Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6327
26.10.12 13:44

Andelku ja si delala test 1 den pred ms nejak se mi prodlouzil cyklus misto po dnech tak mi chodi po 35.a 34dc jsem si delala test a byl negativni.ale slaba byla, a jinak ju mivam vcelku krattkou a slabci? proste tento cyklus je to zahada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
26.10.12 14:11

@hanka1120 no to teda zas bude detektivka. Jsem zvědavá jak se bude cyklus vyvíjet. Mě to napadlo, protože podobně jsem diagnostikovala těhotenství setřence, posílala mi dva grafy a též prý že jakto, že po MS to nekleslo? Tak říkám, nemůžeš být těhotná? A prej ne, jakože z čeho..no ale vrtalo jí to hlavou, tak zkusila a byla. Jednou zapomněli a bylo to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.10.12 14:27

@andelka83 Teoreticky bych si ji vzít nemusela, ale když si to zase nevezmu tak bych nedostala MS :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
26.10.12 15:03

@Fifka91 máš MS jen s Proverou? A ovulku sama o sobě, bez podpůrných léků? To je totiž divný, obvykle do 16dnů od ovulky MS přijde. Pokud k ovulce nedojde, tak bývá cyklus delší, MS třeba i slabší, ale taky dojde. Abnormálně dlouhé cykly nebo úplně absence MS znamená taky absenci ovulace. Teda ty megadlouhé cykly ne, tam ovulka taky bývá, ale třeba až 50-60den cyklu. Kamarádka otěhotněla 72DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.10.12 15:38

@andelka83 No takhle, já vždy tak nějak měla problémy s MS ale vždy jsem to nějak dostala sice třeba později ale dostala pak jsem si nechala napsat HA a tu jsem brala cca 5 let, pak jsem ji vysadila a domluvili se s manželem na dítěti jenže po vysazení mi 3 měs. nedošla MS, tak jsem šla na gyndu kde mi pichli agolutin.. Po něm jsem dostala MS a pak mi nasadil doktor tu Proveru, předtím než jsem začala tohle jíst jsem po tom agolutinu normálně ovulku měla i proveře, a tento měsíc mám i clostík a nic..a právě si to musím zítra nasadit abych tu MS dostala :jazyk: Jsem z toho jelen, moc tomu nerozumím takže fakt nevím co a jak, nebo jsem blbě měřila tu OVU :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
26.10.12 16:22

Hanka- jelikoz jsi mela prvni namerenou teplotu 36,5 a pak ti to zkocilo na tech 36,9 a pak jeste stouplo, tak myslim, ze tehotna jsi minuly cyklus nebyla a ms byla normalni ms. Ale jak jsi psala, pokud teda nejsi nachlazena, tak u tebe ovulace urcite probehla ten 4DC!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
26.10.12 16:23

A ovulace hned po ms neni tak neobvykla. Moje kamaradka ji ma taky tak, a ma to dokonce potvrzene od doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
26.10.12 16:26
@kar-maa píše:
Hanka- jelikoz jsi mela prvni namerenou teplotu 36,5 a pak ti to zkocilo na tech 36,9 a pak jeste stouplo, tak myslim, ze tehotna jsi minuly cyklus nebyla a ms byla normalni ms. Ale jak jsi psala, pokud teda nejsi nachlazena, tak u tebe ovulace urcite probehla ten 4DC!

ovulace 4DC je skoro nemožná. to by musela být celková délka cyklu maximálně 20dní. Ono je to celkem složité než se tělo k ovulce dostane, pochybuju že by to ty hormony stihly za 4dny a přitom ještě menstruovat. Jsou ženy co mají hodně krátké cykly, ale i u těch bývá ovulka nejdřív 8DC, a teda měřívají během MS, aby ty teploty byly k čemu vztáhout.
Každopádně jsem velmi zvědavá na vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
26.10.12 16:27
@kar-maa píše:
A ovulace hned po ms neni tak neobvykla. Moje kamaradka ji ma taky tak, a ma to dokonce potvrzene od doktorky.

no, fakt jsem zvědavá..výjimky potvrzují pravidla že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
26.10.12 16:29

@Fifka91 je to složité co? Navíc když člověk chce hned po vysazení otěhotnět…já to třeba nepokládám za dobré, právě že pak to tělo může dělat psí kusy a člověk neví a je nervozní a čas běží…Ještě mě zajímá, jak Dr určil, kdy si tu Proveru máš vzít? Klasicky po 28dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.10.12 16:34

@andelka83 No je to dost složité, jsem mladá takže si říkám času je pořád dost, na druhou stranu když to vidím jaké mají holky dneska problémy s otěhotněním tak jsem ráda že jsem začali celkem brzo na tom pracovat, ale štve mě ta ovu že ji nemám :nevim: Proveru beru od 21 dne MS, takže vlastně dneska bych si ji měla dát, ach jo.. A taky je fakt že když jsem se teď dívala tak mě to spíš ještě víc klesá, a hodnoty se moc neměni jako vysloupli mi jend po MS a pak nic no pak jeste dva dny trošku vyrostly ale ne o moc :zed:

Příspěvek upraven 26.10.12 v 17:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
26.10.12 16:49

Andelka- no nektere holky maji ovulaci primo kdyz probiha ms. A ta moje kamaradka ma ovulaci potvrzenou 6DC a cyklus ma dlouhy 30 dni. Takze nevim sice jak je to mozne, ale stava se to. A kupodivu docela i casto. Uz tu bylo docela dost diskusi o tom, zda se da otehotnet hned po ms nebo behem ms a hodne holek odpovidalo, ze prave jim se to tak stalo a hedne z nich ma ovulaci potvrzenou od doktora. Takze za me opravdu ovulace 4 DC neni nemozna.
Zkousela jsem tu kamaradku premluvit at si aspon jeden cyklus meri bt, protoze me hodne zajimalo, jak vypada takovy graf, kdyz je ovulace tak brzy a ms prijde tak pozde. Bohuzel se nenechala presvedcit a na netu se mi nepodarilo zadny takovy graf naji. Skoda, bylo by to zajimave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
26.10.12 19:02

Holky ja mivam cyklus tedka 35dni takze kratkej neni.taky se mi moc nezda ze by to byla ovulka 4dc, ja mivala vzdycky ovulku pozde az tak mezi 18-25dc. uvidime co prinesou dalsi dny, a zda bude cyklus zase 35dni.jo holky kdyby totiz byla ovulka toho 4dc musel by se mi skratit i cyklus, coz by za par dni musela dojit ms, protoze lf by mela byt stejna ja ju mivam 10-12dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
26.10.12 21:26

@kar-maa tak to je strašná škoda, taky by mě to zajímalo. Protože luteální fáze delší než 16dní to by byl fakt unikát.
@Fifka91 no tak jsou dvě možnosti, buď je to anovulační cyklus, nebo by ovulka ještě přijít mohla, ale ta Provera to asi dodrbe. Určitě měř a sleduj se dál. Mi taky cykly dělaly psí kusy, ale ne tak moc, jen byly prostě nepravidelné, a jeden anovulační třetí měsíc po vysazení HA jsem taky měla. Ale já právě byla bez HA rok a půl před snažením. Takže jsem se mohla věnovat jen tomu a hledat možnosti jak to spravit, bez toho abych řešila těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
26.10.12 21:27

@hanka1120 já myslím že to je jen nerovnováha na začátku cyklu, a později se to ustálí a ovulka přijde v tom běžném rozmezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí