Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.8.12 15:14

@andelka83 děkuji, jde mi o to, že jsem měla tep cca +- 36,8 6DPO mi teplota klesla na 36,55 a pak zase vyskočila na cca +-36,85 dnes jsem 11DPO tak uvidim co z toho bude nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
4.8.12 20:37

@smilestrawberry tak to by mohlo být :palec: držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.8.12 15:48

Ahojky všem maminkám a jistě i budoucím šťastným maminkám- Snažíme se a nedaří se, tady některé budoucí maminky čekají i mnoho a mnoho měsíců, ale mě biologické hodiny dotikávají. Bude mi 39 / březen 2013/- děti mám 3- 20,18 a 8 let. s každým byl problém, ale ani né tak s početím. První to jsem k tomu přišla ani nevím jak- narodil se císařem- koncem pánevním byl stočen. Pak jsem měla samovol. potrat posl. týden v 3.měs. Na druhého rošťáka jsme čekali, tenkrát jsem si měřila BT-chodila na injekce - povedlo se po půl roce. Narodil se o 3 týdny dřív. tenkrát po stehu, kroužku…Pak rozvod- druhý manžel. dcerka se zadařila hned na první pokus- dokonce jsem ji přenášela o 10 dní a te´d od března zkoušíme a nic. ještě bych jedno miminko ráda, na svůj věk se necítím- jsem šťastná s dětma a moc ráda bych ještě jednou rodila.
Po dcerce jsem brala antikon. Yadine v únoru jsem brala poslední. Bt si neměřím, ob 2-3 dny zkoušíme, někdy denně… jednou za 3 týdny man. vyjde noční směna a to se v " postýlce " vůbec nepotkáme…Koupila jsem si vitamíny calibrum…Docela trpím na různé záněty- vaječníků a dělohy..pře 2 měs. jsem zase jeden zánět prodělala, dr. jsem říkala- místo abych došla hurááá jsem těhu tak jdu s takovouto… prý zatím mám čas… nemám!! proboha ty roky… potřebuji trochu optimismu, pomůžete mi… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
7.8.12 17:15

@všjl Ahojky :mavam: Jé ty už máš tři dětičky, to je krásný :hug: Co kdyby si zkusila pít kontryhel, je na úpravu cyklu a různé ženské problémy. Já jsem po něm měla menstruaci slabší, kratší, bezbolestnou a snad i díky němu a pregnylu budu konečně ovulovat. Neboj, miminko se vám určitě povede, když už jsi máš tři děti. Hlavně to nevzdávej. My se snažíme třeba už osum měsíců a stále to nevzdávám :) Držím palečky, ať se vám to povede, co nejdřív :hug:

@andelka83 Ahojky :mavam: Tak jsem si včera dělala ovu test a čárka byla slabší. Dneska jsem byla na pregnylu a čárka na ovu testu je skoro stejně silná, hurá asi budu ovulovat :hug: Doufám jen, že pregnyl nemá vliv na ovu testy. Konečně se budeme moc začít po osmy měsících doopravdy snažit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.8.12 15:11

Holky jste bezvadný. Nevzdáváme to, ale uvidí se… Vám se jistě též podaří, věřím tomu a třebas mě s mým počtem dětí ještě předhoníte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
11.8.12 17:13

@všjl Jejda, jen to ne ;) Nám by úplně stačili dvě :hug: Moc ti držím palečky, ať každou chvilkou najdeš své vysněné // :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.8.12 14:03

Děkuji moc. Už jsem v takovém stádiu, že tomu moc nevěřím. menzes čekám, až za 14 dní a jsem přesvědčená, že nebudu tentokrát vůbec kupovat těh. test. počkám několik dní. 2-3 dny po vynechání nebudu plašit jako vždy- vždy přišlo velké zklamání. zda mám vůbec ovu. budu muset zjišťovat meř. bazál. teploty pokud to i tentokrát nedorazí. Ale vzhledem ke svému věku to dlouho zkoušet nebudem. Buď se zadaří nebo ne. Tři dětičky mám tak mohu být šťastná, i když…
Ale rozhodně co si tak uvědomuji tak takový ten hust. jakoby lepkový hlen vím, že mívám. Do té doby než jsme se rozhodli pro mimi jsem, už nic neřešila- brala jsem antikoncepci a tím to haslo. A teď od března zkoušíme… :nevim: zatím beru jen to calibrum jako podporu, ale koupím si ještě ten čajík. :) Moc díky a držím pěstičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
13.8.12 19:39

@všjl Já čekám menstruaci za devět dnů. Doufám, že vůbec příjde. Myslím, si že jsem tenhle měsíc zase už neovulovala a to je už osmý měsíc :,( Úplně chápu jak se cítíš, když máš negativní test. Vždyčky taky doufám, že teď už to vyšlo a ono pořád nic…pak se uklidňuju tím, že jsem testovala moc brzo, ale pořád to nepřichází :( Myslím si, že by u tebe nemusel být žádný problém, když se vám to povedlo už třikrát :) Zkus na to třeba tolik nemyslet, i když je to hodně těžký :hug: Držím ti pěstičky ať se vám mimi brzy povede :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.8.12 20:09

Ahojky, moc Ti děkuji za obrovskou podporu. Strašně moc bych chtěla, aby se to povedlo, potřebuji zůstat doma z práce nebo budu muset dát výpověď. jsem v poho, už si to tak osobně neberu, i když si to pořád přeju, ale, už to není takové jako ty první měsíce. To jsem cítila všechny příznaky těhotenství, i když nebylo nic. Teď jsem v tomto v pohodě.
dnes kolem 10 hodiny jsem měla výtok- hustý lepkavý hlen tak snad ovu byla. A teď v tomto jsem se nikdy nepohybovala a Ty jsi v tomto strašně sečtělá- chytám tady od Tebe opravdu rozumy. Včera ráno jsme měli sex a když bude dneska večer… mohlo by to vyjít nebo bylo a je pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.8.12 20:11

A Tobě strašně moc přeji, aby se Vám to co nejdřív povedlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
14.8.12 20:22

@všjl No sečtěla ani ne, ale taky se tu snažím pochytit vše, co by mohlo pomoc a ráda se o všechno co vím podělím. Výtok je prý nejlepší jako vaječní bílek. V tom se prý spermie cítí nejlíp a vydrží v něm až čtyři dny. Ale s tím žádné zkušenosti nemám, to nesleduji. Jen si tenhle měsíc občas zkouším děložní čípek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.8.12 20:30

Jak zkoušíš děložní čípek? poděl se prosím o zkušenosti- píšeš laikovi. Ale mrknu na net, až zítra. Jdu chystat své " dravé zvěři " večeři. Zítra odpol. až večer jistě juknu a písnu. Děkuji jsi zlato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
14.8.12 21:36

Ahoj holky, prosim vas mela jsem tento mesic prvni clostil-pred prvnim těhu nezabral a brala jsem ho ted od 5.-9. dc, pak jsem 10. dc jen tak změřila teplotu a byla 36,9 a další dny 37, nebo 37,1, 37,2, 36,9, 37 a takto je to až doted a jsem 16. dc, byla jsem vcera na folikumetrii a mudr rikala, ze to vypada na skolabovany folik, 3 cm a uvnitr jako by se uz tvorilo zlute telisko a taky sliznice byla 9 mm a to jsem mela po clostilu tehdy jako 3 mm, co me ale nejde do hlavy, jakto, ze mam od toho 10. dc tu teplotu 37??? Byla ovu uz driv, nebo snad dve v cyklu, nebo ten clostil tak zvysi teplotu a je to neprukazne??? Ale kdyz jsem ho 9. dc dobrala, můze pusobit jeste na tu teplotu ted 16. dc??? kdyz vlastne jsem ho dobrala pred 7 dny?? Me to porad nejde do hlavy:((( jde me o to, jestli jsem mela ovu nebo ne, od porodu jsem nemela a to jsou uz skoro tri roky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
15.8.12 18:05

@všjl Vůbec neděkuj :) No zkoušela jsem to zatím jen tenhle měsíc a párkrát. Sledovat bys ho měla stále ve stejnépoloze a to nejlépe ve dřepu, v sedě na záchodě nebo ve stoje s jednou nohou opřenou o židli. Dělá se to tak, že si prstem (nejlépe prostředníčkem) zajedeš do pochvy a nahmatáš si čípek. To že musíš mít dobře umyté ruce ti říkat určitě nemusím ;). Já ho pozoruji vždy ve sprše. Tam jsem si jistá, že jsem celá čistá :) U čípku se sledují tři věci:

1. Tvrdost - začátek cyklu tuhý (jako špička nosu), s ovulací měkne a při ní je úplně měkký (jako ret) a po ovu zase tvrdne
  2. Poloha - začátek-nízko (snadno ho nahmatáš), s ovu se zkarcuje až na max. (těžké ho nahmatat) a po ní se opět vrací zpět
  3. Otevřenost - ženy po porodu ho mají stále mírně otevřený, ale s ovulací se otevírá a pak se zavírá.

Takže se čípek celý cyklus mění. Na začátku je tvrdý, prodloužený a uzavřený, postupně se zkracuje a měkne a otevírá až při ovu je měkký, krátký a otevřený a pak se vrací do původního stavu. No jinak to chce pozorovat delší dobu, abys vše rozpoznala. Já jsem teprve v začátku a taky si nejsem moc jistá jestli to dělám správně. Snad jsem to popsala dobře a né ani moc nechutně :)

@zuzuza Ahojky :mavam: Taky beru clostík a někdo mi tu psal, že teplotu nemá smysl s těmito léky měřit, ale každý říká něco jiného. Já si teplotu měřím a tenhle měsíc jsem jí měla po clostíku vysokou, ale myslím, že to bylo tím jak byli venku ty vedra, tak jsem asi tělesně reagovala i na to. Mohlo to být s tebou stejně. No a tím pádem jsi mohla mít potom ovu a anis to podle teploty nepoznala a teď se ti drží výš, protože to tak po ovu bývá. Ale nejsem si s tím moc jistá :nevim: Zkus si třeba pozorovat čípek jak píšu výš. Podle toho bys mohla ovu poznat líp :) Jinak já ti moc s teplotou neporadím, protože jí mám jak na houpačce a od vysazení anti (od ledna) taky ovu nemá :( Ale dostala jsem taky pregnyl, ten se podává injekcema s pomáhá dozrávání vajíček :) Tak se na něj zkus zeptat doktora :hug: Jinak o kontryhelu určitě víš, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.12 12:22

Ahoj @andelka83, tak minulí měsíc i když to už vypadalo nadějně to nedopadlo :(, ale co mě překvapilo tentokrát je, že mi graf ukazuje ovu těsně po ms.Je to vůbec možný? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí