Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Andelku ja si delala test 1 den pred ms nejak se mi prodlouzil cyklus misto po dnech tak mi chodi po 35.a 34dc jsem si delala test a byl negativni.ale slaba byla, a jinak ju mivam vcelku krattkou a slabci? proste tento cyklus je to zahada.
@hanka1120 no to teda zas bude detektivka. Jsem zvědavá jak se bude cyklus vyvíjet. Mě to napadlo, protože podobně jsem diagnostikovala těhotenství setřence, posílala mi dva grafy a též prý že jakto, že po MS to nekleslo? Tak říkám, nemůžeš být těhotná? A prej ne, jakože z čeho..no ale vrtalo jí to hlavou, tak zkusila a byla. Jednou zapomněli a bylo to ![]()
@andelka83 Teoreticky bych si ji vzít nemusela, ale když si to zase nevezmu tak bych nedostala MS ![]()
@Fifka91 máš MS jen s Proverou? A ovulku sama o sobě, bez podpůrných léků? To je totiž divný, obvykle do 16dnů od ovulky MS přijde. Pokud k ovulce nedojde, tak bývá cyklus delší, MS třeba i slabší, ale taky dojde. Abnormálně dlouhé cykly nebo úplně absence MS znamená taky absenci ovulace. Teda ty megadlouhé cykly ne, tam ovulka taky bývá, ale třeba až 50-60den cyklu. Kamarádka otěhotněla 72DC.
@andelka83 No takhle, já vždy tak nějak měla problémy s MS ale vždy jsem to nějak dostala sice třeba později ale dostala pak jsem si nechala napsat HA a tu jsem brala cca 5 let, pak jsem ji vysadila a domluvili se s manželem na dítěti jenže po vysazení mi 3 měs. nedošla MS, tak jsem šla na gyndu kde mi pichli agolutin.. Po něm jsem dostala MS a pak mi nasadil doktor tu Proveru, předtím než jsem začala tohle jíst jsem po tom agolutinu normálně ovulku měla i proveře, a tento měsíc mám i clostík a nic..a právě si to musím zítra nasadit abych tu MS dostala
Jsem z toho jelen, moc tomu nerozumím takže fakt nevím co a jak, nebo jsem blbě měřila tu OVU ![]()
Hanka- jelikoz jsi mela prvni namerenou teplotu 36,5 a pak ti to zkocilo na tech 36,9 a pak jeste stouplo, tak myslim, ze tehotna jsi minuly cyklus nebyla a ms byla normalni ms. Ale jak jsi psala, pokud teda nejsi nachlazena, tak u tebe ovulace urcite probehla ten 4DC!
A ovulace hned po ms neni tak neobvykla. Moje kamaradka ji ma taky tak, a ma to dokonce potvrzene od doktorky.
@kar-maa píše:
Hanka- jelikoz jsi mela prvni namerenou teplotu 36,5 a pak ti to zkocilo na tech 36,9 a pak jeste stouplo, tak myslim, ze tehotna jsi minuly cyklus nebyla a ms byla normalni ms. Ale jak jsi psala, pokud teda nejsi nachlazena, tak u tebe ovulace urcite probehla ten 4DC!
ovulace 4DC je skoro nemožná. to by musela být celková délka cyklu maximálně 20dní. Ono je to celkem složité než se tělo k ovulce dostane, pochybuju že by to ty hormony stihly za 4dny a přitom ještě menstruovat. Jsou ženy co mají hodně krátké cykly, ale i u těch bývá ovulka nejdřív 8DC, a teda měřívají během MS, aby ty teploty byly k čemu vztáhout.
Každopádně jsem velmi zvědavá na vývoj.
@kar-maa píše:
A ovulace hned po ms neni tak neobvykla. Moje kamaradka ji ma taky tak, a ma to dokonce potvrzene od doktorky.
no, fakt jsem zvědavá..výjimky potvrzují pravidla že jo.
@Fifka91 je to složité co? Navíc když člověk chce hned po vysazení otěhotnět…já to třeba nepokládám za dobré, právě že pak to tělo může dělat psí kusy a člověk neví a je nervozní a čas běží…Ještě mě zajímá, jak Dr určil, kdy si tu Proveru máš vzít? Klasicky po 28dnech?
@andelka83 No je to dost složité, jsem mladá takže si říkám času je pořád dost, na druhou stranu když to vidím jaké mají holky dneska problémy s otěhotněním tak jsem ráda že jsem začali celkem brzo na tom pracovat, ale štve mě ta ovu že ji nemám
Proveru beru od 21 dne MS, takže vlastně dneska bych si ji měla dát, ach jo.. A taky je fakt že když jsem se teď dívala tak mě to spíš ještě víc klesá, a hodnoty se moc neměni jako vysloupli mi jend po MS a pak nic no pak jeste dva dny trošku vyrostly ale ne o moc ![]()
Příspěvek upraven 26.10.12 v 17:11
Andelka- no nektere holky maji ovulaci primo kdyz probiha ms. A ta moje kamaradka ma ovulaci potvrzenou 6DC a cyklus ma dlouhy 30 dni. Takze nevim sice jak je to mozne, ale stava se to. A kupodivu docela i casto. Uz tu bylo docela dost diskusi o tom, zda se da otehotnet hned po ms nebo behem ms a hodne holek odpovidalo, ze prave jim se to tak stalo a hedne z nich ma ovulaci potvrzenou od doktora. Takze za me opravdu ovulace 4 DC neni nemozna.
Zkousela jsem tu kamaradku premluvit at si aspon jeden cyklus meri bt, protoze me hodne zajimalo, jak vypada takovy graf, kdyz je ovulace tak brzy a ms prijde tak pozde. Bohuzel se nenechala presvedcit a na netu se mi nepodarilo zadny takovy graf naji. Skoda, bylo by to zajimave.
Holky ja mivam cyklus tedka 35dni takze kratkej neni.taky se mi moc nezda ze by to byla ovulka 4dc, ja mivala vzdycky ovulku pozde az tak mezi 18-25dc. uvidime co prinesou dalsi dny, a zda bude cyklus zase 35dni.jo holky kdyby totiz byla ovulka toho 4dc musel by se mi skratit i cyklus, coz by za par dni musela dojit ms, protoze lf by mela byt stejna ja ju mivam 10-12dni.
@kar-maa tak to je strašná škoda, taky by mě to zajímalo. Protože luteální fáze delší než 16dní to by byl fakt unikát.
@Fifka91 no tak jsou dvě možnosti, buď je to anovulační cyklus, nebo by ovulka ještě přijít mohla, ale ta Provera to asi dodrbe. Určitě měř a sleduj se dál. Mi taky cykly dělaly psí kusy, ale ne tak moc, jen byly prostě nepravidelné, a jeden anovulační třetí měsíc po vysazení HA jsem taky měla. Ale já právě byla bez HA rok a půl před snažením. Takže jsem se mohla věnovat jen tomu a hledat možnosti jak to spravit, bez toho abych řešila těhu.
@hanka1120 já myslím že to je jen nerovnováha na začátku cyklu, a později se to ustálí a ovulka přijde v tom běžném rozmezí.