Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Ahojky, tak jsem si řekla, že budu měřit ještě tenhle měsíc a když ani tenhle měsíc nebude ovulace, tak mastim k doktorovi
jenže jsem 8DC, 3 dny po MS a dnes mi teplota stoupla
jak je možný, že takhle brzo??? Myslíte, že můžu mít ovulaci už 8. den?? Jsem z toho teď nějaká mimo..5. den 36,5 - 6. den 36,5 - 7. den 36,55 a dneska - 8. den 36,8 ![]()
@Jaanička píše:
Ahojky, tak jsem si řekla, že budu měřit ještě tenhle měsíc a když ani tenhle měsíc nebude ovulace, tak mastim k doktorovijenže jsem 8DC, 3 dny po MS a dnes mi teplota stoupla
jak je možný, že takhle brzo??? Myslíte, že můžu mít ovulaci už 8. den?? Jsem z toho teď nějaká mimo..5. den 36,5 - 6. den 36,5 - 7. den 36,55 a dneska - 8. den 36,8
no, teoreticky to možné je…ale musela bys mít hodně krátké cykly (třeba jen 21-23dní) Ještě měř a uvidíš - ty teploty nemusí být každý den takhle nízko,může to trochu skákat, někdy je nějaký skok, ten se pak nepočítá při hodnocení grafu.
Ahoj holky, můžu se zase zeptat na radu? Tak ovulace opravdu úspěšně proběhla 15DC, krvácení opravdu trvalo necelé tři dny, teploty zůstaly vysoké, teď poslední 4 dny skoro rovná křivka (hodnoty mezi 36,75 až 36,78. Dnes jsem 21 DC a zase jsem začala slabě krvácet. Je to normální? Může jít třeba o uhnízdění vajíčka nebo to není normální? Máte někdo nějakou zkušenost nebo nevíte co a jak?
Omlouvám se že píšu pořád o tomto, ale nikdy jsem nekrvácela mimo MS a tento měsíc je to každou chvíli a nevím z jakých důvodů.........Předem moc děkuji za odpovědi.
@tin10 píše:
Ahoj holky, můžu se zase zeptat na radu? Tak ovulace opravdu úspěšně proběhla 15DC, krvácení opravdu trvalo necelé tři dny, teploty zůstaly vysoké, teď poslední 4 dny skoro rovná křivka (hodnoty mezi 36,75 až 36,78. Dnes jsem 21 DC a zase jsem začala slabě krvácet. Je to normální? Může jít třeba o uhnízdění vajíčka nebo to není normální? Máte někdo nějakou zkušenost nebo nevíte co a jak?
Omlouvám se že píšu pořád o tomto, ale nikdy jsem nekrvácela mimo MS a tento měsíc je to každou chvíli a nevím z jakých důvodů.........Předem moc děkuji za odpovědi.
může jít o uhnizďování:-) nebo taky o špatnou funkci žlutého tělíska, ale to bys asi špinila častěji, i jiných cyklech..takže držím palce ![]()
@andelka83 víš, já měla dřív anovulační cykly, tak mi na to dr.předepsala clostilbegyt v maximální dávce a beru ho druhý měsíc a najednou tohle. K tomu mám ještě duphaston a vždy bylo vše dobré. Brala jsem to i při prvním těhotenství (ale v nižší dávce a nikdy jsem nešpinila ani nekrvácela). Ale vzhledem k tomu, že mám hormonální stimulační léčbu, tak bych snad kvůli hormonální poruše krvácet neměla, nebo jo?
@tin10 píše:
@andelka83 víš, já měla dřív anovulační cykly, tak mi na to dr.předepsala clostilbegyt v maximální dávce a beru ho druhý měsíc a najednou tohle. K tomu mám ještě duphaston a vždy bylo vše dobré. Brala jsem to i při prvním těhotenství (ale v nižší dávce a nikdy jsem nešpinila ani nekrvácela). Ale vzhledem k tomu, že mám hormonální stimulační léčbu, tak bych snad kvůli hormonální poruše krvácet neměla, nebo jo?
no, ony ty hormony na každého fungují jinak, i na dávce asi záleží..možná je to špinění proto.
