Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@andelka83 To jsem dneska zkoušela. Do teď jsem měla teploty 36,6 nebo 36,7 a dneska mi spadla na 36,4 (když tam byl jen 5cm). Tak nevím jestli to má na to vliv ![]()
@Niiika88 myslím že vliv to nemá, pokud tam není špička teploměru jen hodně mělce, má to přece jen být vnitřní teplota.
Ahoj, už od května se s manžou snažíme o malýho ( prý ví co dělá ) a, ale nějak jsme to zatím nehrotili a ani nehrotíme. Jen jsem si pořídila svůj vůbec pevní digitální tepoloměr a ted se chci zeptat, při měření bazální teploty jak moc hluboko ho mám zavést?? To že vstávám každý den v 05:30 a mám měřit ještě než začnu něco dělat atd. prostě hned to vím, ale furt přemyšlím jak moc hluboko měřit. Nevím možná někomu to přijde jako hloupý dotaz, ale mě by to docela zajímalo
@ffugaska ahojky, hloubka neni až tak moc důležitá - cca 5 cm dovnitř… ale určitě nesmís vztát na nohy než budeš vztávat - prostě při měření BT musiš minimálně 3 hodiny před ležet a každý den ve stejnou hodinu. Já jsem si ji měřila v pul 5…
dá se na to zvyknout - tak hodně štěstí - ![]()
Eveny : JÉ děkuji, to už jsem vyčetla, že nesmí se hýbat a ani jít na wc i kdybych počůrat se měla
. no aspon ten drahej teploměr využiju, sice máme doma ještě ten starej rtutovej a mžourej na to po vyspání budu ráda, že uvidím ten digitální ![]()
MS jsem nedostala a BT je 36.7, 36,8, 36,8 včera 36,6 dneska zase 36.8
@Lucinka Charlie píše:
MS jsem nedostala a BT je 36.7, 36,8, 36,8 včera 36,6 dneska zase 36.8
A ovulace byla kdy? Jen z teplot se toho moc vyčíst nedá, jakože z jejich absolutní hodnoty.
Holky mám takovou otázku, včera jsem měla páty den cyklu, píchalo mě na obou stranách vaječníku a dneska jsem měla bazální teplotu 36,8°C. Mohla to být ovulka takhle brzo??? Myslím si, že ne a vím, že to poznám podle zítřejší teploty. Ale přeci jen mě to zajímá ![]()
@Micus Víš, ale příjde mi to divný. To bylo poprvý, co jsem cítila vaječníky a hned mi stoupla teplota
Taky se mi to zdálo brzo, ale už bych se ničemu nedivila ![]()
@Niiika88 takhle brzo by to byla fakt rarita, navíc asi ty vyšší teploty by nebylo k čemu vztáhnout, když je potřeba 6 měření v 1.fázi cyklu
taky jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet dál.
@andelka83 To já taky, ale myslím si, že zítra to zase spadne ![]()
Ahoj andelko potrebuji radu, zacala jsem zase merit abych vedela jestli probiha ovulka. dneska jsem 7 dc. zacala jsem merit po menstruaci ale teploty celkem hodne vysoke takze nevim co to je.36.5,36.9,36.9,a dneska 36,8.byl tam ten druhej den celkem velkej skok.
@hanka1120 ahojky. Na začátku cyklu, po MS můžou být teploty buď vyšší nebo nižší než obvykle, i trochu lítat, ale než dojde k ovulce, tak by se měly trochu srovnat.