Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní ano na děti jsem sama, když je manžel pryč a už jsem si za ten skoro 1,5 roku zvykla
Jasně, že občas je to náročnější, jindy je to víc v klidu, ale nic jiného mi nezbývá. A to byl hlavní důvod toho ať začnu cvičit. Potřebovala jsem trochu zpevnit tělo a hlavně jsem potřebovala mít taky nějaký kontakt s dospělým člověkem
Letos už je to lepší, manžel pracuje částečně z domova, takže občas pomůže.
@Anonymní píše:
@berry4 tak jasně, já vím, že se může stát cokoliv a těhotenství nepřijde na povel. Jsem realista, jen si prostě nepřipouštím, že by měl být problém. Právě nemám ve zvyku malovat čerty na zeďŘekla bych spíš, že sbírám zkušenosti. Koukám, že máš velký věkový rozestup té nejmladší. Jak reagovaly starší holky, že budou mít ségru?
Moje cácora přetáčí oči při zmínce o dalším miminu, ale to připisuji spíš pubertě, než tomu, že by s tím opravdu měla nějaký problém
Ahojte, chci třetí dítě a úplně mne zaskočila reakce mých kamarádek…ty ses opravdu zbláznila, v dnešní době? Jako to zase nechápu já. Co je na tom špatného mít tři děti??? Kdysi to bylo běžné a v dnešní době z toho lidi dělají, jak kdyby to bylo divné.
Já se tomu musím opravdu smát. Nepotrpím si na značkové věci, nemusím cestovat k moři, žít v luxusu, ale co opravdu chci, tak to je mít velkou rodinu. To je jediný můj smysl života, pro mne je to víc, než košile z Orsaye nebo zájezd do Chorvatska. Copak už dneska lidi žijí jen pro peníze? Jak to je u Vás?
Jdi do toho!
Vidíš a kolem mě si zase s maminkama povídáme jak se to vrací, že mít tři děti už zase není tak neobvyklé, jako bylo třeba před deseti lety (nám příjde, zase mi není tolik
)… Já mám taky tři ![]()
@bundik píše:
Ahojte, chci třetí dítě a úplně mne zaskočila reakce mých kamarádek…ty ses opravdu zbláznila, v dnešní době? Jako to zase nechápu já. Co je na tom špatného mít tři děti??? Kdysi to bylo běžné a v dnešní době z toho lidi dělají, jak kdyby to bylo divné.Já se tomu musím opravdu smát. Nepotrpím si na značkové věci, nemusím cestovat k moři, žít v luxusu, ale co opravdu chci, tak to je mít velkou rodinu. To je jediný můj smysl života, pro mne je to víc, než košile z Orsaye nebo zájezd do Chorvatska. Copak už dneska lidi žijí jen pro peníze? Jak to je u Vás?
No - jde o to jestli takhle budou šťastné i ty děti. Já bych si tři nepořídila, mám stejný názor jako tvoje kamarádky. Radši budu mít 2 a trochu s nimi žít než mít 3 a sedět celý život doma na zadku protože na dovolenou nebudu mít prachy.
Co to máš za kámošky?
Já znám spoustu lidí, co mají tři děti. Já bych je měla taky, ale po všech těch svých peripetiích s těhotenstvím a porody do toho už radši nejdu ![]()
@bundik máme na víc než dovolenou v Chorvatsku i na módu z Orsay. Pořídili jsme si třetí dítě a stejně jsem celé těhotenství (i manžel od kolegů z práce například) poslouchala, jakou máme odvahu jít v dnešní době do tří dětí a kolik to stojí peněz. Dnešní lidi jsou zaměření na konzum. Pouštěj to jedním uchem tam a druhým ven, budeš to poslouchat už pořád.
já taky chtěla jen dvě..no nakonec čekáme dvojky
takže v sedmadvaceti budu trojnásobná máma ![]()
@terien tak znám zase případ, že známá má jen jedno a to z toho důvodu, aby s ním mohla všude jezdit, drahé věcičky mu kupovat atd. No a to její dítko jí kolikrát pláče, že chce bratříčka nebo sestřičku, že si nemá s kým hrát. Myslím, že strádat nebudou. Možná nebudeme jezdit každý rok do zahraničí, ale jsem celkem aktivní a pořád pro děti vymýšlím nějaký program. Myslím, že i tak budou spokojené. Není to jen o penězích, je to i o lásce. Nechci mít děti rozmazlené, chci, aby věděli, že nic jim nespadne jen tak do klína. Některé děti jsou zvyklé, že mají všechno a potom, když se mají postavit na vlastní nohy, tak jsou zklamané, jak je ten život drsný.
@bundik píše:
@terien tak znám zase případ, že známá má jen jedno a to z toho důvodu, aby s ním mohla všude jezdit, drahé věcičky mu kupovat atd. No a to její dítko jí kolikrát pláče, že chce bratříčka nebo sestřičku, že si nemá s kým hrát. Myslím, že strádat nebudou. Možná nebudeme jezdit každý rok do zahraničí, ale jsem celkem aktivní a pořád pro děti vymýšlím nějaký program. Myslím, že i tak budou spokojené. Není to jen o penězích, je to i o lásce. Nechci mít děti rozmazlené, chci, aby věděli, že nic jim nespadne jen tak do klína. Některé děti jsou zvyklé, že mají všechno a potom, když se mají postavit na vlastní nohy, tak jsou zklamané, jak je ten život drsný.
Pokud to tak chcete, tak jděte do toho, záleží hlavně na vás abyste byli šťastní.
Když třetí dítě chcete, je to moc krásné. Jděte do toho. I děti budou určitě radši, když jich bude víc.
Ano, děti nemusí mít každý svůj tablet. Ale taky to záleží na výchově. A píšeš, že jsi s dětmi aktivní, tak nevidím důvod proč ne.
Já mám dětí 5 a vycházíme a děti jsou rády.. Pokud máte pocit, že jste bez třeťátka „neúplní“, běžte do toho.
@bundik píše:
Jinak já myslela i na to, kolik dětí zvládnu sama, když mužovi rupne v kouli a zůstaneme sami s minimálním výživným
Se 3 dětma, prací na jednu směnu a např. hypotékou bych asi šanci neměla. Když pak v televizi vidím paní se 4 dětma, která dře bídu s nouzí proto, že CHTĚLA velkou rodinu, tak si říkám jestli je vůbec normální a umí počítat. Každý halt asi nemůže mít všechno co chce.