Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Ahoj, tak jsem dnes byla na tom ultrazvuku, mimi odpovídá velikostně 6 týdnu těhotenství, což souhlasí i s termínem MS. Jinak vypadá dobře, srdíčko ještě vidět nebylo ale dle doktorky je docela vitální. Tak mi nedala ani žádné léky, že vypadá, že se miminku daří dobře. Znova jdu na kontrolu 16.7. před odletem na dovolenou a tam už mi vytisne fotečku a už by mělo být vidět srdíčko jako zvon…
Ahoj holky, měla bych zitra dostat ms 1-2 pře ní mi zatím vždy klesla teplota cca na 36,5C. Ale teď mi teplota pořád stoupá, ráno test jen /
. Myslíte, že tam nějaká šance je ale na test je ještě brzy?
@tin10 moc gratuluju, jen tak dál
dovču si určitě užijete, kam se chystáte?
@smilestrawberry určitě šance je. Já tam vidím ovulku 20dc, takže na test je 10dpo ještě brzo. Počkej 4dny.
@andelka83 díky, letíme za mou sestrou do Itálie na 3 týdny, už se nemůžu dočkat. Budeme to mít 100 metrů k moři a cca půl hodiny cestou autem do Říma. A celá dovča nás stojí jen letenky+nějaké jídlo budeme kupovat. Takže paráda!!!
Ty budeš s malým doma nebo taky někam vyrážíte??
@tin10 tak to je paráda
v Itálii jsem byla jednou a moc se mi tam líbilo. My budeme doma, jen vycházky a krátké výlety a sem tam nějaká návštěva. Na dovču pojedem až za rok, do Beskyd.
@andelka83 tak v beskydech je taky nádherně, aspoň se máš na co těšit. A letos ty prázdniny s mrňouskem stejně strašně rychle utečou…na těch dětech člověk vidí, jak čas běží (sám na sobě to tolik neregistruje)
Ahojky ![]()
doufám, že se můžu přidat k Vám do diskuze. Asi bych měla začít popořádku. Než jsem začala brát hormonální antikoncepci, měla jsem cykly různě dlouhé a rozházené. S antikoncepcí začali chodit pravidelně, brala jsem ji 5 let.
Letos v lednu jsem ji vysadila a nastali problémy s cykly. Když jsem měla cyklu 56.dní, těhu testy negatvní, mensturace nikde, tak jsem vyrazila k doktorovi. Dostala vyvolávačku a menstruace přišla. Podle krevních testů mi chyběl hormon progesteron. Protože chci otěhotnět, tak mi lékař předepsal clostilbegyt (3.-7.den) a utrogestan (17.-
25.den cyklu). Mezi tím beru samozřejmě listovku a vitamin E.
Tyto léky již beru druhý měsíc a při tom měřím bazální teplotu, ale moje grafy jsou nějaké divné
. Nejsem si jistá, že vůbec mám ovulaci. Mohli byste mi prosím poradit?
Tady je odkaz na moje teploty: http://www.womenzone.cz/…iika88/grafy?…
@Niiika88 ahojky, předně..přeju hodně štěstí ![]()
No, ono to s těmi cykly je tak, že vždycky byly nepravidelné, HA to jenom zakryla, uspala tělo, a po jejím vysazení se vše vrátilo do původního stavu. Někdo má delší a nepravidelné cykly od přírody, a někdy to ani nevadí, záleží jestli je ovulace, a může být klidně každý cyklus jindy. Ale vím jak to člověka štve, já jsem to měla půl roku, cykly každý pes jiná ves. Že mám málo progesteronu jsem pochopila sama, posílila jsem ho ale přírodně, brala jsem tinkturu z drmku obecného a hodně brzy se mi cykly srovnaly. Já jsme ale ovulku měla pokaždé, jen někdy 18DC a jindy 32DCm lezlo mi to na nervy, tak jsem je chtěla zpravidelnit, i s ohledem k plánovanému snažení.
Zatím podle grafu se nedá nic říct, pokud ale následující dva dny naměříš teploty vyšší než 36,5, tak se možná potvrdí ovulka 18DC. Bohužel ale nemám moc zkušenosti s tím, co s cyklem dělají léky. Pamatuju si jen že by se Utrogestan neměl nasazovat moc brzo, nevím jestli tio zvýšení teploty znamená opravdu ovulku, nebo jen reakci na Utro. Ale snad opravdu tu ovulku. Za pár dní budem chytřejší. Držím palce ![]()
@andelka83 Děkuju, jsem z toho taky taková rozhozená. Naštěstí jdu na kontrolu k lékaři 20.července a to mi vychází zrovna na 10.den cyklu. Doktor se mi mrkne na tu teplotu a chtěla bych, aby se mi podíval jestli se mi v té době tvoří folikuli a asi si řeknu ještě o rozbor krve, jestli už to funguje všecko jak má. ![]()
No a před tou antikoncepcí, jsem měla jen výjmečně dlouhý cyklus. Myslím, že jsem to dostala vždy nejdýl do 35.dne.
@Niiika88 no ta Ha tomu asi moc nepomohla
ale určitě se to zvládne. Je dobře že jdeš k Dr a necháš si to všechno zjistit, čím víc toho člověk ví tím líp.
@andelka83 Přesně tak, chtěla bych toho o svém těle vědět co nejvíc. A hlavně teď, když se snažíme o miminko
Myslela jsem si to, že mi ten clostík a utrogestan pomůže. Pač mi doktor říkal, že clostík ovulaci vyvolává, tak jsem celkem zvědavá co mi na to řekne ![]()
Začala jsem dokonce pít i nějaký bylinkový čaj přímo pro ženy. Jsou tam bylinky, co se můžou i v těhotenství, jako kontryhel, meduňka atd. No a od začátku nového cyklu budu pít čistý kontryhel, ten prý zlepšuje dělohu. ![]()
@Niiika88 nene, já už mám nějakou dobu po snažení, možná nafurt. Už máme dva kluky (2roky a 3,5 měsíce). Ale docela se vyznám v grafech a BT, před prvním těhu a v mezidobí jsme to používali jako antiko, takže jsem to musela ovládat hodně dobře. ![]()