Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je pravda, že teď se mnou ještě šijou hormony, ale rozumově bych do toho nešla, chtěla bych tak 4 roky rozdíl. Ať nejsem zase těhotná s dvouletakem. No teď má tady triletak brutální záchvat vzteku, že nebude mít k večeři sušenky, asi zůstaneme u dvou.
![]()
Ahoj, ja uz od detstvi podvedome vedela, ze chci 3 deti. Po druhem diteti jsem rekla, ze uz dalsi nechci, ptze syn byl hodne narocne dite. No, ale ubehly 3 roky a zacaly mi poprve tikat hodiny 😃 tak jsme s manzelem vedli delsi dobu debatu o tretim miminku. Jak jsme oba rekli ano, hned jsme to zacali zkouset a otehotnela jsem. Ale tehotenstvi nedopadlo, ptze jsem mela prazdny vacek, potratila jsem v 6.tt. Za 16dni jsme se zacali snazit znova a zase jsem hned otehotnela a mame rocni holcicku
ikdyz je to narocne, zvlast tedka od zari, ptze jsme vsichni kazdy mesic nemocni, tak nelitujeme, ze mame 3deti. Konecne se tam nekde hluboko citim naplnena. Jak se mala narodila, tak nejstarsi dcera mela 7let a syn 4roky. Mensi vekovy rozdil bych urcite nechtela a ani v tehotenstvi bych ho nezvladla.
My určitě třetí chceme, snažíme se o něj, ale tenhle měsíc to skončilo jako biochemko. Staršímu jsou 4 roky, mladší je 17 měsíců. Vlastní bydlení nemáme a ani nechceme, finančně jsme zajištění velice dobře. Z hlediska financí zvažujeme jestli pak ještě čtvrté… nechceme děti dávat do státních škol, máme o nich dost špatné mínění a 4× 25 000 měsíčně za soukromé už je dost i na nás… ale třetí dítě určitě ještě zvládneme
Věk zatím dobrý, já si držím pidiúvazeček, tak nemám ani pocit, že by mi unikala kariéra. Dohromady po porodu jsem se dala velmi rychle, jsem na tom lépe než po tom prvním, uvidíme, co s tím udělá třetí těhotenství