Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
21.7.15 21:25
@lucenka píše:
Moje dítě by ty kostky odsunulo stranou a dráha by se mu tam vešla. Že se o něco natáhne, tak je mu to jedno. Jaký by byl teda další postup?

já chápu, že si chceš to plácnutí mermomocí obhájit a že chceš někoho-v tomto případě mě-nachytat, abych napsala, že nevím.
ale jak mužeš vědět, jak bude tvoje dítě reagovat? zkoušela jsi s ním někdy komunikovat tak, jak jsem uvedla na tomto modelovém příkladu? tedy nenakazovat, ale popsat situaci? v tom je totiž rozdíl. každopádně ani tak bych kluka nenutila kostky uklidit. uklidila bych je sama a : „kostky jsem ti uklidila, ale zdrželo mě to. chtěla jsem ti udelat palačinky, ale ted nemužu, jsem ve skluzu.krom toho jsem kostky schovala, abych je po tobě nemusela pořád uklízet“

jojo, ted mi napíšeš: Muj kluk by na to dlabal, on palačinky nemusí, je mu jedno, že jsme to uklidila… :pankac:

• Citovat
  • Upravit
brko
21.7.15 21:27
@smutnalucy píše:
a ted mužů jít v klidu spat :P :P

tož dobrou

Příspěvek upraven 21.07.15 v 21:30

• Citovat
  • Upravit
brko
21.7.15 21:28
@smutnalucy píše:
Jo ták, ony ty kostky nakonec byt uklizeny nemusejí (já nevím co jste se chytly tech hracek) protože RESPEKTUJE cela rodina! Díky díky to jsem potrebovala a ted mužů jít v klidu spat :P :P

jinak ano, o tom to je. respektuje rodič dítě a dítě rodiče. nevede se mocenský boj.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.7.15 21:31
@brko píše:
já chápu, že si chceš to plácnutí mermomocí obhájit a že chceš někoho-v tomto případě mě-nachytat, abych napsala, že nevím.
ale jak mužeš vědět, jak bude tvoje dítě reagovat? zkoušela jsi s ním někdy komunikovat tak, jak jsem uvedla na tomto modelovém příkladu? tedy nenakazovat, ale popsat situaci? v tom je totiž rozdíl. každopádně ani tak bych kluka nenutila kostky uklidit. uklidila bych je sama a : „kostky jsem ti uklidila, ale zdrželo mě to. chtěla jsem ti udelat palačinky, ale ted nemužu, jsem ve skluzu.krom toho jsem kostky schovala, abych je po tobě nemusela pořád uklízet“jojo, ted mi napíšeš: Muj kluk by na to dlabal, on palačinky nemusí, je mu jedno, že jsme to uklidila… :pankac:

Jo zkoušela jsem to uklidit a bylo mi jedno, že bude bez jídla/vecernicku. Takže to jsem udělala párkrát. Stejně tak jsme preskakovali v obýváku jeho hračky (je dost velký, takže se sem toho vejde hodně). Další rada?

• Citovat
  • Upravit
brko
21.7.15 21:32
@stock píše:
Ano, tam kde rodice nemaji cas na vychovu. Zkratka diteti jednu vrazi a je vychovano. Jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva. Deti se neplacaji, nerezou, nefackujou, nepohlavkujou atd. Detem se NEUBLIZUJE! A kde zacina nizka socialni vrstva?

sakryš, ted mám chut neco napsat, ale dostala bych ban :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3436
21.7.15 21:34

@stock my se tu bavíme o jedné facce za x dnů, prostě totální prkotina, naproti tomu víš jak musí krutě ubližovat rodič dítěti, aby mu je soud odebral? A jak to dítě pak trpí? Ale soud zastává názor, že lepší špatný rodič, než ústav, bohužel. Neřeš me kraviny, stejně si to budeme dělat tak, jak každá uznáme za vhodné a rady druhých nám jsou ukradené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.7.15 21:35
@stock píše:
Je zajimavy, x stoleti ty facky nepomohly a porad se tvrdohlave praktikuji. Svata ani ne, ale nefackovana a nefackujici a vtip vychovy spociva prave v tom nemit nevychovanyho spratka. A zadny dite se nerodi zly, delajici naschvaly a nebo nevychovany.

Asi pomohly, když se stále používají a je tu x generací normálních dospělých.

