Mezigenerační spory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
11.2.24 08:23
@Anonymní píše:
Je to z trucu.. rodiče se urazili, že jsem v tu neděli nezrušila svůj program, tak mě teď jako ignorují, táta mi ani nepopřál ke svátku, když se mnou jako teď nekomunikuje, mamka aspoň poslala sms.. a chtějí ukázat, že si poradí i beze me..
Přitom já jsem svého partnera v tomhle respektovala, a neumožnila bych kontakt dětí s jeho matkou proti jeho vůli

Prosím tě oni se snaží vás takhle manipulovat a vydírat. Jaký milující prarodič postaví stýkání se s vnoučaty na úroveň „buď to bude přesně, jak chci já, nebo se stýkat nebudeme“. A nějaký střet zájmů řeší hned útokem. A tady je otázka, @Zmatka, jestli takto smýšlející lidé dokážou vůbec budovat ten „hezký vztah“. Oni pak totiž taky můžou začít valit hnusy do hlavy dětem a to je pak poškodí víc, než že si je babička s dědou neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
11.2.24 08:27
@Anonymní píše:
Ano, máte pravdu, že ten hlavní problém je mezi mnou a mým partnerem, kdy se v tomhle rozcházíme.. Začalo to tím, že se pořad do všeho vměšovali mí rodiče, říkali, co máme dělat jinak, co děláme blbě, a on, aby se jim zavděčil, tak je začíná papouškovat, protože teď začal chodit s názory, které vím, že nejsou z jeho hlavy, protože ještě před pár měsíci byl názorově úplně někde jinde… Říkal mi, že když byl malý, tak si ho nikdy babička ani děda nevzali, a že mu to bylo hodně líto, takže teď má tendenci jim děti hned dát, když si řeknou (teď si řekli poprvé) a raději zrušit již domluvené plány, aby děti nepřišly o příležitost být se svými prarodiči… On ví, jaké mají mí rodiče výhrady, tak raději bude dělat vše podle nich, jen aby byli ochotni se s dětmi vídat…

A co když má partner ve skutečnosti úplně jiné názory a bál se ti to říct, aby byl doma klid?
Situace u Vás doma je samozřejmě velmi špatná a takhle se to rozhodně dít nemá.
Mimochodem, když tě partner posílá na cvičení, a pak dá děti k prarodičům, tak vlastně asi nic nemáte, to si myslí, že by tam děti na tvůj popud nemohly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
11.2.24 08:31
@Anonymní píše:
Je to z trucu.. rodiče se urazili, že jsem v tu neděli nezrušila svůj program, tak mě teď jako ignorují, táta mi ani nepopřál ke svátku, když se mnou jako teď nekomunikuje, mamka aspoň poslala sms.. a chtějí ukázat, že si poradí i beze me..
Přitom já jsem svého partnera v tomhle respektovala, a neumožnila bych kontakt dětí s jeho matkou proti jeho vůli

Takže ty nechceš umožnit kontakt s prarodiči, protože ses ty s nimi pohádala. V tom případě teda neseš větší podíl viny na vzniklé situaci a docela bych se zamyslela nad svými reakcemi, když mi manžel nemůže říct, že zákaz chození děti k prarodičům kvůli mojí hádce, je nevhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.2.24 08:35
@mamadvou píše:
Prosím tě oni se snaží vás takhle manipulovat a vydírat. Jaký milující prarodič postaví stýkání se s vnoučaty na úroveň „buď to bude přesně, jak chci já, nebo se stýkat nebudeme“. A nějaký střet zájmů řeší hned útokem. A tady je otázka, @Zmatka, jestli takto smýšlející lidé dokážou vůbec budovat ten „hezký vztah“. Oni pak totiž taky můžou začít valit hnusy do hlavy dětem a to je pak poškodí víc, než že si je babička s dědou neberou.

To nevim. Moje mama je..dlouhy a komplikovany pribeh. Ale musim uznat, ze babicka je fajn, deti ji maji rady. Nekdy kvuli tomu teda trochu silim z te komunikace. Jasne, taky jsem si nekdy stanovila hranice, napr. cokoladu jo, ale nemusi ji byt tuny :lol: Ale vidim, ze vztah maji hezky. Takze i kdyz ja ho nemam, tak to detem dopreju.

Ale chlap by mi to neudelal za zady, proste bychom to probrali, ja rekla: „No jo, magori, ale decka si to uzijou, tak je tam vem.“ A bylo by. A jeste bysme si uzili spolecny vecer :nevim:

Příspěvek upraven 11.02.24 v 08:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
11.2.24 08:35

Tohle je proste spatne. Neumim si predstavit, ze se moji rodice urazi a nekomunikuji se mnou, protoze jsem nezmenila vikendovy program. Stejne tak to, ze by k nim manzel tajne vozil deti. To je veskrze spatne. Domluv se s chlapem, vystupujte jednotne jako rodina, zkus dohodu s rodici a jestli chteji byt urazeni, at jsou. Vztah s manipulujici vydirajici babickou, ktera pomlouva jejich mamu, to stejne asi neni to, co pro deti chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.24 08:49
@Sany80s píše:
Takže ty nechceš umožnit kontakt s prarodiči, protože ses ty s nimi pohádala. V tom případě teda neseš větší podíl viny na vzniklé situaci a docela bych se zamyslela nad svými reakcemi, když mi manžel nemůže říct, že zákaz chození děti k prarodičům kvůli mojí hádce, je nevhodný.

Ne, já jsem se s nikým nepohadala a žádný kontakt nezakazuji, naopak ho vítám.. Celou dobu jsme byli bez hlídání, když ho nutně potřebuji, tak si ho platím, takže kdyby si mí rodiče teď chtěli děti občas vzít, tak mi to jedině pomůže. a vím, že i děti si to užijí.. Tak jsem to řekla i mamce, že kontakt určitě ano, kdykoliv, ale je třeba dopředu domluvit termín..
Tady jsem psala o matce partnera, se kterou se on dlouhodobě nevidal a nepřál si její kontakt s našimi dětmi - já ho respektovala a za jeho zády bych se s ní nestýkala..

• Citovat
  • Upravit
12929
11.2.24 08:52
@Anonymní píše:
Ne, já jsem se s nikým nepohadala a žádný kontakt nezakazuji, naopak ho vítám.. Celou dobu jsme byli bez hlídání, když ho nutně potřebuji, tak si ho platím, takže kdyby si mí rodiče teď chtěli děti občas vzít, tak mi to jedině pomůže. a vím, že i děti si to užijí.. Tak jsem to řekla i mamce, že kontakt určitě ano, kdykoliv, ale je třeba dopředu domluvit termín..
Tady jsem psala o matce partnera, se kterou se on dlouhodobě nevidal a nepřál si její kontakt s našimi dětmi - já ho respektovala a za jeho zády bych se s ní nestýkala..

Jako že on nemá právo půjčit jako otec děti babičce a dědovi bez tvého dovolení? Taky se mu vždy dovoluješ? A proč tě tedy expedoval pryč, když by ti to stačilo jen říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.24 09:32
@Sany80s píše:
Jako že on nemá právo půjčit jako otec děti babičce a dědovi bez tvého dovolení? Taky se mu vždy dovoluješ? A proč tě tedy expedoval pryč, když by ti to stačilo jen říct?

Podle mě tady už jde o princip. Prarodičům se nelíbí, že dcera jim nedala vnoučata, tak ji odstřihnou a řeší to se zetěm.
To by mi vadilo taky a hodně.
Moje máma je na straně mého manžela. Opravdu ho hodně protezuje a i starší dítě se mě už ptalo, proč má babička raději tatínka, když je to moje maminka.
Ale manžel by si nikdy nedovolil dat děti babičce bez toho, aby mi řekl: „Hele, Máňo, odpoledne beru děcka k tvojí mámě.“ To není o dovolení, ale o běžné komunikaci.
My si vždy všechno říkáme a podle mě to je tak v pořádku. Ve výše popsané situaci by mi hned řekl, že ho moji rodiče kontaktovali. Už jen z důvodu, aby se to vyjasnilo. Toto totiž bude dělat zle. Prarodiče chtějí ovládat situaci a když to nejde přes dceru, zkusí to přes zetě, kterého asi tedy vyhodnotili jako „slabší“ článek. Příště to mohou zkusit přes děti.
To udělala moje tchýně a vedlo to jen k nenapravitelnemu poškození vztahů.

• Citovat
  • Upravit
12929
11.2.24 10:13
@Anonymní píše:
Podle mě tady už jde o princip. Prarodičům se nelíbí, že dcera jim nedala vnoučata, tak ji odstřihnou a řeší to se zetěm.
To by mi vadilo taky a hodně.
Moje máma je na straně mého manžela. Opravdu ho hodně protezuje a i starší dítě se mě už ptalo, proč má babička raději tatínka, když je to moje maminka.
Ale manžel by si nikdy nedovolil dat děti babičce bez toho, aby mi řekl: „Hele, Máňo, odpoledne beru děcka k tvojí mámě.“ To není o dovolení, ale o běžné komunikaci.
My si vždy všechno říkáme a podle mě to je tak v pořádku. Ve výše popsané situaci by mi hned řekl, že ho moji rodiče kontaktovali. Už jen z důvodu, aby se to vyjasnilo. Toto totiž bude dělat zle. Prarodiče chtějí ovládat situaci a když to nejde přes dceru, zkusí to přes zetě, kterého asi tedy vyhodnotili jako „slabší“ článek. Příště to mohou zkusit přes děti.
To udělala moje tchýně a vedlo to jen k nenapravitelnemu poškození vztahů.

Za princip se upalovalo, život není o principech.
Abych utíkala za druhým rodičem okamžitě ve chvíli, kdy mi zavolá tchyně s tchánem a oznamovala mu každou prkotinu, to teda ani náhodou. Snad mám právo rozhodnout, zda za nimi děti můžou, když nemáme program, bez dovolení druhého.
Já bych řekla, že problém je v tom, že ti prarodiče jsou povahově stejní berani jako zakladatelka a ten manžel nemusí být nutně slabší, jen trošku rozumnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
11.2.24 10:18
@Sany80s píše:
Abych utíkala za druhým rodičem okamžitě ve chvíli, kdy mi zavolá tchyně s tchánem a oznamovala mu každou prkotinu, to teda ani náhodou. Snad mám právo rozhodnout, zda za nimi děti můžou, když nemáme program, bez dovolení druhého.
Já bych řekla, že problém je v tom, že ti prarodiče jsou povahově stejní berani jako zakladatelka a ten manžel nemusí být nutně slabší, jen trošku rozumnější.

Za normální situace právo máš. Ale pokud víš, ze tam jsou spory, tak bych do toho nevstupovala. Že ji její rodiče obcházejí, to by mělo být podezřelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.24 10:26
@Sany80s píše:

Ale tady nejde o prkotinu. Navíc si bral sedačky, takže spolu předtím mluvili. Stačilo říct: „Máňo, vaši chtějí děti, tak jim je tam odvezu.“
Stejně to prasklo. A jednat za zády druhého partnera je prostě špatně a stejně jako to, že rodiče odstřihnou svoje dite, protože jim nejde na ruku.
Nepoprat dceři k svátku, protože nechtěla půjčit děti, protože už neco měli, mi přijde dost manipulativni.
Nepředpokládám, že to bylo něco malého, když zakladatelka píše, že to měli naplánované už dlouho.

U nas to zkoušela tchýně. Když to nešlo přes manžela, zkoušela to na mě. Ale já to probrala s manželem. Nakonec to bylo podle tchýně, ale dost jasně jsme ji naznačili, že to víme oba. Nakonec zkoušela manipulovat přes děti a to už vztahy poškodilo hodně. Ale zkouší to pořád. Naposledy to bylo loni na podzim. Děti měly výlety s kroužkem. Já byla nemocná, manžel měl školení. Tchýně se ozvala, že o víkendu přijedou. Tak jsem jí řekla, že to nejde. Taky zkoušela, že děti nikam nemusí. Nakonec po rodině rozhlašovala, jak ji lzeme, jak se vymlouvame a od té doby jsme se vlastně neviděli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.24 11:09
@Sany80s píše:

Ale jasně, že se mě nemusí partner dovolovat, oba máme na děti stejná práva.. ale šlo mi o to, že to chtěl udělat tajně a nechtěl normálně říct, že se s rodiči domluvil a zaveze jim děti, to je vše.

• Citovat
  • Upravit
12929
11.2.24 11:21
@Anonymní píše:
Ale jasně, že se mě nemusí partner dovolovat, oba máme na děti stejná práva.. ale šlo mi o to, že to chtěl udělat tajně a nechtěl normálně říct, že se s rodiči domluvil a zaveze jim děti, to je vše.

A proč ti to tedy neřekl, když to vůbec není problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.24 11:31
@Sany80s píše:
A proč ti to tedy neřekl, když to vůbec není problém?

To právě nevím.

• Citovat
  • Upravit
12929
11.2.24 11:35
@Anonymní píše:
To právě nevím.

Tak se ho zeptej, nějak nekonfliktně, žes o tom přemýšlela a že nerozumíš, proč to tak udělal.
Nejsi v tom vztahu vůdčí typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová