Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32899
22.4.12 19:39

@poosleda no, mám se dobře, ale je to náročné. A strašně rychle to utíká, za 5dní mi končí šestinedělí :)
A co ty? Jdeš příští týden k Dr, nebo už jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
22.4.12 19:43
@andelka83 píše:
@poosleda no, mám se dobře, ale je to náročné. A strašně rychle to utíká, za 5dní mi končí šestinedělí :)
A co ty? Jdeš příští týden k Dr, nebo už jsi byla?

už končí šestinedělí?? to už je tak dlouho??? no fíha!
byla jsem u Dr. jednou a teď ve čtvrtek jdu zas.. snad bych se měla dozvědět víc. Jsem v 7. týdnu.. a ve čtvrtek mi začíná 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
22.4.12 22:00

Ahoj, mohu se ještě zeptat na něco ohledně měření BT? Já četla něco na internetu, že ji můžeš měřit v pochvě nebo v ústech, je to tak? A naměří se stejné hodnoty nebo se to nějak liší? A co přesně má udělat teplota kolem té ovulace? Já to budu dělat tento měsíc poprvé, tak abych poznala, kdy asi ta ovulka je..... Mooooc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
23.4.12 07:16
@poosleda píše:
už končí šestinedělí?? to už je tak dlouho??? no fíha!
byla jsem u Dr. jednou a teď ve čtvrtek jdu zas.. snad bych se měla dozvědět víc. Jsem v 7. týdnu.. a ve čtvrtek mi začíná 8.

no jo, letí to strašně, ve středu jdem s malým na kontrolu v 6týdnech, jsem zvědavá kolik bude vážit, pažravec malej :mrgreen:
Tak jsem to neprošvihla:-)mně ty dny nějak splývají a rychle utíkají,tak jsemsi nebyla jistá jestli už jsi u DR byla nebo ne. 8t to je bezva, držím palečky aby už bylo i srdíčko a hlavně všechno v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
23.4.12 07:20

@tin10 jj, musí to být vnitřní teplota, takže se měří v pochvě nebo v ústech. Ale pozor - v jednom cyklu to musí být na stejném místě, protože teploty se můžou lišit. Stejně tak to musí být vždycky stejným teploměrem. A zhruba ve stejnou dobu (+- 30minut). Měří se od konce MS. A měl by ti vyjít graf - dvoufázová křivka, kdy na začátku cyklu budou teploty nižší, v druhé polovině až do další MS vyšší (alespoň o 0,2 stupně). Ovulace je potvrzená když po 6ti nižších teplotách naměříš 3 vyšší, tak v tom „zlomu“ proběhla ovulace.
Dobré je sledovat i hlen, jeho změna tě na ovulku upozorní dopředu, kdežto teplota ji potvrdí až 3dny zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
23.4.12 17:29
@andelka83 píše:
no jo, letí to strašně, ve středu jdem s malým na kontrolu v 6týdnech, jsem zvědavá kolik bude vážit, pažravec malej :mrgreen:
Tak jsem to neprošvihla:-)mně ty dny nějak splývají a rychle utíkají,tak jsemsi nebyla jistá jestli už jsi u DR byla nebo ne. 8t to je bezva, držím palečky aby už bylo i srdíčko a hlavně všechno v pořádku :srdce:

máš nějakou fotečku mrňouska?
děkuji - snad bude.. je mi pořád blbě, tak snad aspoň miminko bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
23.4.12 19:08

Andelka83- moc děkuji za radu, možná se ptám jako blbec, ale jak s tím chci začít poprvé, tak mi spousta věcí nebyla jasná.
Můžu se zeptat, když jste si měřily BT a zjistily, že ovulaci máte a v kterých dnech, za jak dlouho cca se vám podařilo otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
23.4.12 19:27
@tin10 píše:
Andelka83- moc děkuji za radu, možná se ptám jako blbec, ale jak s tím chci začít poprvé, tak mi spousta věcí nebyla jasná.
Můžu se zeptat, když jste si měřily BT a zjistily, že ovulaci máte a v kterých dnech, za jak dlouho cca se vám podařilo otěhotnět?

