Mít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
58838
1.10.14 15:07

Anonymní ano na děti jsem sama, když je manžel pryč a už jsem si za ten skoro 1,5 roku zvykla :nevim: Jasně, že občas je to náročnější, jindy je to víc v klidu, ale nic jiného mi nezbývá. A to byl hlavní důvod toho ať začnu cvičit. Potřebovala jsem trochu zpevnit tělo a hlavně jsem potřebovala mít taky nějaký kontakt s dospělým člověkem :andel: Letos už je to lepší, manžel pracuje částečně z domova, takže občas pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.10.14 15:23
@Anonymní píše:
@berry4 tak jasně, já vím, že se může stát cokoliv a těhotenství nepřijde na povel. Jsem realista, jen si prostě nepřipouštím, že by měl být problém. Právě nemám ve zvyku malovat čerty na zeď ;) Řekla bych spíš, že sbírám zkušenosti. Koukám, že máš velký věkový rozestup té nejmladší. Jak reagovaly starší holky, že budou mít ségru? :) Moje cácora přetáčí oči při zmínce o dalším miminu, ale to připisuji spíš pubertě, než tomu, že by s tím opravdu měla nějaký problém :mrgreen:
:lol: tak u mě v tomto směru fungovaly Murpyho zákon obráceně- čím míń to chceš, tím dřív to bude :mrgreen: Otěhotněla jsem opravdu neplánovaně, nechtěně a absolutně nevhodně, tím pádem jsem samozřejmě okamžitě zvažovala interupci. Ovšem to jsem narazila právě na moje dvě starší dcery, které prohlásily, že jestlo TO dám pryč, tak jsem u nich skončila.
Takže takhle u nás :lol: (samozřejmě, že jsem nakonec nešla JEN kvůli tomu, ale zvážila jsem situaci a rozhodla se jít dát šanci novému životu, no co už ;) )
Takže ano, jak přišlo tohle mimčo, neplánujem,.neřešíme, ale ŽIJEME jím a to doslova a do písmene a navíc všichni. Nejstarší už s námi nežije, puber´tačka mi pomáhá úplně neskonale a skvěle, jelikož taky máme tátu, co je permanentně pryč a jsme v podstatě na vše samy, já navíc pracuji a v práci jsem už od 5 ti od rána, takže hodně věcí musí zařídit právě puber´tačka. Je výborná sestra a máma v zastoupení.
Ale já tak měla děti vychované-starší pomáhat mladšímu, u nás to tak prostě automaticky fungovalo. Přesto jsou pořád všechny 3 ségry ségrama ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.6.15 17:51

Mít třetí dítě?

Ahojte, chci třetí dítě a úplně mne zaskočila reakce mých kamarádek…ty ses opravdu zbláznila, v dnešní době? Jako to zase nechápu já. Co je na tom špatného mít tři děti??? Kdysi to bylo běžné a v dnešní době z toho lidi dělají, jak kdyby to bylo divné. :D Já se tomu musím opravdu smát. Nepotrpím si na značkové věci, nemusím cestovat k moři, žít v luxusu, ale co opravdu chci, tak to je mít velkou rodinu. To je jediný můj smysl života, pro mne je to víc, než košile z Orsaye nebo zájezd do Chorvatska. Copak už dneska lidi žijí jen pro peníze? Jak to je u Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
11.6.15 17:55

Jdi do toho! :pankac: :hug: Vidíš a kolem mě si zase s maminkama povídáme jak se to vrací, že mít tři děti už zase není tak neobvyklé, jako bylo třeba před deseti lety (nám příjde, zase mi není tolik :D )… Já mám taky tři :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.6.15 18:03
@bundik píše:
Ahojte, chci třetí dítě a úplně mne zaskočila reakce mých kamarádek…ty ses opravdu zbláznila, v dnešní době? Jako to zase nechápu já. Co je na tom špatného mít tři děti??? Kdysi to bylo běžné a v dnešní době z toho lidi dělají, jak kdyby to bylo divné. :D Já se tomu musím opravdu smát. Nepotrpím si na značkové věci, nemusím cestovat k moři, žít v luxusu, ale co opravdu chci, tak to je mít velkou rodinu. To je jediný můj smysl života, pro mne je to víc, než košile z Orsaye nebo zájezd do Chorvatska. Copak už dneska lidi žijí jen pro peníze? Jak to je u Vás?

No - jde o to jestli takhle budou šťastné i ty děti. Já bych si tři nepořídila, mám stejný názor jako tvoje kamarádky. Radši budu mít 2 a trochu s nimi žít než mít 3 a sedět celý život doma na zadku protože na dovolenou nebudu mít prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
11.6.15 18:03

Co to máš za kámošky? :D Já znám spoustu lidí, co mají tři děti. Já bych je měla taky, ale po všech těch svých peripetiích s těhotenstvím a porody do toho už radši nejdu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.15 18:07

@bundik máme na víc než dovolenou v Chorvatsku i na módu z Orsay. Pořídili jsme si třetí dítě a stejně jsem celé těhotenství (i manžel od kolegů z práce například) poslouchala, jakou máme odvahu jít v dnešní době do tří dětí a kolik to stojí peněz. Dnešní lidi jsou zaměření na konzum. Pouštěj to jedním uchem tam a druhým ven, budeš to poslouchat už pořád.

• Citovat
  • Upravit
6094
11.6.15 18:08

:D já taky chtěla jen dvě..no nakonec čekáme dvojky :D takže v sedmadvaceti budu trojnásobná máma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.6.15 18:11

@terien tak znám zase případ, že známá má jen jedno a to z toho důvodu, aby s ním mohla všude jezdit, drahé věcičky mu kupovat atd. No a to její dítko jí kolikrát pláče, že chce bratříčka nebo sestřičku, že si nemá s kým hrát. Myslím, že strádat nebudou. Možná nebudeme jezdit každý rok do zahraničí, ale jsem celkem aktivní a pořád pro děti vymýšlím nějaký program. Myslím, že i tak budou spokojené. Není to jen o penězích, je to i o lásce. Nechci mít děti rozmazlené, chci, aby věděli, že nic jim nespadne jen tak do klína. Některé děti jsou zvyklé, že mají všechno a potom, když se mají postavit na vlastní nohy, tak jsou zklamané, jak je ten život drsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
11.6.15 18:15

Pokud na to máte, tak bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.6.15 18:19
@bundik píše:
@terien tak znám zase případ, že známá má jen jedno a to z toho důvodu, aby s ním mohla všude jezdit, drahé věcičky mu kupovat atd. No a to její dítko jí kolikrát pláče, že chce bratříčka nebo sestřičku, že si nemá s kým hrát. Myslím, že strádat nebudou. Možná nebudeme jezdit každý rok do zahraničí, ale jsem celkem aktivní a pořád pro děti vymýšlím nějaký program. Myslím, že i tak budou spokojené. Není to jen o penězích, je to i o lásce. Nechci mít děti rozmazlené, chci, aby věděli, že nic jim nespadne jen tak do klína. Některé děti jsou zvyklé, že mají všechno a potom, když se mají postavit na vlastní nohy, tak jsou zklamané, jak je ten život drsný.

Pokud to tak chcete, tak jděte do toho, záleží hlavně na vás abyste byli šťastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
11.6.15 18:23

Když třetí dítě chcete, je to moc krásné. Jděte do toho. I děti budou určitě radši, když jich bude víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
11.6.15 18:23

Přeju, ať se zadaří a vše vyjde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
11.6.15 18:36

Ano, děti nemusí mít každý svůj tablet. Ale taky to záleží na výchově. A píšeš, že jsi s dětmi aktivní, tak nevidím důvod proč ne.
Já mám dětí 5 a vycházíme a děti jsou rády.. Pokud máte pocit, že jste bez třeťátka „neúplní“, běžte do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.6.15 18:43
@bundik píše:
@terien tak znám zase případ, že známá má jen jedno a to z toho důvodu, aby s ním mohla všude jezdit, drahé věcičky mu kupovat atd. No a to její dítko jí kolikrát pláče, že chce bratříčka nebo sestřičku, že si nemá s kým hrát. Myslím, že strádat nebudou. Možná nebudeme jezdit každý rok do zahraničí, ale jsem celkem aktivní a pořád pro děti vymýšlím nějaký program. Myslím, že i tak budou spokojené. Není to jen o penězích, je to i o lásce. Nechci mít děti rozmazlené, chci, aby věděli, že nic jim nespadne jen tak do klína. Některé děti jsou zvyklé, že mají všechno a potom, když se mají postavit na vlastní nohy, tak jsou zklamané, jak je ten život drsný.

Jinak já myslela i na to, kolik dětí zvládnu sama, když mužovi rupne v kouli a zůstaneme sami s minimálním výživným :think: Se 3 dětma, prací na jednu směnu a např. hypotékou bych asi šanci neměla. Když pak v televizi vidím paní se 4 dětma, která dře bídu s nouzí proto, že CHTĚLA velkou rodinu, tak si říkám jestli je vůbec normální a umí počítat. Každý halt asi nemůže mít všechno co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí