Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Prosím nevíte někdo kde bych našla podobné místo kde jsou kameny? Chceme s dětmi namalovat kameny pro onkologické pacienty ke dni boje proti rakovině a u nás je všude jen tráva a bláto. Bydlíme v Bohumíně takže Moravskoslezský kraj.
Moc děkuji za případné odpovědi ![]()
Měl jsem sepsanej dlouhej elaborát, ale seklo se mi emimino při načítání…
![]()
Zkus si vygůglovat prodejce písku a štěrků v okolí, mívají i oblázky apod… Já cca před 4 lety kupoval na Vysočině, tuna stála kolem 600-700,–Kč… Třeba by ti na dobročiný účely pár šutrů i věnovali…
![]()
Zkus třeba tady https://gemix.cz/cenik/… ![]()
Různý kameny bývají k dostání i v zahradních centrech, ale tam už je to pekelně předražený…
![]()
@Janli píše:
Zahradní centra a hobbymarkety.
Zrovna jsem psal… V hobbymarketech pekelně předražený… Kdyžtak prodej písku a štěrků, tam to pořídí za zlomek ceny, klidně prodaj třeba jen metrák, když si tam dojede s vozejkem… A za pár drobáků na pivo by jí určitě nechali vybrat pár kousků do tašky…
![]()
@mayecka píše:
Ahoj holky. Prosím nevíte někdo kde bych našla podobné místo kde jsou kameny? Chceme s dětmi namalovat kameny pro onkologické pacienty ke dni boje proti rakovině a u nás je všude jen tráva a bláto. Bydlíme v Bohumíně takže Moravskoslezský kraj.
Moc děkuji za případné odpovědi
Běžte k řece tam budou určitě
Z potoka bych neodnasela, prijde mi to podobne narusovani jako staveni “trpasliku” do vysky z kaminku.
Co nejaky prodej v lomu, sterkovna apod?
V hobbymarketech a zadhradnich centrem to bude hodne drahe.
@mayecka píše:
Děkuji moc všem
jinak aby to vaše malování a sbírání kamínku bylo co k čemu. Tedy aby to našli lidé, kterým se to líbí.
Já třeba tyhle nabarvené kameny, které do přírody nepatří (i když ty co budou patřit k boji proti rakovině, ty nechám, protože sama tuto nadaci podporuji) vyhazují do popelnice.
Tedy nenechávám je pro druhé, ale likviduji
@smajlik345 Ahoj. Nebudeme je dávat po venku. 12.5 se odnesou namalované nadaci která roznáší kytičky každoročně. Letos vybírají kamínky s tímto motivem a nesou je onkologickým pacientům ![]()
@smajlik345 píše:
jinak aby to vaše malování a sbírání kamínku bylo co k čemu. Tedy aby to našli lidé, kterým se to líbí.
Já třeba tyhle nabarvené kameny, které do přírody nepatří (i když ty co budou patřit k boji proti rakovině, ty nechám, protože sama tuto nadaci podporuji) vyhazují do popelnice.
Tedy nenechávám je pro druhé, ale likviduji
Jako fakt? ![]()
@mayecka píše:
@smajlik345 Ahoj. Nebudeme je dávat po venku. 12.5 se odnesou namalované nadaci která roznáší kytičky každoročně. Letos vybírají kamínky s tímto motivem a nesou je onkologickým pacientům
Děkuji za dovysvětlení
Já myslela, že kdo je najde tak je má místo normální kytičky s nějakou informací kde může poslat peníze. Jak říkám jediné kameny, které by jsem nechala, možná bych jsem si je i vzala domů. Tak tedy pošlu jen peníze ![]()
@Sára 1 píše:
Jako fakt?
Ano a co vím tak je nás víc co to vyhazujeme.
Za mě - nelíbí se mi to, do přírody to nepatří a spíš to nutí lidí chodit o to víc do přírody jak sbírat normální kameny, tak potom i chodit a hledat pomalované. A už tak je těch turistu v přírodě hodně a jen plaší zvěř.
Já neříkám, že všichni a že by do přírody lesa chodit neměla. To ne, ale bohužel od zavření obchodů je to většina lidí, kteří se neumí chovat, kameny na stromech, v hnízdech ptáků, psy puštění na volno atd…
@smajlik345 píše:
Ano a co vím tak je nás víc co to vyhazujeme.
Za mě - nelíbí se mi to, do přírody to nepatří a spíš to nutí lidí chodit o to víc do přírody jak sbírat normální kameny, tak potom i chodit a hledat pomalované. A už tak je těch turistu v přírodě hodně a jen plaší zvěř.
Já neříkám, že všichni a že by do přírody lesa chodit neměla. To ne, ale bohužel od zavření obchodů je to většina lidí, kteří se neumí chovat, kameny na stromech, v hnízdech ptáků, psy puštění na volno atd…
Chodím do přírody pořád stejně. Tento týden našel syn pomalovaný kamínek ve městě. Měl strašnou radost.
Taky se mi to nelibi, rozmohlo se to natolik, ze za chvili uz nebude v prirode jedinej nepocmaranej oblazek. Lidi delaji na oblazky nalety jak sarancata. Je to jako kdyz zakazali pod tucnou pokutou odnaset z plazi pisek, protoze kazdy si odnese trosku, ale v souctu je to nekolik tun za kazdou sezonu. Je to devastovani prirody, bohuzel si to tihle kaminkovi maniaci neuvedomuji