Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32902
7.11.12 13:55

@hanka1120 u tebe ten graf vypadá jako klasický anovulační :( určitě jim řekni, že měříš BT a že jsou tam velké výkyvy. Vypadá to na nějakou hormonální nerovnováhu, možná nedostatek progesteronu, nebo špatnou funkci žlutého tělíska..

@zuz25 ahoj :mavam: chci se zeptat, jak víš kdy byla ovulka? BT nebo ovu testy? Jinak - cest je více. Obvykle stačí sex ob den až dva, tak se nedá ovulka minout. Plodné období je hlavně 2-3dny před ovulací, v době ovulky a den po ní. Spermie vydrží tak ty 3-4dny (výjimečně víc), vajíčko je oplozeníschopné tak 18-24h po ovulaci. Někdy se doporučuje různé postupy střídat vždy po jednom cyklu. Jedne cyklus obden až dva, druhý cyklus každý den v období 4dny před ovu a jeden po ní, třetí cyklus větší abstinence v první fázi a pak co nejblíž ovulce. A taky ještě sex jen jednou a druhý měsíc dvakrát krátce po sobě. Někteří muži prý mají v „druhém kole“ lepší spermie. Ale nevím kolik chlapů je druhého kola schopno, pokud jim není 20 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
7.11.12 13:57

@zuz25 nejlepší je asi ob den, jak píše @hanka1120

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
7.11.12 14:01

@andelka83 ty to máš všechno super nastudované :lol: nebo jsi z oboru? paráda… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.11.12 14:02

Děkuji holky no mela jsme ovulačni testy tak jsem to ztoho poznala že mám ovulku, prave že se sanžime o druhe prvni bylo rychle a mala poařd řika mi chtěa by hrozne moc sourozence, a nejak to nejde. mám nepravidelny cyklus pořad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
7.11.12 14:04

@zuz25 já mám takyy nepravidelný cyklus (totálně) a mám problém tu ovulku vůbec vychytat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.11.12 14:07

Dalla a bya jsi stim u doktora že maš nepravideny cyklus? A ovulačni testy jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
7.11.12 14:13
@zuz25 píše:
Dalla a bya jsi stim u doktora že maš nepravideny cyklus? A ovulačni testy jsi zkoušela?

minulý cyklus jsem měla 32 dní a před tím chaos (po vysazení HA). jinak dr. o tom ví a říkal že normál je do těch 35 dní, že pokud to nedostanu, tak mám přijít na vyvolání. jinak bez antikoncepce to mám strašně rozházené, měla jsem i stavy, kdy jsem to neměla několik měsíců (dříve). teď vůbec netuším, jak tento cyklus bude dlouhý a taky nevím co ta ovulka. jsem 26 DC teď a možná předevčírem…ale ještě musím počkat, co BT. jinak v ovulačních testech nějak nevyznám…právě v neděli mi čárka dost zesílila, ale v pondělí už zase slábla. no a v pondělí jsem měla i pokles BT, tak snad možná…ale ještě nevím, čekám na zítřejší BT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
7.11.12 14:14

Jak v neděli zesílila, tak ale nebyla tak tmavá jako kontrolní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.11.12 14:23

Aha já zase mám 23,24,a tento mesic to bylo na 27 a to jsme nikdy nedostala tak sjm byla překvapena. Ja jsem zjistila ovulku jak byla uplne tmava čarka vic bež ta prvni. Takže si koupim zase a podle toho zjistim kdy to bude, nebo jsme uvažova jit dr.ale nevim by my na to řekla nebo dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
7.11.12 14:24

@Dalla nejsem z oboru, ale měření Bt a sledování jsme používala rok a půl jako antikoncepci, tak to člověk musí mít nastudované hodně dobře a ledacos při tom pochytí ;)
@zuz25 @Dalla já taky měla nepravidelné cykly, 28-43 dní. Někdy přišla ovulka až kolem 30DC. Pomohl mi drmek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
7.11.12 14:27

Andelko na co je ten drnek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.11.12 14:28

A drmek je co? Na co pomaha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
7.11.12 14:36

@hanka1120 @zuz25 drmek obecný, dělala jsem z něho tinkturu. Obsahuje látky podobné progesteronu čímž posiluje vlastní hormony a srovnává hormonální hladinu. Já jsem potřebovala posílat progesteron, měla jsem cykly každý pes jiná ves a dlouho trvalo, že se tělo k ovulce dokopalo. Kolikrát i těch 30dní a tím pádem pak byl delší cyklus celý. To bylo ještě před snažením, ukazovala jsem délky cyklů doktorovi, ten řekl, že jsou asi anovulační. Naštěstí jsme každý měla změřený BT a věděla jsem, že každý byl ovulační. Jinak řek, že to necháme být a až bych chtěla otěhotnět, tak kdyby to nešlo, tak by se nasadily hormony. Předběhla jsme ho, nasadila drmek, za dva měsíce jsme měla cyklus normální, 4měsíce nebo 5 jsem ho brala, cykly pravidelné už, tak jsme na to hupli, mimi se zadařilo napoprvé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
7.11.12 14:39

Andelko a ten drnek se da koupit v lekarne? a jak se bere? od 1dc do ovulky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
7.11.12 14:39

@andelka83 já mám podle vyšetření hormonální profil v pořádku, ale cykly asi jako ty i delší…takže drmek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí