Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Díky moc, tak uvidíme, dnes 27 DC teplota zase stoupla na 37.02…tak budu doufat, že když neklesá a naopak malilinko stoupla, že to snad konečně dopadlo. Minulý cyklus byla teplota už tři dny nižší kolem 36.70.
@andelka83 a tobě teplota klesla až během prvních dnů MS každý měsíc? Nebo ti někdy klesala dřív a někdy o několik dní později? U mě snad ukáže trochu i zítřek, v minulém cyklu jsem 28 DC už měla teplotu jen kolem 36.50, tak jsem věděla, že to nevyšlo, když bude pořád nahoře, tak už budu mít doufám větší naději. Měly by ty moje cykly probíhat nějak podobně?
@tin10 Tak to vypadá nadějně ![]()
Já jsem takhle celou druhou fázi až do MS i později měřila jen jednou. Jinak jsem končila 5dní po ovulce s měřením a začala zas až 10DC.
No, měly by probíhat podobně, ale stejné být nemusí.
Holky. Mohla bych se k vám přidat. Momentálně měřím první měsíc BT na doporučení dr. 31.5. Jsem byla na UTZ a zjistilo se že nemám OVU. Tudíž mi bylo doporučeno již zmiňované měření BT. ![]()
@andelka83 jasný, úplně stejný snad ani být nemůžou, ale podobné jo. Tak si říkám, když minulý cyklus byla špička 24 den a pak to postupně klesalo, a tento cyklus jsem 27 den a už 4 dny se teplota drží v rozmezí 36.93-37.02 že to snad nebude jen tak-mooooc bych si to miminko přála…
@Anýsek18 ahoj, vítej! No měření ti můžu vřele doporučit, já teda nejsem v měření odborník, to jsou tady jiní, ale na zjištění ovulace je to super. V tomhle ohledu mi to moc pomohlo.
@tin10 taky ti to moc přeju a věřím, že by to mohlo být to správné znamení ![]()
@tin10
Děkuji za přivítání. U mě se OVU nebude ukazovat ještě pěkně dlouho. Sice beru vitamíny a kapičky Gynex na srovnání ale pochybuji že se to jenom tímto srovná a nahodí. PO ms mě čeká konzultace s dr. tak snad nasadí clostík a utrogestan ![]()
@andelka83 takhle ten graf vypadá http://www.womenzone.cz/…/tin10/grafy?…
@Anýsek18 no já taky měla anovulační cykly, doktorka mi nasadila prvně jen duphaston na srovnání délky cyklu a po třech měsících mi dala clostík. Ten beru třetí měsíc a druhý měsíc měřím BT a oba tyto cykly už byly ovulační. Tak podle mého clostík stimuluje ovulku hodně dobře…
@Anýsek18 taky vítám
a jak na to přišli že nemáš ovulaci? Dělali utz v určitý den? Podle obvyklé délky cyklu? A máš měřit ten měsíc bez podpůrných prostředků (hormonů) a ty nasadit až když se potvrdí i BT že k ovulce nedochází?
Já na přírodu věřím, bylinky mi pomohly srovnat nepravidelný cyklus, ale všemocné nejsou, bohužel. Tak budu držet palce.
@tin10 Na clostík jsem slyšela dost chváli ale i pár špatných zkušenoéstí (cysty aj.)
@andelka83 Na to že nemám Ovulaci přišly právě skrz UTZ. Byla jsem na něm 16 DC a folíci nerostly, sliznice také ne. Měřit jsem začala hnedka po ms tj 20.5., 31.5. jsem byla na tom UTZ a řekly mi tento verdikt. V grafech se stále moc nevyznám ale podle holek od nás ze skupiny k ovulaci ani nedošlo. Momentálně beru kys. listovou, vitamín E, kapičky gynex a chystám se pít kontryhel ![]()
@andelka83 http://www.womenzone.cz/…_aneta/grafy?…
Nevím jestli se ti zobrazí ale povoleno mám ![]()
@Anýsek18 nezobrazí, je to jen pro kamarádky.
A jak dlouhé míváš cykly?
Ono jako anovulační cyklus může mít 1-2× do roka každá žena a neznamená to nic, je to normální, taky jsem ho měla, třetí cyklus po vysazení HA.
A když jsou delší cykly, tak 16Dc tam nemusí být nic vidět.
Máš měřit víc cyklů, nebo jen ten jeden? Já myslela, a kamarádky to tak měly, že se zaznamenávají 3cykly a pak se dávají hormony.
@Anýsek18 píše:
@andelka83 http://www.womenzone.cz/…_aneta/grafy?…
Nevím jestli se ti zobrazí ale povoleno mám
poslala jsem ti žádost o přátelství, mám stejný nick jako tady