Mít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1431
11.7.16 00:09

Proč nedostatek zodpovědnosti? Mít dvě děti je zodpovědné a tři už ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
11.7.16 08:37
@Anonymní píše:
Ahoj holky:) Ačkoli mám brzy po porodu druheho ditete, nějak se nemůžu zbavit myšlenek na treti, resp. zda ho mít či ne nebo možná jde spíš o to kdy:) Pokud by se někomu chtělo podělit se o svůj pohled na věc budu ráda. Doma máme 4letou a tři měsíční holčiny. Práci máme oba, vlastní bydlení taky (rodinný domek po babičce), letos mi bude 30. Vždy jsem tři děti chtěla, přítel proti není. Přemýšlíme o tom, zda jít do třetího už příští rok nebo počkat až bude nejmladší tři roky a mezitím jít třeba na dva roky zase do prace. Jaké jsou podle vás výhody a nevýhody? Vím, že člověk míní a život mění, berte to prosím spíš jako uvahu, pokec :) jsem anonym, chodí sem známí, dekuju :)

Uvažovala jsem přesně v tomhle období taky (2-3měsíce po druhém porodu), s odstupem tří let od druhého dítěte to přikládám určité hormonální hladině v těle, pocitu blaha či štěstí. Byla jsem silná v tom, co dělám - druhé dítě jsem zvládala bravurně a připadalo mi, že třetí by bylo super. Vždy jsem chtěla tři děti. Je mi přes 30 let. Nu, odstup tří let od porodu (cca) - současnost: třetí asi ne. S humorem říkám, že jen kvůli kočáru bych rodila, abych si koupila ten můj oblíbený. Ne, vážně, jsem ráda, že máme děti dvě. Dcera odrůstá, jíme u společného stolu, užívá si okolí, když někam jedeme, komunikuje, chystám ji na nástup do školky. Od září jako mnozí budeme vše platit 2× - škola obědy, školka obědy a školné, nyní jsme si dělala seznam zimních věcí - obě děti potřebují zimní boty, my taky (a to kupujeme dětem a my až se opravdu skoro rozpadají), kombinézy, bundy, sami bychom potřebovali novou výbavu, řešíme taky malou „mateřskou“, těšíms e do práce (pokud to však skrze hlídání a nemoci dětí půjde)…ne, pro třetí převažuje opravdu sloupec „proti“. Bohužel. Opravdu klesne finanční úroveň rodiny. Ať si říká kdo chce, co chce, více dětí je fajn, je to opravdu dar, ale když si vezmete stránku ekonomickou a i jinou, s každým dalším dítětem přibudou negativa a rizika. Opravdu nevkusně řečeno, omlouvám se, píšu v rychlosti, stručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
23.7.16 21:15

Ahoj holky,

po cca půl roce jsem sem opět zavítala (mezitím jsem občas ve volných chvílích pročítala i jiné diskuze :lol: ) a díky všem za názory. Stěhovat se neplánujeme, spíš než řešit bydlení radši budu s děckama cestovat. Jak jsem už psala, když by bylo nejhůř, obětujeme holt tu ložnici, když bychom se rozhodli pro třetí mimčo. Za tu dobu o tom pořád uvažuju, není den, kdy bych si nerozebírala pro i proti a pravda, kdyby tu ty rozumové proti nebyli, pocitově bych do toho šla :oops: :srdce: :pankac:
Jinak k pokecovému tématu: I já jsem si vlastně celý svůj život myslela, že dvě děti jsou ideální a vždycky jsem mluvila o tom, že bych chtěla dvě děti. Ale když jsem poznala muže, ten chtěl minimálně dvě děti, já maximálně. A po prvním porodu jsem řekla, že i ty tři by teda šly. :) Po druhém porodu jsem řekla totéž… A je pravda, že po druhém synovi, když jsme byli u fotografa na rodinné focení mi na těch fotkách prostě přijde, že tam někdo chybí, i doma u stolu, že by to prostě ještě jedno dítko chtělo. Ano, je to čistě pocitová věc. :kytka: Za sebe třeba vím, že pokud bych se vrátila po dvou dětech do práce, tak už si třetí (pokud by se nějakým nedopatřením nezadařilo) nepořídila. Prostě pokud, tak je chci mít za sebou, nechci mít dva sourozence a třetího „jedináčka“, na druhou stranu, pokud by to tak bylo, dva už budou soběstační a na třetí víc času… :) Ale mě to třeba teď se dvěma dětma přijde super, víc v pohodě než s jedním. A jak mi řekla jedna kamarádka: radši litovat věcí, které jsem udělala a prožila než litovat něčeho, co mohlo být, ale není. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
6.8.16 22:54
@Inaris píše:
Tak to udělej tak, jak Ti velí city. To je nejdůležitější.
Ostatně, stejně v životě každé svoje rozhodnutí „zaplatíme“. :-)

Tak ono právě podle mého nejde jen o ty city… Kdyby jo, tak tu vlastně nediskutuju. :oops: ;) :lol: Ale jinak souhlas, každé rozhodnutí nás někam posune a musíme tím přijmout i následky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.17 23:40

Dámy, taky tohle řeším, musím to vyřešit sama, ale někdy pomůže si o tom popovídat, utřídit si myšlenky… Mám dva kluky a přemýšlím o třetím. Plánovala jsem to tak trochu, ale teď už si nejsem tak jistá. Kluci jsou už samostatní, 4 a 6, o víkendu jsem byla po spoustě let na bruslích, přemýšlím, že si koupím lyže a budu s dětma lyžovat a nejen to. Jenže s miminkem bych byla zase na 3-4 roky mimo. Je mi 37, finančně bychom zvládli. Takže přemýšlím, jestli se chci omezovat… Zní to fakt blbě, ale tak nějak to je.
No, nevím, někdy si říkám, že bych moc ráda ještě chovala miminko, kojila, nosila ho… Někdy zase, co blázním, mám dva zdravé kluky, proč pokoušet „osud“…

• Citovat
  • Upravit
5894
9.1.17 23:49
@Anonymní píše:
Dámy, taky tohle řeším, musím to vyřešit sama, ale někdy pomůže si o tom popovídat, utřídit si myšlenky… Mám dva kluky a přemýšlím o třetím. Plánovala jsem to tak trochu, ale teď už si nejsem tak jistá. Kluci jsou už samostatní, 4 a 6, o víkendu jsem byla po spoustě let na bruslích, přemýšlím, že si koupím lyže a budu s dětma lyžovat a nejen to. Jenže s miminkem bych byla zase na 3-4 roky mimo. Je mi 37, finančně bychom zvládli. Takže přemýšlím, jestli se chci omezovat… Zní to fakt blbě, ale tak nějak to je.
No, nevím, někdy si říkám, že bych moc ráda ještě chovala miminko, kojila, nosila ho… Někdy zase, co blázním, mám dva zdravé kluky, proč pokoušet „osud“…

Nechej to nahode. Blbe to zni, ale peru se s tim podobne. Ja ma teda navic bydleni, do 3+1 se nevejdeme s 3 dětmi. A hypoteku nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.17 23:52
@xjuklickova píše:
Nechej to nahode. Blbe to zni, ale peru se s tim podobne. Ja ma teda navic bydleni, do 3+1 se nevejdeme s 3 dětmi. A hypoteku nechceme.
:) No, máme taky malý byt… Tři děti v jednom pokojíčku by to znamenalo… Tak nevím…
  • Citovat
  • Upravit
667
9.1.17 23:54

Já bych už nechtěla, ale to je jen můj názor. Mě dvě děti stačí, nikdy jsem o třech ani neuvažovala, ani mě to nenapadlo, prostě tak nějak automatiky odjakživa dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
9.1.17 23:56

Znám jen dvě rodiny z blízkého okolí co mají 3 děti ve 3+1 a ta jedna rodina to vyřešila, že rodiče spí v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.1.17 00:09

Tak hodně záleží, jak je ta 3+1 veliká a jak je řešená. Případně jaké má možnosti překopávek. Znám takhle rodinu se třemi, jednu i se čtyřmi dětmi.
Jinak v tomhle těžko radit. Je jasný, že sklouznout z odrostlejších dětí do miminka je šok. Na druhou stranu, mimčo vyroste, tobě se zas otevřou možnosti a budeš mít už naplněnou potřebu tří dětí. Navíc bys to stihla před 40kou..Zvaž to, no :think: Nebo to nech, jak se říká, koňovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
10.1.17 00:14
@Anonymní píše:

Mám úplně ty samé myšlenky. Mám taky dva kluky a chtěla bych třetí a jako na just se nedaří :,( A čím déle se nedaří, tím víc mám pocit, jestli si tím jen zbytečně nezkomplikuju život (zrovna vybírám dovolenou a je to peklo, se třema dětma se neubytujem snad nikde), bylo by třeba nové auto atd. Kluci jsou menší, než tvoji a teprve teď se s nimi začíná dát něco dělat a zase by se to na nějakou dobu zastavilo.
Na druhou stranu, když si představím, že už nikdy nebudu těhotná, nikdy nebudu mít to malinké miminko, tak je mi strašně smutno. Prostě mi tu ten jeden človíček ještě chybí.
A s tím osudem je to taky přesné - co když nebude zdravé, stačí, když bude uřvané, nebo komplikovaná povaha atd. Proč si kazit něco, co jsme doteď vybudovali…

• Citovat
  • Upravit
553
10.1.17 00:29

Já taky měla dva kluky a chtěla jsem třetí dítě. Ale na druhou stranu mi dávali pěkně zabrat. Manžel mi řekl, že mu dvě děti stačí a jestli chci třetí, tak ať se rozhodnu sama. Tak jsem se rozhodovala a rozhodovala, až sem zjistila, že jsem těhotná. Takže teď už máme kluky tři. Zpětně jsem za tu „nehodu“ ráda, protože bych možná nesebrala odvahu a bylo by mi to pak líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.17 00:35
@Elenloth píše:
Mám úplně ty samé myšlenky. Mám taky dva kluky a chtěla bych třetí a jako na just se nedaří :,( A čím déle se nedaří, tím víc mám pocit, jestli si tím jen zbytečně nezkomplikuju život (zrovna vybírám dovolenou a je to peklo, se třema dětma se neubytujem snad nikde), bylo by třeba nové auto atd. Kluci jsou menší, než tvoji a teprve teď se s nimi začíná dát něco dělat a zase by se to na nějakou dobu zastavilo.
Na druhou stranu, když si představím, že už nikdy nebudu těhotná, nikdy nebudu mít to malinké miminko, tak je mi strašně smutno. Prostě mi tu ten jeden človíček ještě chybí.
A s tím osudem je to taky přesné - co když nebude zdravé, stačí, když bude uřvané, nebo komplikovaná povaha atd. Proč si kazit něco, co jsme doteď vybudovali…

Přesně, mluvíš mi z duše. Moji jsou už ve školce, ja v práci, po letech doma jsem se fakt těšila :) ale dětské věci mám pořád schované…

• Citovat
  • Upravit
9550
10.1.17 00:35

Ahojky, ja my jsme vyrostly se segrama v jednom pokojíčku, meli jsme 3+1 a bylo to v pohode… Jasne ze jsem chtela svuj vlastni pokoj, ale ve 3 byla sranda :) naštěstí jsme byly všechno holky, tak jsme mohly byt spolu celou dobu…
Ted mame taky dve dcerky a staci n, chteli jsme 2, ale taky si neumím predstavit, že uz nikdy nezažiju ten pocit mít ten zazrak v sobe… Pro. Me byla těhotenství snad nejkrásnějšími… Aby to zas teda nevyznělo blbe. Ale. Milovala jsem ten pocit. Ted se chráníme, ale kdyby se zasahem vyssi moci zadařilo, nevzdali bychom se ho… Treba by se konečně postestil kluk :)
Akorat je fakt, ze uz se tesim, az holky trochu odorstou, začnem Jezdit na zámky, hrady, náročnější výlety… A s miminkem by to bylo zase na zacatku… A za par let uz asi nebudu mít energii na neustále probdělé noci :mrgreen: :)
Jsou to Dilemata… Ale deti jsou zkratka zazrak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
10.1.17 00:51

Ahoj holky, já mám 40, první syn bude mít 17 a teď máme 7mi měsíční mimčo. Dřív jsem to tak neřešila a myslela si, že bude jedno. Druhé těhu jsem plánovala až později a upřímně, kdybych se mohla rozhodnout znovu a vše vyšlo, tak bych chtěla 2dítě dřív. Ne kvůli věku, ale s ním spojenými komplikacemi. Jestli bude mimi zdravé atd. Paradoxně bych chtěla taky ještě 3 mimčo.., ale bojím se, aby bylo v pořádku. Takže, za mě určitě neváhat! Za tu radost to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí