Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@riana12 preco odmietate IVF? Kvoli viere??? Keby si isla na minimalku…tak to nie je az taka zataz na organizmus…samozrejme, mate na to svoje dovody…neboj, nevyzvedam…len premyslam nahlas…ja si zivot bez dietata neviem predstavit, ale nikoho za to neodsudzujem…
my sa nechranime uz 15 rokov a prirodzene to jednoducho nejde
![]()
O adopcii ste nepremyslali??? My ano…zvazili sme vsetky moznosti…
@riana12 nechaj nove dojmy z CAR-u trochu vychladnut…a nevzdavaj to!!!
Ja som to vzdala asi 1000× a opat vstala a bojovala dalej ![]()
@Anavi kvoli financiam. totiz sme s tym vobec neratali. ved ja ovulujem kazdy mesiac (podla BT. boli sice vynimky, kedy som podla BT a priznakov nevedela, ci prebehla v tie otazne cykly, tak to mohli byt anovulaky) a mm ma spg dobry. takze sme sa na tuto moznost vobec financne nechystali.
mne by nevadili injekcie, aj keby som inu napln dna nemala, mam aj susedu sestricku z porodnickeho dokonca, ze keby bolo treba, idem k nej. nevadilo by mi hltat tabletky, chodit na kontroly. len bohuzial tie financie.
adopciu nezvazujem. mm by bol kludne za, ale kym mame sancu prirodzene, nechcem nad tym uvazovat. mame este na to kopu casu. to je uz ozaj az finale.
studovala som dnes dopoludnia este nejake vitaminove doplnky. uvidim, ako sa budem citit, co mi este po rozume pobeha, ale ako pokojnu alternativu mam plan uzivat inozitol, resveratrol a melatonin - na kvalitnejsie vajicka.
@riana12 mas plan, a to je dobre ![]()
Financie - s tym bohuzial nikto nerata…
Neviem, ci uz ste boli na IVF, ale vam by poistovna este prve 2-3 pokusy uhradila a to doplacas minimalne…
A co povedala doktorka na ten tehotensky test???
@Anavi spytam sa v pondelok doki, ked s nou budem, ze ako by to videla. a na test ovedala, ze to do uvahy neberie, lebo testom neveri. berie len krv do uvahy. ze som si mala prist hned v ten den k nim na krv… a to som mala odkial vediet?! ![]()
Holky je tato diskuze jeste aktivni? Chtela bych se zeptat na fytsoju. Jakou mate zkusenost, jake je davkovani. Nikdy jsem nejedla clostik, je to vhodne uzivat? ovu probiha podle ovu testu a cykly jsou pravidelne. Ale stale // neprichazi a tady ta fytosoja me zaujala
jim jeste gynex. Budu vam vdecna za kazdou radu ![]()
@Anonymní píše:
Holky je tato diskuze jeste aktivni? Chtela bych se zeptat na fytsoju. Jakou mate zkusenost, jake je davkovani. Nikdy jsem nejedla clostik, je to vhodne uzivat? ovu probiha podle ovu testu a cykly jsou pravidelne. Ale stale // neprichazi a tady ta fytosoja me zaujalajim jeste gynex. Budu vam vdecna za kazdou radu
Ak ovulacia prebieha, vyzivove doplnky podporujuce ovu neuzivaj. Uzivat sa odporuca iba pri problemoch s ovulaciou. Chcelo by to par vysetreni. Partner ma spermiogram v poriadku? Aku dlhu lutealnu fazu mas? Je po ovy vystelka maternice dostatocne vysoka? Bolo by fajn nechat vyaetrit aj stitnu zlazu, protilatky proti spermiam. Urcite aj hormonalny profil 2× v jednom cykle. Mozno si uz nieco skusala, mozno nie, treba sa do toho vrhnut ![]()
podla vysledkov sa da potom povedat, co by mohlo pomoct.
@riana12 děkuji za odpověd, Ja už jedno dítko mám přirozeně na druhý pokus. Ja mám lutealnu fázi cca13-14dnů, ja vím, že ovu probíhá podle ovu testů, ale nevím zda probíhá správně. Ja jsem byla na hormonálním profilu a ten je v pořádku, partner taky. Ale pokud píšeš, že bych tu soju radši neměla užívat
, tak zkusím hledat něco jiného. Děkuji za odpověd ![]()
@Anonymní píše:
@riana12 děkuji za odpověd, Ja už jedno dítko mám přirozeně na druhý pokus. Ja mám lutealnu fázi cca13-14dnů, ja vím, že ovu probíhá podle ovu testů, ale nevím zda probíhá správně. Ja jsem byla na hormonálním profilu a ten je v pořádku, partner taky. Ale pokud píšeš, že bych tu soju radši neměla užívat, tak zkusím hledat něco jiného. Děkuji za odpověd
neexistuje „ovulacia neprebehla spravne“, bud prebieha alebo nie. ovulacia je kratky okamih, kedy praskne folikul a vajicko sa vypudi s trochou folikularnej tekutiny von.
skus CAR - vysetrenia u nich v ramci prvych navstev je super - vsetky odbery spravia na jednom mieste a keby bolo potrebne ist k dalsim odbornikom, daju vymenny listok. v CAR vas nikto nezavazuje k „proceduram“ u nich. ja som to tak ponala rovnako. kym sme do CAR nesli, tak me vyzerali ako zdravy par. u mna ovulacia prebieha, cykly su ako tak normalne, ale mam 26 a moje vajecniky su ako u 40-45-rocnej. vlastne mi uz funguje len jeden. na otehotnenie nemam ani dobre vysledky stitnej zlazy a to z merania BT by som nikdy nezistila. a zbytocne by som do seba tlacila vitaminy a doplnky, ktore u mna teraz nemaju opodstatnenie.
