Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@andelka83 Teplotka spadla na 36,6°C a zatím se tam drží. Tak uvidíme jak to bude vypadat dál. Teď beru už třetí měsíc kapičky gynex, tak mě snad nastartujou a budu ovulovat…teda jestli jim nebude vadit braní clostilu a utroše ![]()
Ahoj, muzete se podivat na muj graf? Odhadla jsem ovulaci dobre na 9. den, nebo to bylo pozdeji? Zda se mi to hodne brzo, ale zase stoupla teplota… Se sledovanim hlenu jsem na tom bidne, moc se v tom nevyznam. Jinak merila jsem druhy mesic
@Niiika88 píše:
Holky mám takovou otázku, včera jsem měla páty den cyklu, píchalo mě na obou stranách vaječníku a dneska jsem měla bazální teplotu 36,8°C. Mohla to být ovulka takhle brzo??? Myslím si, že ne a vím, že to poznám podle zítřejší teploty. Ale přeci jen mě to zajímá
pouziva se pravidlo tri po sobe zvysenych teplot, takze uvidis, ale takto brzo by to bylo hodne nezvykle - ale ne nemozne ![]()
@Lucake píše:
Ahoj, muzete se podivat na muj graf? Odhadla jsem ovulaci dobre na 9. den, nebo to bylo pozdeji? Zda se mi to hodne brzo, ale zase stoupla teplota… Se sledovanim hlenu jsem na tom bidne, moc se v tom nevyznam. Jinak merila jsem druhy mesic
kdybych to brala jen podle pravidel, tak by to bylo spíš 12DC, škoda že tam není ten hlenový příznak. Jak dlouhé míváš cykly a jaký byl ten minulý?
Ahooj holky,
potřebuji radu
Beru clostík a na MS beru Proveru, doktor mi doporučil měřit si BT ale moc mi o tom neřekl, začala jsem ji měřit asi 2 dny po skončení MS teplota byla prvni den kolem 36 a další den mi stoupla skoro na 37 a držela se 2 dny a potom mi zase klesla na 36,2 od té doby mám pořád 36,2 nebo se to někdy vyhoupne na 36,3 ale pořád mi to tak skáče o ty - 0,4 nebo +0,4… Myslíte že jsem mohla mít OVulku tak brzo? Dělala jsem si i testy na OVU a vždy to bylo negat. Když jsem to jeden den nechala teda stát hodinu tak tam byly 2 ale slabe obě
Nebo ji teprve mám čekat? Za cca 4 dny bych si měla právě brát Proveru na MS, tak si myslím že jsem ji bud promeškala nějak nebo jsem ji snad ani neměla? ![]()
@Fifka91 ty skákající teploty na začátku cyklu, po MS jsou normální. Pak se ti srovnaly, takže ovulka bude, až ti skočí na aspoň 36,5 a tam a výše se budou držet. Kolikátý den od začátku MS teď jsi?
@andelka83 Dneska je to 17 den, takže myslíš že teprve přijde?
@andelka83 24 az 28, v lete byly delsi 26-28, 24 dni je ale za posledni asi rok nejcastejsi. Jsem si puvodne zacala delat i ovulacni testy, ale pak jsem si 1o DC strasne narazila kostrc a par dni mi to bylo uplne jedno, jsem byla rada, ze se pohnu
Prikladam graf za minuly mesic pro porovnani, teorie plnou hlavu, ale v realu v tom dost plavu. Tady jsem nevedela, jestli byla 13 nebo az 16 DC
Příspěvek upraven 23.10.12 v 16:38
@Fifka91 jasně, spíš bych řekla že ještě přijde. Předtím jsi měla cykly jaké? A ovulka byla?
@Lucake tady bych to tipla na ten 13DC s tím, že luteální fáze by byla 15dní. Kdyby teď v tomhle cyklu byla ovu 9DC, už bys musela mít buď // nebo by zítra přišla MS. Máš docela krátké cykly, u toho 24dnového můžeš mít ovulku i ten 9,10DC, kdybych brala konstantní délku LF 15dní.
Lucake- ty grafy do kterych zapisujes teploty se mi zdaji docela neprehledne. Doporucuju www.womenzone.cz nebo jestli umis anglicky tak www.fertilityfriend.com, tam ti to den ovulace samo vyznaci.
Jinak souhlasim s andelkou, luealni faze byva +- stejne dlouha.
Ahojky možná mi poradíte mám už 11dní bazální teplotu nad 37 myslíte že můžu být těhotná a kdy jsi mohu udělat těhotenský test moc děkuji za odpovědi ![]()
@kar-maa nasla jsem aplikaci FF i pro iphone (abych to mohla zapsat rovnou jeste v posteli
), tak to zkusim, jestli mi to potom pujde lip chapat
diky
@andelka83 jsem si to myslela stejne, ale pak me zmatl tento cyklus, tak jsem to posunula na pozdeji. Kratka LT by mohla vysvetlit to dlouhe snazeni bez uspechu (uz to je 15 mesicu), ale byla jsem po mnoha letech HA a az do leta jsem casto i 3-4 dny pred MS spinila, to v lete prestalo. Podle doktora je vse OK, protoze ziju v zahranici, tak jsme nedelali zadne testy, jen sono. Pokud je LT 15 dni, tak super. Asi nejlepe jeste jeden cyklus merit, at je lepsi srovnani?
Příspěvek upraven 23.10.12 v 16:36
Ivik. j- a kolikaty den po ovulaci jsi? Podle toho co jsi psala, tak minimalne 11 dni. Takze bych byt tebou, klidne zitra rano udelala test a uvidis. Jak dlouhe mas cykly?