Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
172
6.5.12 11:19
@poosleda píše:
ahoj, tak nevím, co jsi slyšela, ale mě bolí podbřišek poměrně často.. Doktor mi řekl, že je to normální - prostě děloha pracuje, měkne a já nevím co.. Jsem v 9týdenu a když dýl stojím nebo jsem ve stresu, tak mě podbřišek začne bolet.. No tak si lehnu nebo sednu, chvíli jsem v klidu a je vše ok..
Nějak jsem zapomněla - jak jsi dlouho těhotná?
:mavam: no ja mam 3 tyžden :|
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
6.5.12 11:21
@DENISKA 11 píše: :mavam: no ja mam 3 tyžden :|

aha - tak to je naprosto normální!!! pokud jsi opravdu těhotná, tak se plod uhnizďuje a děloha se roztahuje.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
6.5.12 13:06

Ahoj holky, můžu se zeptat, jak poznám podle teploty, že už byla ovulace. Na jakou hodnotu musí teplota vyskočit? Teploty v prvních 14 dnech mezi 36,12-36,43. A jednou byla 36,52. 15DC byla teplota 36,16. 16DC 36,66. A dnes 17 DC 36,68. Je to dost vysoké? Byla to už ovulace nebo ne? Měřím první měsíc, tak tomu ještě tolik nerozumím. Jo a 15 DC jsem měla příšerné bolesti v podbřišku a včera večer jsem začala trochu špinit a zatím to přetrvává......Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
6.5.12 13:13

@tin10
Ahoj Tin, obecně musí teplota vyskočit o 0,3 stupně a držet se alespoň 3dny nahoře, aby mohla být OVU potvrzená.. Takže podle teploty je to spolehlivé, ale až 3dny zpětně.. Já jsem třeba měla teploty 36, 3 - 36, 4 a když vyskočily na 36, 7 a držely se, tak jsem věděla, že OVU proběhla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
6.5.12 13:14
@poosleda píše:
aha - tak to je naprosto normální!!! pokud jsi opravdu těhotná, tak se plod uhnizďuje a děloha se roztahuje.. ;)
:dance: :dance: jehooo :hug: to je krasne už jesem kludnejši dakujem :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
6.5.12 15:59

@tin10 Ahojky, správě je to že ty druhé teploty, po ovulce by měly být aspoň o 0,2 vyšší než ty předovulační. Pokud se drží výše 3 dny po sobě je ovulka potvrzená. Zatím to vypadá že k ovulaci došlo mezi 15 a 16DC, jestli budeš mít i zítřejší teplotu nad 36,5 (to je hladina pod kterou by už teploty neměly spadnout) tak to bude potvrzené. Ta bolest by tomu odpovídala a špinění taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
6.5.12 16:07
@poosleda píše:
@afrikan
Ahoj Afrikanko, právě jsem se vrátila od obvoďáka a pustil mě do práce! Vážne jsem se bála, že už budu muset zůstat doma, ale je to ok.. Tlak se mi zlepšil :-) Měřila jsem poctivě 5× denně celý týden a dnešní závěr doktora - na rizikové to zatím nevypadá - uf!!
A jak Ty?

U mě taky dobrý. Jen mi nedělá dobře dlouhodobé sezení, což při sedavém zaměstnání je docela problém. Na další kontrolu jdu 23.5., doktorka mi bude vystavovat neschopnost, teď jsem ještě počkala, protože to v práci nevěděli, a od června tam budu docházet podle potřeby na max. 4 hoďky. Jediné, co mi dělá dobře je chůze a ležení. Připadám si jak hypochondr, ale prckovo pohoda jen na prvním místě. Opatruj se.

• Citovat
  • Upravit
70
6.5.12 18:40

@andelka83 Děkuji moc, tak uvidím zítra podle teploty, jen se mi začíná zdát, že je to špinění nějaké divné. Už je to skoro stejné jako při slabé MS, i ta bolest je jako při MS. Při tom nejdou ani dodat spermie, jak to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
6.5.12 18:55

@andelka83 ještě se zeptám, jak dlouho může přetrvávat ta bolest a to špinění nebo krvácení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
6.5.12 19:07

@afrikan
jůů, Ty půjdeš na nemocenskou? A nebojíš se těch 6ti hodinových výcházek? Já teda vím, že pro miminko se dá prežít cokoli..ale já se toho bojím jako čerta.. S mým tlakem a stresovou prací, kdy si x hodin ani nesednu.. Jinak 23.5. jdu na prvotrimestrální screening :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
6.5.12 19:23
@tin10 píše:
@andelka83 ještě se zeptám, jak dlouho může přetrvávat ta bolest a to špinění nebo krvácení?

nemělo by to trvat dýl jak tři dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
7.5.12 07:37
@poosleda píše:
@afrikan
jůů, Ty půjdeš na nemocenskou? A nebojíš se těch 6ti hodinových výcházek? Já teda vím, že pro miminko se dá prežít cokoli..ale já se toho bojím jako čerta.. S mým tlakem a stresovou prací, kdy si x hodin ani nesednu.. Jinak 23.5. jdu na prvotrimestrální screening :-)

Když pominu prvních 21 dní, kdy na mě může zavolat kontrolu zaměstnavatel, což nehrozí, tak mi arest začne od poloviny června zhruba do 3/4 září než půjdu na mateřskou.. Je to čtvrt roku, to se snad dá. Do práce chodit furt nebudu, tak se budu snažit těch 6 hodin venku využít co nejvíc. 23.5. si napíšem, jak jsme dopadly :-)

• Citovat
  • Upravit
9030
7.5.12 07:41

@afrikan
už jsi na prvotrim.screeningu byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
7.5.12 12:23
@poosleda píše:
@afrikan
už jsi na prvotrim.screeningu byla?

Byla v 11.tt

• Citovat
  • Upravit
9030
7.5.12 13:20

@afrikan a jak to probíhalo? (v kolikatem tt jsi ted?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí