Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32899
2.5.12 12:13
@Jaanička píše:
Ahoj holky..jsem tu nová a s problémem, s kterým mi některá z vás snad poradí :,( Tenhle cyklus, jsem si začala měřit BT (Pátej měsíc už se snažíme o mimí a pořád nic) a po měření BT jsem zjistila, že mi ani nestoupá, ani neklesá 8o stále se drží na 36,5 - 36,7 v celém cyklu ani nestoupla, ani neklesla. Dnes jsem dostala MS a teplota je pořád 36,6 jako po celejch 30 dní cyklu 8o Jen dodám, že měření proběhlo vždycky v půl 9tý ráno, hnedka po probuzení na tom samém místě. Myslíte že je to možné, nebo že jsem spíš něco zkazila? Příjde mi to dost divný a vážně už z toho začínám mít strach :roll:

je to možné a bohužel to vypadá na anovulační cyklus - ten může mít každá žena, ale ne častěji jak 1-2× za rok. Změřila bych ještě jeden cyklus, jestli to bude stejné a když ano, valila k doktorovi, na to už je třeba hormonální léčba atd.nebo ovulace je základ, že jo a bez ní to nejde. A čím dřív se to začne řešit tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
2.5.12 13:56

Souhlasím s Andělkou, ještě měř jeden cyklus, jaanicko, a pak hybaj k MUDr!!! Jednou by to vadit nemelo..ale dvakrat za sebou by to nebylo dobre..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.5.12 15:52
@andelka83 píše:
je to přesně tak jak píšu já a pooosledka, věř nebo ne, počítá se to tak. Těhotenství se počítá od prvního dne poslední MS, tedy od 30.3., ale miminko je prakticky o cca14dní mladší, jenže ovulaci má každá žena jinak a málokterá ví kdy přesně, tak proto doktoři operují s tím údajem poslední MS a termín porodu se zpřesňuje až později, až ve 12tt.
Jestli nám nevěříš tak si to zadej na www.tehotenskakalkulacka.cz a uvidíš že máme pravdu.Podle poslední MS bys měla být dneska 4týden a 5 den, což je probíhající 5 týden.
Už nevím jak to líp vysvětlit. :nevim:

holky fajn ja vam vieřim ale 4 tyžden nemožem byt v tehu pretože som bola u pani doktorky v pondeli a tam nevydela nic vubec nic keby že som v 4 tydnu jak píšeš a 5 den tak by tam už niečo vydela to neni možni :think: :think: :think: :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
2.5.12 15:55
@DENISKA 11 píše:
holky fajn ja vam vieřim ale 4 tyžden nemožem byt v tehu pretože som bola u pani doktorky v pondeli a tam nevydela nic vubec nic keby že som v 4 tydnu jak píšeš a 5 den tak by tam už niečo vydela to neni možni :think: :think: :think: :think: :think: :think:

to je pravda, pokud bys byla ted tehotna, mela bys tam mit videt ten vacek (nevim, jak se presne jmenuje) - ja byla poprve u MUDr. v 5+0 (tzn. 1. den 6. tydne) a byla tam videt takova bublinka.. NO a pak jsem mela prijit za 14dni, abychom potvrdili, jestli ta bublinka je miminko nebo ne.. a za tech 14dni tam bylo videt uz i srdicko..
ale pokud mas ovulaci dyl, nemusi byt videt vubec nic. a nebo tehotna nejsi.. uvidis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.5.12 15:57
@poosleda píše:
to je pravda, pokud bys byla ted tehotna, mela bys tam mit videt ten vacek (nevim, jak se presne jmenuje) - ja byla poprve u MUDr. v 5+0 (tzn. 1. den 6. tydne) a byla tam videt takova bublinka.. NO a pak jsem mela prijit za 14dni, abychom potvrdili, jestli ta bublinka je miminko nebo ne.. a za tech 14dni tam bylo videt uz i srdicko..
ale pokud mas ovulaci dyl, nemusi byt videt vubec nic. a nebo tehotna nejsi.. uvidis..

no tak ja som zmetena z toho ja som tehotna podla kvri aj testu ale ona tam nič nevydela mne tu pisala jedna že mam 12 dni ja som z toho už teraz debil hahahah ti jooooooooooooooooooooooooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.5.12 15:59
@poosleda píše:

tu ovulku jak řikaš ja ji mam určite dyl teraz ked som si robila na posledi som mala 5 dni pozitivni 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.5.12 16:03
@poosleda píše:

takže ja som dnes 13 den tehotna
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
2.5.12 16:10

Denisko, nevim, jestli je dulezite kolikaty den jsi tehotna!! Podle kalendare jsi 4+5, coz nemusi znamenat nic.. ja byla u doktora az 5+0 a videl teprve ten ges.vacek.. Takze pokud jsi byla u doktora v pondeli, je mozny, ze plod jeste nedorazil do delohy.. i kdyz to je blbost, protoze krev i moc jsou pozitivni az po uhnizdeni vajicka.. hm..a koukal ti doktor i do vajecniku? jestli to neni mimodelozni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
2.5.12 16:53
@andelka83 píše:
může to být v souvislosti s ovulací, někdo během ní slabě krvácí nebo špiní

Já vůbec nevím, trochu mě to vyděsilo, nikdy jsem to nezažila. Vážně při tom člověk může špinit? Já nevím jestli ovulka proběhla, měřím si BT, sice trochu stoupla, ale nejvyšší hodnota byla 12DC-36,53. (9DC-36,12. 10DC-36,34. 11DC-36,43. 12DC-36,53. 13DC-36,42.). Myslíš že už proběhla? Není to brzo? Špinění nastalo ten 12DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
2.5.12 16:56
@tin10 píše:
Já vůbec nevím, trochu mě to vyděsilo, nikdy jsem to nezažila. Vážně při tom člověk může špinit? Já nevím jestli ovulka proběhla, měřím si BT, sice trochu stoupla, ale nejvyšší hodnota byla 12DC-36,53. (9DC-36,12. 10DC-36,34. 11DC-36,43. 12DC-36,53. 13DC-36,42.). Myslíš že už proběhla? Není to brzo? Špinění nastalo ten 12DC.

no špinění sice moc nerozumím, ale podle hodnot se mi nezdá, že by OVU už proběhla.. to špinění třeba může znamenat přípravu na ovulaci.. mě se to stávalo v pubertě normálně.. uprostřed cyklu jsem den nebo dva krvavě špinila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.5.12 17:13
@poosleda píše:
Denisko, nevim, jestli je dulezite kolikaty den jsi tehotna!! Podle kalendare jsi 4+5, coz nemusi znamenat nic.. ja byla u doktora az 5+0 a videl teprve ten ges.vacek.. Takze pokud jsi byla u doktora v pondeli, je mozny, ze plod jeste nedorazil do delohy.. i kdyz to je blbost, protoze krev i moc jsou pozitivni az po uhnizdeni vajicka.. hm..a koukal ti doktor i do vajecniku? jestli to neni mimodelozni?

no prave koukal a nic nevidel řikal mi že je to moc brzi a ked mi brali krv byl pozitivni ale prej hcg je prej jako nízky hodne :think: a že ma prist v pondeli na lačno a a nemam ani pit nic !!! 8o že mi udelaju hcg :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
2.5.12 19:21
@DENISKA 11 píše:
no prave koukal a nic nevidel řikal mi že je to moc brzi a ked mi brali krv byl pozitivni ale prej hcg je prej jako nízky hodne :think: a že ma prist v pondeli na lačno a a nemam ani pit nic !!! 8o že mi udelaju hcg :nevim:

no, 4+5 jsi podle poslední MS, jenže ono to počítá s ovulací 14den cyklu a tys ji měla až o týden později, takže to těhotenství je mladší než ten opbecný výpočet ode dne poslední MS, takže klidně může být že v moči a v krvi už něco je, ale na utz to ještě není průkazné. Musí se vydržet holt. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
2.5.12 19:23
@tin10 píše:
Já vůbec nevím, trochu mě to vyděsilo, nikdy jsem to nezažila. Vážně při tom člověk může špinit? Já nevím jestli ovulka proběhla, měřím si BT, sice trochu stoupla, ale nejvyšší hodnota byla 12DC-36,53. (9DC-36,12. 10DC-36,34. 11DC-36,43. 12DC-36,53. 13DC-36,42.). Myslíš že už proběhla? Není to brzo? Špinění nastalo ten 12DC.

podle teplot ještě neproběhla, teda není to těma teplotama potvrzené. Ale to špinění fakt může být. sleduješ i hlen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
2.5.12 20:18
@andelka83 píše:
podle teplot ještě neproběhla, teda není to těma teplotama potvrzené. Ale to špinění fakt může být. sleduješ i hlen?

No hlen nesleduju, zatím jen BT, o sledování hlenu jsem něco četla, ale bylo to tam strašně nesrozumitelné, tak jsem to moc nepochopila. :( Poradíš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
3.5.12 15:39
@tin10 píše:
No hlen nesleduju, zatím jen BT, o sledování hlenu jsem něco četla, ale bylo to tam strašně nesrozumitelné, tak jsem to moc nepochopila. :( Poradíš? :think:

no, po skončení MS by mělo být pociťováno sucho, prostě žádný zvláštní typ hlenu, potom bývá hustší, bělavý a jak se blíž ovulace, tak řídne, a těsně kolem ovulky bývá průhledný, tažný, jako vaječný bílek, nebo někdy je pociťované mokro, protože hlen obsahuje hodně vody, a po ovulce rychle mění vzhled, na zase hustý krémový a pak rychle vysychá a zas není pozorovatelný až do další MS.Na www.rodina.cz jsou dobré články.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí