Mít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9358
1.10.14 09:41

Pokud jste takto otevřeni a třetí dítě přivítáte, tak se není čemu bránit. Oba dva máte mentální prostor pro další, tak jděte do toho. Abych pravdu řekla, tak jsem se tolika otázkami vůbec nezabývala. My tedy třetí teprve čekáme (doma 11ti letého a dvou a půl letou). Auto je pro nás nutnost, sluha. A měnili jsme ho asi měsíc předtím, než jsem zjistila, že jsem těhotná, ale manžel je posedlý velkými, takže koupil nové MPV (sice v pětimístné úpravě, ale prostorné krásně). Na občasné pohlídání máme babičku. Dovolenou si plánujeme sami, s cestovkami nejezdíme. A myslím, že když je jedno dítě takhle velké, tak už to není tak náročné, jako když má někdo tři malé děti po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24180
1.10.14 09:49

Nemáme sice 3 děti, takže na ostatní otázky ti asi neodpovím, ale mohu dát svůj názor na auto. My máme Ford S-max a jsme s ním spokojeni. Máme tu verzi se 7 místy, ale většinu času ho používáme jako 5-místné. Máme 2 autosedačky na isofix a doprostřed se v pohodě vlezu já a jsem připoutaná 3-bodovým pásem. Takže 2 autosedačky a 3-tí dítě 13 let je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.14 09:52

@zerezmijka babičky nemáme po ruce, bohužel… Obě jsou příliš daleko, aby mohly být operativně k mání :| já to řeším spíš ze zajímavosti, jsem praktik a na některé věci jsem ráda připravená, aspoň tím, že o nich vím :lol: To auto je podle mě největší otázka z těch praktických nutností, máme Superba Combi a ačkoliv je to krásně prostorný vůz, na tohle by už nestačil. I kdyby v sezení jo, tak kufr ne - pro mimino kočárek, pro staršího aspoň ze začátku golfky + bágly :roll: už teď jezdíme s úplně narvaným kufrem :lol: Určitě budeme řešit druhé auto… Ty dovolené jsem myslela spíš, že i nabídka ubytování je většinou 2 postele + 2 přistýlky, CK taky využíváme jen výjimečně.
A jak budete řešit pokojíčky, jestli se můžu zeptat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.14 09:54

@elen-ka děkuji, vím, že tenhle Ford je perfektní. Asi by to byla jedna z možností, o které bychom vážně uvažovali.

• Citovat
  • Upravit
29577
1.10.14 09:58

Myslím, že stahuješ kalhoty a brod je ještě daleko ;)
Otěhotnět můžeš klidně až za rok, než se mimi narodí, tak malému budou skoro 4,nebudeš potřebovat kočár pro něj, a velký už na vás bude z poloviny prdět ;)
Tudíž neřeš věci, které jsou ted´, za rok bude jinak - jak se spaním, tak s návštěvami lékařů a pod, to zvládneš se dvěma malými dětmi stejně, jako miliony jiných žen.
Na dovču také nejezdíme s cestovkami, apartmány se dají v pohodě najít, nejmladší bude moct klidně spát i s vámi v posteli. My řešíme dvojpostelí, přistýlkou a stačí ;)
Pokojíčky neřeším, jelikož máme malý byt, pubertačka spí s nejmladší v jednom a jsou spokojené.
Všechno jde, jen chtít a nedělat z toho melodrama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
1.10.14 10:00

Nejstarší má zatím sám pro sebe svůj velký pokoj. Dceru plánujeme k němu přestěhovat a nějak jim ten velký pokoj, alespoň opticky, oddělit. Přeci jenom je mezi nimi devítiletý rozdíl. Mimino bude s námi. A až třetí povyroste, tak budeme muset vymyslet další plán. Jsme v domku, ale malém. Můžeme zobytnit půdu. Takže bychom třeba udělali nám ložnici nahoře, staršímu uvolnili naši stávající ložnici (je menší) a mladším dvěma, mezi kterými bude tříletý rozdíl, dali ten velký dětský pokoj. Ale zatím se tím, jak říkám, moc nezabýváme. :D A jsme zvyklí žít tu stejně tak nějak pohromadě v centru dění - kuchyňoobývák.
Auto je opravdu důležité, tedy pro nás. Máme ještě dva psy. Chlap chtěl ještě větší, VW Multivan, ale nakonec jsem ho ukecala na menší. Výběr je široký, Sharan, Alhambra, Galaxy, myslím, že téměř každá automobilka už dělá ty rodiné MPV (tedy kromě Škodovky). Kufr je opravdu obrovský, když tam nejsou ty zadní dvě sedačky.
I bez babiček se to dá. Spousta maminek to musí zvládnout, když babičky nejsou po ruce. Když se zapojí víc i tatínek… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
1.10.14 10:38

Anonymní mám doma 4 děti v rozmezí 2-10 let. Ohledně praktických věcí. Mladší chodí se mnou k lékařům, když je potřeba a nikdy s tím nebyl problém a to k lékařům chodím velmi často cca 6-8× za rok, během těhotenství se frekvence návštěv lékařů zvedá klidně i na 1-2× týdně. Auto jsme pro 3 děti měli Renault Megane ve verzi sedan - obrovský kufr (vozila jsem cestovní postýlku, sourozenecký kočár, dost místa zabrali i látkové plíny + komplet všechno oblečení, boty, hračky pro 3 děti a 2 dospělé), vešli se i 3 autosedačky (15-36 + 2× 9-18).
Dovolené dají se objednat 2 pokoje spojené propojovacími dveřmi takže děti mají svůj pokoj a rodiče svůj - výhoda tohoto uspořádání jsou i 2 sociální zařízení. Dá se jet do různých apartmánů apod.
Pokojíčky máme 2 rozdělené na ložnici a hernu a zatím to tak zůstane. Možná v budoucnu budou mít holky svůj a kluci svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.14 10:43

@berry4 možná, ale prostě mě to zajímá, no :mrgreen: nejsem ten druh, co věci řeší „nějak bylo, nějak bude“, resp. tento přístup využívám jen v krajní nouzi ;) Co se toho lékaře týče, já vím, že se to zvládne, samozřejmě. Spíš jsem myslela jestli někdo nevyužívá lékaře domů ;)
Jestli se rozhodneme mít to třetí, tak do toho půjdeme hned… Že by to nešlo si nepřipouštím. Za rok bych už mohla být na tohle všechno docela líná :oops: :mrgreen:

@zerezmijka tak to je dobrý, že máte možnost se v rámci baráku ještě realizovat :palec:
já si neumím nějak představit mít doma třeba nemocného uřvaného tříleťáka v období vzdoru a k tomu (snad ne taky uřvané) mimino 8o :lol: když to tady občas čtu… :pankac:
Tatínek je super, stará se, veškerý volný čas dává rodině, ale na druhé straně, pracovat musí, takže když potřebuji řešit přes týden něco dopoledne, tak to je většinou problém a musím sáhnout po chůvě. Což je taky možnost, samozřejmě. Pro nás jediná.

• Citovat
  • Upravit
29577
1.10.14 10:55
@Anonymní píše:
@berry4 možná, ale prostě mě to zajímá, no :mrgreen: nejsem ten druh, co věci řeší „nějak bylo, nějak bude“, resp. tento přístup využívám jen v krajní nouzi ;) Co se toho lékaře týče, já vím, že se to zvládne, samozřejmě. Spíš jsem myslela jestli někdo nevyužívá lékaře domů ;)
Jestli se rozhodneme mít to třetí, tak do toho půjdeme hned… Že by to nešlo si nepřipouštím. Za rok bych už mohla být na tohle všechno docela líná :oops: :mrgreen:

No nechci ti brát iluze, já jen tak vzala v potaz, že ti to těhotnění ale vůbec nemusí jít na povel, to víš, Murpyho zákony občas fungují 100%ně :?
Já taky věci neřeším nějak bylko, nějak bude, jen mi to prostě přijde ted´,ve stadiu čistých úvah zbytečné.
Nevíš, jaké bude mimino, nevíš nic. Navíc- v té době už snad budeš mít synka v MŠ, tak si nemaluj čerty na zed´, zvládat se dá vše ;)
K lékaři do domu odpovědět nemohu, nikdy jsem nevyužila, nebylo třeba, nebo bylo třeba jet rovnou do špitálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.14 11:23

@berry4 tak jasně, já vím, že se může stát cokoliv a těhotenství nepřijde na povel. Jsem realista, jen si prostě nepřipouštím, že by měl být problém. Právě nemám ve zvyku malovat čerty na zeď ;) Řekla bych spíš, že sbírám zkušenosti. Koukám, že máš velký věkový rozestup té nejmladší. Jak reagovaly starší holky, že budou mít ségru? :) Moje cácora přetáčí oči při zmínce o dalším miminu, ale to připisuji spíš pubertě, než tomu, že by s tím opravdu měla nějaký problém :mrgreen:

@tezi děkuji ti za odpověď a zkušenosti :palec: 4 děti, no to už je docela sci-fi pro mě :mrgreen: řekla bych, že tě obdivuji i když tobě to nejspíš přijde normální :D zvládnout se dá opravdu všechno.
Jak jste na tom s časem pro sebe? Zůstává nějaký? ;)

• Citovat
  • Upravit
58838
1.10.14 12:31

Anonymní Ano zvládnout se dá opravdu všechno, když člověk chce. Čas pro sebe určitý mám, i když to není pro někoho asi žádná výhra :lol: Dopoledne mám doma jenom nejmladšího s kterým chodím 1× týdně cvičit a potom za mnou chodí 2× týdně domů trenérka a cvičím, když nejmladší spí. Další volný čas můžu mít o víkendu, někdy podnikáme něco společně nebo já jedu pryč - návštěva, nákupy nebo vezme manžel děti na výlet a já odpočívám a uklízím. A samozřejmě večery mám sama pro sebe - loni celý týden, teď 2× v týdnu, kdy manžel je pracovně pryč. Takže knížka, teplá vana a relax

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.14 12:47

@JayLee :lol: :lol:
@tezi ja myslela ten cas pro sebe, jakoze ty+manzel ;) JEN vy dva :D je to vubec realne?
Jinak zarizene to mas dobre, ten domaci trener je vyborny napad, kdyz to nejde poradne jinak :palec:

• Citovat
  • Upravit
58838
1.10.14 13:20

Anonymní čas jenom já + manžel :think: Reálné to určitě je, ale je to opravdu hodně těžké, protože babičky jsou daleko a manžel pracuje v zahraničí. Takže nějaké pravidelné divadlo, kino, večeře moc není - průměrně tak 1× ročně :think:. Ale my si uděláme společný pěkný večer, že si lehneme do vany a jen tak si povídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.14 13:34
@tezi píše:
Anonymní čas jenom já + manžel :think: Reálné to určitě je, ale je to opravdu hodně těžké, protože babičky jsou daleko a manžel pracuje v zahraničí. Takže nějaké pravidelné divadlo, kino, večeře moc není - průměrně tak 1× ročně :think:. Ale my si uděláme společný pěkný večer, že si lehneme do vany a jen tak si povídáme.

jo, něco takového jsem měla na mysli :potlesk:
Jinak si s dětmi sama, když je manžel pryč? Není to trochu na budku? :oops: 8o

• Citovat
  • Upravit
20647
1.10.14 13:49

Příspěvek upraven 12.06.15 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...