Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně bude příští měsíc 36 let
, ale z mého fyzického i psychického rozpoložení je to jen číslo
Nejsem na tenhle věk vůbec nastavená, zdraví je v absolutním pořádku, vše funguje jak má, jsem docela akční, únava mě nějak nebere
S manželem jsme se rozhodli, že zkusíme do třetice
Máme dvě děti (moji 13 letou, kterou si manžel osvojil) a společného dvouleťáka, který vydá za tři další
Iniciátorem byl manžel (je mladší o 4 roky), moc touží po ještě jednom dítěti, tak proč mu nevyhovět
Je báječný táta, mám v něm velkou oporu… Já jsem nejdřív byla razantně proti (měla jsem hodně těžký porod), ale časem to opadlo a vlastně si říkám, že mít velkou rodinu fajn, taky jsem ze 3 sourozenců
Tak tiše doufám, že to půjde hladce, prostě na to vlítnem a bude
Jako u toho předešlého
Ale necháme to čistě na přírodě, pokud by to náhodou nešlo, nebudeme to hrotit… ![]()
@neila mne je take 36 a sen na treti miminko se mi splnil, tedy zatim jen bříško, jsem v 5.mesici. A kdekoliv jsem byla na vyšetření a došla spis z me strany otázka na vek, všude mi řekli „no a co?“ A „to neni žádný vek“'. Tady je naprosto normalni mit deti i kolem 40ky. Jak uz jsem napsala, bohužel jen naše česká rodina prožívá hysterii a zděšení, ze jsme se naprosto zbláznili a dívají se na nas přes prsty. A to nejsme na žádných dávkách ani příspěvcích, se třemi nejmladšími syny cestujeme, mame se fajn a i starší synové jeste nedávno dostávali finanční podporu. Bohužel měli pocit ze na ni maji nárok stale a kdyz jsme jim oznámili ze je cas postavit se na vlastní nohy a starat se sami o sebe, rázně vstoupili v bojkot. Nemluvím ani o tom, kdyz se dozvěděli, ze budou mit jeste jednoho sourozence. Nam to přineslo jen problémy v rodině, která je od nas skoro 1000 km daleko, ale jinak obrovské štěstí a přesně, take se necítím absolutně staře, unavené. Naopak oproti materske s mými dvěma prvními syny jsem daleko vic v klidu, vyrovnaná, umím si veci lépe uspořádat, jsme lépe finančně zajištění a ja si to od prvního okamžiku vychutnávám.
@Linda1978 vždyť to je správné. Já říkám, že člověku je tolik, na kolik se cítí
A kluci se z toho taky nepos…o, no ne?
Zatáhli jste kouhoutek, to je nepříjemné, k tomu oznámili přírustek, no chápu je, že asi prošli šokem
Ale jestli jsou rozumní určitě to rozdýchají a zbytek rodiny také. Konec-konců, nejdete za nikým s prosíkem o pomoc…
Moje máma si taky trochu klepala na čelo, že do toho chci jít. Ale u ní to bylo spíš o tom, že bydlíme moc daleko a ona mi nebude moct pomoct tak, jak by chtěla
Vždycky byla taková, žila jen pro rodinu, děti, pak vnoučata
A dokáže se naštvat i proto, že nemá možnost nám pomoct
Je prostě úžasná ![]()
@Linda1978 píše:
Za mne je to jen a jen na vas, co chcete a na co se cítíte a jake důvody pro to mate. Ja treba mam uz dva velke kluky 10 a 12 let, jsem s jejich tatínkem rozvedena. muj novy muž, který je trochu starší, ma již tri dospělé, samostatně žijící a výdělečně kluky ve veku 20-26 let. Několik let jsme se snažili o holčičku. Žádnou lékařskou pomoc jsme nechtěli, nechali jsme to na přírodě. Kdyz mému muži bylo těsně přes 50, řekli jsme si, ze uz to proste nejde a nas vek uz je vyšší, tak musime přijmout to, ze spolu miminko mit nebudeme a mame uz spoustu zdravých deti a spoustu dalších náhradních plánu. Pobrecela jsem si a život šel dal. Bylo mi smutno, protoze žijeme v zahraničí a mne tizila představa, ze tu jednou mozna budu sama, protoze muj muž je o dost starší. To byl jeden z důvodu proč tak velkou rodinu. Nicmene jsme to přijali tak jak to je, ja se začala věnovat dalšímu studiu, začali jsme více cestovat a nahrazovali si ten nesplněný sen. Na vse ostatní jsme zapomněli a ja si s lékařem začala domlouvat definitivní reseni me plodnosti. Jake bylo me překvapeni, kdyz k reseni z důvodu těhotenství vubec nedošlo. Ted mam v bříšku dalšího broucka, jsme moc šťastní. Kdo to nepřijal jsou naše rodiny v Cechach a tri nejstarší synové, kteří zřejmě hlavne počítají o co méně peněz jim po tátovi zůstane. Nepřijali to ti, kteří se ani na výchově ani na výživě deti absolutně nepodíleli, takze my jim jejich názor nebereme ale naše stesticko to rozhodne kazit nebude.
Gratuluji
Ano, pokud člověk zvažuje, viz můj příspěvek, musí brát v potaz vícero pro a proti. Pokud se ale rozhodne pro a třetí a další děti si pořídí, je trestuhodné se jakkoliv před druhými obhajovat. Je to prostě krásná věc, člověku vlastní - právo volby a je na místě přát jen štěstí a pevné zdraví. Moc tedy ještě jednou gratuluji a užívejte každé krásné chvíle.
Ahoj holky, sice už dlouho do diskuze nikdo nepřispíval, ale teď jsem ji četla a jsem ráda, že víc lidí řeší to, co já. Já mám taky rozumově skoro samá NE. Akorát mám nějak potřebu nebo chuť mít ještě jedno děťátko. Myslím, že bychom to zvládli. Akorát mám strach být moc dlouho doma na mateřské a pak případně shánět práci (nevím, jestli se nakonec vrátím do své původní), pak se bojím, že by mi bylo celou dobu těhotenství špatně jako minule a musela se do toho starat o dvě děti. ASi to taky ještě chvilku nechám uležet ![]()
Nám se třetí podařilo neplánovaně, chtěla jsem ho dát pryč, ale nějak jsem to nedokázala. Musím říct, že teď z toho mám dosti veliké obavy. Nikdo to zatím neví. Mám starší děti ve věku 7 a 4 roky. Mateřskou nějak překlepem, ale bojím se až budou děti větší. Příjmy máme nižší manžel bere kolem 40 a já tak 20 a jsem na polovičním úvazku. Obavy mě užírají čím dál víc, že si to těhotenství ani neužívám ![]()
@Anonymní píše:
Nám se třetí podařilo neplánovaně, chtěla jsem ho dát pryč, ale nějak jsem to nedokázala. Musím říct, že teď z toho mám dosti veliké obavy. Nikdo to zatím neví. Mám starší děti ve věku 7 a 4 roky. Mateřskou nějak překlepem, ale bojím se až budou děti větší. Příjmy máme nižší manžel bere kolem 40 a já tak 20 a jsem na polovičním úvazku. Obavy mě užírají čím dál víc, že si to těhotenství ani neužívám
Mám tři děti a třetí je za odměnu
a nedala bych nikdy ani jedno, jsem šťastná že je mám
takže klid
a nižší příjmy?? No, myslím, že šedesát měsíčně na rodinu, není tak špatný ne… ![]()
@LenďuleB moc děkuji za podporu
Peníze nejsou špatný, ale na tři děti děti mi to přijde málo, nevím uvidíme, jak to půjde.
@Anonymní píše:
@LenďuleB moc děkuji za podporuPeníze nejsou špatný, ale na tři děti děti mi to přijde málo, nevím uvidíme, jak to půjde.
No jsem na mateřský, tudíž máme míň peněz, než třeba teď máte vy.. a jako dá se to
ovšem máme svoje maso, kuřata, prase, kachny atd… takže nemusím nakupovat maso, což je fakt znát. Dost vařim atd.. Bude to dobré uvidíš, počkej až se to malé narodí
. Ježiš opravdu tři děti jsou v pohodě!! Taky jsem chvilkama v těhu měla takové myšlenky, tři děti, jak na mě teď budou koukat ostatní… a přišlo mi to hodně, a teď..nebýt krize kterou teď mám s chlapem, možná bych šla i do čtvrtého
, tím ti chci říct, tři děti jsou naprosto v pořádku a nááhodou, je spousta rodin, jak registruji, které mají tři děti, je to zkrátka běžné
Tak hlavu vzhůru
Už nakupujete výbavičku?? ![]()
@LenďuleBmoc děkuji jsi zlatíčko
… kdepak výbavičku teprve rozdýcháváme prvotní šok, jsem ve 12tt. Manžel pořád doufal, že si to nenecháme, ale já jsem na potrat jít nechtěla. Vůbec nikdo kromě kamarádky to neví. Rodina mě asi ukamenuje a v práci taky nadšení nebudou, není to tak dlouho, co jsem se vracela z poslední mateřské. Taky se i hlavou honily myšlenky, co na to bude říkat okolí, že na nás budou koukat skrz prsty jako na nějaké asociály.
Jak máš staré dětičky a jaké pohlaví?
Anonymní- myslíš že se 60 tis měsíčně máte nižší příjmy?! to teda čumim, moje mamka měla 4 děti s jedním přijmem 15 tisíc a nestrádali jsme. Já ted chtěla pro provorozenou sourozence a čekají mě dvojčata, takže jsem si vybrat nemohla jesli chci 3. dítě nebo ne a příjmy máme poloviční než vy.
Dvojčátka holky 7 let a teď kloučka rok a třičtvrtě a jsem za něj strááášně šťastná
Za všechny
..ale píšu to proto, že prostě jsem ráda, že ho mám, že je jedno jestli máš dvě nebo tři děti opravdu.
Navíc holky už pomáhají.. nooo nebudu říkat že nejsou krušnější chvilky, malý má občas taky pěknou „školu“, ale aspoň bude otrkanej do školky
je to stejně takový sluníčko
To miminko ti toho tolik nového a krásného přinese, vlije ti novou krev dožil, úplně ti prosvítí život, vážně.. zažiješ zase znovu tu krásnou čistou lásku ![]()
Na ostatní se vyprdni, fakt, hlavně mít tři děti je dneska normální, asi se to zase vrací, v tomto směru, jak to bylo dřív ![]()
Práce.. jasné no, chápu, já taky byla na zkoušku ve školce a zrovna mi chtěli nabídnout hlavní pracovní poměr, tak jsem narovinu řekla, že by to ode mě bylo nefeér, že jsem v jiném stavu, tak mi řekli že mi moc gratulují, že je to tedy škoda, ale co se dá dělat a ať taky prcka přijedu ukázat ![]()
Rodina u nás dobrý, jen jedna reakce byla taková.. no ne příliš nadšená… ale když se malý narodil, vlastně už když se nakupovala výbavička atd.. tak dotyčný člověk úplně převrátil
Bude to dobrý.
@dituleska vy jste samozřejmě neměli na výběr. Gratuluji k dvojčátkům, přeji rychlý a bezproblémový porod a aby jste to všechno v poklidu zvládli. Před mamkou smekám, ale dřív byla ta doba trošku jiná nic moc nebylo a většinou měli všichni tak nějak stejně. Dneska jsou na na děti potřeba jiné výdaje než dříve, mě nejde o nějaké vymoženosti jen chci dát dětem kvalitní vzdělání, aby mohly chodit do kroužků a jezdit se školou na výlety a jedly alespoň trošku kvalitní stravu.
@LenďuleB jé tak to vám moc přeji
Jsi šťastná a to je pro děti nejvíc, když mají milující rodiče. Na té fotce je chlapeček, je to moc krásné miminko ![]()
Já mám dva kluky, takže s nějakou velkou pomocí a nadšením moc nepočítám. A s mamkou už jsme před lety probíraly téma třetí dítě a radši už jsem se pak k tomu nikdy nevracela, protože to co jsem si vyslechla mi fakt stačilo.
Ohledně práce u nás je třeba nedostatek učitelek v MŠ, je jich tam hodně v důchodovém věku, mladé to prý moc po škole dělat nechtějí, takže si myslím, že práci seženeš. ![]()
Já pracuji ve zdravotnictví, tak snad také, budu v to doufat.
Jééé, no vidíš to si chci dodělat, zdravotnictví mě hrozně láká, chtěla bych studovat na zdravotní sestřičku, pak si dodělat dětskou sestru a jít k miminkům ![]()
Myslíš na mé profilovce? No to je ten můj nejmladší šmudla, ale tam mu bylo tři měsíce
![]()