Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ještě tedy musím napsat, že vyléčený alkoholik neexistuje, to je diagnóza na celý život a já si to naprosto uvědomuju, myslíš, že jakmile někdo přestane pít, že by měl být už navždy „mimo společnost“ ?
mě je inspirací Eva Holubová, skvěle se s tím poprala, člověk hlavně musí pociťovat, že to je opravdu problém, pak je už tak nějak vyhráno, myslím, že jsem to zastavila včas, ale také si uvědomuji, že to je boj na celý život
DaIIy píše:
Teda Naty01,to si docela věříte a troufáte.Jak jsi tu už dříve psala,jsi alkoholička (nevím zda vyléčená).No nevím,jestli nějaký sociální pracovník dokáže napsat dobrý posudek,natož psychologický posudky vás obou.(Manžel opustil dítě,ty coby alkoholička).Já osobně bych nedala dítě do takové rodiny.
I když každý má nárok na druhou šanci.Jen si nejsem jistá,zda bude dítě tím pravým „pokusným králíkem“..
Ještě by mě zajímalo,jak si můžeš být jistá,že se situace nebude za pár let opakovat a ty nestaneš na druhém břehu-jako ta nevinná manželka
Jestli jsem to dobře pochopila,tak oba stavíte jen na hodně velkém (oboustranném) sexuálním apetitu,nebo se mýlím? Není to na celý život málo
Přesně tak,SOUHLASÍM ![]()
A jestli Vám to výjde a dítě Vám bude přiděleno,tak ho upřímě lituju ![]()
naty jak dlouho abstinuješ, podle toho co sem vyčetla si 2 roky s mužem,z mého okolí a z meho deství vím že
není jednoduché s alkoholem přestat, pak bude díte ty budeš sním sedet doma, muž celé dny v práci tebe přepadnou ruzne depky, myšlenky..veříš si na tolik že už si tu skleničku nedáš..že to díte nebude vyrustat vedle matky alkoholičky, koukat na to jak si kupuje láhev a doma ji tajne pije…já nebyla díte stesteny..vím o čem píši..a vím že dva roky je hodne málo říct si sem vylečená- nevylečená
Naty01,
mimo společnost jsem určitě nemyslela.Jen jsem chtěla poukázat na to,že s adopcí to není tak jednoduché,jak se zdá.Bude spousta lidí posuzovat,zda právě vy dva jste ti správní rodiče a zda jste emocionálně vyrovnaní.Ti lidé nedají jen na to,co jim řeknete vy sami,ale budou si to ověřovat všude možně.Trošku o tom něco vím,je to běh na dlouhou trať a taky jsou v tom určitě uzákoněny věci,které jsou nepřípustné a přes které nejede vlak.Alkoholismus (byť skrytý)pro veřejnost je jedním z nich.
Věřím,že jsi silná osobnost a že už jsi z toho venku.Zároveň nikoho kvůli pití neodsuzuju.Reaguji jen na to,co jsi sama napsala v dřívějších příspěvcích.
Péťo a DaIIy:ano, já si věřím, kdybych tomu nevěřila, tak bych to tady rovnou mohla zabalit, protože život s alkoholem stojí opravdu za starou belu, já tomu propadla v opravdu krizovém období, kdy jsem byla milenkou, žila sama v cizím městě, sama v bytě o asi 20m čtverečních, bez rodiny a přátel a do toho přišla o práci, teď je všechno jinak a paradoxně všechny ty rány mě ohromně posílily a konečně přinutily dospět a srovnat se sama sebou, já nevím, to asi dokáže pochopit jen člověk, který to sám zažil a přežil ![]()
Mě všeobecně zaráží jedna věc. jak ženy ( milenky) věří řečem manželů o manželkách - které jsou tak nechápající, zlé, bezcitné, nemilující, neochotné k sexu a ve finále ( největší klišé) - samy nabádají chudáčka manžela( kterého by to samozřejmě ani nenapadlo) aby si našel milenku..
Já teda nevím, ale triky o nechápající manželce už je taková tradice, že na to přece nemůže nikdo skočit, pokud si to neověří i z jiných zdrojů..
Většina milenek zná manželku jen z vyprávění a o opravdové sitruaci ví prd.. A i kdyby to opravdu doma stálo za houby, tak jak si může být jistá, že je to vinna manželky a né toho manžela????
Ono se holt lépe říká MANŽELKA MI NEROZUMÍ, než JSEM ZNUDĚNEJ A HLEDÁM DOBRODRUŽSTVÍ…
Toto není posmývaní na nikoho, jen takové povšechní zamyšlení. ![]()
Lizbeth: nevím zda to bylo mířené na mě, já to ale ověřené mám, znám se trochu s jeho dobrou kamarádkou, která je zná oba, vlastně ho dost namotivovala k rozvodu ona, právě tím, že je nestranná a dokázala s ním projít všechna pro a proti, co získá a ztratí, v podstatě jediné proti byly každodenní péče o syna a česká kuchyně, se synem se ale vídat chce každý den a i já si to přeji, bohužel to mu ona neumožnila
já vím, že se to ženám-matkám špatně čte, to chápu, ale opravdu ne vždy manželka=světice a milenka=ďábel
a neříkám, že to je vina manželky, vždy ke všemu jsou potřeba oba z páru, právě proto bych neodsuzovala nikoho kvůli rozpadu manželství, když to neklape, tak proč to udržovat na sílu a s utrpením na obou stranách?
naty..přečti si jak složité je získat adopci…
https://www.emimino.cz/…dopce-35891/
a ješte mi řekni, jak v íš že nemužeš mít svoje vlastní díte, přítele máš dva roky..mezi tím si byla v období alkoholismu..nevím jak dlouho trvalo..ale asi snažení neprobíhalo
Naty to nebylo na tebe - už z důvodu, že se neznáme a já neznám váš společný příběh. jen je to reakce již na několikátou diskuzi o nevěře, podvedených manželkách, naivních milenkách a prostě všech těch lidí do toho namočených. Neříkám, že zrovna ty bys nemohla vědět..
Jak jsem psala - všeobecně..
Zdravím, přesně tyhlety názory jsem očekávala … Takže jsem to ukončila . ![]()
karina blanicka píše:
Zdravím, přesně tyhlety názory jsem očekávala … Takže jsem to ukončila .
To nejlepší a nejrozumnější,co jsi mohla udělat a zatím udělala
.
DALLY píše:karina blanicka píše:To nejlepší a nejrozumnější,co jsi mohla udělat a zatím udělala
Zdravím, přesně tyhlety názory jsem očekávala … Takže jsem to ukončila .![]()
.
Krátkodobě to bude strašně bolet… Dlouhodobě sis spoustu bolesti ušetřila.
Přeji hodně sil a nezadaného chlapa ![]()
L.
tak já na ten alkoholismus žádný posudek napsaný nemám, o celé věci ví jen on a nejlepší kamarádka, nikde jsem se neopíjela na veřejnosti ani nedělala žádné trapasy, jen jsem si sama přiznala, že problém s alkoholem a jeho vstřebáváním mám.
A to, že by náš vztah byl založen na sexu, tak to není, jsme si hlavně nejlepšími přáteli, spojenci, lidi sobě podobní, těžko se to asi popisuje, do vztahu dvou lidí nejde nahlédnout zvenčí