Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@poosleda no, mám se dobře, ale je to náročné. A strašně rychle to utíká, za 5dní mi končí šestinedělí ![]()
A co ty? Jdeš příští týden k Dr, nebo už jsi byla?
@andelka83 píše:
@poosleda no, mám se dobře, ale je to náročné. A strašně rychle to utíká, za 5dní mi končí šestinedělí
A co ty? Jdeš příští týden k Dr, nebo už jsi byla?
už končí šestinedělí?? to už je tak dlouho??? no fíha!
byla jsem u Dr. jednou a teď ve čtvrtek jdu zas.. snad bych se měla dozvědět víc. Jsem v 7. týdnu.. a ve čtvrtek mi začíná 8.
Ahoj, mohu se ještě zeptat na něco ohledně měření BT? Já četla něco na internetu, že ji můžeš měřit v pochvě nebo v ústech, je to tak? A naměří se stejné hodnoty nebo se to nějak liší? A co přesně má udělat teplota kolem té ovulace? Já to budu dělat tento měsíc poprvé, tak abych poznala, kdy asi ta ovulka je..... Mooooc děkuji za odpověď.
@poosleda píše:
už končí šestinedělí?? to už je tak dlouho??? no fíha!
byla jsem u Dr. jednou a teď ve čtvrtek jdu zas.. snad bych se měla dozvědět víc. Jsem v 7. týdnu.. a ve čtvrtek mi začíná 8.
no jo, letí to strašně, ve středu jdem s malým na kontrolu v 6týdnech, jsem zvědavá kolik bude vážit, pažravec malej ![]()
Tak jsem to neprošvihla:-)mně ty dny nějak splývají a rychle utíkají,tak jsemsi nebyla jistá jestli už jsi u DR byla nebo ne. 8t to je bezva, držím palečky aby už bylo i srdíčko a hlavně všechno v pořádku ![]()
@tin10 jj, musí to být vnitřní teplota, takže se měří v pochvě nebo v ústech. Ale pozor - v jednom cyklu to musí být na stejném místě, protože teploty se můžou lišit. Stejně tak to musí být vždycky stejným teploměrem. A zhruba ve stejnou dobu (+- 30minut). Měří se od konce MS. A měl by ti vyjít graf - dvoufázová křivka, kdy na začátku cyklu budou teploty nižší, v druhé polovině až do další MS vyšší (alespoň o 0,2 stupně). Ovulace je potvrzená když po 6ti nižších teplotách naměříš 3 vyšší, tak v tom „zlomu“ proběhla ovulace.
Dobré je sledovat i hlen, jeho změna tě na ovulku upozorní dopředu, kdežto teplota ji potvrdí až 3dny zpětně.
@andelka83 píše:
no jo, letí to strašně, ve středu jdem s malým na kontrolu v 6týdnech, jsem zvědavá kolik bude vážit, pažravec malej
Tak jsem to neprošvihla:-)mně ty dny nějak splývají a rychle utíkají,tak jsemsi nebyla jistá jestli už jsi u DR byla nebo ne. 8t to je bezva, držím palečky aby už bylo i srdíčko a hlavně všechno v pořádku
máš nějakou fotečku mrňouska?
děkuji - snad bude.. je mi pořád blbě, tak snad aspoň miminko bude v pořádku
Andelka83- moc děkuji za radu, možná se ptám jako blbec, ale jak s tím chci začít poprvé, tak mi spousta věcí nebyla jasná.
Můžu se zeptat, když jste si měřily BT a zjistily, že ovulaci máte a v kterých dnech, za jak dlouho cca se vám podařilo otěhotnět?
@tin10 píše:
Andelka83- moc děkuji za radu, možná se ptám jako blbec, ale jak s tím chci začít poprvé, tak mi spousta věcí nebyla jasná.
Můžu se zeptat, když jste si měřily BT a zjistily, že ovulaci máte a v kterých dnech, za jak dlouho cca se vám podařilo otěhotnět?
jestli se může vložit do diskuze - tak já měřila BT od října - ale v lednu jsem zjistila, že blbě. Nicméně jsem stejně měla manžela služebně pryč, tak to až tak nevadilo.. Od ledna jsem začala měřit tak, jak se má a otěhotněla jsem v březnu… ![]()
jak dlouho se snažíte, Tin?
@tin10 píše:
není zač, klidně se ptej na cokoliv ![]()
No, u mě to bylo jiné, začala jsem měřit BT a sledovat hlen jako antikoncepci, a za ten rok a půl už jsem poznala dopředu že se ovulka blíží, takže jsme se trefili hned v prvním cyklu (ale my se jakože úplně nesnažili, jen jsme se prostě milovali i v plodných dnech, když se nám zrovna chtělo - takhle jsem přišla k oběma synům)
Andelka83, moc ti děkuju, určitě mě ještě dotazy napadnou, začala jsem včera, tak uvidíme. K doktorce jdu totiž nějak 22 DC, tak abych jí mohla říct, jestli nějak ovulace proběhla nebo ne, určitě se mi ještě rada někoho zkušenějšího bude moc hodit..............no a koukám na fotečky, máš opravdu nádherného chlapečka, je moc roztomilý a vypadá to podle fotek, že je i hodný. Tak užívej nádherné chvíle s tímto malým zlatíčkem
![]()
Teda Andělko, vážně je krásnej ![]()
Afrikanko - dlouho jsem o tobě neslyšela - jak se máš? Je ti dobře? Co miminko?
@poosleda píše:
Teda Andělko, vážně je krásnej
Afrikanko - dlouho jsem o tobě neslyšela - jak se máš? Je ti dobře? Co miminko?
Ahoj, holky, zdravím po delší době. Moc děkuju za optání, máme se dobře, jen ta únava… Jinak k dnešnímu dni žádné zvracení, takže paráda. Dneska jsem zrovna byla na ultrazvuku, tak posílám foto našeho mazlíka. Co ty, Poosledo, jak je? Andělko, gratuluju, malinkej je velkej fešák. ![]()
@afrikan píše:
Ahoj, holky, zdravím po delší době. Moc děkuju za optání, máme se dobře, jen ta únava… Jinak k dnešnímu dni žádné zvracení, takže paráda. Dneska jsem zrovna byla na ultrazvuku, tak posílám foto našeho mazlíka. Co ty, Poosledo, jak je? Andělko, gratuluju, malinkej je velkej fešák.
Teda už máš v bříšku pořádného pupínka
V kolikátém jsi týdnu?
Já jdu zítra a bude verdikt - snad to bude ok.. Myslim, že se cítím dobře, tak bude vše ok.. Celý minulý týden jsem zvracela ráno, dopoledne, večer - pořád. Byla jsem nafouklá a motala jsem se.. Včera se mi najednou udělalo lépe a dnes je mi téměř úplně výborně!! Kromě teda šílené únavy a nevydržím dlouho na nohou.. Tak snad mi zítra MUDr. řekne dobré zprávy…
@poosleda píše:
Teda už máš v bříšku pořádného pupínkaV kolikátém jsi týdnu?
Já jdu zítra a bude verdikt - snad to bude ok.. Myslim, že se cítím dobře, tak bude vše ok.. Celý minulý týden jsem zvracela ráno, dopoledne, večer - pořád. Byla jsem nafouklá a motala jsem se.. Včera se mi najednou udělalo lépe a dnes je mi téměř úplně výborně!! Kromě teda šílené únavy a nevydržím dlouho na nohou.. Tak snad mi zítra MUDr. řekne dobré zprávy…
Podle PM 10+5, podle UTZ 10+2, podle kalendáře zítra začínám 12.tt. Tak hlavně, že už je ti lépe. My máme termín 17.11., tak myslím, že i vy budete mít originální vánoční dárek
. Určitě už vám zítra bude bít srdíčko, užij si to, je to nádhera.