Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lucienne:
nedávno začal jezdit na mezinárodní kamionové dopravě. Byl k tomu donucen naší finanční situací, tak doufám, že to bude jen přechodně. Měl jet na víkend do Švýcarska, ale vymluvil se, že jsem v nemocnici, tak že nikam nepojede…tak prý pojede až v pondělí, tak ho zas týden neuvidím.
Takhle když jezdí Německo, Rakousko, Polsko a je ob den doma, tak to ještě jde, ale když je to Francie, Švýcarsko, Itálie, tak je to na týden a to je pak hrůza…
Petrasekk:
ahoj
tak čekáš předvánoční miminko? Jaký máš termín?
teda maty to bych asi nevydrzela byt tyden sama (no vydrzela ale je to hrozny) ale chapu tu situaci… ahoj petrasku! to jsi docela cestva tehulka ne?
gratuluju ![]()
Lucienne:
však mi taky nic jinýho nezbývá než to vydržet a doufat, že se brzy najde nějaká jiná práce tady v okolí. Dokud jsem chodila do práce, tak to šlo, vydělávala jsem dost, ale co jsem šla na mateřskou, tak to bude stát asi z prd, takže se musí postarat manžel. Ale snaží se… svým způsobem ho obdivuju, že to vydrží. Obzvlášť, když chce být u porodu a já to čekám pomalu každým dnem… já bych na jeho místě měla nervy v kýblu.
no to teda… snad budete mit stesti a bude zrovna poblíž… chlapi se uměj zabejčit když jde o rodinu tak držim palce at to zvladnete ![]()
Hezký pátek… ![]()
Jak se daří??? Jsem moc ráda, že se tu objevilo tolik lidiček… ![]()
Tak mimochodem, v úterý jsem byla na posledním utz a ta naše cácorka má už 2100g a 46cm ![]()
Zuziiiik:
jé, máme skoro stejný datum porodu…
teď už se jen vsadit, kdo bude dřív ![]()
Lucienne:
zvládneme
Nic jiného nám nezbyde
a taťka, buď porod stihne nebo nestihne… vždyť jde o prd
(až budu rodit, tak budu hysterická
a takovýhle nadhled bude ten tam
)
maty1983:
Fakt??? No neříkej… To je super… A jak jste veliký vy?????? A co na kontrole? Už se něco chystá??
ja prave se neumim rozhodnout jestli bude pro mě lepší když tam manžel bude nebo ne. protože když tam bude tak budu mit starost o něj aby tam neomdlel ![]()
zuziiiiik:
my máme 2.5., budeme rodit v Chrudimi, naposledy nás doktor měřil ve 31 tt a to jsme měli 1620 g a byli jsme při spodní váhové hranici. Délkově jsme byli prý abnormálně velcí, ale cm mi neřekl. Jinak jsme byli v úterý na monitoru a v poradně, takže nám dělali stěry na streptokoka, monitor vyšel v poho. A v úterý jdeme znovu.
Kde budeš rodit ty? A jste hlavičkou dolů?
Lucienne:
Ode mě má právě nakázáno, že když tam bude, tak bude u hlavy a dolů nebude koukat, bude mě držet za ruku a otírat pot… jinak má všeho zákaz ![]()
Lucienne:
Upřímně řečeno, tak já si myslím, že by u toho měl ten chlap být. Já jsem řekla hned, že tam přítele chci. Kdyby to pro něj byl vyloženě problém a nechtěl, tak bych ho nenutila, ale myslím, že by si to měl taky prožít ![]()
Já jsem někde slyšela, že některým chlapům vadí, když vidí, jak je ženská dole pak roztažená, že k ní pak můžou mít odpor.
Takže záleží asi opravdu na tom, jestli tam být chce nebo nechce.
Můj manžel by tam rád byl, tak jsem mu nakázala, aby byl jen u hlavy… žádný koukání dolů, přeci jen bych byla nerada, kdyby pak ke mě, kvůli tomu, co tam viděl, měl odpor.