Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše: Více
Pokud jsou mladší, tak možná. Ale pokud má 50 +, tak už jich moc neodchází, pokud jsou příčetní.
Proč by to dělali? Z bláta do louže.
A ty manželky už taky nejsou naivní, jak ve 30 letech, že jim se to stát nemůže. Vědí, že nevěra přichází a dokáží si spočítat, co jim přijde výhodnější. Stejně už si většinou žijí svým životem.
@Lorre píše: Více
Jak kdo.
Manželství není zodpovědnost taková jako mít dítě.
Nějak je to nepochopitelné, jak se někdo bojí manželství, ale má děti. ![]()
@marin píše: Více
Ale vsak i v tomhle veku jich dost chytne druhej dech a zakladaji klidne nove rodiny…za me je to teda taky blaznovstvi, ale najdou se taci, co si najdou o dost mladsi a manzelku opusti…zase kdyz uz maji deti odrostle, zena je spis jejich kamarad…
Nejvetsi problem byva ten majetek, to je asi drzi nejvic pospolu a ze se do rozvodu nehrnou…ale jinak by sli mnozi hned k mladsimu a neokoukanymu masu…
Ale jak rikam, nepisu o tech, co to delaji celej zivot, to je zvlastni druh
Ti se drzi sve jistoty.
@Lorre píše: Více
Víš, co se říká, odříkaného chleba největší krajíc.
U sestry to tak bylo. Já raději nikdy nic neříkala. ![]()
@Sonarka píše: Více
Vidím to kolem sebe ty druhé dechy a zakládání rodiny.
Pak jsou z toho vyřízení. ![]()
@tess50 píše: Více
No kazdopadne je to takove odstrasujici…jak by asi nikdo nechtel dopadnout…Ja jsem treba i rada, ze si muzu vlastne najit noveho partnera a zacit od zacatku, neb byt s nekym 30 let a verit, ze je mi verny…
Takhle, kdyz spolu zacneme v te druhe polovine zivota, mozna uz to spolu doklepeme bez nevery
Preci jen si myslim, ze nejrizikovejsi je u tech chlapu prave ta 40 tka, tedy druha miza, pak uz se zklidni…teda vetsinou ![]()
@Zmrzlink píše: Více
Tak u mě to rozhodování odejít taky trvalo 8 let skoro. Naše manželství fakt není procházka růžovou zahradou, takže to není tak, že bych to dokázala udělat rychle, já to držela kvůli dětí hlavně. Neodcházím primárně kvůli milenci, ale roli v tom taky samozřejmně hraje, protože bych chtěla být s ním. A třeba to výjde. Třeba ne a potkám někoho jiného, ale v manželství zůstávat nechci tak či tak. S milencem jsme skoro 4 roky, ale už od začátku u nás nešlo o sex. Vyspali jsme se spolu až po 4 měsících co jsme se oťukávali. Od začátku to bylo jiné, tak věřím, že jsme se opravdu potkali za nějakým účelem. Jakým to ukáže až čas ![]()
Ale už jsem v té fázi kdy to vše víc toleruju, beru s nadhledem trochu, ale scéna občas je i tak:nevim: i přesto, že se vidíme 3× týdně, někdy se povede i víc? píšeme si 24/7
ale kolikrát mě to i tak dožene ![]()
@Anonymní píše: Více
Ty jo, 8 let je silná doba, Ale zcela chápu, já se od svého ex taky nedokázala odpoutat, přitom city nebyly žádné, ale neskutečný strach ze samoty, že už zůstanu na vždy sama a budu na vše sama a věřím kdybych někoho potkala, šla bych. Takhle naštěstí on byl rychlejší a našel si on, ale podotýkám on odešel po 2 měsících známosti. Takže ono to opravdu jde, ale nebyl moc inteligentní a nedal si dvě dohromady. Pro mě to byla záchrana.
Budu ti držet palečky a jestli to dobře chápu, teď se čeká až odejde ještě tvůj milenec?
@omalinKA píše: Více
Já jsem zatím ještě nepolíbená, kolem mě všichni 30-35 jsou ještě bez nevěr a milenek, žila jsem stále v pohádce
Až teď jsem prozřela jak to po 40tce chodí
.
@tess50 píše: Více
To mozna ta vaše zoufalka. Ta naše s ním 30 let nespí, užívá jeho prachy. Ted zrovna je 3 nedele ve Francii. Fandím ji.
@Zmrzlink píše: Více
Psala jsem to, ale asi se to v těch příspěvkách ztratilo😁 ještě nejsem odejitá, čekám na byt. A nečekám až milenec odejde, on čeká až odejdu já😁 a pak to bude řešit. On je o hodně starší, díky toho má pochyby, které já chápu. Tak jak on chápe mé scény😄 Tak prostě uvidíme zda to pak bude řešit nebo mu zamávám pápá😁 já jsem relativně ještě mladá, takže ikdyby to nedopadlo nějak to přežiju. Ikdyž ho miluju jak nikdy nikoho.
@omalinKA píše: Více
Nj, ale to clovek prave nevi, jak to v zivote meli, nemeli…samozrejme i ti starsi lide, se mohou porad milovat a byt spolu stastni, ale treba to muze byt nejaky par, co neveru prekonal…nebo, kdy on mel milenku a nikdy to na nej neprasklo…nebo ona milence…ale samozrejme nevylucuju, ze jsou lide, co jsou si verni cely zivot…musi tam byt ale kombinace silnych zasad a asi i malo prilezitosti, nebo povaha, jako ma treba nase Mango, ze je spise pragmaticka a nejake citecky a jiskreni, ji nezajima…
Coz nemyslim ve zlem, pro ty dlouhodobe vztahy, je to asi idealni. Nenecha se tim strhnout.