Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9030
25.3.12 10:19
@hanka1120 píše:
poosledo nebud smutna ani mne se nedari,dneska jsem opet zase 4dc pokud nam to do podzimu nevyjde pujdeme na ivf.

kdo my? já teda ne!!!

jinak smutná nejsem. pokud jsem ještě neotěhotněla tak proto, že ještě nebyl správný čas. Nemá smysl do toho cpát doktory a IVF. miminko přijde, až na to bude vhodná doba a jen ono samo ví, kdy to je..

nemám ráda negativní přístup a už vůbec ne negativní lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
25.3.12 10:25

Sice BT nižší než bych čekala, ale FF i womenzone vyhodnotili OVU ve CT. Tak nevím, jestli byl sexik dobre nacasovanej… :nevim: byl dva dny pred, pak v den OVU a den po OVU…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
25.3.12 12:53
@poosleda píše:
Sice BT nižší než bych čekala, ale FF i womenzone vyhodnotili OVU ve CT. Tak nevím, jestli byl sexik dobre nacasovanej… :nevim: byl dva dny pred, pak v den OVU a den po OVU…

sexík byl načasovaný výborně, teď už záleží jen na přírodě, náhodě a štěstí. Budu držet opět palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
25.3.12 13:17

Ahoj holky, jsem začátečník s měřením BT.
Začala jsem teprve tento měsíc. Měření mě vyvedlo z omylu, že mám OVU 14 DC, protože mi to vyšlo na 16 DC, teda myslím. Vím, že je na závěr ohledně ovulace asi brzy, protože se má měřit aspoň 3 měsíce. Já se v tom uplně dobře nevyznám, tak bych se chtěla zeptat, jestli se za ovulaci označuje ten den, který je před vzestupem teploty? :nevim: Jako když jsem měla např. 16DC teplotu 36,7 a 17DC už 37°C, tak OVU je ten 16DC???
A ve kterých grafech na netu si to vyhodnocujete?

• Citovat
  • Upravit
32895
25.3.12 15:35
@Kleofasek píše:
Ahoj holky, jsem začátečník s měřením BT.
Začala jsem teprve tento měsíc. Měření mě vyvedlo z omylu, že mám OVU 14 DC, protože mi to vyšlo na 16 DC, teda myslím. Vím, že je na závěr ohledně ovulace asi brzy, protože se má měřit aspoň 3 měsíce. Já se v tom uplně dobře nevyznám, tak bych se chtěla zeptat, jestli se za ovulaci označuje ten den, který je před vzestupem teploty? :nevim: Jako když jsem měla např. 16DC teplotu 36,7 a 17DC už 37°C, tak OVU je ten 16DC???
A ve kterých grafech na netu si to vyhodnocujete?

Ovulace se dá prokázat hned v prvním cyklu, ale na nějakou dlouhodobější závěry je potřeba počkat tak ty 3měsíce, hlavně i jestli sleduješ hlen, tak to chvíli trvá než člověk získá cvik a zkušenost, tak proto ty 3měsíce.
Ovulace je nejpravděpodobněji den před vzestupem teploty, takže u tebe toho 16DC, ale může to být i den před nebo v den vzestupu (ale v méně %), záleží jak kdo reaguje na hormonální změny.
Holky to píšou do grafu na www.womenzone.cz a já mám dobré zkušenosti s www.wunschkinder.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
25.3.12 19:38
@andelka83 píše:
sexík byl načasovaný výborně, teď už záleží jen na přírodě, náhodě a štěstí. Budu držet opět palce :mavam:

děkujeme :-) uvidíme ;) :dance: :nevim: :kytka: :andel: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
25.3.12 21:22
@andelka83 píše:
Ovulace se dá prokázat hned v prvním cyklu, ale na nějakou dlouhodobější závěry je potřeba počkat tak ty 3měsíce, hlavně i jestli sleduješ hlen, tak to chvíli trvá než člověk získá cvik a zkušenost, tak proto ty 3měsíce.
Ovulace je nejpravděpodobněji den před vzestupem teploty, takže u tebe toho 16DC, ale může to být i den před nebo v den vzestupu (ale v méně %), záleží jak kdo reaguje na hormonální změny.
Holky to píšou do grafu na www.womenzone.cz a já mám dobré zkušenosti s www.wunschkinder.net.

Andělko, moc děkuju :kytka: Poměřím i další měsíc a uvidím :)
U nás to sice jistí IVF, ale chtěla jsem vědět i tuto podstatnou věc :)
Kdyby to třeba nevyšlo..snažili by jsme se i takto, bohužel už s jedním vejcovodem. Ale naděje snad je..

• Citovat
  • Upravit
9030
26.3.12 21:08

Ahoj holky :-)
Afrikanko, tak co? kdy dalsi kontrola?? A jak ti je? - Afrikanko, jak vypadaly Tvé teploty při posledním cyklu měření? Zůstaly nahoře? Nebo klesly? Vím, že by měly zůstat nahoře, když jsi těhu , ale stejně se ptám…
Andelko, jak se ma mrnous? On se narodil 17.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
27.3.12 07:23
@poosleda píše:
Afrikanko, tak co? kdy dalsi kontrola?? A jak ti je? - Afrikanko, jak vypadaly Tvé teploty při posledním cyklu měření? Zůstaly nahoře? Nebo klesly? Vím, že by měly zůstat nahoře, když jsi těhu , ale stejně se ptám…
Andelko, jak se ma mrnous? On se narodil 17.?

Mrňous se má dobře, já už trochu hůř, protože v noci se budí oba dva, ale zvyknu si. Jj, narodil se po půlnoci 17.3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
27.3.12 07:24
@poosleda píše:
Andelko, jak se ma mrnous? On se narodil 17.?

U mě dobrý :-), fakt kromě bolestí v prsou a večerní šílenéééé únavy nepozoruju nic těhotenského, teď se tedy ještě přidaly bolesti hlavy, ale nezvracím. V pátek jdu znovu, to už by mělo slyšet srdíčko, to bude!! Jinak víte, jak jsem to měla s tou teplotou, měřila jsem si, jak to zrovna vyšlo.. :-) Ale vím, kdy došlo k zahnízdění (lehoučká kapička krve), do té doby byly teploty 36,6, 36,5 to jsem si říkala, že to snad ani není možný, že to je takhle nízko, ale pak mi skočily ještě na 36,9, a to jsem naměřila snad 3 dny po sobě, pak jsem měla pozitivní test a od té doby neměřím. Takže po tom zahnízdění musí ještě vyskočit.

• Citovat
  • Upravit
9030
27.3.12 07:37

Afrikanko
jej, tos me majinko uklidnila. ja mam tenhle mesic prumer pred OVU 36,4, po OVU vylezla na 36,8 , ale dnes 36,6 :( tak nevim.. :nevim:
Neumim si predstavit, jak to musi byt uzasne slyset to srdicko z monitoru..
Ktery den DPO se zahnizdilo?
Andelko
17. se narodila moje segra ;) ryba je uzasne znamani - bude to mit v zivote dobre :-) a co manzel? necvokne z toho, jak se budej oba najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
27.3.12 07:54
@afrikan píše:
U mě dobrý :-), fakt kromě bolestí v prsou a večerní šílenéééé únavy nepozoruju nic těhotenského, teď se tedy ještě přidaly bolesti hlavy, ale nezvracím. V pátek jdu znovu, to už by mělo slyšet srdíčko, to bude!! Jinak víte, jak jsem to měla s tou teplotou, měřila jsem si, jak to zrovna vyšlo.. :-) Ale vím, kdy došlo k zahnízdění (lehoučká kapička krve), do té doby byly teploty 36,6, 36,5 to jsem si říkala, že to snad ani není možný, že to je takhle nízko, ale pak mi skočily ještě na 36,9, a to jsem naměřila snad 3 dny po sobě, pak jsem měla pozitivní test a od té doby neměřím. Takže po tom zahnízdění musí ještě vyskočit.

To jsou náhodou pěkné těhupříznaky :palec: v pátek to bude krásný zážitek, vidět srdíčko :srdce:
Jo a po zahnízdění teplota vyskočit nemusí, pro potvrzení těhu stačí když se teplota drží nad linií a je jedno jak vysoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
27.3.12 07:56
@poosleda píše:
Afrikanko
jej, tos me majinko uklidnila. ja mam tenhle mesic prumer pred OVU 36,4, po OVU vylezla na 36,8 , ale dnes 36,6 :( tak nevim.. :nevim:
Andelko
17. se narodila moje segra ;) ryba je uzasne znamani - bude to mit v zivote dobre :-) a co manzel? necvokne z toho, jak se budej oba najednou?

To je pěkný :) My máme v rodině málo rybiček, vlastně jsem byla připravená an to, že budu mít doma býka (starší syn) a berana, no a jak si pospíšil, tak mi došlo že je ryba :mrgreen:
Manžel to neřeší, spí v obýváku a dost tvrdě.Spíš si říkám, jestli kluky neruší jeho chrápání, ale asi ne, jsou zvyklí z bříška.Ani navzájem se moc nebudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
27.3.12 08:04
@andelka83 píše:
To jsou náhodou pěkné těhupříznaky :palec: v pátek to bude krásný zážitek, vidět srdíčko :srdce:
Jo a po zahnízdění teplota vyskočit nemusí, pro potvrzení těhu stačí když se teplota drží nad linií a je jedno jak vysoko.

Já četla, že by po uhnízdění měla ještě vyskočit, každopádně já to tak měla, takže s tím musím souhlasit :-)

• Citovat
  • Upravit
afrikan
27.3.12 08:08
@poosleda píše:
Afrikanko
Andelko

Bylo to 9.DPO a taky si vzpomínám, že jsem měla ten bílý hustý lepivý výtok, a za 3 dny na to jsem měla dostat MS, která nepřišla. Mám OVU později, proto je ultrazvuk trošičku pozadu oproti kalendáři.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex