Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky mám otazečku na ty který užívají UM, když vám miminko nedopije mlíčko vylejvate ho a nebo znovu použijete? ![]()
@Mala A. Záleží za jak dlouho pokud se malý ozve třeba za půl hodiny že chce ještě tak mu dám to původní pokud třeba až za dvě tak už ho vyluje a udělám nové
@lovean taky to tak dělám že když chce zachvilku tak ji hi ještě dám.
Děkuji 🙂Anezce je 9 týdnu a začala mi dnes chráptit doufám ze to není něco špatného… hned myslím na to aby neměla průdušky a tak.. ![]()
@Mala A. To si nemyslím že je to hned špatně kdyz to začalo teď malý kupodivu je ok a to můj chrble pěkně teda
Holky co nekojite malý dostane mléko a snad za hodinu se dožaduje dalšího nedělá vám to některé taky prcek? Bojím se abych neměla Otesánka zítra jdeme do poradny tak jsem zvědavá na tu váhu
@lovean A kolik vypije na tu jednu lahev? Mně malá jí v noci co 2h, ale nevypije ani 100 ml většinou. Během dne jí mnohem míň, cca po 4 hodinách a menší množství.
@lovean my jdeme ve středu
malé je 6tydnu a dva dny a vážila sem ji, má 4820 gr
když se narodila tak měla 3760 gr, tak uvidíme co nám řekne, ale za mne snad ok ne? Jinak pije tak co 3 hod, a v noci jak kdy někdy 4 někdy až 6 hod. Má nutrilon a dělám ji 120 ml vody a má z toho 133 ml. Někdy vypije celé někdy nechá.
@StepMom @Myska1994 holky no mi dáme 120-150 ml ale náš malý si myslím že už bude mít kolem 5 kg protože minula měl 4500g před třemi týdny
@lovean A nepřemýšlela jsi, že začneš malýmu dávat čaj? Za nás nám rodiče čaj dávali už v takhle brzkém věku. Chci to zítra probrat s doktorkou, jak to vidí ona. Někdy mám totiž pocit, že se naše malá tou lahví chce ‘jen uklidnit’, tak taky nechci, aby z ní byl tučňáček.
@lovean Aha. A co třeba změnit značku mlíka? Třeba by ho něco jiného víc zasytilo. ![]()
Jezis holky, co blaznite? Neznam zadnou kamarádku, co davala UM podle navodu, krom dodrzovani odmerek na ml. Kazde miminko je jine, kdyz se koji, tak taky vetsina nekoji striktne co 3 hodky ale jak ma dite hlad. Jasne, ze se doporučuje kvuli kvaseni UM po 3hodkach, ale nechate snad sve deti o hladu? Me se nekdy maly taky nemuze dopit a pije a pije, mnohem vetsi davky, mame čtvrtý mesic a vetsinou 150,nekdy 180 a nekdy vypije jen 120 treba. Pribirat pribira, doktorka je nadsena, ze pribira a ze nestrada. Strasne moc miminek je „tlustouckych“ a kojenych a tam to neovlivnite, proste tak jako my dospeli, kazde mimi pribira jinak, ma hlad nekdy vic a nekdy min. Timhle bych se fakt nestresovala, horší by bylo, kdyby nepribiralo, jak se zacnou hybat tak to vybehaji
![]()
@StepMom už jsem měnila mléko jednou ze Sunaru jsem šla na bebu sensitive kvůli kolikam už měnit nechci máme dost velké problémy s prdikama a nechci aby to bylo ještě horší měnit budu nejspíš až kolem 3-4 měsíce a to jen na jinou bebu pokud teda doktor nebude mít jiný názor
@Nikca7 ja souhlasim, nas malej byl kojenej no dvou let a byl fakt tucnak, nase mudr byla nadsena, ze kdyz bude nemocnej, tak deti dycky hubnou a ze ma zasoby. Taky jsem si rikala, jak na tom bude, protoze mel fakt kila jak velky dite:) no nekdy v roce a pul se to zastavilo ten rust vahy, ma furt stejne ale porad roste do vejsky - je to velkej kluk ale rozhodne ne tlustej, ma krasnou az atletickou postavu na svoje tri roky ![]()
Takze bych fakt neomezovala kojeni a ani UM - sestra mela kluka na UM taky peknyho porizka a dneska je mu 13 a je to krasnej hubenour. Jsem rada ze mame normalni mudr v tomhle, jediny co jsme resili bylo prejidani se a nasledny bolesti briska a blinkani - takze jsem se snazila ty intervaly, kdy chtel bejt jen na prsu natahnout aspon tak, aby vytravil trochu. Ale jinak jsem teda kojila fakt na pozadani a nasledky na kilech nema ![]()