Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ááá už vim odkud je mi jméno inka povědomé
Inka Šecová - dabuje filmy. vždycky to chytnu v titulkách
jinak holky vam zavidim ze uz ste tak daleko… ja sem v 16. a nic necitim…
Lucienne:
z toho si nic nedělej, dočkáš se. Já jsem pohyby začala cítit až v 18 tt, byla jsem tuším 17+5. Navíc jsem si myslela, že mě mrňous bude kopat a on se jen „boulí“, takže já si to užívám s hrbolatým bříškem… i manžel nevěří vlastním očím, jak se mi to břicho dokáže vyboulit, když se tam mrňousek hejbe
, ale je to něco úžasnýho a po porodu mi to bude chybět, takže pak zase budu závidět já tobě ![]()
díky maty. ja se na to moc těším
ale ty zas budeš už miminko držet v náručí tak budu stejně závidět já
a mimčo je na tebe teda hodný že nekope a jen tě tak hladí ![]()
Lucienne:
máš se na co těšit. Je to fakt úžasný. Akorát jsme hrozní stydlíni. Když si někdo chce sáhnout na tu bouli na břiše, tak hnedka zmizí a jsme jak mrtví brouci
Tak snad nebudeme moc velcí mamiňáci
Máš pravdu, já to mám za pár. Ale zase na druhou stranu, ty máš tu nejkrásnější část těhotenství před sebou… doufám, že si to ještě zopakuju ![]()
maty ty čekáš první mimi? ja se na to moc tesim. cetla jsem že jsou nejaktivnější když člověk leží, ale nevim jestli to neplatí až od pozdější doby kdy jsou větší. ![]()
Lucienne:
já čekám první mimi. Mám sice vyvdanou holčičku z manželova prvního manželství, ale ta je u nás jednou za 14 dní.
Ze začátku jsem pohyby vnímala hodně v leže (víc na boku než na zádech) a většinou to bylo tak kolem té 5-6 hodiny večer. Asi od 25 tt jsem je začala vnímat i při pohybu. Teď když ležím, tak mrňousek odpočívá taky. V noci o něm vůbec nevím a přes den si spolu hrajeme, dávám předměty na břicho a on se trefuje, nebo hladíme nastavované nožičky (to miluje). Taťka ho pošťuchuje šťoucháním a on odpovídá kopáním… no, je to fakt sranda ![]()
Taky čekáš první? Kdy máš předpokládaný termín porodu? Necháš si říct, co čekáte nebo to bude překvapení?
maty to je pěkné že si tak hrajete.
netušila jsem že takové škvrně už dokáže takto reagovat
moc se těším
my to chceme vědět. už nám pan doktor ve 13tt na screeningu říkal že to vypadá na kluka, ale ve 20. budeme chytřejší
termín mám 25.9. ale jestli bude po mně tak v říjnu ![]()
Lucienne:
jojo, reaguje na hlasy, hlazení,… dá se říct, že snad na všechno. Slyšela jsem, že reaguje i na světlo. Ale to jsem nezkoušela.
Máte docela dobrý termín, to ještě vytáhnete kočár
20 tt už máš za chvilku, tak to už se těšíš, viď. pak se to pomalu začne táhnout, alespoň mě se to v práci hrozně natahovalo a vůbec to neutíkalo.
ja sem za ten termín i docela ráda. až bude leto tak už to bude velký mimčo a trochu si ho i užije
o světli jsem slyšela že na něj reaguje, ale prý se mu nelibí a snaží se před ním schovat
na ten 20tt už se moc těším na ten 3d ultrazvuk. je to prostě krásny
a pracuji z domova takže to jde, aspon ušetřim 3 hodiny denně cestování ![]()
tak to máš dobrý, že můžeš pracovat z domu. Já musela do práce dojíždět a navíc jsem tam za sebe už měla zástup, takže jsem tam byla dá se říct zbytečně. Ty jo, dojíždět 3 hodiny denně, to by mě zabilo. Teď ke konci už se cestování bráním. Bolí mě z auta břicho. A od 29 tt se mi v práci taky docela blbě sedělo. Takže jsem byla ráda, že mi mudr napsal mateřskou v nejdřívějším možném termínu.
My na 3D ultrazvuku nebyli, báli jsme se, že se nám ten náš prďolka nebude chtít ukázat. Ale prý se tam dá poznat, komu je mimi podobný. Pak nám sem dej fotečku. ![]()
A jinak máš těhotenství bez problémů?
Ahojky, můžu se k vám také přidat?
Termín mám 5.5.2011 a čekáme chlapečka. Mám ještě holčičku, ta se narodila ve 35.týdnu.. takže teď už vpodstatě přenáším ![]()
Pracovala jsem do mateřský a teď si druhý týden užívám mateřský. Zítra jdu na první monitor do porodnice, tak jsem zvědavá.
Jinak jsem z jižních Čech, jestli je tu také někdo
IlkaV:
ahoj ![]()
máme podobný předpokládaný termín, já mám 2.5. a dle pana doktora by to měl být taky klučina, tak uvidíme, koho si poneseme z porodnice.
Zítra budeme držet pěstičky, aby monitor vyšel ukázkově. My byli včera na prvním a malej dostal pochvalu ![]()
maty nam 3d udělali v ceně na tom screeningu
jdu tam i na ten druhy screening tak snad si odnesu take 3d fotku
a ve 25 bychom si ho chteli přímo zaplatit. Ahoj Ilko. zdravím tě ![]()
Jinak nás jenom v květňátkách v uzavřený skupině je rovných 40 a spousta dalších se odhlásila, a ještě jedna skupina minimálně je. Takže dětí - jako smetí ![]()