Poradna duly
Jana Čurdová
Je to zvláštní praxe viď?Sice jsou u mimoděložního bolesti,ale může být pozdě-u toho je lepší to zjistit hned,nemusí pak žena přijít o celý vaječník a tak víš?Určitě jsi taky klidnější,že jsi byla tady na tom ultrazvuku,neumím si to bez něj dost dobře představit.A co zamlklý potrat?Já ho měla a že bych pak věděla,že v mém těle byl mrtvý plůdek tolik týdnů navíc-nebo bych začala zbytečně krvácet.No,asi jsme civilizovanější,nebo se mýlím???Jsem z toho nějaká mimo ti povím.Takhle laxní přístup bych nečekala ![]()
hanapospis píše:mari1912 píše:V Anglii. Nedelaji. Kdyz je vse ok, tak nedelaji. Kdyz jsem zjistila ze jsem tehu, zasla jsem za obvodakem (neni tady gynekolog) a ten me rekl ze se mam referovat do nemocnice. Tak jsem si vybrala nemocnici kam chci chodit, vyplnila online formular a odeslala ho. Do tydne mi prisel dopis sterminem prvniho screeningu, ktery se del ve 12tydnu. Ja budu 11+1tt kdyz na neho pujdu.
Ty jsi neměla ještě ani jeden ultrazvuk?A co dělají,když je to mimoděložní???Chápu,že se to dá vypozorovat dle hcg,ale to může být pozdě.Kde že to žiješ???
hanapospis píše:megham33 píše:
Hanapospis: já si myslím,že si nemusíš dělat starosti,někdo to nepocituje vůbec.Já jdu zítra do poradny tak mě tam zas strčí prsty a tod vše,myslím že mi ani UTZ dělat nebude,jak ho znám:-)Me za cele tehu nikdo ze spodku kontrolovat nebude. Nedela se to tady. Ja jdu ve ctvrtek na prvni schuzku s porodni babkou, ale tam je jen zmeri tlak, vezme krev a moc a tim to hasne. Na prvni utz jdu az toho 27.9. Uz aby to bylo. Ja se snad nedockam
Jinak druhy trisemetr je 14tt - 27tt tusim![]()
Je tam cislo, na ktere muzu volat v pripade ze nastanou komplikace a bolesti.
U mimodelozniho jsou bolesti a krvaceni (predpokladam)..
Jinak jsme byla v CR na dovolene pred 14ti dny a zasla si ka UTZ. To jsme byla 6+6 a bylo slyset srdicko. Ted musim pockat do toho 27.9 no![]()
je to jiny pristup.. Jsem rada ze jsem byla v CR a aspon vim ze miminko bylo na spravnem miste, to me mirne uklidnilo a ted jen cekam na ten prvni ultrazvuk tady.
Pokud vse pujde tak jak ma, tak budu za celou dobu tehu mit jen dva ultrazvuky. Jeden ted v tom dvanactem a druhy ve dvacatem tydnu.Jednou mesicne schuzka s midwife a od 32tydne pak co dva tydny. Ale kolem toho 32tydne bych chtela odletet do CR a rodit v CR. Navic jedu do CR koncem rijna a na vanoce tak to taky hned naklusu v CR na utz.
Tak uvidime.
Ani se ti nedivím,že chceš být tady.Ty s tím dělají nějaké caviky s ultrazvukem.Přitom každá nastávající maminka chce svoje děťátko vidět,že je zdravé a v pořádku a i fotečku,či video z ultrazvuku chce mít.
hanapospis píše:
je to jiny pristup.. Jsem rada ze jsem byla v CR a aspon vim ze miminko bylo na spravnem miste, to me mirne uklidnilo a ted jen cekam na ten prvni ultrazvuk tady.
Pokud vse pujde tak jak ma, tak budu za celou dobu tehu mit jen dva ultrazvuky. Jeden ted v tom dvanactem a druhy ve dvacatem tydnu.Jednou mesicne schuzka s midwife a od 32tydne pak co dva tydny. Ale kolem toho 32tydne bych chtela odletet do CR a rodit v CR. Navic jedu do CR koncem rijna a na vanoce tak to taky hned naklusu v CR na utz.
Tak uvidime.
meg:já se taky snažím být přísná,ale občas, když má volnost, tak řádí,ale jednou za čas to pochopím:)
hani:buď ráda, že ti nic není, mě to fakt otravuje a ničí… dneska to teda docela šlo.. blindila jsme jen ráno a pak jsem jídlo udržela..ale pít mohu jen čistou vodu a nevolno je mi celý den..
no a jak pořád bliju, tak už jsem ráno měla 51,8kg…a to jsem tak před měsícem byla vypapaná na 55.. norm- váhu mám 53..ale hubnout nechci..zas aby mimi mělo nějaké živiny..
Koukám, že tady bylo živo i o víkendu
Já jdu až 7.10.na screening. Do té doby bych chtěla těhotenství utajit (ví to jenom naši a jedni známí), ale nevím nevím, břicho už mi roste
U prvního těhu jsem to tajila skoro před všemi až do 6tého měsíce a nikdo nic nepoznal. Teď to asi bude jiné, přece jenom u druhého bříško roste dříve a navíc jsem rodila císařem a to se prý děloha roztahuje dříve a snadněji.
Lenn: a jak ti je? Zvracíš? Mě bříško zas zalezlo, váha mi klesla, jídlo mi smrdí skoro všechno, pití takřka taky.. i když teď jsem posnídala Bučkovou pomázánku od Majky, ještě mi jede šunková pěna..to jediné mi tolik nevadí… i když možná za chvíli poletím ![]()
holky vy jíte paštiky?hodněkrát jsem četla že paštiky v těhotenství ne e.
Bajčo: to není klasická paštika z jater..tohle je z bučku nebo ze šuunky
ale ono je víc těch rádoby věcí co by se neměli jíst, jako třeba hermelín a tak,ale známá porodní asistentka mi říkala, že bych denně musela sníst 20 hermelínu,paštik,aby to dítěti uškodilo,takže v malém množství to neva ![]()
asi máš pravdu.hermelín nemusím ani tak
stejné je to s kávou.sice jsou to možná kecy ale raději jsem ji přestala pít ![]()
Jani zvracím téměř denně, někdy i 5×,6× denně. Jím a piju úplně jinak než normálně. Třeba vůbec nemůžu pít vodu a ovocný čaj, i když normálně nepiju skoro nic jiného. Takže piju černý čaj a ledové čaje, nic jiného nemůžu.
Na váze jsem ještě nic nepřibrala, spíš mám kilo dole, ale břicho už leze ![]()
Já momentálně neřeším co můžu a nemůžu jíst, ale spíš co zvládnu ![]()
Strašně hodně věcí jíst vůbec nemůžu ![]()
Lenn: jééje, tak to jsme na tom podobně, já u prvního těhu taky zvracela,ale ne až tak jako teď..teď mi vadí, jakmile otevřu ledničku nebo když se vaří, tak ten jídelní pach..a celkově mi vadí snad všechno kromě jablek,rohlíku a nebo nějaké té pomazánky..a pít zas mužu jen vodu.. zhubla jsem asi 2 kila,ale bříško kulatější je.. v kolikátém jsi týdnu?
Bajčo: já kafe nepiju ani normálně, zkus Caro.. to je docela dobré.. mužou to i roční dítka a kojící i těhotné ![]()
tak to já jsem ráda že mě to takto netrápí.dnes jsem zvracela ale to bylo vlastně poprvé.no a podle doktorů je to v pořádku to zvracení?mimi prospívá?
já taky..snažím se, i když zvracím dost, sníst alespoň něco… pak se mi totiž zvedá žaludek z prázdného břicha..