Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky,
Veru,jak ty to všechno zvládáš?Máš můj upřímný obdiv.Já tak maximálně dám prát prádlo,uvařím oběd,trochu poklidím a mám toho dost.Od příštího týdne bych ale chtěla taky začít zase trochu chodit ven,abych měla na porod alespoň minimální kondici.Jen mě štve,že se mi chce každých 10 minut na záchod,tak to asi moc daleko nedojdu ![]()
Teda,kamarádka má pěkného obříka,hlavně,že jsou oba zdravý a porod 6 hodin,to je myslím,tak akorát
.Už si maluju scénáře,jak to bude u nás.Dneska jsem manželovi říkala,že tak nejlépe v sobotu po snídani mi praskne voda,pak začnou slabé kontrakce po 10 minutách,tak za hoďku se přesunem do porodnice a za další hoďku bude malej na světě
Skutečnost bude určitě úplně jiná,ale co se tím dopředu stresovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHojky..:)
Ivčo, není co obdivovat! Já jsem v jednom kole od začátku, Ty máš zas od začátku problémy, tak je jasný, že máme každá denní plán úplně jinej!! Je pravda, že mi každej říká, že bych měla ubrat, ale tak nějak to nedokážu! Vidím tady pořád strašně práce, strašně zařizování a nemůžu tu sedět celý den jen se psem, protože pak máme ze sebe ponorku a já bych ho nejradši vyhodila z okna.. ![]()
Dneska tedy prší, takže to na velký běhání nikde nevidím, půjdu na ten monitor a pak si dám oddychový den doma..:)
Jinak, Ivčo, máš to výýborně naplánovaný..
Fakt bych Ti přála, aby Ti to takhle dopadlo, jako revange za ty stresíky, cos musela při těhu vydržet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je pravda,že kdybych nebyla od začátku vystreslá,že se něco po… .Tak taky asi nebudu tak přehnaně opatrná a klidně jdu někam cvičit,takhle radši sedím doma.Ale stejně jsi dobrá,že vůbec fyzicky zvládáš tolik věcí,já třeba jenom při utírání ve sprše hrozně funím,že se mi i manžel směje
Fakt horší než důchodce ![]()
Jo,takový porod bych brala a ještě by to nemuselo vůbec bolet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak já sem dnes byla konečně naposledy u dr.Ještě sem tam potkala kamošku, tak sme si pak šly sednout na čaj a přijela sem až teď.Dneska sem se nic kloudnýho nedozvěděla,akorát, že malá má pořád hlavičku dost vysoko
,takže nic
vypsal mi žádanku do porodnice, tak tam jdu ve čtvrtek, tak už se docela těším.
Jinak mi ani neřekl váhu mimča nic.Jen řekl, že je to ještě moc malý,tak fakt nevím.No uvidíme co mi řeknou v porodnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a taky s tím scénářem porodu:Zrovna dneska v noci sem si říkala,když sem se neustále courala na záchod, že by mě to vážně hoooodně naštvalo, kdyby mě to chytlo v noci a já nebyla vyspaná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marti,no hlavně,že snad všechno v pořádku a co ty výsledky streptokoka,řekl ti k tomu něco?Už se taky těším na kontroly v porodnici,hlavně,že to bude každý týden.
Taky jsem si říkala,že bych nechtěla,aby to na mě přišlo večer,kdy jsem naprosto nepoužitelná,protože se mi chce spát.Ale oni ty stresové hormony umí zázraky,jak jsem málem rodila v listopadu,tak jsem byla tak nabuzená,že jsem pak nespala ještě ani dvě další noci a ani jsem nebyla unavená a taky jsem vůbec necítila hlad a to většinou,když tři hodiny nejím,tak jsem úplně vyřízená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo toho straptokoka mám v pohodě.Ve výsledcích mám napsáno-nenalezeno.Tak si říkám, že mě to všechno nějak podezřele minulo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky.:)
Marti, dobře že streptokoka nemáš..to asi jen mě potkalo úplně všechno, co šlo.. ![]()
Já jsem taky po kontrole, monitor prý ukázkový..a nechtěl mě ani prohlédnout. Takže příští týden ve čtvrtek k němu naposledy na kontrolu a v pondělí potom sekce..nějak se to podezřele blíží..:)
A tím rozením v noci si taky myslím, že by to bylo úplně v pohodě! V tý chvíli nebudete mít absolutně čas řešit, jestli jste se vyspaly nebo ne..
Navíc já mám se spánkem spíš problémy..jednou se v noci projdu na záchod a už nezaberu, tak čumim třeba dvě hodiny do stropu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru,to je dobře,že se malému u tebe tak daří,ale ještě lépe mu bude v tvojí náruči.Musí to být ale zvláštní pocit,když víš,že už to příští pondělí bude tady.Já mám snad ještě měsíc,ale snad neustále myslím na to,kdy to asi tak přijde.
Taky toho moc nenaspím,tak maximálně pět hodin denně a ještě to mám přerušované výlety na záchod.
Dneska mám nějak stabilně tvrdé břicho a trochu mě pobolívá v podbřišku,tak nevím,co to zase je,ale asi běžný těhu stav
Říkám si,dokud nebudu lézt bolestí po stropě nebo ze mě nepoteče voda,musím zůstat v klidu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivčoto pobolívání v podbřišku jsou podle mě právě ty poslíčky. Je to bolest jako při MS. Taky to mívám a nic jiného jsem zatím nezpozorovala, tak to bude asi fakt ono..:)
Jen mě trošku trápí ta hlenová zátka, která zatim ještě nevyšla, nebo že bych si toho nevšimla??? Přitom je toho prý hodně..no nevím, prostě to vůbec nevypadá, že bych měla rodit. Kdo ví, kdybych nešla na toho císaře plánovaně, jak dlouho bych přenášela.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná to jsou poslíčci,ale je mi divné,že to bolí v kuse a do toho mám i břicho skoro pořád tvrdé,teď už je to zase ale v klidu.
Hlenová zátka taky asi nic,ale od doby co se mi začal měnit čípek,tak mám takový hlenovitý výtok a někdy je toho taky docela dost,tak těžko říct,jestli se třeba nějak neuvolňuje postupně,ale prý je to často s krví,tak to by se mi asi nevyhlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, má to být hodně hlenu s příměsy krve. ![]()
Tak to je dobře, že uz Ti to trošku přestalo, to bolení v podbřišku je nepříjemný, vždycky jsem tu bolest při MS nesnášela a na začátku těhu to bylo to samý, jak se roztahovala děloha..
Ach jo, holky, já jak jsem doma, tak vymejšlim samý bejkárny..to nedělá dobrotu, proto radši lítam pořád někde pryč..
Zase mě chytají depky ohledně kojení. Že to nepůjde, že mi nikdo neporadí..jak to sama zvládnu, kdy kojit, jak kojit, co když to nepůjde..bla bla bla, už mi z toho jde hlava kolem. K tomu ještě ten stres, že po císaři nastupuje laktace mnohem později, než po přirozením porodu…chjo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru, neboj se, já mám úplně ty stejný starosti.když sem si četla o kojení, tak mě to přepadlo a řekla sem si, že to přece nemůžu zvládnout.Je toho tolik ohledně toho kojení, že si to přece nemůžu zapamatovat. ![]()
Jinak ty bolesti v podbřišku mám taky celodenní.Vždycky mě to v noci přejde a ráno zase.Takže poslíčci to zřejmě nebudou
A hlenová zátka ze mě snad taky nikdy neodejde.Ivi, já mám taky ještě měsíc do porodu.přijde mi, že se to čím dál víc prodlužuje.Ach jo…
Veru,ty ještě 11 dní,se máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těch 11dní je ale úúúplně nekonečných! To mi celý těhu uteklo rychleji než teď ten poslední měsíc, který se teda vleče úplně neskutečně!!
