Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3436
21.7.15 21:51
@lucenka píše:
Nádobí do myčky/z myčky dává rád, stejně tak pomáhá s praním. Prostě ne na všechny děti fungují poučky z knížek ;)

mám kamarádku s dvojčaty, nebyly už kojenci, ale byly malí. chodila do práce, manžel přišel po noční, míjeli se ve dveřích. muž byl total. vyčerpaný a usnul, děti si našly zábavu-vysypaly vše sypké ze špajzu, vylily olej na podlahu, rozpatlaly máslo po lince a zemi, marmeládu snědly, pomazaly se, představte si v bytě to vypadalo jako apokalypsa. kámoška přišla ze zaměstnání a říkala total. rozhozená, seděla a brečela…děti se zabavily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.7.15 21:51
@brko píše:
však já bych netrvala na tom,,at mi pomuže s něčím, co nerad :) šlo by mi jen o to, aby pomohl.ty bys asi chtela, aby pomohl s něčím, co ho nebaví..no vzhledem k tomu, že máš na všechno řešení, bys určiět pro něj nejakou nechutnou práci vymyslela. což bych já dělat nemusela, protože by mi o to primárně nešlo.
a když tak pořád píšeš, jak by ti na všechno, co jsem navrhla jako řešení, dlabal, tak kde je ten chlapeček slušně vychovanej, kterého mužeš vzít do muzea? :nevim: muj kluk by porstě už dávno pochopil, že je lepší, když maminka kostky uklizet nemusí, protože má pak víc času na něja není třeba unavená (nadsázka-samozřejmě, že mě uklid kostek nesloží na kanape :) )
jinak an toto řešení jsme přišla sama, na to je kniha krátka. ale přiznávám, že když mám chvilku, tak do knihy kouknu..pro inspiraciPříspěvek upraven 21.07.15 v 21:48

Tak hračky si neuklizel dřív. Teď už s tím nějakou dobu nemá problém. Navíc teda uklid hraček (chování doma) a navsteva muzea, cesta dopravním prostředkem (chování na veřejnosti) je docela rozdíl

• Citovat
  • Upravit
brko
21.7.15 21:52
@mirecekblbecek píše:
mám kamarádku s dvojčaty, nebyly už kojenci, ale byly malí. chodila do práce, manžel přišel po noční, míjeli se ve dveřích. muž byl total. vyčerpaný a usnul, děti si našly zábavu-vysypaly vše sypké ze špajzu, vylily olej na podlahu, rozpatlaly máslo po lince a zemi, marmeládu snědly, pomazaly se, představte si v bytě to vypadalo jako apokalypsa. kámoška přišla ze zaměstnání a říkala total. rozhozená, seděla a brečela…děti se zabavily…

a tím chtěl básník říci co?

• Citovat
  • Upravit
brko
21.7.15 21:53

@smutnalucy nepsala jsi, že už jdeš spát? :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1957
21.7.15 21:54

@mirecekblbecek ale to je jejich vinna a muzou vyt radi, ze se nestslo nic vaznejsiho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
21.7.15 21:54
@brko píše:
a tím chtěl básník říci co?
že dětem stačí málo, aby si našly zábavu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.7.15 21:55
@brko píše:
@smutnalucy tak jasnýá, že týrání bitím je zcela jiná kapitola, nechápu, proč to zde zminuješ. to je něco jinýho, zcela jinej level.ale bití je ponižující vždy! krom toho lucenka si o ty rady píše konstantně sama.Příspěvek upraven 21.07.15 v 21:51

Mně jenom zajímalo, jak bys to řešila když by tvé chytré knížce došly rady.
Jinak úklid hraček už máme vyřešeny. Nikdy za to, že si nechtěl uklidit nedostal. Do chvíle, kdy jsem se mu rozhodla pomoct a on po mně mrsknul vláček. To dostal po ruce a vlak jsem schovala. Pak uz to šlo.

• Citovat
  • Upravit
mowla
21.7.15 21:58
@smutnalucy píše:
Tohle taky používám. Nevím jestli sis uvědomila ze tohle asi nebude ten pravý příklad sigroviny za kterou dite dostane na zadek :roll: a proto už to nechci dal rozebírat, jako já s dcerou resim problémy s odmlouvánim, křičeni na rodiče, ne vždy ale někdy, když není po jejim je to proste hysterka a ty s uklizením hracek :!

tak sem dej svůj příklad. A vidíš u nás doma se nekříčí, nebije a tohle prostě neznám.

• Citovat
  • Upravit
1521
21.7.15 22:05
@3HE píše:
@Ploskutáček mě také udivuje, jak dlouho dokážou lidi diskutovat o jednom a tom stejném pořád dokola… se zájmem pročítám…

já už toho chci pár stran nechat, ale jako správná naiva furt bojuju s větrnými mlýny a čekám aspoň zdání jistě ne souznění, ale aspoň tolerance jiného názoru, a třeba taky toho co nejlíp napsala kvaček, že každé dítě je jiné, a jsou to malinké krůčky zjistit jak jeho výchovu pojmout. Snad mi neupřete ten fakt, že každé dítě má jiný temperament??
Tak jak mně přijde na hlavu abychom celá rodina překračovala kostky (palačinky už radši ani nezmíním) tak tobě brko přijde na hlavu plácnout (sorry DLE TEBE ZBÍT) po zadku dítě kterému jsi 3× řekla že tácky v restauraci nesmí házet kolem stolu. Co jako zde má být ten následek, tak buď vysvětlím že ještě jednou a odcházíme (a co můj oběd) a nebo vysvětlím že ještě jednou a dostane na zadek. Obě máme stejný cíl, nemít doma fracka :nevim:
PS. já s ní pak večer v klidu o tom mluvím co se za den událo, zamotávám do pohádky, nechávám ji doříct jak ona si myslí že by to mělo být, ale prostě někdy to nestačí, pochopte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
21.7.15 22:10

@lucenka

V populaci c:a 7 miliard jedincu. Tezko verit, ze se tu to 1% podarilo vychytat :nevim: A taky tezko verit, ze normalni lidi jsou normalni diky tem fackam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
21.7.15 22:10

Mám tetu, matku bratrance, ta nikdy na něho ani nezvýšila hlas, když byl malý, byl to pořádný výlupek. pamatuji si dodnes situaci-bratranec, rozežranec na mě hodil, přímo do hlavy baterii, nebyla to náhoda, ještě dnes si vybavuju, že jsem brečela hodně dlouho a šla za tetou, ona ho omlouvala, nic mu neudělala. mám v sobě ještě pořád pocit křivdy a hořkosti a to už je opravdu hodně let, bratranec je jen málo mladší než já a nebyli jsme mimina. já bych mu ubalila, to by viděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
21.7.15 22:11
@brko píše:
@smutnalucy nepsala jsi, že už jdeš spát? :mavam: :kytka:

jo a už idu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
21.7.15 22:13
@mirecekblbecek píše:
Mám tetu, matku bratrance, ta nikdy na něho ani nezvýšila hlas, když byl malý, byl to pořádný výlupek. pamatuji si dodnes situaci-bratranec, rozežranec na mě hodil, přímo do hlavy baterii, nebyla to náhoda, ještě dnes si vybavuju, že jsem brečela hodně dlouho a šla za tetou, ona ho omlouvala, nic mu neudělala. mám v sobě ještě pořád pocit křivdy a hořkosti a to už je opravdu hodně let, bratranec je jen málo mladší než já a nebyli jsme mimina. já bych mu ubalila, to by viděl.

A mě by se to nestalo, protože mám děti vychovaný a vědí, co se sluší a patří. :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
3436
21.7.15 22:14

@mowla nechval dne před večerem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.7.15 22:17

@mirecekblbecek ale to neznamená, že děti, které nedostávají na zadek, budou všechny stejné, jako tvůj bratranec… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí