Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
denčaaa ahojky,no nejspíš to bude clostilbegyt,taky sem neměla ovulaci a brala sem ho docela dlouho..ale celkem zabíral,většinou sem ovulaci měla,u někoho zabral hned u někoho později..ale musí se přitom chodit na ultrazvuk měřit folikul jak roste nebo neroste,nebo se nedělá cysta..
LILYYYY tam si prave vsimla:
Cirkulujúce imunokomplexy CIK
Imunoglobulín G
Imunoglobulín A
CRP (S)
Imunoglobulín M
ja mam v krvi imunoglobulin A tusim
Denčaa prevdepodobne ide o clostilbegyt a vacsinou zabera hned, ale moze sa brat iba tri cykly po sebe, musis chodit na folikulometriu, ci sa ti z neho netvoria cysty a po dobrati je minimalne tri mesiace pauza.
Ides na hormonalny profil?
LILY si tu? neviem,nakolko sa do toho vyznas,ale ja ked som raz drzala svoju kartu v rukach,nasla som si tam,ze som mala prekonanu boreliozu a bolo tam napisane,ze Imunoglobolin A = pozitiv
mozno som to cele domotala,ale moze to byt aj ta latka,co je vlastne aj protilatka voci spermiam?
jdu v pátek na odběr, udělá mi zároveň i ultrazvuk, zda ovu bude nebo jak a v pondělí by měl mi podle výsledků nasadit nějaký hormony, říkal dr. Taky říkal, že v jednom vaječníku mám jeden folikul o průměru 4 mm a v druhém vaječníku jich bylo 4 malinký a sliznice 10 mm či co
LILY ospravedlnujem sa,ze tolko otravujem, len vsimla som si,ze aj na SR je take centrum…ci?
Imunologické vyšetrenie na Slovensku
Imunologické vyšetrenie z hľadiska reprodukčnej medicíny robí na Slovensku ako jediné pracovisko Združená tkanivová banka KE.
http://www.medic.upjs.sk/info/ztb.html
Združená tkanivová banka
LF UPJŠ Košice
Dr. Bobák tel. 055/6404302 (prípadne iné tel. čísla sú na nete), stačí zavolať, dohodnúť sa s nimi, majú zmluvy so všetkými slovenskými poisťovňami, výsledky by mali byť asi mesiac po odbere krvi.
Denca ale ty podla grafiku ovulujes, do prdele to bude zase doktor co ma pocit, ze ked zena nema ovu na 14 DC, tak neovuluje vobec?
V piatok by si mala byt 15 DC, vsak? Tak to by tam podla mna nejaky dominantny folik uz mohol byt, ale ked nebude, tak sa s nim dohodni, ze chces prist este napr. v pondelok alebo utorok na UTZ, to ze mas ovulku trosku neskor je normalne, a podla mna ti zatial hormony netreba. A preco teraz nemerias?
holky česky nedíváe se ed některá na mclaudovy dcery?hruuza,bulím a bulím
![]()
Natula a co tam je? Ja som to sice nikdy nepozerala, ale raz som videla diel, kde dve baby havarovali, ta jedna tam umrela, ale druha zachranila jej dieta. Je to ono?
Kati ted nevím,jsou to baby na farmě,jestli to myslíš ,no a dneska Stíví je těhulka a Alex ji umíral v náručí,spadl na něj strom,hruza a ted už rodí a já tu sedím a bulím
,no to jsem celá já ![]()
Toji, IgA nehovori nic o protilatkam proti spermiam.
V skratke
Toto som k nemu nasla :
Stručný medicínsky významIgA predstavuje 13 % plazmatických imunoglobulínov. Slúži na ochranu kože a sliznice proti mikroorganizmom. Je schopný viazať toxíny a v kombinácii s lysozýmom vytvára antibakteriálnu a antivírusovú aktivitu. IgA je predominantný imunoglobulín v telových tekutinách ako sú kolostrum, sliny a pot. V slizniciach (bunky mukózy) je molekula IgA doplnená o sekréčnu zložku (glykoproteín) – sekréčny imunoglobulín. Vylučovaný IgA poskytuje obranu pred lokálnymi infekciami a je dôležitý pri väzbe potravy v tráviacom trakte. IgA sa v sére vyskytuje ako monomér, dimér alebo trimér, zatiaľ čo v telových tekutinách prevažuje dimerická forma s prídavným reťazcom (sekréčna zložka). IgA patrí k protilátkam tvoriacim 15 – 20 % z celkových imunoglobulínov. Pri klinickom hodnotení sa zásadne komplexne zohľadňujú všetky triedy, resp. podtriedy imunoglobulínov. Hodnoty IgA u novorodencov tvoria približne 1 % hodnôt dospelých, koncom 1. roka asi 25 % a v 3. roku asi 50 %. Stanovenie IgA sa využíva hlavne na: (1) diagnostiku paraproteinémie (plazmocytóm, Waldenströmova makroglobulinémia), (2) odhalenie hypogamaglobulinémie, hypergamaglobulinémie a neimunitných chorôb (cirhóza pečene, hepatitída), (3) hodnotenie efektívnosti chemoterapie alebo rádioterapie.
Zvýšené hodnoty sa môžu vyskytnúť pri AIDS, aktinomykóze, alkoholizme, reumatoidnej artritíde, cirhóze pečene, dysgamaglobulinémii, cystickej fibróze, hepatitíde (akútnej i chronickej), reumatickej horúčke, autoagresívnych ochoreniach, obštrukčnom iktere, lupus erythematosus systemicus, infekčnej mononukleóze, Crohnovej chorobe, nádoroch gastrointestinálneho a hepatobiliárneho traktu, monocytovej leukémii, Hodgkinovej chorobe, plazmocytóme IgA, biliárnej obštrukcii, toxickom poškodení pečene, poškodení slizníc, chronickej pyelonefritíde, sarkoidóze, imunodeficitných stavoch, Sjögrenovom a Wiskottovom–Aldrichovom syndróme, tuberkulóze, Hashimotovej tyroiditíde a fyzickom zaťažení. Znížené hodnoty sa môžu nachádzať pri idiopatickej agamaglobulinémii, selektívne primárnom deficite IgA, bakteriálnej subakútnej endokarditíde, expozícii benzénu, gastroenteropatiach so stratou bielkovín, chronickej sinorespiračnej chorobe, makroglobulinémii, monoklonálnej gamapátii IgG a IgM, chorobe ľahkých reťazcov, chronickej lymfatickej leukémii, Hodgkinovej chorobe, non-IgA plazmocytóme, akútnych popáleninách, imunodeficitných stavoch, nefrotickom syndróme, počas ťarchavosti v 3. trimestri a pri tyreotoxikóze.
katkamarek píše:
Denca ale ty podla grafiku ovulujes, do prdele to bude zase doktor co ma pocit, ze ked zena nema ovu na 14 DC, tak neovuluje vobec?V piatok by si mala byt 15 DC, vsak? Tak to by tam podla mna nejaky dominantny folik uz mohol byt, ale ked nebude, tak sa s nim dohodni, ze chces prist este napr. v pondelok alebo utorok na UTZ, to ze mas ovulku trosku neskor je normalne, a podla mna ti zatial hormony netreba. A preco teraz nemerias?
no on na začátku myslel, že ovu bych měla mít 14.DC, ale pak jsem mu řekla, že mám cyklus 31 až 32, tak už zastavil, tak řekl, že mi udělá UTZ ještě v pátek, aby viděl co a jak. Já nevím, nějak mě to měření stresuje, ale měřím stále, sice ne každý den, ale teď zase budu každý den měřit
Toji, imunologicka klinika je aj v KE, ALE nevysetruju vsetko to, co v PRAHE…
toja aj ja som uz pocula, ze z BA sa skor oplati ist do Prahy na imuno. Jednak robia nieco navyse oproti KE a ked uz clovek ma cestovat tu dialku, ci Praha alebo Kosice, to je rovnako. Takze ak sa ti da, skus Prahu. Ale pre mouku, ked je z Kosic, mozno by stacilo na zaciatok KE, mozno nieco najdu. Je to vraj dost novy odbor a strasne vela veci sa v tom objavuje novych.