Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč jim vadilo, žes otěhotněla?
Já bych se na ně asi moc neohlížela a dělala, jak to cítím já a manžel. A peníze budou a my nebudem
![]()
Taky bych udělala to jak se cítím. Pokud souhlasí partner, na rodiče bych ohled nebrala. Tohle je jenom vaše rozhodnutí.
tezi píše:
Taky bych udělala to jak se cítím. Pokud souhlasí partner, na rodiče bych ohled nebrala. Tohle je jenom vaše rozhodnutí.
Souhlas ![]()
No a předchozí potrat s pohlavím miminka souviset vůbec nemusel. U mě je to na střídačku - potrat/porod/potrat/porod…a mám kluka i holku ![]()
Držím palce, ať ti to vyjde, jak si přeješ ![]()
Myslím, že i když rodiče třeba budou mít hloupé řeči, jak se malé vyklube, přejde je to. Bylo to tak u druhého syna a bude to nejspíš tak zase. U nás je toto u tchánovců, že si myslí, že tři je moc. Vůbec to s nimi neřeším a neohlížím se na jejich názor, beztak na děcka kašlou… bez ohledu na počet. Navíc je to opravdu věc jen tvoje a tvého manžela. Mě akorát přijde blbé přát si nějak výrazně holčičku. Podle mého mít zdravé miminko je výhra, přestože by to byl třetí raubíř.
Klára + 3 apači
Také nerozumím reakci rodičů
Máme děti čtyři, je to radost a děkuji bohu, že je mám všechny zdravé. Máme hypotéku na barák a pozemek, jsem na mateřské už třetím rokem, manžel má novou práci a nic moc, nikam nejezdíme, ani nemůžeme, máme 5 místní auto
a na nové nejsou penízky. Nicméně, jsem byla překvapená , že čekáme čtvrté, ale peníze bylo to poslední co jsem řešila. Já říkám, děti si nás vybraly
Moje rodina se smála, že mám tak hezké děti, že jsem si pořídila ještě další, nejstarší Filípek, byl moc rád a nedávno se zeptal, jestli nebude ještě bratříček
, ale to už opravdu nebude
,
máme dvojčata 27 měs, Elinku 6 měs a Filípka 10 let. Je to náročné po Všech stránkách, ale obrovská radost, co nedáš dětem ty, dají si navzájem, za mě rozhodně třetí holčičku
ano
Talk předně je to jen na Tobě a manželovi, rodiče do toho nemaj co kecat
jasně chápu tvé obavy, taky mám 2 kluky a uvidíme jestli třetí bude nebo ne, časem .....do svejch 40-ti mám čas ![]()
né vážně opravdu je jen na Vás zda ano či ne, a na kecy ostatních se fakt vykašli …nám u druhýho tchán taky říkal na co další dítě, že už je tu Jiřík (náš starší) a Natálka (tj.švagrovo malá) jako by mu do toho něco bylo
- asi měl jen strach, jelikož Natálka je neustále u nich nasazená a to i když je švagr doma
- ted´ co je malej na světě, tak v poho .......takže pokud se rozhodnete pro třetí dítě, tak at´ už to bude holčička nebo další raubíř, hlavně at´jste zdraví a všichni spokojení ![]()
Moc děkuji. Potřebuji trochu povzbudit.
Manžel říká, že je to tím, že mě rodiče pořád schazovali.
Ale v manželovi mám mega podporu.
Ani nevím proč na každé mé těhotenství reagovali rodiče špatně. Při prvním mě honili pořád na potrat a druhého těhotenství koukali také divně, ale tentokrát nic neřekli. Nakonec jsem potrtila a po třetím oznámení těhotenství nic raději neříkali. Asi se báli abych opět nepotratila. Táta to bere vždy sportovně a řekně, že je to naše věc. Ale máma s babičkama to už je děs a mít nervy na to to poslouchat.
To je pak očistec. Manžel už rodiče nemá. Ten se nikoho nebojí. ![]()
Bojí se jen peněz, ale myslím, že když máme kočárek i věci po klucích. Tak to zase tolik stát nebude.
Upřímně brala bych holčičku, ale pokud to bude kluk a bude se mít k světu jako jeho bráškové tak by mi to nevadilo. Navíc mám oblečení jen na kluky.
![]()
Nevím, mě prostě připadá, že miminko chcete… a v hlavě zdá se… to máte taky poskládané… víte, že budete mít kde bydlet, co jíst a za co se oblíct… a že všechno nebude luxusní bych hodnotila jako že všechno něco stojí, a že za velkou a spokojenou rodinu je to malá cena… mít o pár drahejch krámů míň… Že chceš být s rodiči zadobře naprosto chápu, zvlášť, když jsou to jediní prarodiče vašich dětí, ale fakt myslím, že to nakonec přijmou (a ještě rádi).
K.
souhlas s Klárou, holt to chce ty kecy neposlouchat pouštět jednim uchem dovnitř a druhym ven .......však jak bude vnouče na světě, tak určitě roztajou, neboj ![]()
Jo a s příbuznýma (máma/bábi/ségra) jsem měla totéž. Berunka byla neplánovaná a „přišla“ ve velmi obtížné životní situaci. Tak jsme si s přítelem sedli a přemýšleli, jak to vyřešit, aby jsme si ji mohli nechat. Podařilo se a velké plus bylo, že mě podrželi i v práci a nevyhodili mě, ačkoli jsem byla ve zkušební době (práce kapku po známosti
).
I tak jsem to rodině oznamovala až někdy ve 13. nebo 14.tt, protože jsem doufala, že když řeknu „na potrat už je pozdě“, tak mi dají pokoj. Nedali…slyšela jsem snad všechny důvody, proč bylo těhotenství „špatný nápad“
. Měla jsem aspoň tu „výhodu“, že příbuzní bydlí daleko (já v Praze, oni Zlín a okolí), tak když jsem to nechtěla poslouchat, pokládala jsem telefon…
Osobně si myslím, že do těhu mají prarodiče a další blízcí příbuzní právo kecat jen v tom případě, že je na nich budoucí máma nějakým způsobem závislá - myslím hlavně finančně. Jinak je to čistě věc její a jejího partnera ![]()
Palina.zl píše:
Osobně si myslím, že do těhu mají prarodiče a další blízcí příbuzní právo kecat jen v tom případě, že je na nich budoucí máma nějakým způsobem závislá - myslím hlavně finančně. Jinak je to čistě věc její a jejího partnera
S tímhle můžu jen a jen souhlasit
Pokud máme vlastní bydlení a nechodíme si k rodičům koncem každého měsíce půjčovat peníze, že nevycházíme, rodičům po tom nic není. Sice to asi zní tvrdě, ale je to tak
Naši taky nejsou z našeho počtu dětí nadšení, ale i kdyby se na hlavu stavěli, je to moje mužova věc a jim to může být jedno ![]()
Palina.zl píše:
Jo a s příbuznýma (máma/bábi/ségra) jsem měla totéž. Berunka byla neplánovaná a „přišla“ ve velmi obtížné životní situaci. Tak jsme si s přítelem sedli a přemýšleli, jak to vyřešit, aby jsme si ji mohli nechat. Podařilo se a velké plus bylo, že mě podrželi i v práci a nevyhodili mě, ačkoli jsem byla ve zkušební době (práce kapku po známosti).
I tak jsem to rodině oznamovala až někdy ve 13. nebo 14.tt, protože jsem doufala, že když řeknu „na potrat už je pozdě“, tak mi dají pokoj. Nedali…slyšela jsem snad všechny důvody, proč bylo těhotenství „špatný nápad“. Měla jsem aspoň tu „výhodu“, že příbuzní bydlí daleko (já v Praze, oni Zlín a okolí), tak když jsem to nechtěla poslouchat, pokládala jsem telefon…
Osobně si myslím, že do těhu mají prarodiče a další blízcí příbuzní právo kecat jen v tom případě, že je na nich budoucí máma nějakým způsobem závislá - myslím hlavně finančně. Jinak je to čistě věc její a jejího partnera
Naprostý souhlas
Držte se ![]()
Udělejte, co chcete vy. Ne co chtějí rodiče. Pokud jsou takoví, že by ti v nouzi pomohli, určitě by ti pomohli se dvěma i třemi dětmi.
PS: pohlaví dítěte určuje spermie, tvůj potrat s tím nemá nic společného. Takže řekni partnerovi, že bude mít to, co si udělá ![]()
hojda
Tak já teda úplně naprosto jistě souhlasím s holkama výše
![]()
Pokud chcete mít dalšího prcka tak ho mějte a na okolí kašlete a když to bude kluk budete jak král a královna co mají tři syny
![]()
Mě teda zase moje mamka vymlouvá jít do druhého mimi už teďka že mám tak 2roky počkat ale má smůlu protože my do toho jdem ![]()
Příjemný den.

Je jim do toho prdku, protože bydlíme jinde a k ničemu je nepotřebujeme, ale co kdybych je náhodou někdy potřebovala. 

Omlouvám se za anonymitu, ale ne každý by to pochopil.
Bude mi 32 a manželovi je 32. Z dřívějšího vztahu mám 10 letého syna a se současným manželem mám skoro 2 letého syna. Moc by jsme si přáli ještě holčičku, ale nevíme.
Manžel se bojí jak by jsme to zvládli finančně. Ale na podzim doplatíme půjčku na barák a pak bude penízků dost. Je pravda, že se pořád na baráku něco ser…, ale to bude i za dvacet let. Potřebovali by jsme nové auto, ale to staré zatím jezdí. Prostě výdaje budou i za deset let. Manžel to ví a uvědomuje si to. Prostě se bojí dluhů.
O miminku jsme se bavili a chceme ho oba. I když manžel chce holčičku. No kdo ví třeba se povede.
A teď čeho se bojím já. Bojím se co řeknou mí rodiče. Reagovali podrážděně už na moje druhé těhotenství, ale když se malej narodil tak pohoda a milují ho stejně jako mi. Ale myslím, že přijít s tím, že čekám třetí tak mně zaškrtí.
Před druhým synem jsem ještě prodělala potrat a tak se bojím i toho, co když nemůžu mít holčičku. Jen kluky.
Asi je to trochu zmatené, ale já si trochu zmatená přijdu.