Ale to fakt jenom hádám, s hormonální léčbou zkušenosti nemám.
Tak uvidíme, na zítra jsem se objednala k doktorce, tak uvidím, co mi řekne a pak napíšu. Taky jsem zvědavá, proč je to ted takové rozhozené, když je vidět, že léčba zabrala, když už OVU mám.......
@tin10 píše:
Tak uvidíme, na zítra jsem se objednala k doktorce, tak uvidím, co mi řekne a pak napíšu. Taky jsem zvědavá, proč je to ted takové rozhozené, když je vidět, že léčba zabrala, když už OVU mám.......
tak to pak napiš co Dr na to
holky ja som 5 tydnu a jesem se ješte nešpinila asi každa žena se nemusi špinit při uhnizďování že joo!!!!!!!!
Tak ma to trocha zaujima jak je to
vytoky mam občas vodnaty a pak nic jesem sucha ![]()
@DENISKA 11 píše:
holky ja som 5 tydnu a jesem se ješte nešpinila asi každa žena se nemusi špinit při uhnizďování že joo!!!!!!!!Tak ma to trocha zaujima jak je to
vytoky mam občas vodnaty a pak nic jesem sucha
jasně že ne, to je spíš jako že to může být, ab člověk věděl že v té době špinit může. Ale pravidlo to rozhodně není, ani to že má teplota poklesnout při uhnizďování - bývá to, ale ne u každého. ![]()
@andelka83 píše:
jasně že ne, to je spíš jako že to může být, ab člověk věděl že v té době špinit může. Ale pravidlo to rozhodně není, ani to že má teplota poklesnout při uhnizďování - bývá to, ale ne u každého.
ahahhaaaaaaaaaa takhle je to tak dobre už sem klidna
![]()
@andelka83 Tak jsem dnes byla u té doktorky, ovulace že proběhla krásně, i žluté tělísko že je vynikající. Špinění že může být k ovulaci, že je to dost běžné. Ale viděla ultrazvukem v děloze nějakou volnou tekutinu a to že by mohl být problém při otěhotnění,ale nemusí. Takže bud bude teplota zvýšená 18 dní po OVU a bude pozitivní test a budu těhotná. Nebo příjde MS a v tom případě se mám objednat k doktorce na ultrazvuk cca do týdne po konci MS. Pokud bude ultrazvuk v pořádku, tak budeme pokračovat ve stejné terapiii a čekat na těhotenství, ale pokud tam bude zase volná tekutina, tak mě chce poslat na hysteroskopii, aby se zjistilo, proč tam ta tekutina je a popř.se při ní ten problém i vyřešil. A mě se na ni nechce, tak se teď budu asi modlit, abych byla těhotná....... ![]()
@tin10 budu na tebe myslet a držet palce, ať je to ta lepší možnost. Tekutina v děloze..to teda vůbec nevím co by mohlo být.
To taky nevím proč by tam byla, na jedné diskuzi jsem vyčetla, že se tam může objevit po ovulaci i s vajíčkem, ale nevím jak je to spolehlivé. Paní doktorka vypadala rozpačitě a že se jí to nezdá, že by tam podle ní teď nic být nemělo. Tak uvidíme, kéž by to dobře dopadlo, na žádný zákrok se mi dvakrát nechce. Ale říkala, že jí tam není moc, že pokud se vajíčko oplodnilo, tak je možné, že se uhnízdí i když je tam tekutina. Zatím je dobrá i teplota. 18-21 DC teploty mezi 36,75-36,78. Dnes 22DC 36,87.
asi je ještě brzo na určení ovulace, když mi zbývá ještě cca. půlka cyklu, ale koukněte někdo prosím na můj graf kdo máte zkušenosti
http://www.womenzone.cz/…a_jana/grafy?… je možný, že ovulace byla 9.5 ?? Jakto že tak brzo? Možná by to i vysvětlovalo „záhadu“ proč nám nejde počít. Pár dní po MS mě ještě pobolívá v podbřišku, proto se moc netulíme ![]()