jestli se může vložit do diskuze - tak já měřila BT od října - ale v lednu jsem zjistila, že blbě. Nicméně jsem stejně měla manžela služebně pryč, tak to až tak nevadilo.. Od ledna jsem začala měřit tak, jak se má a otěhotněla jsem v březnu… :lol:
jak dlouho se snažíte, Tin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
23.4.12 19:29
@tin10 píše:

není zač, klidně se ptej na cokoliv :)
No, u mě to bylo jiné, začala jsem měřit BT a sledovat hlen jako antikoncepci, a za ten rok a půl už jsem poznala dopředu že se ovulka blíží, takže jsme se trefili hned v prvním cyklu (ale my se jakože úplně nesnažili, jen jsme se prostě milovali i v plodných dnech, když se nám zrovna chtělo - takhle jsem přišla k oběma synům)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
24.4.12 09:17

@poosleda fotečky miminka . nemám moc čas ho fotit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
24.4.12 19:47

Andelka83, moc ti děkuju, určitě mě ještě dotazy napadnou, začala jsem včera, tak uvidíme. K doktorce jdu totiž nějak 22 DC, tak abych jí mohla říct, jestli nějak ovulace proběhla nebo ne, určitě se mi ještě rada někoho zkušenějšího bude moc hodit..............no a koukám na fotečky, máš opravdu nádherného chlapečka, je moc roztomilý a vypadá to podle fotek, že je i hodný. Tak užívej nádherné chvíle s tímto malým zlatíčkem :D :D :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
24.4.12 19:52

Teda Andělko, vážně je krásnej :srdce:
Afrikanko - dlouho jsem o tobě neslyšela - jak se máš? Je ti dobře? Co miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
25.4.12 18:38
@poosleda píše:
Teda Andělko, vážně je krásnej :srdce:
Afrikanko - dlouho jsem o tobě neslyšela - jak se máš? Je ti dobře? Co miminko?

Ahoj, holky, zdravím po delší době. Moc děkuju za optání, máme se dobře, jen ta únava… Jinak k dnešnímu dni žádné zvracení, takže paráda. Dneska jsem zrovna byla na ultrazvuku, tak posílám foto našeho mazlíka. Co ty, Poosledo, jak je? Andělko, gratuluju, malinkej je velkej fešák. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
9030
25.4.12 19:52
@afrikan píše:
Ahoj, holky, zdravím po delší době. Moc děkuju za optání, máme se dobře, jen ta únava… Jinak k dnešnímu dni žádné zvracení, takže paráda. Dneska jsem zrovna byla na ultrazvuku, tak posílám foto našeho mazlíka. Co ty, Poosledo, jak je? Andělko, gratuluju, malinkej je velkej fešák. :potlesk:

Teda už máš v bříšku pořádného pupínka :potlesk: V kolikátém jsi týdnu?
Já jdu zítra a bude verdikt - snad to bude ok.. Myslim, že se cítím dobře, tak bude vše ok.. Celý minulý týden jsem zvracela ráno, dopoledne, večer - pořád. Byla jsem nafouklá a motala jsem se.. Včera se mi najednou udělalo lépe a dnes je mi téměř úplně výborně!! Kromě teda šílené únavy a nevydržím dlouho na nohou.. Tak snad mi zítra MUDr. řekne dobré zprávy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
25.4.12 20:20
@poosleda píše:
Teda už máš v bříšku pořádného pupínka :potlesk: V kolikátém jsi týdnu?
Já jdu zítra a bude verdikt - snad to bude ok.. Myslim, že se cítím dobře, tak bude vše ok.. Celý minulý týden jsem zvracela ráno, dopoledne, večer - pořád. Byla jsem nafouklá a motala jsem se.. Včera se mi najednou udělalo lépe a dnes je mi téměř úplně výborně!! Kromě teda šílené únavy a nevydržím dlouho na nohou.. Tak snad mi zítra MUDr. řekne dobré zprávy…

Podle PM 10+5, podle UTZ 10+2, podle kalendáře zítra začínám 12.tt. Tak hlavně, že už je ti lépe. My máme termín 17.11., tak myslím, že i vy budete mít originální vánoční dárek :-). Určitě už vám zítra bude bít srdíčko, užij si to, je to nádhera.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex