Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@FreeLady12 Určitě souhlasím. Jedu v látkovkách a teď jsem na zkoušku objednala i meracus menstruační kalhotky, dneska přišly, vypadají super. Chystám se nahradit pratelnými i odličovací tamponky, zase bude míň odpadu ![]()
@Dracunculus píše:
@FreeLady12 Určitě souhlasím. Jedu v látkovkách a teď jsem na zkoušku objednala i meracus menstruační kalhotky, dneska přišly, vypadají super. Chystám se nahradit pratelnými i odličovací tamponky, zase bude míň odpadu
Super. Já si teď háčkuju ty odličovací.
@Dracunculus píše:
@FreeLady12 Určitě souhlasím. Jedu v látkovkách a teď jsem na zkoušku objednala i meracus menstruační kalhotky, dneska přišly, vypadají super. Chystám se nahradit pratelnými i odličovací tamponky, zase bude míň odpadu
Super! Já jsem odličování vyřešila vodou a mýdlem (používám ten intimní gel Chilly - někde jsem četla, že je dobrý i na problematicko pleť) a musím říct, že super. Navlhčím celý obličej, opatlám tím gelem, rozmasíruju a pak utřu a omyju klasickou žínkou. Střihám si i tenké ručníky na menší kousky (tak A5) a peru.
Musím teda ale podotknout, že jsem s tímto nezačala s úmyslem „ekobio“, ale prostě proto, že jen takhle si dokážu tu pleť dokonale vyčistit. Mám dost problematickou a různé odličováky mi taky nedělají úplně parádu na obličeji, navíc mi přišlo, že tu pleť prostě nevyčistí tak dokonale, do hloubky, jako když se prostě drbnu celá mýdlem a následně tenkým hadrem (ručníkem nebo žínkou) do čista. ![]()
Příspěvek upraven 28.05.20 v 15:43
@Anonymní píše:
@FreeLady12 můžeš mi poradit, co je špatně… Používám kalíšek druhý měsíc, jsem z něj nadšená i přesto, že mi zezacatku vždy protéká. Musím si dát intimnku, nebo se několikrát utru a už dobrý. Zkusila jsem dát nízko i víc hluboko, prostě pokaždé stejne. Nechci už tampony a vložky ani vidět, kalíšek je super, necítím ho, vydrží dlouho. Perfektní na noc, s tampony jsem vždy protéká, s Kaliskem ne. Ale když ho vyleju a umyju, zavedu, tak vždy protece, pak už ne. Mám po 2 porodech, mám ten větší. Dekuji
Tybrďo… to bych ti strašně ráda poradila, ale to fakt nevím. ![]()
Nevím jak moc jsi zručná, ale po zavedení je potřeba hned udělat ten podtlak. MOŽNÁ ze začátku protéká, protože tam ještě není, až jak se třeba hýbeš tak si sedne. Já nevim ![]()
Taky je otázka jestli skutečně proteče nebo je to prostě zbytková krev z pochvy z doby kdy máš kalíšek venku a myješ ho ![]()
@FreeLady12 Mám atopickou pleť, nejcitlivější okolo očí, z toho bych byla zaekzémovaná, že bych neviděla
Odličuju tak, že na oči stříknu termální vodu, na tamponku mám nějaký přìrodnì olej a tím to setřu. Líčím teda jen oči, obočí, makeup nepoužívám. Tělo umývám jen vodou nebo max sprchovým olejem, třeba když holím nohy žiletkou. Konvenční kosmetiku vůbec nepoužívám.
@Anonymní píše:
@FreeLady12 můžeš mi poradit, co je špatně… Používám kalíšek druhý měsíc, jsem z něj nadšená i přesto, že mi zezacatku vždy protéká. Musím si dát intimnku, nebo se několikrát utru a už dobrý. Zkusila jsem dát nízko i víc hluboko, prostě pokaždé stejne. Nechci už tampony a vložky ani vidět, kalíšek je super, necítím ho, vydrží dlouho. Perfektní na noc, s tampony jsem vždy protéká, s Kaliskem ne. Ale když ho vyleju a umyju, zavedu, tak vždy protece, pak už ne. Mám po 2 porodech, mám ten větší. Dekuji
Mě taky že začátku mírně protékal, nosila jsem látkovou intimku. Po pár měsících mi protéká přestal, teď už jsem si hodně dlouho intimku nedala, takže bych řekla, že to může být ve zručnosti. Že začátku jsem měla tendenci zavádět hloubeji, než teď.
@Dracunculus píše:
@FreeLady12 Mám atopickou pleť, nejcitlivější okolo očí, z toho bych byla zaekzémovaná, že bych nevidělaOdličuju tak, že na oči stříknu termální vodu, na tamponku mám nějaký přìrodnì olej a tím to setřu. Líčím teda jen oči, obočí, makeup nepoužívám. Tělo umývám jen vodou nebo max sprchovým olejem, třeba když holím nohy žiletkou. Konvenční kosmetiku vůbec nepoužívám.
Cíjo, tak to je teda mazec…
Já bych bez makeupu nemohla vyjít mezi lidi. Jsou světlejší dny, podle fáze cyklu
, ale jinak je to tři týdny v měsíci peklo
![]()
Ale teda atopickou nemám, to si ještě, koukám, můžu fakt zívat… ![]()
@Dracunculus já mám snuggs i meracus, objednala jsem si oboje na porovnání. Ty meracusky jsou tlustší, spolehlivé na silnější dny, ale k večeru už v nich má člověk pocit vlhka
A dlouho celkem schnou. Fajnový jsou na noc. Já třeba kalíšek na noc nemám moc ráda, mám pocit, že bych neměla být zašpuntivaná celou dobu. Proto jsem si vlastně kupovala ty kalhotky… Za mě jsou snuggs lepší, v nich fakt člověk nemá pocit, že by byl v mokru. Nesmrdí ani jedny.
@FreeLady12 Naštěstí díky suchý atopický kůži jí mám čistou, tak makeup nepotřebuju. Spíš furt promašťuju. A díky stravě a přírodní kosmetice jsem prakticky bez ekzému. Jediný co řešim je svědící zalupovaná hlava. Ale teď jsem kápla na jeden vlasovej olej a mnohem lepší.
@meduzka23 musíš si pořídit kvalitní a padnoucí, pak se nic nezarezava ![]()
Za mě rozhodně NE! Vyhozené peníze. Sava vrstva je jen kousíček. Zbytek krve mi všude protéká. Je jasný, že krev se nedrží jen kolem pochvy. To fakt hodne nedomysleli!!!
Mám několik Snuggs a rozhodně není savá vrstva jen kousíček. Jinak jsem naprosto spokojená. Při silné menstruaci musím po dvou až třech hodinách přeslékat, ovšem to bych měnila i běžnou vložku a po uplynutí prvních dvou dnů nebo ke konci menstruace už vydrží v pohodě. Od doby, co je používám jsem neměla žádné nepříjemné pocity jako u vložek a moje pokožka je snáší mnohem lépe než vložky. Já doporučuji všemi deseti.