@riana12 uvidím, počkám ještě 3 měsíce a pokud se nazadaří přirozeně, tak zkusím ten CAR, ikdyž jsem se tomu chtěla vyhnout. ![]()
@Anonymní píše:
@riana12 uvidím, počkám ještě 3 měsíce a pokud se nazadaří přirozeně, tak zkusím ten CAR, ikdyž jsem se tomu chtěla vyhnout.
cakat nie je na co
terminy davaju rychlo a keby tam bol nejaky problem, tak ho aspon date skor doporiadku. a ked bude vsetko ok, budes vo vacsej pohode ![]()
@riana12 Ahoj, mozes mi poradit, prosim. Jednemu v grafe BT nerozumiem…cca 11-12 dpo mi stupne BT / 37,13 hoci pred tym sa drzala na 36,9/ ja sa zacnem tesit a v ten den zacnem spinit…a do 4 dni pride MS…
Preco je to tak? Nemala by BT skor klesnut, a potom nastat spinenie???
Co mate nove? AKo sa dari? My sme tiez bez lekarov, ale uz som stratila nadej…,ale potrebujem este nejaku definitivnu bodku…
@Anavi ahoj, napisem ti moje skusenosti - tiez sa mi BT drzala vzdy vysoko, neklesala. ale spinit som zacala. dovodom nebola nizka hladina progesteronu, ale ze mi sliznica rychlo rastla. uz v case ovu okolo 8-10DC mi na UTZ namerali 10-11mm. krvacanie sa nespustilo skor len preto, ze som mala este vysoku hladinu progesteronu. endometrium sa ale rozpada, preto to spinenie. na to ani nie su poriadne lieky. ja som uz vyskusala kadeco od cajov, vitaminov, doplnkov, utros este ako-tak zabera.
a co sa snazenia tyka, ze „pokracujeme“, je zvlastny pojem. aj tak sme celu dobu mali nechraneny sex, cize celu dobu to vlastne bolo snazenie, lenze sme sa do maja kazdu chvilu chytili preto, ze som bola velmi nervozna z neuspechu. potom som povedala, ze ok, kaslem na to. ale teraz som zase od septembra v stave zvlastnej depky. chcem otehotniet, chcem mat velmi dieta, ale okrem tuzby v hlave nechcem uz preto nic viac urobit. aj ked by som chcela nieco podniknut, viem, ze ked by som sla zase do CAR, zase sa budu sklonovat HSK a IVF. a to nechcem. chcem babatko prirodzene a najlepsie hned. citim sa ako schizofrenicka
dva protichodne nazory ![]()
a o mm uz ani nevravim. ten je so mna nestastny…
ako vravis, tiez potrebujem nejaku bodku, ktora by mi v hlave spravila trosku poriadok a nieco, co by ma upokojilo.
@riana12 dakujem za vysvetlenie…mas pravdu, MUDr. mi vravel, ze mam pred MS vysoku sliznicu, mne to prislo, ze je to skor pozitivne, ale co uz…
Velmi dobre Ti rozumiem
Teraz Ti napisem, co nechces pocut, ale si/ste este mladucka/cki, ja verim, ze vam to vyjde!!! Mas spravny pristup, a to ze Ti je smutno, je normalne…raz za cas to „musi ist von“ a opat budes mesiac dva fungovat v pohode, neboj!!! My sme o malu bojovali 5 rokov, podarila sa az na 4. IVF a IUI sme mali tiez asi 8×…O druhe sa snazime od jej roku…,co je uz skoro 9 rokov, podstupili sme este IVF, KET-y, ale nic nevyslo…Dr. nevie najst pricinu/ lebo embryja boli vzdy A-ckove/,povedal nam, ze mame skusat…uz nechcem „skusat“…Chcela som ist do toho s darovanymi embryjami, a povedal nam, ze to nie je potrebne…,ze mame dobre vlastne, len sa neuchytia…/super, nie?/
Manzel to tiez berie inak ako ja…a mam pocit, ze aj ked sa snazi, tak mi nerozumie, nevie pochopit, co citim a co prezivam…
Ja viem, ze na vas to stasticko caka
/aj ked sa teraz nad tou vetou len pousmejes/ Uz to vyslo v januari, tak preco nie opat? ![]()
@Anavi uz to beriem v pohode. aspon dnes som nejaka, ze mi tie „bezne frazy, ktore snazilky neznasaju“, nevadia.
mozno k tomu mojmu terajsiemu smutku dodava aj fakt, ze cca za 2 tyzdne by som mala TP, keby to v januari vyslo. tyzden na to mame 2. vyrocie svadby, mm ma narodky… ![]()
to sa ale divim. dobrovolne chces ist do darcovskych a doktor povie, ze netreba? zeby sa bal, ze sa to s darovanymi podari a uz tam nebudete chodit? cele na hlavu toto ![]()
@Anavi uz som to vzdala. Doma sme sa pohadali trochu a nepojdem ani na hsk. Kaslem na to. Bud to pride samo alebo vobec… Co uz.