A dítě se může narodit zlé. V populaci je cca 1% genetických psychopatu ;)

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
21.7.15 21:36
@marmelada78 píše:
Jenže na to @lucenka nemá čas, potřebovala dítě vychovat rychle a ne se s tím crcat, páč by jí děcko dělalo ostudu v muzeu, pochop to. :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.7.15 21:36
@lucenka píše:
Jo zkoušela jsem to uklidit a bylo mi jedno, že bude bez jídla/vecernicku. Takže to jsem udělala párkrát. Stejně tak jsme preskakovali v obýváku jeho hračky (je dost velký, takže se sem toho vejde hodně). Další rada?

hele já s tebou tuhle debilní hru hrát nebudu. rady jsi dostala, evidentně i kdybych ti napsala sto rad navrch, tak bys pořád psala, jak je mu to jedno, jak to nepomáhá a pod. ty bys ho zbila, já bych to s ním druhý den zkusila znova. pomohla bych mu kostky uklidit, pak bych ho požádala, aby pomohl on mně (symbolicky dle jeho možností, třeba dát nádobí do myčky). Prostě bych si cestu našla. Ty NE.ehm,vlastně ty taky :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.7.15 21:41
@brko píše:
hele já s tebou tuhle debilní hru hrát nebudu. rady jsi dostala, evidentně i kdybych ti napsala sto rad navrch, tak bys pořád psala, jak je mu to jedno, jak to nepomáhá a pod. ty bys ho zbila, já bych to s ním druhý den zkusila znova. pomohla bych mu kostky uklidit, pak bych ho požádala, aby pomohl on mně (symbolicky dle jeho možností, třeba dát nádobí do myčky). Prostě bych si cestu našla. Ty NE.ehm,vlastně ty taky :roll: :roll:

Nádobí do myčky/z myčky dává rád, stejně tak pomáhá s praním. Prostě ne na všechny děti fungují poučky z knížek ;)

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
21.7.15 21:45

@Ploskutáček mě také udivuje, jak dlouho dokážou lidi diskutovat o jednom a tom stejném pořád dokola… se zájmem pročítám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.7.15 21:47
@lucenka píše:
Nádobí do myčky/z myčky dává rád, stejně tak pomáhá s praním. Prostě ne na všechny děti fungují poučky z knížek ;)

však já bych netrvala na tom,,at mi pomuže s něčím, co nerad :) šlo by mi jen o to, aby pomohl.ty bys asi chtela, aby pomohl s něčím, co ho nebaví..no vzhledem k tomu, že máš na všechno řešení, bys určiět pro něj nejakou nechutnou práci vymyslela. což bych já dělat nemusela, protože by mi o to primárně nešlo.
a když tak pořád píšeš, jak by ti na všechno, co jsem navrhla jako řešení, dlabal, tak kde je ten chlapeček slušně vychovanej, kterého mužeš vzít do muzea? :nevim: muj kluk by porstě už dávno pochopil, že je lepší, když maminka kostky uklizet nemusí, protože má pak víc času na něja není třeba unavená (nadsázka-samozřejmě, že mě uklid kostek nesloží na kanape :) )
jinak an toto řešení jsme přišla sama, na to je kniha krátka. ale přiznávám, že když mám chvilku, tak do knihy kouknu..pro inspiraci

Příspěvek upraven 21.07.15 v 21:48

• Citovat
  • Upravit
1521
21.7.15 21:47
@brko píše:
hele já s tebou tuhle debilní hru hrát nebudu. rady jsi dostala, evidentně i kdybych ti napsala sto rad navrch, tak bys pořád psala, jak je mu to jedno, jak to nepomáhá a pod. ty bys ho zbila, já bych to s ním druhý den zkusila znova. pomohla bych mu kostky uklidit, pak bych ho požádala, aby pomohl on mně (symbolicky dle jeho možností, třeba dát nádobí do myčky). Prostě bych si cestu našla. Ty NE.ehm,vlastně ty taky :roll: :roll:

ale proč se do ní furt navážíš, dyť nenapsala nic co by se vůbec blížilo tomu: „zbít ho za neuklizení hraček“ Já to chápu že ty to plácnutí bereš v tom nejhorším možném pohledu, ale vlastně nechápu, jak to pak odlišíš od toho co tomu dítěti úmyslně ubližuje za účelem trápení. Neříkej mi PROSÍM že neodlišuješ 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.7.15 21:49

@smutnalucy tak jasnýá, že týrání bitím je zcela jiná kapitola, nechápu, proč to zde zminuješ. to je něco jinýho, zcela jinej level.ale bití je ponižující vždy! krom toho lucenka si o ty rady píše konstantně sama.

Příspěvek upraven 21.07.15 v 21:51

• Citovat
  • Upravit
1957
21.7.15 21:50

No…ja sama jsem z generace, kdy facky a biti byly normalni vychova. K jakemukoliv nasili mam diky tomu neskutecny odpor. To si vazne nekdo myslite, ze par facek neco vyresi, krome toho, ze si matinka, dost spatna, sklidni vztek? A naprosto staci byt DUSLEDNA a jinak je to JEJI vychovne selhani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí