Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lovean Tyyy brďo, já jsem si říkala, co máme za macka, ale teda na vašeho nemá ani zdaleka
V 6ti týdnech měla 4200 a 54 cm. Jinak malé taky hnisalo od porodnice očičko, v 6ti týdnech pořád beze změny i když jsem se vše možně snažila, čistila, nic nepomohlo. Takže doktorka nasadila na 5 dní antibiotický kapičky, nevím jestli je to ideální, ale po těch 5ti dnech máme pokoj a jsem ráda, předtím se budila s uplně zalepeným okem, zarudlé to měla i kolem, bolelo ji to.
@an-na já právě přemýšlím jestli ty antibiotika zkoušet.. u malého nezabraly a měl to samé tak váhám u malé jestli jít rovnou na oční či zkoušet ještě ty antibiotika.. moc se mi jí nechtějí rvát
Jinak holky jak jsem tady psala, že malá pořád řve. Tak to musím zaťukat, ale už týden je to uplně hodný miminko, najednou ji začalo všechno zajímat - směje se, prohlíží si knížku, pase koníky, dokonce už i v houpátku vydrží - dívá se kolem, směje se. No já si uplně čvachtám
Je to teda zatím tak, že neustále musím být u ní, mluvit na ní, co pár minut střídat polohy, střídat činnosti, ale panebože ona neřve!! Nechce bejt pořád v náručí a nemusím s ní pořád chodit a houpat! Já jsem teď jako v ráji
Ještě teď vypilovat to, aby si taky vystačila trošičku sama, ale už to snad směřuje k lepším zítřkům. Po těch dvou měsících pekla, snad už to bude trošku lepší a snad to vydrží.. Noci jsou ale samostatná kapitola, to pořád vstává každou hodinu, tady zlepšení nepřišlo..
Prosím prosím, někdo tady jednou psal o kolagenu, který užívá, nepamatuju si značku? Chtěla bych začít užívat, ale nechce se mi vyhazovat za kolagen typu oslo apod.
@Sedmikráskakrásná Mě se taky do nich nechtělo jít, ale vůbec nic jinýho nezabíralo a malá se pak budila s uplně zalepeným okem, nešlo to pořádně ani pročistit, měla to kolem hrozně podrážděné, takže jsem do nich šla a máme pokoj.. Měli jsme Tobrex.
@an-na nám u staršího právě nezabraly ani ty, ale tak snad malá bude mít větší štěstí.. Nevíte někdo jak dlouho můžu ocuflash miminku kapat, nám řekli 5× denně, já kapu jen 3× přišlo mi to moc.. ale nevím jak dlouho se může
@an-na tak to je super, tak přeji aby byla malá už jen hodná
aby vám to vyšlo.. ony se ty etapy dost teda střídají většinou, ale at je víc těch dobrých
@Ernais Taky už měla malá rýmu, ale nic hrozného naštěstí. A teď mám pocit pár dní, že má taky občas plnější nos. Včera jsem jí tam k ránu i kápla a hned spala. Tak asi taky ještě pořád občas radši odsaju…
@Nikca7 teda to si to vybíráte hned takhle ze začátku, držím palce ať je co nejdříve líp
@Sedmikráskakrásná já bych kapala klidně 5× denně 1-2 týdny pokud to má hodně
U první jsem to střídala s borovou vodou téměř do půl roku, chvíli to bylo lepší, vysadili jsme, chvíli horší a nakonec to úplně zmizelo.
Teď z druhou jsme kapali první dva týdny ophtalmo septonex a je to pryč
@an-na píše:
Prosím prosím, někdo tady jednou psal o kolagenu, který užívá, nepamatuju si značku? Chtěla bych začít užívat, ale nechce se mi vyhazovat za kolagen typu oslo apod.
Já beru VITAR kolagen Eko a jsem s ním spokojená
@an-na a kolik měla malá porodní váhu? Jinak antibiotické kapky už máme druhé teď ale 13.4 jdeme na to oční tak uvidíme prý je to machr přes tohle říkal dětský doktor
@an-na jo a jinak nás šíleně trápí prdy fakt děs od narození dávám espomisan teď dávám kmínový odvar od včera biogaiu ty drahé probiotika a dneska jsme koupili antikolikovou aventku už fakt nevím jinak co víc zkusit
@lovean
Malá má dnes 4 týdny a má 4050 gr
ale na délku nevím ještě jsem ji nemerila, jen občas závažím protože vůbec nepribirala na váze ale teď už to krásně dohnala ![]()
@Sedmikráskakrásná holky taky malej hnisaj uz od porodnice ocka. Co vam to dali?
My nejdriv mame cistic opthalmo septonexem a pak kapat Tobrex ale vubec to nepomaha. Tobrex kapu tejden a zmena zadna.
Masirujete ty ocni kanalky?
S prvnim jsem taky skoncila na ocnim a uz si nepamatuju co nam tehdy dali, ale byl to teda vopruz tam cekat - musela jsem kamsi do nemocnice🙄