Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@tin10 píše:
Ahoj všichni, můžu se připojit do vaší diskuze?Potřebovala bych poradit, snažíme se už nějakou chvíli o druhé miminko a já bych chtěla vyzkoušet měření BT na zjištění ovulace. Nikdy jsem to nedělala. Přečetla jsem si jen že se má měřit ráno než vstanu. Jak se změní teploty, nebo jak poznám, kdy ta ovulace nastala? Moc všem děkuji za odpovědi......
Ahoj Tin,
největší odborník na BT je tu Andělka.. Ale pár měsíců jsem to taky praktikovala a teď jsem těhu ![]()
NO jde o to - používat stejný teploměr a měřit ve stejnou dobu (dokonce jsem i o víkendu měla budík jako ve všední den, aby to bylo přesné). Takže v mém případě v 5:50 jsem zavedla teploměr do pochvy, jelikož jsem měla rtuťovej, tak jsem počkala tak 10 minut, vyndala, koukla na teplotu a zapsala - docela hezky jsou udělané stránky www.womenzone.cz - kde s přihlásíš a zapisuješ si tam teploty, hlen, styk, čípek pokud sleduješ atd.
Na měření BT je blbý, že poznáš až tak 3dny zpátky, jestli proběhla.. Protože teploty se ti drží stále + - kolem 36,5. Pak ti kolem ovulace vyběhnou nahoru (kolem 36,9-37). Ale OVU se dá potvrdit ař pokud se teplota drží alespoň o 0,3 stupně 3 dny nahoře.. Takže chvíli trvá než to vypozoruješ…
Nám se to povedlo po třech měsících.. i když doktor si ještě není jistej, tak já si jsem jistá 100%..
Přikládám můj poslední graf, kde jsem OVU měla 15DC.
Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu.Tento měsíc poprvé měřím BT a chtěla jsem se zeptat jestli už proběhla ovu (jestli jsem to správně pochopila tak si myslím, že byla 13DC)nebo jesli neni ještě brzo na nějaké zavěry.Děkuji moc
@smilestrawberry píše:
Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu.Tento měsíc poprvé měřím BT a chtěla jsem se zeptat jestli už proběhla ovu (jestli jsem to správně pochopila tak si myslím, že byla 13DC)nebo jesli neni ještě brzo na nějaké zavěry.Děkuji moc
jj, proběhla, 13dc, straší tam ta teplota 10dc, jinak by se ti to vyznačilo. Jednorázově se může jedna teplota „vyhodit“.
holky čaute v piatok som mala pozitivni test LH 28 kazetovy test z kapatkem na druhi den bol sexsík takže v sobotu ale v sobotu som si spravila test zas bol poztivni testovaci pružok / bol silnejši o malilinko než contorlni / no a dneska v nedelu som si robila zas a dnes bol asi najsilnejši pružok testovaci takže dnes tak isto prebehol sexsík no uvdim 4 den zajtra či bude pozitivni či negativni ale ak bude negativni stejne sa budem ešte zajtra milovat z partnerom holky niekto mi rady že maj sex hned ako budu dve silne čiarky a niekto mi hovori že ked bude negativni tak aby som mala sex na druhi den že ma nastat ovu myslite si že som spravila zle
ale bo dobre priate si šetril spermie aby mal silnejšie
teda prvi krat vytieklo zomna spermata a dnes len tak troška ale som ležala 2 hodky ale trebalo mi čurat tak som šla na zachod kto vie či sa mi zadarilo joojj
![]()
Měla bych ještě jednu otázku, pod kolik by neměla spadnou BT při případném těhu?
@smilestrawberry píše:
Měla bych ještě jednu otázku, pod kolik by neměla spadnou BT při případném těhu?
to záleží na teploměru ![]()
@smilestrawberry píše:
jj, záleží na teploměru a na ženě, je to individuální. Někomu klesá BT několik dní před MS, někomu až když začne MS. Každopádně teď by neměla teplota klesnout pod 36,4 a spíš se držet nahoře (ovšem 37 zdaleka dosáhnout nemusí, to je mýtus)
@DENISKA 11 píše:
moj ciklus bol 34 dni dnes je 17 dni po Dc
mevím jestli to chápu správně, v příspěvku mi chybí tečky a čárky - ale - sex nemusí být každý den, spermie 2-3dny vydrží..jo a nemusíš ležet 2hodiny, stačí 15minut
s ovutesty nemám moc zkušenost, ale obecně by měla ovu přijít do 24-48h od pozitivního testu…já bych si to spíš pojistila sexováním co 2-3dny, tak se nedá ovulka minout.
Jestli míváš cykly kolem 34dní, tak ovulku bys měla mít zhruba mezi 18 - 24 dnem cyklu.Držím palce ![]()
Ahoj holky, potřebuju poradit…Beru HA na pilulky myslím a nazapomínám…jenže z ničeho nic mi vyrostly prsa o číslo a dost mě bolí a svědí..HA jsem nezměnila beru furt tu samou..a nikdy mě prsa nebolely ani nenarostly..Myslíte, že bych mohla být těhotná..Jo a dnes jsem si měřila BT a mám 37,2°a dnes jsem 28 DC
@ajina17 píše:
Ahoj holky, potřebuju poradit…Beru HA na pilulky myslím a nazapomínám…jenže z ničeho nic mi vyrostly prsa o číslo a dost mě bolí a svědí..HA jsem nezměnila beru furt tu samou..a nikdy mě prsa nebolely ani nenarostly..Myslíte, že bych mohla být těhotná..Jo a dnes jsem si měřila BT a mám 37,2°a dnes jsem 28 DC
když bereš pravidelně HA tak bys těhotná být neměla (i když výjimky existují, většinou ale při otěhotnění přes antiko člověk udělal nějakou chybu), jedna teplota neznamená nic, každý ji má jinou. Udělej si test a za týden další a bude.
@andelka83 píše:
když bereš pravidelně HA tak bys těhotná být neměla (i když výjimky existují, většinou ale při otěhotnění přes antiko člověk udělal nějakou chybu), jedna teplota neznamená nic, každý ji má jinou. Udělej si test a za týden další a bude.
nechci strašit a opravdu pokud bereš HA, tak bys neměla být těhotná, ale moje sestřenice a kamarádka ze školy - obě otěhotněly, i když HA braly pravidelně a sexu kolem 14DC se vyhýbaly.. Zkrátka, když má miminko přijít, nic mu v tom nezabrání.
@poosleda píše:
nechci strašit a opravdu pokud bereš HA, tak bys neměla být těhotná, ale moje sestřenice a kamarádka ze školy - obě otěhotněly, i když HA braly pravidelně a sexu kolem 14DC se vyhýbaly.. Zkrátka, když má miminko přijít, nic mu v tom nezabrání.
jj, taky jsem to četla, proto říkám, radši udělat test.
@andelka83 píše:
jj, taky jsem to četla, proto říkám, radši udělat test.
A jak se máš, Andělko..? Dlouho jsme si nepovídaly…