Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nudašeď jsme na tom úplně stejně první opthalmo nic pak tobrrex taky nic no teď jsem dostali jiné antibiotika no ale zrovna i žádanku na oční jdeme 13.4 tak uvidím co bude na tom očním párkrát jsme masírovala kanálky ale nevím no
Holky, možná mi někdo pořadí, nikd djsem nevygooglila a k dr jdu až ve ČT. Při krknuti mu strašně smrdí z pusy, jako zkažený vejce, blitky nesmrdi. Čím to? Není to nebezpečné? Je plně kojeny. Díky
Zdravim holky. My teď měli veselo. Syn chytil nějakou virozu ve skolce, odpadlo tam 80% dětí. Tak byl doma a tento vikend jsem to od něho chytla já. Měla jsem minulou noc až 39 teploty a v neděli cely den 38°C. Takže manžel fungoval a dával mi malou jen k prsu. Udělala jsem si pak test na covid a je pozitivní, takže syn donesl covida ze školky. Naštěstí teď už mi je lépe a už se dokážu starat o děti. Malá mi zpočátku blinkala mliko, když jsem si vzala paralen, tak jsem se bála, ze budu muset koupit umele, ale naštěstí si zvykla i na takové mleko. Snad paralen už potřebovat nebudu, cetla jsem, ze ho kojici žena muže užívat pouze 1 den. Nevíte náhodou, zda je to pravda? Jinak bych už totiž paralen nemohla.
@Megosek píše:
Zdravim holky. My teď měli veselo. Syn chytil nějakou virozu ve skolce, odpadlo tam 80% dětí. Tak byl doma a tento vikend jsem to od něho chytla já. Měla jsem minulou noc až 39 teploty a v neděli cely den 38°C. Takže manžel fungoval a dával mi malou jen k prsu. Udělala jsem si pak test na covid a je pozitivní, takže syn donesl covida ze školky. Naštěstí teď už mi je lépe a už se dokážu starat o děti. Malá mi zpočátku blinkala mliko, když jsem si vzala paralen, tak jsem se bála, ze budu muset koupit umele, ale naštěstí si zvykla i na takové mleko. Snad paralen už potřebovat nebudu, cetla jsem, ze ho kojici žena muže užívat pouze 1 den. Nevíte náhodou, zda je to pravda? Jinak bych už totiž paralen nemohla.
Ahoj, to je mi líto, teď to rádi všude
strašně se toho bojím, že mi to dotáhnout děti ze školy domu a já se tu zbláznim. Paralen nevím, dyl jsem ho při kojení nikdy nebrala. Zeptej se dr ![]()
@Megosek já mám nejstaršího nemocného nevím co to je protože test na covid jsem mu nedělala ten je doma teď prostřední zatím jede do školy ale nejsem si jistá jestli bude ok to je ten postižený tak snad mi nebudou volat že je nemocný on tam bývá celý týden no a já taky pokašlávám ale zatím nic hrozného takže uvidíme
Holky taky se vám stane, že vám miminko prostě jen řve, ať ho dáte jak ho dáte, ať mu dáte jídlo, prostě řve třeba hodinu v kuse a vždy v určité časy..
myslím, že starší tak moc nikdy neřval a to se říká jak holčičky bývaají klidnější a nebolí je tolik bříška.. Nejhorší je to v noci, když se probere hodinu před tím, než má muž vstávat do práce, jak to řešíte ti co máte víc dětí? Uprostřed noci se vzbudí a vím, že za dvě hodinky po tom, co miminko usne se probere starší a miminko zároveň a musím nějak celý den fungovat abych staršího uhlídala
.. nejhorší je, že muž chodí potom do práce jak zoombie a potřebuje držet pozornost..
@Sedmikráskakrásná no občas se stane ale u nás pokud neboli břicho nebývají nějak problémové noci přes den je to většinou horší
@Sedmikráskakrásná no hele, ja mela prvniho totalniho urvance…v podstate jsme nevideli jaky ma oci do sestyho mesice, opravdu v bdelych chvilkach jen plakal. Bylo to dost peklo, ale casem jsem proste jen zjistila, ze ho trapi zrejme skrytej reflux. Rekla nam to sestra v nemocnici, kdyz jsme meli uraz, ze mela doma uplne stejny dite. Malej ublinkaval dost casto, zrejme ho proste palila zaha.
Taky mel povoleny brisko - takze rektalni rourka u nas byla porad v pohotovosti, sam si nepr.nul. No a jeli jsme nakonec takovou metodu - prebalit, rourka, oblect, pevne zavinout do swaddle, nakojit, dat na bok, zvyseny spani a dudlik a takhle se dokazal zklidnit a spat. Jinak to zacinalo nenapadne a nejak naplno jsem si to uvedomila kolem konce sestinedeli, ze uz vlastne jen rve.
Tak verim, ze ty tvoje hodinovy place budou jen treba kolika, a kdyztak treba vyuzijes nejakou radu
drzim palce.
@MajakS my budeme mít teprve měsíc a kontrolu až na konci dubna
ale ráda bych to věděla takto dopředu jaké to bude třeba za půl roku a tak
.. hrozně jsem se těšila, až zase budu moct vozit kočárek a miminko, ale ono to není jako s prvním navíc když je ta druhá uplakanější, už aby nás přestalo všechno zlobit
![]()
@MajakS mi budeme mít 6 týdnů za týden ale váhu taky nevím do poradny jdeme až 19.4