Jinak jsem psala té sestřenici, co včera rodila a ptala se jí na kojení. Zatím prý se nerozjela laktace. Zajímalo mě hlavně to, jestli když má ženská zatím jen mlezivo, jestli to tomu mimču stačí, nebo se musí dokrmovat umělou. Prý by to mělo stačit a musí se kojit hodně často. Jenže jak je to v noci? A co když to nejde a mimčo pořád brečí?? Mám tolik otázek, ale asi na to snad přijdeme samy až pak po porodu. Prý je nejdůležitější, aby byla mamina v pohodě a mimčo je pak taky..
To jsem na sebe - stresora - zvědavá!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
jakékoli stresy ohledně kojení a péče o mimi se snažím vyhnat z hlavy.Prostě si nepřipouštím,že by to nešlo a pořád si opakuju,že to zvládnu taky,jako spousta ostatních.Jsem taky dost stresor,ale v těhotenství jsem se naučila nad spoustou věcí povnést.A kojení je hlavně o psychice,tak co si s tím budeme dělat ještě starosti dopředu.Já navíc nemám ještě ani to mlezivo,žádná prsa a u nás v rodině nikdo nekojil,ale co,nějak to dopadne.
Jsem ráda,že jsem chodila na předporodní kurz,kde nám toho o kojení říkali docela dost.Na začátku mimču prý stačí i pár ml mléka,mají totiž z bříška na několik prvních dní zásoby tuku,se kterým v pohodě vydrží.Musíme být jen trpělivý a pěčlivě přikládat kdykoli si mimi řekne a laktace by tak do pěti dnů měla nastoupit.Mlezivo je navíc taky hodně výživné a má v sobě víc protilátek než mlíčko.
Veru,s tím císařem si taky nedělej starosti.Mám kamarádku,která rodila akutním císařem kvůli eklampsii,pak jí drželi skoro týden na JIPce a malou jí odvezli kvůli malování novorozeneckého do jiné porodnice,takže nebyli na začátku vůbec v kontaktu.A kojí taky a neměla žádný problém.
Nebojte,jsme holky šikovný a půjde nám to dobře
Při nejhorším mimča dostanou Nutrilon,ale nebudeme proto horší maminky (navíc bychom se alespoň vyspali
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Těhotenství v 41 letech
- 28.5.26 17:02
- Semtex
- 9
Zánět žaludku - jak se vám projevoval?
- 28.5.26 16:03
- Serpentini
- 2
Zlepši se spánek brzy?
- 28.5.26 15:10
- Adel0701
- 7
Neustále slyším televizi od sousedů - je...
- 28.5.26 16:52
- hospodki
- 12
Oblečení pro štíhlou dívku (9 let)
- 28.5.26 14:46
- vedma007
- 6
Prodej bytu s nájemníky
- 28.5.26 16:18
- moofy
- 24
Plavky na léto 2026
- 28.5.26 16:30
- nozu
- 11
Blbé řeči v těhotenství
- 28.5.26 16:43
- izabe
- 63
Vaginální výtoky
- 28.5.26 12:25
- Anonymní
- 3
Podařilo se otěhotnět po clostilbegytu?
- 28.5.26 12:31
- Gracetheworld
- 2
Nové příspěvky
Mohu si zítra obarvit vlasy, když mi dnes...
- 28.5.26 17:11
- Silverine247
- 21
Mounjaro injekce - kdo také hubne?
- 28.5.26 17:11
- stock
- 5099
A to jste věděli??
- 28.5.26 17:10
- inkakřivák
- 2572
Nárok na volno - návštěva lékaře
- 28.5.26 17:09
- 884135
- 139
Prodej bytu s nájemníky
- 28.5.26 17:07
- RajaMatangi
- 25
Kornelije - šetření 2020
- 28.5.26 17:05
- inkakřivák
- 113982
Milenky sem nová diskuze
- 28.5.26 17:04
- stock
- 108252
Těhotenství v 41 letech
- 28.5.26 17:02
- Semtex
- 9
Přítel poslal mé nahé fotky kamarádovi
- 28.5.26 16:58
- RajaMatangi
- 364
Nájem nebo vlastní bydlení s hypotékou ?
- 28.5.26 16:57
- Oriseka
- 383