Mít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.2.16 12:56

Mít třetí dítě

Ahoj poradíme me mám syna 6.let a dceru 2.roky přítel by chtěl ještě jedno dítě ja přemýšlím jestli ano nebo ne popravdě bych chtěla ale bojím se te to nezmladnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
12.2.16 14:56

Holky nas treti benjaminek uz je na světe, je mu 6 tydnu a je to neco nádherného. Jsme šťastní, ze jsme do toho šli :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
12.2.16 15:05

@Janina1983 ahoj, taky jsem měla obavy, ale nakonec jsme se rozhodli a už není cesty zpět :-) Záleží, co myslíš tím nezvládnu - finančně, fyzicky, psychicky? Já zatím taky nevím, jaké to bude, ale už se moc těším. Asi si to chce dát na misku vah pro a proti, promyslet to a uvidíš, ono to vyplyne ;)
@Linda1978 gratuluji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
12.2.16 20:38

Mít nebo nemít třetí dítě?

Ahoj holky, přidávám se do diskuze a chtěla bych znát názor nezaujaté strany. :mavam: :palec:
Máme doma 2 úžasné kloučky, starší je trochu poděs, akční 2,5leťák a zhruba 3měsíční hodné miminko. :srdce: :hug: Mně je 31let, mám skvělého muže (30let), jsme spolu přes 10let, svoji 4roky, myslím, že si rozumíme, muž se vším doma i ohledně dětí hodně pomáhá, nemáme dluhy i něco málo máme ušetřeno, máme vlastní rekonstruovaný byt 3+1 (pravda je v paneláku a není úplně veliký cca 75m2) a velkého psa, příjmově jsme na tom asi normálně průměrně, auto máme taky své a velké (Citroen Berlingo). :mrgreen:

Téma třetího potomka je u nás tak nějak otevřené, dřív jsem chtěla max. 2 děti, ale ti dva jsou tak super, že v podstatě po každém porodu (a první nebyl nic moc i šestinedělí bylo krušné, malý měl blbou polohu a dost mě potrhal, druhý šel „jako po másle“) jsem říkala, že i ty 3 děti by šly.
Co řeším? Jsem pořád na vážkách, 2 jsou praktičtější, nejspíš by spolu všichni museli být v 1 pokoji (cca 12m2, vyřešit by se to dalo celkem v pohodě, v nejhorším se my můžem vzdát ložnice a spát v obýváku), ale je to „vhodné“ 3 děti do 1 menšího pokoje, dá se to?
Chtěli bychom i cestovat a výletit (ne nutně do zahraničí, ale když bude možnost a peníze…), což s děckama jde, jen právě se trochu bojím té finanční náročnosti např. lyže apod. Já jsem jedináček, muž ze tří sourozenců a zas chtěli bychom dětem „dát to nejlepší“, aby mohli dělat, co je bude bavit, nějaké kroužky a ne, že pořád uslyší, že na to není, to bychom zas nechtěli, na druhou stranu vyložený život „v luxusu“ podle mě není úplně dobrá škola do života.
S babičkama je to horší, mužova strana se moc nezajímá, nepomůže, nepohlídá, občas nějaký dárek, funguje jen moje máma, která má ale složitější situaci doma s dlouholetým partnerem, který je dlouhodobě nemocný.
Jinak kluci jsou chtění a naplánovaní, ale i tak jsme začali „trochu pozdě“ vzhledem k mému věku, 3. dítko bychom případně chtěli mít tak do 1-2let, což je další aspekt, jestli to není moc velké sousto 3 malé děti do cca 5let. :think: Ale když nám vyšel malý (d)Rak a Štírek, tak by to asi tu Rybku chtělo (pohlaví neřešíme 3 kluci by byli praktičtější, holčička by byla zas nová zkušenost a obohacení holčičí pohled na svět :) )… ;) :mrgreen: :jazyk:

Můžu poprosit o vaše názory? Mít či nemít třetí (vím, že si to musíme rozhodnout my, jde mi o názory nezaujatých lidí :palec: )? Moc děkuju! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.2.16 20:44

Já bych do toho nešla ani náhodou. 3 malé děti je moje noční můra, nevidím v tom jedinou výhodu. Ale já otevřeně přiznávám že jsem sobec a chci mít i jiné role než jenom tu maminkovskou a se 3 dětmi se ty ostatní plní dost těžko. Radši budu mít 1 nebo 2 a užiju si je než se honit jako blázen a ani nevědět jak vyrostli.
Vadil by mi i ten 1 pokoj pro všechny, děti porostou, budou mít větší nároky na soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
12.2.16 22:32

@terien Díky moc za názor! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.2.16 22:43

@Mmmanka, záleží po čem toužíš…My máme tři a nebýt stará, šla bych klidně do čtvrtého…Ale je pravda, že je mám co cca 5.let - což je výhoda…jinak dle mého není nic lepšího a hodnotnějšího pro dítě než sourozenec :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
13.2.16 08:38

@Mmmanka koukám děti samá voda :D Já mám také tři, jsme zatím také v 3+1, cca 75 m2 a dá se to.. máme to přesně takle starší dvojčata spolu větší pokoj, menší má menší pokoj a my máme postel v obýváku, není to úplně hrůza jak to zní :mrgreen: Nicméně budeme se snad brzy stěhovat do většího.. POkud ještě jedno miminko chceš, šla bych do toho :pankac: Ono v dnešní době, co tak pozoruji už není zase takové scifi mít tři děti :hug: A pokud oba normálně pracujete, nevidím v tom problém ani finanční :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
13.2.16 08:54

Tři děti v pěti letech? Za mne taky ne, byla bych pro větší odstup u nejmladšího…jak vsechne děti nastoupí do školy, tak ty nároky stoupaji skokove. Známí mají holky dvanáct, deset a teď roční holcicku s tím že se budou stěhovat do 4+1.další zase mají ty tři děti v pěti letech ale po předchozích pohodpvych porodech se nejmladší narodil ve třicátém tydnu, takže vyšetření, vojtovka, mnohem více práce a péče a k tomu další dvě malé děti, co mají také své potřeby…no fakt mnamka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
13.2.16 09:41

Dík moc zatím všem. :palec: Prostě ta touha ještě po jednom dítku tam je, ale je to takové to srdce vs. rozum, tak chci znát i jiné pohledy na věc. ;)
Jinak @Inaris s hlídáním u prarodičů to není o tom, že bych se dětí chtěla zbavit, ale chci pro ně i „fungující“ vztah k prarodičům (aspoň k jedněm, kde o něj i stojí), aby se s nimi vídali a měli se rádi a když si my dva s partnerem díky tomu třeba jednou za pár měsíců vyjdem na večeři nebo tak, tím lépe. 8)
Jinak s těmi nároky je mi to jasné. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
13.2.16 12:22

@Mmmanka ahoj, jediné, co by mi u vás vadilo, je ten malý pokojík pro všechny děti. Za začátku to možná půjde, ale za pár let bude chtít být ten nejstarší sám, bude potřebovat klid a čas na úkoly a nebude se mu líbit mít při tom 2 hašteřící se sourozence za zády :think: Jinak si nemyslím, že by byla u vás nějaká jiná překážka z mého pohledu.
V mém okolí jsou 3 děti v 5ti letech dost časté a zvolili jsme to stejně tak.
@Inaris představ si, že výchova dětí je zodpovědná práce jako každá jiná. Já jsem například ani pracovat nikdy nepřestala a zaměstnavatel je se mnou spokojený.
@terien pokud jsi dobrý manažer a to matky s třemi malými dětmi většinou jsou, není důvod neplnit i další role než jen maminkovskou. Já si čas najdu na vše, vše je jen otázkou priorit. Je dobré od začátku vědět, čeho se chci a nechci vzdát, co zvládnu a jaké cíle už si neklást. Takže i Tvůj přístup - že o sobě víš, že jsi sobec a taky to, že organizačně a jinak nezvládneš jiné role než tu jednu, je vlastně super, protože si to uvědomuješ a podle toho volíš i počet dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
14.2.16 19:51

My si na treti počkali, starším dětem je 12 a 10 let a driv bych to tedy nechtěla. Starsi jsou uz samostatní i pohlídají
Pomůžou a nemusim je hlidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
16.2.16 08:42
@Inaris píše:
Tak jednak to neplatí vždycky, že sourozenec je „nejhodnotnější“, a druhak: v čem spočívá výhoda rození děcek po pěti letech? Kolik jsi toho zodpovědně zvládla v práci?Nerozumím tazatelce, proč když má dvě zdravé děti a v dnešní době neví, co bude za 5 let (jestli budou mít oba dva práci), tak proč třetí děcko? Z jakého důvodu? Doporučila bych raději se pořádně věnovat těm dvěma už narozeným. Pochopila bych přání mít holčičku, ovšem ve většině takto motivovaných rodičovství se rodí další kluk ;).
S hlídáním by Tě moje máma hnala: chtěla jsi děcka, tak s o ně starej, to není starost prarodičů. Lidi si nadělají dětí a pak nevědí, koho by otravovali s hlídáním.

A co platí vždy? Vždy jsem po Rd na 3 roky nastoupila do práce a pracovala. Ale nechápu, co ti je do toho…A výhoda mít děti po pěti letech je právě ta, že můžeš do práce, nejsi doma cca 9. let. Navíc, když se narodí miminko, jsou starší celkem soběstační…Jak to máš s rodiči a v rodině je jen tvůj problém, my máme velmi dobré vztahy a máme se rádi i naše děti (myslím své sourozence a rodiče), takže si je vzájemně hlídáme a navštěvujeme se :hug:. Ty by jsi pochopila… 8o :roll:…možná by to chtělo trochu pokory a hned by se ti žilo lépe… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
16.2.16 09:09

Překvapilo mě, kolik se tu sešlo negativních příspěvků. To, že nemáte zas tak pozitivní vztah k dětem přece neznamená, že to někoho nemůže naplňovat, tak proč hned ty negativní scénáře.
@Mmmanka Mně by na vaší situaci vadilo jen to bydlení. Máte možnost se výhledově přesunout do většího prostoru? Až děti porostou, tak už ten byt bude malý, budete si podle mě lézt na nervy. Takže pokud by byla možnost získat za pár let větší bydlení, tak bych do třetího šla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.16 16:07

Mít třetí dítě?

Ahoj holky:) Ačkoli mám brzy po porodu druheho ditete, nějak se nemůžu zbavit myšlenek na treti, resp. zda ho mít či ne nebo možná jde spíš o to kdy:) Pokud by se někomu chtělo podělit se o svůj pohled na věc budu ráda. Doma máme 4letou a tři měsíční holčiny. Práci máme oba, vlastní bydlení taky (rodinný domek po babičce), letos mi bude 30. Vždy jsem tři děti chtěla, přítel proti není. Přemýšlíme o tom, zda jít do třetího už příští rok nebo počkat až bude nejmladší tři roky a mezitím jít třeba na dva roky zase do prace. Jaké jsou podle vás výhody a nevýhody? Vím, že člověk míní a život mění, berte to prosím spíš jako uvahu, pokec :) jsem anonym, chodí sem známí, dekuju :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex