Miminka únor / březen 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
252
19.4.22 10:45

@Nikca7 @Nudašeď Díky holky! Já z toho měla stres, aby se mi malá nepřejídala. :oops:
Byla jste některá s prckem už na očkování? My máme dnes rotaviry a modlím se, aby bylo malé pak dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
19.4.22 11:05

@StepMom ja budu odkladat na pul roku - a davame jen povinne. Ridim se juniorem, kterej hexu nesnasel dobre, takze s ni zacnem az pozdejc, aby mala stihla nabrat.
Jinak ty nepovinny nedavam - ale to po zkusenosti s juniorem zase, kdy jsme chytli norovirus primo v nemocnici, coz byl masakr, ale prej je daleko horsi nez rotaviry a zvladl to v pohode. Hur jsem na tom byla ja a chlap :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
19.4.22 11:34

@Mala A. Záleží zda stihnu umýt láhev nebo ne. :)
Pokud to chce dojet hned po krknutí, tak ji to nechám, ale jakmile ji položím hned láhev umyju, takže již nemám co nabízet znovu. ;)
Ale někdy třeba krká dýl a pak se pokadí, a po přebalení chce znovu doplnit, tak to má klidně i po půl hodině, možná i hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
19.4.22 11:57
@StepMom píše:
@Nikca7 @Nudašeď Díky holky! Já z toho měla stres, aby se mi malá nepřejídala. :oops:
Byla jste některá s prckem už na očkování? My máme dnes rotaviry a modlím se, aby bylo malé pak dobře.

My byli na rotavirech pred 14 dny a v pohode. Za 14 dni jdeme na hexu. Jinak mame v planu dat vsechna povinna a nepovinna, pokud nebude mit nejake spatne reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
19.4.22 12:06

@Ernais tak to jsme na tom stejně s očkováním, taky dáváme všechna pokud nebude nějaký problém.

Holky mám jednu takovou možná stupidní otázku, vyvařujete lahve po každém použití nebo je jen umyjte tím speciálním přípravkem na lahve a dobrý? Já prozatím vyvařovala všechno, i uzávěry, ale dneska sem si řekla jestli mi náhodou nehrabe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
19.4.22 12:31

@lovean když nepřekročí cca 180-200ml na kg váhy za den tak myslím, že v pohodě..nám dr říkal spíše dolní hranici alespoň 120-150 ml/kg/den a je pravda, že když dá pár dnů za sebou jen něco málo přes 120 tak stagnuje na váze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
19.4.22 12:32

@StepMom ja odkladam jako @Nudašeď na pulroku, preci jen je predcasne narozeny, ted jsme meli antb a nemuzeme se i tak stale zbavit rymy, takze mu chci dat chviličku oddych. Rotaviry davat nebudu ale jinak vse. :)
@Nudašeď presne jak pises, kazde miminko je jine a proto i kazde pribira jinym tempem. Ja jsem se desila taky, ze bude uplne tučo ale co nadělám, kdyz proste pribira. Vidim, ze je hlavne stastny a spokojený a uz neresim, kdo by taky nepribiral kdyby furt jen lezel, ze jo :D Kdybych mu ja sama zpusobovala obezitu pozdeji cokoladama atd, to by byla jiná. A vlastne jsen do nej zamilovana at je tučínek nebo ne :D :srdce:
@el.leanor21 vyvaruju 1× denne spolecne s dudlikem, odsavackou pokud pouzivam denne, nekdy tam svihnu hracky co zrovna jedou, nekdy je jen otru specialnim hadrikem na ne, taky vyvaruju pudla na UM, ale ty ne kazdy den. Po každém piti nevyvaruju a ani nemyju spesl pripravkem, mam kartac na lahve z Medely tak to s nim pod horkou vodu projedu a u nas dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
19.4.22 12:48

My byly na rotarixu před 3 mi týdny, zítra dáme první hexu. A budeme dávat vše i nepovinné. U starší jsme dávali taky a to jsme meningokoky kompletně hradili. Starší má i neštovice, žloutenku a loni jsme dávali již klíšťovku a i chřipku.
Ale je pravda, že starší zatím měla jen v 7mi měsících prudkou alergickou reakci na první jaro a v roce ruka-noha-pusa a možná tak 2-3× rýmu a to je od půl roku v kolektivu a v září již půjde do školy. Reakce na očkování max v místě vpichu, den průjmu a podráždění nic víc. Takže já jsem přesvědčená, že to takhle bylo v pořádku. Tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
19.4.22 12:54

Tak já láhve a odsávačku myji jen horkou vodou. Sterilním teď již jen tak ob dva dny, ze začátku jsem dělala denně. Ale již v porodnici říkali, že stačí jednou denně, když mi sterilnili kloboučky.
Ale nádobky na MM do lednice sterilním více méně pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
19.4.22 13:40

Já mám sterilizátor a po každém jídle lahvičky sterilizuju. Mám asi 7 lahviček, který točím, takže to tam pak nahážu po více kusech a je to. Jsem klidnější, když je to sterilní.

Holky, co máte holčičky, po Hexa vakcíně už se můžou nechat nastřelit naušničky, nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
19.4.22 14:27

My dávali první dceři v 4 měsících na doporučení Dr, prý je to nejlepší věk. Chtěl aby jsme byly alespoň 14dni po druhé hexe. A týden před ani po neočkoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
19.4.22 19:27

Neberete některá Azalii? dr. rikala, že začne působit po 10ti dnech, ale všude je psáno 7. Neříkala vám něco vaše dr.? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
20.4.22 21:30

Holky nevíte jak 2mesicni miminko snáší neštovice? U nás ve skolce teď řádí neštovice a bojím se, ze to malý chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
20.4.22 22:27

@Megosek mi jsme měli u druhého syna v 5 měsících a zvládli jsme to celkem dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
21.4.22 02:23

Tak holky my včera na kontrole u doktora 6 a půl tydne a malá na 4925gr a 57 cm :) pan doktor chválil jak už malá pěkně drží hlavičku :) a za tři týdny nás čeká první očkování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí