé kravině…
neznám řešení tvé situace a když ti někdo cizí bude něco radit, tak to není to co chceš.
ŘEšení je tvůj proces. Obecně bych se zaměřila na nějaké sebepřijetí a sebezpevnění, aby si nehledala zběsilé kroky jako je IVF v tvé situaci jen proto aby si nebyla zaplavená panikou že nejsi dost dobrá na to být milovaná a že umřeš sama.
Ale teda z móho úhlu pohledu další dítě pomocí umělého oplodnění ti nepřinese to co si od toho slibuješ. I kdyby se to povedlo - většina pokusů je marná žejo - ale to už budeš vědět z prvního pokusu.
@Russet píše:
Na řešení se ptej manžela. Jestli si myslí, že po pár letech je normální zmizet z ložnice, nespat s tebou a nechtít s tím nic dělat, tak to má asi problém.
jenže on vše svede na mě. Za všechny problémy u nás podle něj můžu já. Prý jsem nervózní, nepříjemná, apod. No bodejď bych nebyla, když jsem téměř 3 roky neměla sex. Doma mě nevnímá, sedne si ke stolu, vezme si telefon a nezájem… ale já jsem nervozní, nepříjemná…
@Anonymní píše:
Jasně, že o odchodu přemýšlím. Jenže sama bych to finančně neutáhla. Teď jsem tedy začala na 1/2 úvazek pracovat, ale stejně to finančně nebude takové jako když jsem s manželem.
Mám si najít milence? Kde, jak, kdy? Teď v práci je jeden fajn kolega, ale když přemýšlím (čistě teoreticky), že bych si začala něco s ním (je to blbost, to vím), tak si říkám, že přeci kvůli pár postelovým chvilkám nerozbiju rodinu. Takže na románky teď asi nejsem připravená.
Vzdyt zadnou rodinu nemas
@Anonymní píše:
Protože na prckovi vidím, jak má rád děti. Myslím, že by byl fajn starší sourozenec. Všude se říká, že je dobré mít více dětí. Že jedináčci jsou takoví a makoví. No a pak se bojím, že na stáří zůstanu sama apod.
A nemůžeš si teda najít nějakého rozvedeného s vlastními dětmi a mít takovej slepenec, co může fungovat lépe než tvoje stávající manželství?
Tohle je prostě hrozný, přivádět další děti do manželství, ve kterém nejsou city, zájem ani sex.. ty děti pak přece vyrostou s pocitem, že to je normální. Přála bys svým dětem, aby měly takové manželství, jaké máš teď?
Za mně určitě ne. A nevím co by bylo špatného mít dítě s někým jiným. Lepsi než dve s nevyhovujícím partnerem. Stará ve 36 podle mě nejsi.Ale hlavní je co je pro tebe důležitý. Pro mě je to rodina celkove, nejen samotné děti nebo samotný chlap ale celek.Kdyz chlap nefunguje nemohla bych být šťastná. Hodne štěstí preju ![]()
@Anonymní píše:
jenže on vše svede na mě. Za všechny problémy u nás podle něj můžu já. Prý jsem nervózní, nepříjemná, apod. No bodejď bych nebyla, když jsem téměř 3 roky neměla sex. Doma mě nevnímá, sedne si ke stolu, vezme si telefon a nezájem… ale já jsem nervozní, nepříjemná…
Tohle není k žití pro normální zenskou ![]()
@Žižkovská žena píše:
A nemůžeš si teda najít nějakého rozvedeného s vlastními dětmi a mít takovej slepenec, co může fungovat lépe než tvoje stávající manželství?Tohle je prostě hrozný, přivádět další děti do manželství, ve kterém nejsou city, zájem ani sex.. ty děti pak přece vyrostou s pocitem, že to je normální. Přála bys svým dětem, aby měly takové manželství, jaké máš teď?
Jo tak jasně, že když by se našel nějaký fajn chlap, klidně s dětmi, a rozuměli bychom si všichni, tak by to bylo fajn. Ale kde takového chlapa najít? A ještě aby mě chtěl?
Teď v práci mám rozvedeného fajn kolegu. Má tedy starší dítě. Ale nějak nevím jak začít… jako ahoj, půjdeš na kafe
na to moc nejsem.
@Anonymní píše:
Jo tak jasně, že když by se našel nějaký fajn chlap, klidně s dětmi, a rozuměli bychom si všichni, tak by to bylo fajn. Ale kde takového chlapa najít? A ještě aby mě chtěl?
Teď v práci mám rozvedeného fajn kolegu. Má tedy starší dítě. Ale nějak nevím jak začít… jako ahoj, půjdeš na kafe![]()
![]()
na to moc nejsem.
Teď si s nikým rozhodně nezacinej. Vyres svoje nefunkční manželství a až to budeš mít v sobě uzavreny a vyřešeny tak teprve hon chlapy.
Příspěvek upraven 26.09.21 v 12:53
@Anonymní píše:
Teď v práci mám rozvedeného fajn kolegu. Má tedy starší dítě. Ale nějak nevím jak začít… jako ahoj, půjdeš na kafe![]()
![]()
na to moc nejsem.
Neznám tě, takže tyhle rady ber s rezervou, ale na tvém místě bych se snažila fakt intenzivně přijít na to, proč v životě nejsem šťastná, a co bych měla změnit, abych byla. Podle mě další dítě to v tuhle chvíli určitě není.
Nejdřív bych zkusila na chvíli odejít od manžela, jestli se nevzpamatuje. Často se začnou snažit, až když je pozdě, takže mu takhle dát šanci. Možná přijdeš na to, že bez něj je to lepší. Nemusíš hned nahánět kolegu, ale zkus si žít sama. Lidi se bojí samoty, ale osamělost ve vztahu je mnohem horší než bejt doopravdy sám.
@Anonymní píše:
Protože na prckovi vidím, jak má rád děti. Myslím, že by byl fajn starší sourozenec. Všude se říká, že je dobré mít více dětí. Že jedináčci jsou takoví a makoví. No a pak se bojím, že na stáří zůstanu sama apod.
já jsem samoživitelka s jedním dítětem, dcera miluje děti, už má pět, od 2,5 roků chodí do školky a tam je její potřeba interakce s jinými dětmi naplněna, ještě teda cca před rokem jsem si našla kamarádku s chlapečkem o rok mladším, než moje dcera - taky fajn,
není nutné mít kvůli lásce k dětem další vlastní dítě,
navíc mi přijde, že beztak s mužem nevydržíte dál ve vztahu, s jedním dítětem se nový muž hledá stokrát snáze než se dvěma a více dětmi,
též finanční stránka není zanedbatelná, i když tvůj manžel by zřejmě jako tatínek fungoval dobře, včetně alimentů
Znám rodinu, kde to mají stejně jako u vás. Jen jsou trošku starší a teď mají mimino k pětiletému sourozenci. On šťastný asi je, ona není.
U nas to nefungovalo taky tak, jak by melo uz po prvnim diteti, druhe mame, jsem za to rada. Ale dite jsme pocali normalne a mame svetle chvilky a horsi chvilky, tak nejak vselijak. Ale druhe dite za fakt zabrat, tak ne kazdy to ustoji. Kdyby jsme se rozesli, zvladnu to vse sama utahnout i obstarat.
@Anonymní píše:
Aha, docitam, tak to teda nemam doma a ani bych nechtela. Tim pdem je dle me lepsi jit od sebe. On se s tim nejak leci nebo kdy to nastalo, ze nemate vubec sex ![]()