Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky a cvicite nektera mamacore nebo podobne poporodni cviceni? Jake pozorujete vysledky?
@StepMom píše:
Malá nedokázala usnout, z ničeho nic dostávala hysterické záchvaty a hodně se svíjela.
Doktorka nám doporučila osteopatku, že to může být nějakým přepětím těla a nebo že to může být ta intolerance (já ji mám a manžel taky, ale nenapadlo nás to ani ve snu, že to může být tohle).
Zkus si v lékárně koupit Co-lactase, není to na předpis, dávej mu 4 kapky do každé lahvičky a za 2-3 dny uvidíš, zda je mu líp.
Nijak mu neublížíš, když tu intoleranci mít nebude. Pomáhá to jen rozbíjet tu laktózu.
Jo a my teda ještě vyměnili Kendamil z kravské mléka za Kendamil z kozího. Ta tuba je teda o skoro 300 Kč dražší, ale dětem se kozí mléko lépe tráví.
Taky máme uplakané miminko, teď zkoušíme espunisan ![]()
@XLe píše:
Asi neporadím proč se zkazilo. Já to takhle zkoušela již u první a pokud se nespotřebuje hned, tak je dobré ho dát rozmrazit rovnou do lednice, ale i potom spotřebovat do pár hodin po rozmrznutí. I přes to, že někde uvádí klidně rozmrazit při pokojové teplotě a pak ještě ponechat max 12h v lednici, tak to mi nefungovalo.
Díky moc, to se mi to odstrikavani nevyplatí Teda. To je na prd. Před tolik neodstrikam. Musím to postupně nasbírat.
Ja mela taky zamrazene mleko a kdyz jsem ho zkusila malemu dat, tak ho odmital, pritom z prsa se nasledne napil normalne. Zkazene nebylo, teplota akorat, tak vubec nevim, cim to mohlo byt. Z lahvicky uz jednou mleko pil a v pohode. Docela me to mrzi, protoze jsem to mleko v mrazaku mela jako jistotu, ze malemu manzel ma co dat, kdyz se nekde zdrzim a ted mam strach, ze mu to nebude pit.
@Ernais píše:
Ja mela taky zamrazene mleko a kdyz jsem ho zkusila malemu dat, tak ho odmital, pritom z prsa se nasledne napil normalne. Zkazene nebylo, teplota akorat, tak vubec nevim, cim to mohlo byt. Z lahvicky uz jednou mleko pil a v pohode. Docela me to mrzi, protoze jsem to mleko v mrazaku mela jako jistotu, ze malemu manzel ma co dat, kdyz se nekde zdrzim a ted mam strach, ze mu to nebude pit.
A nechutnalo už třeba jinak? /mě to malý taky nenasal a z prsa hned pil. My měli flašku 3. Den po porodu a to jsem mu dala um, ještě jsem neměla mléko.
@Ernais ono to mléko když není čerstvé tak vždy nechutná úplně nejlíp co jsem slyšela, takže se ani nedivím ![]()
Já teda odstříkám co jde a jen chladím, vždy zvlášť každou dávku. Chlazené vydrží cca den max dva. A smíchám dávky až před krmením
Nemá smysl si MM dávat mrazit na dýl. Tak max týden předem jinak změní chuť. Ale i tak se musí hned po rozmrazení zpracovat jinak se zkazí.
Nechápu proč to na sáčcích na MM píšou jinak.
@XLe píše:
Já teda odstříkám co jde a jen chladím, vždy zvlášť každou dávku. Chlazené vydrží cca den max dva. A smíchám dávky až před krmením
Nemá smysl si MM dávat mrazit na dýl. Tak max týden předem jinak změní chuť. Ale i tak se musí hned po rozmrazení zpracovat jinak se zkazí.
Nechápu proč to na sáčcích na MM píšou jinak.
Jo taky jsem to tak michala, co se dá dělat ![]()
Holky nevíte jak často jak dlouho se opravdu může brát espunisan u kojence? Před každým kojením pět až deset kapek mi přijde opravdu moc, když navíc pocucává každou chvilku
Jé, holky které pojedete do zahraničí, to vám závidím. Vy, které jste příznivkyně „exotiky“, tak doporučuji Tunisko. Byla jsem tam už 2× a jak by můj táta řekl „voda žábě po pupek“. Jakože jdete kilometr od pláže do vody a pořád máte moře jen na kotníkách. Můj chlap se nechal ovlivnit v práci, kdy mu kolegové řekli, že s miminkem nejlepší být doma, takže letos žádné moře, žádná svatební cesta 😔 Možná ho ukecám třeba na Jižní Čechy, i když jsou od nás asi 300 km vzdálené 😃
@Nikca1996 Jo, nakupování pro miminko je moje největší zábava. Taky kupujeme v H&M, Sinsay. Sama si teď koupím maximálně tričko na kojení 😂
Gratuluji @lovean k blížící se svatbě. Taky mě to čeká, až 19. srpna 😃 Termín už máme od dubna minulého roku (kdy ještě nebylo ani zaděláno 😂) a bůhví proč jsem si myslela, že to chystání svatby s miminkem bude na pohodu 😂 Máme to teda větší - 38 lidí, ale i tak je mazec řešit všechno kolem toho.
@Sedmikráskakrásná Taky máme koupený Espumizan, ale ještě jsme ho nezačali brát. Doteď bral BabyCalm, ten je takovej přírodnější, ředí se kojeneckou vodou. Takže to chci kombinovat - jedno kojení dát Espumizan, druhé BabyCalm. Též mi totiž přijde, že je těch 5 kapek Espumizanu moc, když obsahuje takové „odborné“ látky, proto to budu kombinovat.
@kaleinad tak super mi máme nakonec 5.8 je to pátek ale moc nám to nevadí ale jak jsem si myslela že to bude pohoda tak nakonec nás tam bude i s děckama nějakých 16 protože mojí rodiče jsou rozvedení a můj otec kterého jsem dlouho neviděla přijede a bere sebou svoji ženu mamka si možná taky vezme přítele pokud bude chtít teď mám dvě nezletilé sestry tak ty tam taky budou no a takhle se to nakupilo
Já jsem tedy teď od měsíce zacls dávat probiotika. Jinak nás prdy netrápí, tak nic víc dávat nebudu. Mě jako dospělou espumozan ještě víc nadymal.
@an-na hotel jeste vyhlidly nemame, ted chlap prisel s tim, ze pry tam je nic moc voda, tak jestli radeji nepojedeme na Zlate piesky. Tak nevím, nevim… Ja chtela do nejdal od tchyne
![]()
@Luucka123 treba se tam nakonec potkáme, pokud teda pojedeme ![]()
@Nikca7 píše:
@Luucka123 treba se tam nakonec potkáme, pokud teda pojedeme
Třeba jo, my si vždy pronajmeme vilku a je to fajn ![]()