Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,
Tak jsem zpět po dovolené.Dalo mě zabrat to tu pročíst a i tak jsem trochu ztracená
je tu spoustu nových těhulek-to je krásný ![]()
Jinak dovča super,bylo horko a klid a relax.
meg:
nojo,chlapi..počkej až se narodí malý..jak bude slavit
u nás malou zapíjeli 3 dny ![]()
dadulko: hlavně se nervuj, když je ti špatně, tak je to dobrý a mimi se dobře vyvíjí
nemsíš se stresovat..
mari: vítej zpět..muselo to být parádní..
tak včera jsem
až do devíti večera, dnes jen ráno..a zatím je mi dobře…není mi moc těžko, dokonce jsem v klidu poobědvala, vařil manžel, tak jsem to nemusela čichat…a bylo to výborné ![]()
Ano bylo to super a snad jsem mimískovi neublížila tou dlouhou cestou a vedrem.I jsem se opalovala,protože to snad ani nejde se neopalovat.samo s mokrým ručníkem stále při ruce a na bříšku a stále jsem se chladila v moři,ale stejně mám obavy ![]()
Jinak od včera mám průjem a trochu křeče,tak strach další.A na kontrolu až v pátek-to nevím jak to vydržím ![]()
Zdravím děvčata,přeju hezkou neděli všem
Já hlásím že je mi stále zle,le jak jsem četla…9ttvrchol a po 1trimestru útrum huráááá už se těším,až si začnu konečně užívat
Podle všeho jsem 8+6tt takže jen vydržet…
Taky zdravím ![]()
Jé a co já bych dala za to aby mě bylo zle a neměla takový strach,jestli je mimi v pořádku
Pořád se kontroluju-jsem na počátku teprve6+6
A bolí mě jen prsa a občas podbřišek
Ale 8+6 je krásný,to už krásně vidíš a slyšíš srdíčko a konec prvního trimestru se blíží. ![]()
bobanek75 píše:
Zdravím děvčata,přeju hezkou neděli všemJá hlásím že je mi stále zle,le jak jsem četla…9ttvrchol a po 1trimestru útrum huráááá už se těším,až si začnu konečně užívat
Podle všeho jsem 8+6tt takže jen vydržet…
To je pravda ale i já si lecos s nervama užila…špinila a někdy jsem i slabě kvácela, u Dr. jsem byla tak 2-3krát týdně,nasadil mi utrogestan na udržení, ultrazvuků mám nepočítaje a když už mělo být vidět srdíčko tak mi můj Dr.při ultrazvuku řekl že nevidí žádný plod, že se někam potratil
a že se to někdy stává že se „to“vstřebá.....ale pro jistotu mě ještě poslal k jinému Dr. který má podrobný kvalitni přístroj a ten mi to MOJE MIMI ukázal
zvýraznil srdíčko takže mě konečně uklidnil a já jsem se tam poprvé hormonálně,hystericky zhroutila.....bulela jsem štěstím jak smyslu zbavená.Manžel měl co dělat aby mě uklidnil…Takžeco jsou to nervy v těhotenství už trošku vím
Vím ale jistě že důležité je myslet na mimiskaže ty „nervy“mu vůbec nepomáhají ba naopak.Takže se zkus hodit do klidu ![]()
Ahoj holky,
ja bych taky brala kdyby mi apson trosicku neco bylo. Jsem v devatem tydnu a neni mi vubec ale vubec nic. Prsa neboli, nevolnosti nemam, podbrisek neboli, chute, zravotst nebo nechutenstvi nemam… proste vubec nic.
Zacinam byt docela nervozni. Na svou prvni oficialni kontrolu jdu za 14dni 27.9 a nevim jak to do te doby vydrzim. Ach jo…
JANIN:já mu dám zapíjet 3 dny,by dostal,a on to ví:-D tak radši nešlape na hada bosou nohou,bude muset byt v praci:-) já jsem taková přísnější a ve 30sem ho dovedla trochu popravit,ale umím být na něho i hodná:-)
HOLKY kterým týdnem začína 2 trimestr?13 nebo 15?
Hanapospis: já si myslím,že si nemusíš dělat starosti,někdo to nepocituje vůbec.Já jdu zítra do poradny tak mě tam zas strčí prsty a tod vše,myslím že mi ani UTZ dělat nebude,jak ho znám:-)
megham33 píše:
Hanapospis: já si myslím,že si nemusíš dělat starosti,někdo to nepocituje vůbec.Já jdu zítra do poradny tak mě tam zas strčí prsty a tod vše,myslím že mi ani UTZ dělat nebude,jak ho znám:-)
Me za cele tehu nikdo ze spodku kontrolovat nebude. Nedela se to tady. Ja jdu ve ctvrtek na prvni schuzku s porodni babkou, ale tam je jen zmeri tlak, vezme krev a moc a tim to hasne. Na prvni utz jdu az toho 27.9. Uz aby to bylo. Ja se snad nedockam ![]()
Jinak druhy trisemetr je 14tt - 27tt tusim
![]()
No tak to sis opravdu užila ti povím.V pátek půjdu k doktorce už s tím,že by mělo být vidět srdíčko takže mám nervíky řádný a pokud by mě řekla něco podobného co tobě,tak se zhroutím asi taky ![]()
Mě už ultrazvuky dělala dva-šlo o to,že jsme jeli na tu dovču a ona potřebovala vědět,že mímo je tam kde má být.A viděla ho tam takže jsem si oddechla ale jen na chvilku ![]()
Takže teď už jsi tak trochu klidnější viď?
bobanek75 píše:
To je pravda ale i já si lecos s nervama užila…špinila a někdy jsem i slabě kvácela, u Dr. jsem byla tak 2-3krát týdně,nasadil mi utrogestan na udržení, ultrazvuků mám nepočítaje a když už mělo být vidět srdíčko tak mi můj Dr.při ultrazvuku řekl že nevidí žádný plod, že se někam potratila že se to někdy stává že se „to“vstřebá.....ale pro jistotu mě ještě poslal k jinému Dr. který má podrobný kvalitni přístroj a ten mi to MOJE MIMI ukázal
![]()
![]()
zvýraznil srdíčko takže mě konečně uklidnil a já jsem se tam poprvé hormonálně,hystericky zhroutila.....bulela jsem štěstím jak smyslu zbavená.Manžel měl co dělat aby mě uklidnil…Takžeco jsou to nervy v těhotenství už trošku vím
Vím ale jistě že důležité je myslet na mimiskaže ty „nervy“mu vůbec nepomáhají ba naopak.Takže se zkus hodit do klidu
Ty jsi neměla ještě ani jeden ultrazvuk?A co dělají,když je to mimoděložní???
Chápu,že se to dá vypozorovat dle hcg,ale to může být pozdě.Kde že to žiješ???
hanapospis píše:megham33 píše:
Hanapospis: já si myslím,že si nemusíš dělat starosti,někdo to nepocituje vůbec.Já jdu zítra do poradny tak mě tam zas strčí prsty a tod vše,myslím že mi ani UTZ dělat nebude,jak ho znám:-)Me za cele tehu nikdo ze spodku kontrolovat nebude. Nedela se to tady. Ja jdu ve ctvrtek na prvni schuzku s porodni babkou, ale tam je jen zmeri tlak, vezme krev a moc a tim to hasne. Na prvni utz jdu az toho 27.9. Uz aby to bylo. Ja se snad nedockam
Jinak druhy trisemetr je 14tt - 27tt tusim![]()
Jo už mám za sebou hodně UTZ i první screening:-) ale minule sem byla v poradně a jen mě prohmatal,tak uvidíme zítra:-)
mari1912 píše:
Ty jsi neměla ještě ani jeden ultrazvuk?A co dělají,když je to mimoděložní???Chápu,že se to dá vypozorovat dle hcg,ale to může být pozdě.Kde že to žiješ???
hanapospis píše:megham33 píše:
Hanapospis: já si myslím,že si nemusíš dělat starosti,někdo to nepocituje vůbec.Já jdu zítra do poradny tak mě tam zas strčí prsty a tod vše,myslím že mi ani UTZ dělat nebude,jak ho znám:-)Me za cele tehu nikdo ze spodku kontrolovat nebude. Nedela se to tady. Ja jdu ve ctvrtek na prvni schuzku s porodni babkou, ale tam je jen zmeri tlak, vezme krev a moc a tim to hasne. Na prvni utz jdu az toho 27.9. Uz aby to bylo. Ja se snad nedockam
Jinak druhy trisemetr je 14tt - 27tt tusim![]()
V Anglii. Nedelaji. Dle HCG da.. ale me nikdo krev nebral
takze nevim jake jsem mela nebo mam HCG.
Kdyz je vse ok, tak te chteji videt az ve 12tydny proprve. V 10tydnu je vetsinou prvni schuzka s midwife.
Kdyz jsem zjistila ze jsem tehu, zasla jsem za obvodakem (neni tady gynekolog) a ten me rekl ze se mam referovat do nemocnice. Tak jsem si vybrala nemocnici kam chci chodit, vyplnila online formular a odeslala ho. Do tydne mi prisel dopis s terminem prvniho screeningu, ktery se dela ve 12tydnu. Ja budu 11+1tt kdyz na neho pujdu.
Je tam cislo, na ktere muzu volat v pripade ze nastanou komplikace a bolesti.
U mimodelozniho jsou bolesti a krvaceni (predpokladam)..
Jinak jsme byla v CR na dovolene pred 14ti dny a zasla si ka UTZ. To jsme byla 6+6 a bylo slyset srdicko. Ted musim pockat do toho 27.9 no
![]()