Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1191
20.1.12 09:24

Dobré ránko, holčiny..:)

Teda Ivčo, té Tvojí kamarádky je mi líto. Kdyby mě malého odvezli do jiné nemocnice, tak by mě teda fakt trefilo!!! Ale kámoška teda dobrá, že to zvládla a ještě i začala kojit!! :potlesk:
Uvidíme, snad se to nějak zvládne. Hlavně psychická pohoda matky, musim si to tlouct do hlavy.. :lol:
A co se týče toho mleziva, já ho teda mám už snad od 7. měsíce, ale vůbec mě nevytéká. Vždycky jen na zkoušku zkusím, jestli tam fakt je a abych to poznala, musím stlačit bradavku a vyleze kapka. Ale jinak samo od sebe mi to nevytéká, jako některým maminám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
20.1.12 09:33

U té kamarádky na to měli hodně asi vliv na novorozeneckém,kde malé nedali lahvičku ani dudlík,ale krmili jí stříkačkou a tím jí nenarušili sací reflex,ale myslím,že už to tak dělají ve většině nemocnic.A ona se mezitím snažila mléko odstříkávat,aby se pořádně rozběhla laktace.

Právě,musíme si pořád opakovat,že to zvládneme a nestresovat se tím.Tím si stejně nepomůžeme.Dneska jsou naštěstí různé laktační poradny,takže si říkám,že když mi to prostě nepůjde,tak si domů pozvu laktační poradkyňi a ta mi určitě poradí.Všechno se dá nějak řešit.
Mlezivo mi tedy neteče ani kdybych si prsa mačkala od rána do večera,ale prý to nemá vliv na tvorbu mléka po porodu,tak tomu věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
20.1.12 09:45

Tak to je super, že jí krmili stříkačkou. Já si spíš myslím, že většina porodnic na to dlabe a dají dětem flašku, tím spíš se pak děti ne a ne přisát..:( z toho mám strach já..ale kdo ví, asi fakt nemá cenu se tím stresovat už takhle předčasně. Holt to budu řešit, až to bude aktuální!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
20.1.12 11:31

Ahoj holky, tak u mě taky žádné mlezivo :nevim: A v rodině taky nikdo nekojil, takže se mám na co těšit.Ale vůbec si to nepřipouštím, že bych nekojila.A kdyby přece jenom ne, tak nebudu první ani poslední.Já sem taky nebyla kojená a jáká sem šikovná holka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
20.1.12 11:59

Já jsem byla kojená asi jeden den a nebyla jsem skoro nemocná a sestřenka byla kojená do dvou let a nemocná byla pořád.Takže kojení určitě taky všechno nespasí a navíc jsou dneska ta úmělá mlíčka docela vymakaná,aby miminkům nic nechybělo.jen je prostě dneska na kojení docela velký tlak,tak nás to jen zbytečně stresuje.Nesmíme se nechat. ;)

Já jdu do porodnice,kde přímo sídlí laktační liga,takže to tam hodně prožívají a prý tady rozkojí i chlapa,tak jsem na to zvědavá.Teď tam rodila kamarádka a říkala,že jí tam s tím až tak nepomohli,nicméně kojí.Je pravda,že na tom kurzu nám o kojení říkali hodně a co zásadně nesmíme dělat,jako třeba než se rozkojíme,tak nedávat dudlík,nepříkládat,když pláče,před každým kojením nahřívat a promasírovat prsa,odstříkávat jen ručně atd.Je to fakt věda,ale my se s tím popereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
20.1.12 12:37

Jojo, mě to přijde taky jako věda vědoucí :D No každopádně to nějak dopadnout musí.Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
21.1.12 08:50

Čauky holky…tak dnes ráno odchod hlenové zátky..:)
Jsem ráda, aspoň vidim, že už se fakt něco chystá.. :mrgreen:
Jinak nechci strašit, ale Terka už se dlouho neozvala, kdo ví, jestli z těch jejích bolestí náhodou nakonec neporodila.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.1.12 15:44
Veroniqe píše: Čauky holky…tak dnes ráno odchod hlenové zátky..:)
Jsem ráda, aspoň vidim, že už se fakt něco chystá.. :mrgreen:
Jinak nechci strašit, ale Terka už se dlouho neozvala, kdo ví, jestli z těch jejích bolestí náhodou nakonec neporodila.. ;)

To ti zavidim, ze uz aspon vis ze se neco deje…u me je az moc klid, zadna zatka, zadni poslicci…Pomalu ale jiste se zacinam smirovat s vyvolavanim :-(

Jinak vsem preju krasny vikend ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
21.1.12 17:18

Holky máte už všechny otočené miminko hlavičkou dolů?:) Nám se pořád nějak nechce:))Už jsme 36.týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
21.1.12 18:05

AHoj Paaaja: Tak zrovna teda já mám miminko KP, takže jsem objednaná na císaře..takže i když mi zátka odešla a nezačne se nic dít, tak jdu tak jako tak 30.1. pod kudlu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
21.1.12 18:09

Tak to jsme na tom podobně:)) Já mám termín 18. února a v pátek mi řeknou termín císaře…ty jsi měla termín porodu kdy? Zajímá mě jak předem dělají toho císaře:) A budeš v celkové nebo lokální anestezii?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
21.1.12 18:15

Klasika termín jsem měla 1.2. a můj gyndař mi řekl, že mě vezmou už někdy po 38.tt už i kvůli tomu, že mam těhu cukrovku, tak aby malej nebyl moc velkej! Jenže v nemocnici mi dali ten termín až 30.1., takže v podstatě jen dva dny před termínem..
Jestli u Tebe neni důvod něco uspěchávat, tak si myslím, že Tě klidně nechají taky až na termín, pouze kdyby mimčo mělo už kolem 4kg, tak by Tě vzali dřív.
Jinak já chci za každou cenu celkovou anestezii! Je to každého věc a nikomu nechci brát jeho názor, ale můj názor je ten, že se nehodlám bát, že po epidurálu se už nepostavím na nohy a zároveň mi kamarádka - porodní asistentka říkala, že není moc příjemný, když cítíš, jak s Tebou lomcujou, když dostávají dítě ven a hlavně, že všechno slyšíš..
Ale to přihodila jen polínko do ohně, byla jsem už sama za sebe rozhodnutá pro celkovou..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
21.1.12 18:21

Jsem právě zvědavá na pátek co mi povědí, klidně už bych to měla za sebou co nejdřív:)) Bojim se toho epiduralu stejne jako ty, ale doktorka mi zase říkala, že při té celkové musejí hodně spěchat…takže nemyslím na nic jinýho…vůbec si s tim nevím rady…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
21.1.12 18:24

Já to celý probrečela, když mi řekli, že musim na císaře..nejvíc mi bylo líto, že malýho neuvidim hned, jestli si vyberu celkovou. Ale zvážila jsem všechny pro a proti a nakonec to pro mě byla jasná volba. Jinak si myslim, že spěchají i tak. Je to všechno rychlá akce a ono se říká, že ta celková by mohla mít vliv na to mimčo. Ale uspí Tě těsně předtím, než do Tebe říznou a mimčo je venku do 5-ti minut. Pak jsi zase relativně brzo vzhůru..:)
uvidíš sama, taky si urči priority, máš ještě čas a uvidíš, určitě se rozhodneš nakonec dobře.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
21.1.12 18:31

Snad ano, moc děkuju za tvůj názor:) Ať ti to dobře dopadne a jste oba zdraví a nic vás nebolí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny