Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@andelka83 Já jsem si teda ovulku vždy hlídala nějak těma testama, a teď mi doktro řekl ať měřím BT a to mi nějak nejde… Tak uvidíme v listopadu, když zase budu mít stejné hodnoty tak zajdu na gynd.
Andelko tak se to vyresilo uplne samo, vcera jsem byla asi na gynde, cystu nic nemam, ultrazvuk v poradku. sliznice nizka.pry mam nasadit utrogestan na srovnani cyklu mam ho brat 17-25dc jenze to tento mesic nestihnu protoze jsem to rano dostala sice je slabonka menstruace ale. cyklus 14dni jsem nikdy nemela. a dnesni teplotka uz na gafu neni ta byla 36.5 takze podle bt vse sedi, vcera jak klesla bt tak jsem zacala i spinit. celkem mne ta ms stve.snad dalsi mesic se to uz srovna.
Prosím o radu, lze z tohoto grafu poznat, jestli a kdy byla ovulace? Normálně je kolem 15DC. Teplota 15DC není přesná, měřila jsem o hodinu dřív než vždycky, pokud bych ji zvedla o 0,1 stupně, tak by byla 36,5.
@Anonymní píše:
Prosím o radu, lze z tohoto grafu poznat, jestli a kdy byla ovulace? Normálně je kolem 15DC. Teplota 15DC není přesná, měřila jsem o hodinu dřív než vždycky, pokud bych ji zvedla o 0,1 stupně, tak by byla 36,5.
Jestli ti nasledujici dny teplota zase neklesne, tak ovulace byla v pondeli.
@andelka83 Ahooj andelko, tak od předevčerejška mám už tři vysoké teploty, proveru beru taky ty tři dny… Tak to vypadá konečně na OVU
MS mám mít toho 6tého, tak myslíš že kdyby se nám to podařilo že bych to dostala nebo už ne?
@Fifka91 no, bohužel nevím jak přesně Provera funguje, jestli náhodou za ty teploty nemůže ona ![]()
@hanka1120 moc přeju aby se to srovnalo. Já jsem MS po 14dnech mívala když jsem byla hodně mladinká, něco mi a to dali a srovnalo se to. Ale to mi bylo tak 13,14 takže úplně na začátku, asi to bylo ještě nějaké zmatené.
@andelka83 Ty jooo, to mě ani nenapadlo
Že by to mohla způsobit ona
Andelko dekuji, vubec nevim zda je to normalni ms, krvacim celkem dost.na gynde mi rekla ze to je ovulacni krvaceni. a dneska jsem volala do caru a tam mi rekla ze to vypada, na hormonalni nerovnovahu, mam dojit a neco stym udelame tak si pak vyber co toje.ale bt je nizka, tak si myslim ze to ms, vcera bt 36.5 a dneska 36.7
@hanka1120 je to možné oboje. akorát že ovulační krvácení by se poznalo z grafu, podle hlenu a trvá maximálně 2-3dny a není silné. Jsem zvědavá na další vývoj.
Andelko zase moc nekrvacim jen tam mam hodne mokro a sem tam vypadne takovej malinkej kousek ale ten kousek je uplne rudej cervene. bolesti zadne nic mne neboli.hlen jestli je nevim protoze kdyz to skousim prst mam celej cervenej.ale cipek mi pripada otevrenej. v pondeli jsem byla na gynde folik zadnej nebyl a cysta taky ne.jen nevim vubec jak to mam pocitat. zatim to pocitam proste dal ale graf je hroznej.
Andelko mne to to bude blbe odhadovat co to vlastne je protoze ms mivam taky 2-3dny. doktorka v caru mi rekla ze bud na vyrovnani nasadime utrogestan, a nebo zkusit zase inseminaci, vyvolat vajecniky clostikem a tym by bylo hormonalni vyrovnast v poradku a druhy fazi nasadit utros. takze premyslim o inseminaci.
@hanka1120 no, to mokro a čípek by na ovulku ukazovaly. Mokro bývá bráno za nejplodnější typ hlenu..obsahuje až 99% vody v době ovulky. Ty krvavé cucky taky bývají, někdo má třeba bílkový hlen a v něm krvavé nitky..Taky je možné, že tělo se o ovulku snaží, ale nedaří se mu to. Těžko říct. Každopádně by to chtělo nějak srovnat.Ta ovulka tam fakt hapruje, koukala jsem i na womenzone na grafy ostatní…a jestli máš krátkou MS, může být i sliznice nižší, nebo fakt nízká hladina hormonu druhé fáze, nebo blbě funguje žluté tělísko..ono je toho hodně co může být „mimo“. Asi bych ten CAR zas zkusila, jestli se cítíš.
Andelko dekuji. spinila jsem jen do stredy a pak to proste odeslo. tedka uz vubec nespinim.do caru jsem volala a necham se tam objednat.ale jak jsem psala mam i nizkou sliznici.14dc byla jem 3mm, coz je hodne malo. takze uvidim kdy dojde ms.do caruse objednam co nejdriv. zkusime pokud pujde inseminaci, ale zalezi jestli clostik bude na vajecniky fungovat.
Držím vám moc palce. Věřím že to jednou (brzy) vyjde. Je to hrozný ty komplikace, nejhorší je, že člověk ani neví že by to mohl být jeho případ a pak najednou takové problémy, zrovna když už by člověk to mimi tak chtěl…
Jsem dneska nějaká přešlá, kamarádka dneska nastoupila do nemocnice na revizi, těhu se přestalo vyvíjet. Mám pocit, že tohle prožila každá druhá, třetí holka co znám…nikdy bych nevěřila že statistika má pravdu
ach jo.