Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zmrzlink píše: Více
Jo, krizi meli tenkrat.
Jenze ja mu ten odchod holt uverila a tim je to horsi.. ta nadeje… a stejne nic a radsi se rozjede se mnou… ![]()
Ženy, když vy to vnímáte špatně, což se sice dá čekat, a zas nejste mladé naivky, abyste neměly nějaké životní zkušenosti, ne? Uvažujete stylem: nebudeme spolu- budu nešťastná X budeme spolu - budu šťastná. Ale obojí je stejně nepravděpodobné. Proč myslíte, že byste mohly být šťastné s chlapem, co už má nějaké závazky, není nejmladší, takže má fůru zvyků a požadavků, o kterých ani nevíte, se kterým jste nikdy nestrávily víc jak 2 dny v kuse, natož si zkusily bydlení s ním, takže nevíte, jak reaguje ve stresu, v krizi, při únavě…Navíc chlapa, co minimálně jednou (spíš víckrát) podváděl manželku? A chlapa, co si moc dobře je vědom toho, že vy jste vůči němu v závislé pozici, protože jste čekanky? A úplně nejvíc: chlapa, co vás tak dlouho udržuje v nejistotě, i když moc dobře ví, co to s vámi dělá? Tahle šance na štěstí je tak 5%…A možnost být bez něj? Ta už je daleko víc ve vaší režii. Jaký si to uděláš…
Zamilovanost je jen chemie a ta přejde. Láska je něco jiného, ale na to, abyste svůj milenecký vztah mohly nazvat láskou, toho druhého fakt neznáte.
Já taky byla zamilovaná a nas. račky z blbýho rozchodu, ale pomohlo mi to racionalizovat, chlapa si zakázat a hodně plavat
A pak se objevil můj současný manžel, který je v porovnání s ex asi jako Ferrari proti Trabantu.
A můj ex je rozvedený, bezdětný, obézní lůzr. To nechceš.
@ambruše píše: Více
A tak jasne ze mas pravdu… tu ale ja ted nejak nechci videt …
Přesně tak, neboj ono ta hlava všechno ví!!!
Já stojím nohami na zemi, jen racionální myšlení je vždy utlačováno emocemi, vždy emoce budou silnější než myšlenky… A opravdu PROCESS rozhodování trvá prý nejdéle a ano, prý šťastné manželství je 40-30% a tyto milencké vztahy, které se přebrodí ve vztah je jen 10% šance být šťastný a trvá to 5-7 let než přestanete mít pochyby.
Jenže já ho doma ani nechci s kufry a ani dětmi, já požaduji jen více času, pak bych byla spokojena… teda alespoň si to myslím.
Žijeme v nějaké jen iluzi, přesně jak říkáš, nemáme šanci se poznat a opravdový vztah začíná až s problémy a řešení situaci jak pises, já si to vše uvědomuji. Takhle máme jen hezké chvíle, kdy si užíváme jeden druhého bez děti a už to děla hodně. Říkám hlava to vše vi, je to iluze.
souhlasím…hlavne, když v tom jsou ještě menší děti… tak se divim, ze by o vztah typu, ze vlastně odvedou toho chlapa od rodiny staly…protoze těch problémů by se tam pak mohlo nakupit tolik, ze by jim šla hlava kolem
@Venetia píše: Více
Tak mohla bych vyprávět o „štěstí“ jedné milenky, co odvedla chlapa po 40 od rodiny. To její štěstí je slušná noční můra. Ale vypisovat to nebudu, mohli by se v tom poznat. Prostě si představte všechny potenciální problémy a přidejte dalších 10 méně pravděpodobných a máte zhruba jejich situaci.
@Coco 74 jenže se trápíš zbytečně. co chceš od nevěrníka za pravdu. možná se pohádali tak to bylo v tu chvíli nebo jen věděl že budeš v klidu. on je naučený lhát tak mu přece nemůžeš věřit. ten v tom umí chodit a jo teď vidí jak se trápíš tak je pro něj rozchod jediným řešením, on ví že víc tě dát nemůže a ani nechceNavíc co by tě s ní čekalo? další milenka? Tchán taky měl milenky a asi kdyby to neprasklo tak by se nikdy nerozvedl. jemu to vyhovovalo, měl postaráno o děti a sex si řešil jinde, na druhou stranu milenky měl jen že doma neměl sex. kdyby měl tak zrovna u něj věřím že by milenku nehledal. Z toho co píšeš je jasné že ty milenka být nemůžeš, ty chceš partnera na 100%. Ale to jsi musela vědět nebo tam bylo to že se rozvede? těch moc nebude, spíš tam kde je ještě šance na novou rodinu.
Tohle jsem nikdy nepochopila, že si chce někdo dělat zbytečné problémy a starat se o cizí děti. Nebo vůbec doma snést další členy domácnosti. ![]()
Mne stačilo mit chlapa s dítětem…a to jsem zadna milenka nebyla… problémy co muzeu vzniknout ze vztahu, kde odejde za milenkou si ani nechci představit
@marin píše: Více
a ještě v situaci, kdy je dost pravděpodobne, ze všichni muzou byt, proti tobě…deti, ex, rodiče
Jo, maly deti taky nechapu, navic tim jsem so coby manzelka prosla. On ma deti iu velky, odstehovany.
@Markéta80 píše: Více
Nevim, nejdriv jsem myslela ze se uvidime parkrat a konec. No on zacal s tim ze je zamilovanej a tak, a ja do toho vlitla taky. To porad rikal ze z domova neodejde…
Holky ja popravde nevim, nechapu se, nechci konec a pritom vim ze by to bylo pro me to nejlepsi. Placam se v tom slusne
![]()
Naprostý souhlas s tím, že je potřeba si věci racionalizovat. A že neexistuje rovnítko být spolu - šťastná až do smrti, nebýt spolu - být nešťastná až do smrti. Já, když mám světlou chvilku, tak si říkám, že jsem šťastná, že to ukončil, protože mám ještě spoustu věcí před sebou a mám možnost si najít chlapa, který bude v podobné věkové kategorii. Sice si dovedu představit žít s milencem, na druhou stranu si říkám… tak já budu ještě 20 let chodit do práce a on by byl doma? V letě by se asi zabavil na zahradě, venku v přírodě… ale v zimě? Asi by to taky nebyla žádná lábuš..:-)
Ale nesnižovala bych city milenek. Já si otevřeně dovedu přiznat, že ho hluboce miluji a moje city nejsou nijak povrchní. Znám ho 20 let, z toho 8 let jsem s ním byla ve velmi intenzivním kontaktu, 4 roky jsme se k sobě chovali fakt jak partneři. Viděla jsem ho chovat se ve spoustě situacích v práci, vím, jak se rozhoduje, jak se chová k jiným lidem. Radil se se mnou, řešili jsme spolu dost věcí, mazala jsem mu nohy, když měl popraskané paty, řešila jsem s ním jeho zdravotní problémy. Mám ho ráda jako člověka, vážím si ho… ale to neznamená, že si neumím přiznat, že by život s ním byl jen krásný… to asi není s žádným chlapem…:-)
Každopádně s to snažím brát tak, že se to tak stát mělo… jsem ráda, že padlo rozhodnutí a můžu jít dál…
Ale emoce mne občas bohužel uvrhnout do pocitů, které jsou s rozchodem naprosto normální - snížené sebevědomí, sebeobviňování, sebetrýzeň…
@Anonymní píše: Více
Vy jste rozejity 3 tydny? A bolest se asi nezmensila jeste
![]()
My byli priblizne stejne stary, on lehce mladsi, takze tohle bysme meli vyrovnany. Ja si ho nemam cim zosklivit asi, on vlastne i ten rozchod napsal tak hezky, ze me nechce trapit, kdyz jsem mu konecne rekla, ze se trapim ve vztahu s nim…