Mít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2039
11.1.17 11:27

Tak děvčata, musím říct, že jsem s velkým zájmem přečetla vaše příspěvky. My máme teď 4 a půl kluka a dvouletou holčinu. A musím říct, že je to tak nějak pořád masakr. Prospané noci jsou u nás tabu, obě děti jsou otřesní nespavci. Mladá by vyspávala ráno a v noci jančí a mlaďas zase vstává v půl šesté… A přesto mě to občas napadne, tři děti se mi vždy hrozně líbily, už je to taková smečka. Jen kdyby se to rodilo aspoň dvouleté :mrgreen: Dcera je hrozně šikovná, mluví v celých větách, vyzrálostí je spíš jak tříleťák, ovšem syn je přesný opak, hodně komplikovaná bytůstka, samostatnost je v jeho případě sci-fi, takže by to byl fakt masakr. Bohužel se mi nakupily i zdravotní problémy a manžel už prostě třetí nechce. Začínám asi i pohodlnět, nemusím řešit plíny a další věci spojené s miminkem, takže si prostě budeme užívat život ve 4 a budeme spokojení. Ale sem tam to tam někde zahlodá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
11.1.17 14:18

Holky, díky i za další pohledy na „věc“. :kytka: Já si zas říkám, že když mě ta myšlenka nepustila už od porodu mladšího, tak by mi to asi bylo líto to aspoň nezkusit nebo do toho vůbec nejít. :mrgreen: :oops: ;)
Ve mně teď spíš hlodá ten opačný pohled. Co když děcka nebudou šťastný, co když by radši byli jen ti dva, co teď máme? :think: A že maj zatím super vztah, podle mého. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
5.12.18 15:08

Ahoj vsem, pred Vanocemi mam asi nejakou nostalgickou a nasla jsem diskuzi, ktera me sem na emimino vlastne privedla a reseni “zda mit nebo nemit treti dite”. ;) :mrgreen:

Tak jsem si rikala, ze bude fajn i pro ostatni pridat, jak to dopadlo u nas po tech cca 2 letech od reseni, treba to nekomu pomuze v rozhodovani. ;)

Mame tedy tri deti, dva kluky a holcicku. :pankac: :kytka:
Situace u nas se nezmenila, jsme a budeme v byte 3+1, dokonce jsme nasetrili na nove auto a budeme porizovat prodlouzenou verzi se dvema misty navic, abychom pripadne mohli vzit na vylet i prarodice. :mrgreen:
Mala je pohodove miminko, bude mit ted v zime 1 rok, nejstarsi je ted predskolak a mladsi pujde pristi rok do skolky. :) A myslim, ze vse zvladame v pohode. Jo obcas se mi tu kupi pradlo, protoze jsme radsi venku, obcas je tu vybuch hracek, obcas jsou deticky protivne a hezky na stridacku, aby si to rodice uzili co nejdele, ale zatim maji decka k sobe fakt skvelej vztah, nejstarsi a nejmladsi se fakt milujou, prostredni miminko uplne neproziva, ale kdyz place v kocarku, kdyz se vypravujem a obouvam si treba boty, tak si sam od sebe stoupne k ni, houpe a zpiva ji, fakt super. :andel: :hug:
Zpetne, jsem strasne rada, ze jsem do tech tri deti sla. Letosni zimu pojedeme i na hory s prarodici (bez muze, ten se bude pripravovat na dulezitou zkousku) a myslim, te to bude v pohode. :palec: S miminkem zvladame v pohode skolku, krouzky kluku (hlavne teda nejstarsiho treninky), mladsi chodi jen na jeden) a mala zacala chodit na plavani. :mrgreen: :P Obcas teda taky piju jedno kafe celej den, ale muz mi koupil termohrnek, tak mi vydrzi. :mrgreen: K veceru vyrazime vsichni na obhlidku Mikulasu a certu a andelu, uz mame pripravene balicky, ktere tu klukum nechaji za oknem az prijdem z prochazky, mala az za rok, stejne dobroty jeste nemuze, ma tu pytlicek s ovocem. :palec:

Kdyz napisete nekdo, jak jste to vyresili u vas, budu rada za sdileni zkusenosti a jestli tenhle muj vyplod nekomu pomuze v rozhodovani, pak mel smysl. :palec: :pankac: :kytka: Vsechny zdravim! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
5.12.18 15:50

@Mmmanka díky, nás to čeká od února kdy mám TP. Ale sourozencům bude 6 let a 3 roky, tak věřím že to půjde. Kluk, holka a teď zase kluk. Máme barák se zahradou, do budoucna budem řešit jen auto a udělat pokoj (kluci zvlášť, dcera sama) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
5.12.18 16:21

@Mmmanka Ty jo to uz mala bude mit rok? To leti teda, mam v zive pameti, jak jsi u nas ve skupine psala o blizicim se porodu a on je to uz rok…
Znamena tky ze jsme se cely rok rozmysleli, jestli si to treti poridime nebo ne. No smad jsme se rozhodli spravne. Ted se první měsíc snažíme, tak uvidíme, kdy nás bude 5 a jak to budeme zvládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
5.12.18 18:06

Taky mame tri deti, vsechno kluky. Nejstarsi 6,5let letos odklad, prostredni 4,5r ve skolce a nejmaldsi 2r3m.
V miste bydliste nemame zadnou rodinu (vsichni 100km daleko) tak nejake hlidani neni. Kdyz je potreba a nemam to jak udelat obcas prijede deda a pohlida.
Bydlime v byte 4+kk ale minuly rok jsme z nej udelali 3+kk a dva pokoje vedle sebe spojili v jeden velky kde jsou vsichni. Auto mame 7mi mistne.
Zatim bych rekla ze zvladame bez vetsich problemu, ale jsem ted jeste rok doma. Pristi rok budu hledat praci, urcite bych chtela zkraceny uvazek, nejmadsi do skolky pokud se dostane a nejstarsi prvni trida. Bude to narocnejsi ale verim ze to zvladneme.
Kluci jsou zlaticka. Sice jsem vzdy touzila po holcicce ale nelituji ze mame tri kluky takto po sobe. Nekdy je to u nas hukot jen co je pravda. Ale aspon mame porad veselo.
Ctvrte zatim neplanujeme leda by mi nekdo zarucil holcicku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
5.12.18 18:54

Vsechny Vas tu zdravim :kytka: jste nadlidi, fakt… Ja mam jednu 4,5 letou certici a zrovna dneska mi dala fakt zabrat… Jsme uz 9 dni doma zavreny (dolecuje se)… A mne malem rupla cevka… Snad zitra bude lip, ale predstava dvou dalsich a podobnych me dostava do krece :pankac: detem zdar :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
5.12.18 20:35

Tak já jsem taky před cca dvěma lety furt uvažovala a nakonec máme taky tři děti. Máme dva kluky (6 a 4 roky) a holčičce byl nedávno rok :) . Já se občas úplně rozplývám. Prostě když si vzpomenu, jak jsem to furt omílala sem a tam jestli do toho jít nebo ne a že stačilo tak málo a bylo by to jinak. A nakonec ji mám u sebe. Je to štěstí. A už tehdy jsem si říkala, že takovýho rozhodnutí člověk nikdy litovat nebude. Může nadávat na cokoliv, ale asi si nikdo neříká „radši jsem do toho jít neměla“. A zatím to zvládáme dobře. Líp než s klukama, když byl mladšímu rok a staršímu 3,5. To byl tehdy mazec. Byli hodně aktivní a neposední. To bylo na prášky. Proto chápu, když na další někdo nemá pomyšlení. Já jsem to s rozumem odsouvala až na 3 roky mladšího, kdy už víc poslouchal a byl samostatnější. To už se zvládalo líp ( u nás). Jestli někdo váháte, jděte do toho :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
5.12.18 22:20

Holky, leti to silene, taky mi to prijde jako vcera, co jsem resila pro a proti tretatka a ono ted vedle me “chrape” a kluci uz se tesi, jak budem na konci jara stehovat malou k nim a porizovat velky stul pro skolaka. :mrgreen:
My jsme se tak nejak rozhodli, ze pokud budou decka chtit, pustime loznici a kdo bude chtit byt sam, bude sam (osobne teda tipuju “paradoxne” prostredniho, on je dost samotarsky i ted a rad si zaleze do “skryse”. Kdyz by bylo jo nejhur, dal by se pidikoutek udelat i v obyvaku na nejake male soukromi, ale uvidime podle deti a jejich potreb. :palec: :pankac: :andel:
Zatim jsme vsichni radi spolu a i decka si spolu hodne vyhrajou a maji se fakt radi. :oops: ;) :srdce: A hlavne mame takovej “zivotni” styl, ze jsme hodne venku, tak snad to tady zmaknem. ;)
Je to fakt, lepsi litovat, ze clovek neco udelal blbe nez vubec. :palec: 8) :hug: Ja vim, ze by me to cely zivot hlodalo, kdybychom do tretiho ditka nesli. :oops: ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
6.12.18 13:29

@Mmmanka koukam, ze to mame podobne - mam 2 kluky (uz teda predskolak a druhak) a holčičce bude v lednu rok. taky chceme koupit 7 místné auto, jsme v 3+kk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
15.12.22 14:24

Mít třetí dítě?

Máme dvě malé děti (mimco a 3 roky) a já bych si v sobě ráda ujasnila, jestli v budoucnu bude ještě jedno. Finance celkem dobrý, i když teď s tim zdražováním.. no, asi bychom se museli trochu uskromnit. Ale máme dva byty plus 2 splácíme. Oba stabilní práci, já možnost pracovat z domu i při RD. Já 30 let, manžel je starší (43 l). Bydlíme v 3 kk, možnost většího spíš s otazníkem. Mateřství jsem si začala pořádně užívat až s druhým. Manžel třetí do budoucna chce, já vaham. Po dětech jsem přibrala, chtěla bych to shodit, se třetím to pujde hůř. Bojím se únavy, nemocí, veku manžela. Chtěla bych víc volného času. Zároveň se mi líbí představa velké rodiny, taková tlupa, bude veselo… :) Sli byste do třetího v naší situaci? Je nekdo, kdo třeba lituje, ze třetí dítě má/nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
15.12.22 14:41
@Anett.taa píše:
Máme dvě malé děti (mimco a 3 roky) a já bych si v sobě ráda ujasnila, jestli v budoucnu bude ještě jedno. Finance celkem dobrý, i když teď s tim zdražováním.. no, asi bychom se museli trochu uskromnit. Ale máme dva byty plus 2 splácíme. Oba stabilní práci, já možnost pracovat z domu i při RD. Já 30 let, manžel je starší (43 l). Bydlíme v 3 kk, možnost většího spíš s otazníkem. Mateřství jsem si začala pořádně užívat až s druhým. Manžel třetí do budoucna chce, já vaham. Po dětech jsem přibrala, chtěla bych to shodit, se třetím to pujde hůř. Bojím se únavy, nemocí, veku manžela. Chtěla bych víc volného času. Zároveň se mi líbí představa velké rodiny, taková tlupa, bude veselo… :) Sli byste do třetího v naší situaci? Je nekdo, kdo třeba lituje, ze třetí dítě má/nemá?

Na Vašem místě bych se rozhodovala až bude miminko trochu větší, po porodu v te touze po dalším často hrají roli i hormony a přijde mi dobre vidět, jak budete jako rodina fungovat s dvěma dětmi az mladsi nebude miminko. Nechala bych to zatím otevřené. Objektivně nevidím důvod proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
15.12.22 14:50

@Anett.taa nelituji že třetí mám, ale brzy po prvních dvou bych ho neměla. Ono za chvíli bude veselo i s těmi dvěma, neboj :mrgreen: Ovšem nevím jak moc můžete čekat kvůli věku manžela, a jestli byste chtěli větší věkový rozdíl. Pro mě byla představa tří dětí po sobě něco jako jasná vstupenka do blázince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
15.12.22 14:57

Že chceme třetí dítě, jsme se rozhodli krátce po narození toho druhého, kdy jsme jeli v hormonálním koktejlu. Počítali jsme s tím, že si ho vědomě uděláme tak za tři roky, ale dítě rozhodlo za nás a když druhorozenec slavil 1. narozeniny, byla jsem už těhotná. Jak píšeš, po porodu druhého jsem chtěla zhubnout, začít cvičit, zpevnit se a dostat do formy, k tomu nedošlo. Třetí těhotenství pro mne bylo nejnáročnější, nejvíc jsem přibrala, mám „rozbitá“ záda, chodím na fyzioterapii a cvičím. Ale třetího dítěte nelituju :). Děti si s ním fakt rozumí, rozbila se taková ta sourozenecká rivalita jeden proti jednomu, druhé a třetí dítě mají mnohem hezčí vztah než první s druhým. Museli jsme tedy koupit zcela nový kočárek a doma se nám hromadí oblečení (sušíme po starších dětech vše, co by mohl využít nejmladší a teprve pak se toho zbavujeme, takže tu máme opravdu hodně věcí), nastaly náročné situace (nemáme auto a když bylo potřeba přepravit jen jedno dítě k pediatrovi a pro ostatní nebylo hlídání, bylo to o nervy), ale celkově je ta větší rodina moc fajn a řekla bych, že tu třetí rodičovskou dovolenou jsem si víc užila. Pragmaticky jsme si také řekli, že čím víc dětí, tím větší šance, že nás někdo v důchodu zaopatří :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.22 15:23

Taky zvažuju. U nás je to o tom, že já se vlastně v životě nudim a vyvadim kraviny. Mám stabilní zaměstnání, muž taky, máme vlastní být, který by měl být do dvou let splaceny (4+1, 100 metrů čtverečních). Do toho máme baráček, který se rekonstruuje. Ale u nás je průšvih spíš nás vztah. Manžel mj řekl, že klidně třetí, ale že na to „budu sama“. Tzn. Bude s námi, ale starat se o vše budu muset sama. A já nevím… Mám pocit, že mi něco chybí, tři děti jsem vždy chtela, ale co když se pak začnu zase nudit? Nevím, jestli to není jen hledání životního vzrušení… :( s tím tedy, že moje dvě starší už jsou odrostlejsi. Zkus popřemýšlet, proč vlastně to třetí chceš, jestli to není podobně blbý důvod jako u mě :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex